Skocz do zawartości

Marvel Cinematic Universe (seriale) - Disney+

Featured Replies

Opublikowano

No to kurwa niefajnie :/ Liczyłem, że F&WS dostarczą odcinki na poziomie drugiego Kapitana (to wciąż najlepszy film marvela wg mnie). 

• Odpowiedzi 334
  • Wyświetleń 35,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Lepiej znaleźć drugą pracę niż oglądać te gówna. Dość tych bab wszędzie nasranych.    Coś się bardziej pucowata wydaje niż w Hawkeyu. Cały projekt wokół niej robią, nie wiem po co, i nawet w

• Szkoda, że zamiast zrobić kolejny sezon tego sztosa, to robią jakąś nową serie. Cliffhanger jakim zakonczyli produkcje, prześladuje mnie do dziś.  

Opublikowano

Przesadzają, wszystko na takim samym poziomie jak reszta uniwersum. To nigdy nie były produkcje porywające scenariuszem. Biją się po mordach i o to chodzi.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No ale F&W to faktycznie kupsztalek. Jedyny plus to bromance między Buckym a Samem, "nowy" Kapitan bo przynajmniej emocje wzbudzał, plus kilka scen walk i przedostatni odcinek, który ma dobre tempo i wplecione różne emocje. A poza tym słabo, drętwe dialogi, historia z dupy, laska na czele Flagsmashers totalnie bezpłciowa a to co zrobili z Sharon to nóż się w kieszeni otwiera a Peggy w grobie przewraca :/

WandaVision wyszło genialnie, tutaj jest w porywach 5/10.

Opublikowano
2 godziny temu, Rudiok napisał:

No ale F&W to faktycznie kupsztalek. Jedyny plus to bromance między Buckym a Samem, "nowy" Kapitan bo przynajmniej emocje wzbudzał, plus kilka scen walk i przedostatni odcinek, który ma dobre tempo i wplecione różne emocje. A poza tym słabo, drętwe dialogi, historia z dupy, laska na czele Flagsmashers totalnie bezpłciowa a to co zrobili z Sharon to nóż się w kieszeni otwiera a Peggy w grobie przewraca :/

WandaVision wyszło genialnie, tutaj jest w porywach 5/10.

Plusem, mega ważnym plusem, wręcz wyznacznikiem tej ,,jebitnej jakości", dla serialu "Falcon i Zimowy Żołnierz" oraz dla innych dzieł małoekranowych z MCU, zawsze były, są i będą efekty wizualne i choreografia tudzież inscenizacja walk / potyczek postaci, która wykorzystuje dość szeroko przestrzeń wokół bohaterów: pierwszo i drugoplanowych. To działa w każdym z widowisk Kinowego Uniwersum Marvela; to się po prostu sprawdza. 50 minut odcinka serialu wygląda jak 50 minut filmu MCU, np. "Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz (2014)" etc. Poza tym fabuła w takowych małoekranowych cudeńkach Marvela, cóż, bywa koślawa, zagmatwana, dość szeroko odchodząca od pierwowzoru komiksowego. Popatrzmy na finał "Falcon i Zimowy Żołnierz": Sharon Carter 

Spoiler

, która niedługo, kurka balans, dowie się wszystkiego o USA. Sharon będzie znała tajemnice, których nigdy. za Chiny Ludowe i wszystkie atomy we Wszechświecie, nie zdobędą NSA, CIA, FBI. Wnuczka Peggy stanie się mega-hiper-super-duper potężnym złolem! O ironio! A żeby tak kończyć serial, taką właśnie gadką. Summa summarum, nie wyglądało to dobrze. Również i ja oceniłem "FATWS" na: 5/10. 

Opublikowano

Tylko spytam:

Spoiler

Czy Sharon jest wnuczką Peggy ORAZ Steve'a Rogers'a? Bo rozumiem, że to jest rzeczywistość gdzie prawdziwy kapitan nie wrócił, a został w przeszłości z Peggy i się zestarzał.

Opublikowano
Godzinę temu, Shankor napisał:

Tylko spytam:

Pokaż ukrytą zawartość

Czy Sharon jest wnuczką Peggy ORAZ Steve'a Rogers'a? Bo rozumiem, że to jest rzeczywistość gdzie prawdziwy kapitan nie wrócił, a został w przeszłości z Peggy i się zestarzał.

W MCU Sharon jest siostrzenicą Peggy. 

Opublikowano

A to Sharon z tego serialu nie ma być czasami 

Spoiler

Skrullem i podbudową pod Secret Wars?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy odcinek Lokiego świetny. Jak utrzymają poziom to będzie to jedna z lepszych rzeczy w całym MCU

Edytowane przez funditto

Opublikowano
W dniu 9.06.2021 o 18:31, funditto napisał:

Pierwszy odcinek Lokiego świetny. Jak utrzymają poziom to będzie to jedna z lepszych rzeczy w całym MCU

Potwierdzam. Trochę jakby ktoś z twórców dużo grał w Control.

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

OK... Czyli Loki 2 teraz pewnie dopiero po drugim Strange-u, bo innej opcji nie widzę.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No ten tego :shieeet:

Liczyłem, że pociągną wątek z Czarnej Wdowy, ale to chyba gdzie indziej w takim razie.

Opublikowano

No wygląda to...:notbad:

Opublikowano

Jeśli będzie przypominał run Fracttiona i nie podłącza to pod idee multiversum to będzie git. NO i żeby Kate była jak Kate z komiksów 

Opublikowano
18 godzin temu, Square napisał:

No ten tego :shieeet:

Liczyłem, że pociągną wątek z Czarnej Wdowy, ale to chyba gdzie indziej w takim razie.

to chyba pociągną w solówce Yeleny, w sumie zasługuje na film bo i tak już czarną wdowę zdominowała.

a serial fajny będzie, takie rozkoszne pegi3 żeby w święta w piżamce całą rodziną sobie obejrzeć :lol:

kurna  Rogers the Musical, to by miało moc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No słabo się to prezentuje, ale i tak się sprawdzi.