Ukukuki 6 899 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Dobre pytanie do @Dave Czezky 11 minut temu, Ken Adams napisał: Istnieje szansa, że gra wróci na półki sklepowe w wersji fizycznej i w normalnej cenie czy zapomnieć? Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 593 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 A są jakieś szanse że to wyjdzie na PS5? Swoje się nagrałem na Switchu ale taką wersję w 4k z jakąś tam obsługą Dual Sexa bym nie pogardził. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Na pewno kiedyś wyjdzie na PS4 i 5 oraz Xboxa. Praktycznie darmowy hajs bo grę mają gotową tylko ją przeportować. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 593 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 No właśnie aż dziwne że jeszcze to nie wyszło, gra ma super opinie to by się sprzedało elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 30 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 30 kwietnia 2021 Supergiant to małe studio i zazwyczaj pracuje tylko nad jedną wersją naraz, ale przy takim sukcesie, jaki odniósł Hades, nie wierzę, że ta gra nie zostanie sportowana na inne konsole. Sprzedaż tej gry na pewno wiele im ułatwi. Może minąć trochę czasu (Bastion trafił na konsole Sony 4 lata po premierze, na Nintendo - 7 lat po), ale myślę, że będzie. Bardziej jestem ciekaw, czy kiedykolwiek wyjdzie Pyre na Switcha, idealnie by pasowało, ale podobno nie jest to łatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 1 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 1 maja 2021 14 godzin temu, Ukukuki napisał: Dobre pytanie do @Dave Czezky Nic mi o tym nie wiadomo, wyszedl jeden maly print i na razie na tym sie skonczylo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Wróciłem dzisiaj do Hadesa. Ja cię kręcę, ale gra Już zapomniałem jak ciężko się od tego oderwać, bo grałem dzisiaj chyba z 5h i już nie mogę doczekać się jutra, żeby pograć znowu. Postanowiłem, że pobawię się tymi broniami od których wcześniej stroniłem. No i dzisiaj wziąłem się za rękawice (są spoko), choć już wcześniej chwilkę nimi grałem, i łuk (mimo 25h zagrałem dziś nim po raz pierwszy, lol). No i ten ostatni mnie cholernie zaskoczył, bo gra się nim naprawdę elegancko. Tylko nie mogę nim przejść ostatniego bossa (zginąłem dziś chyba tam z 5 razy). Aha, tarcza coś mnie nadal nie przekonuje, ale może włączę Hadesa za następne pół roku i wtedy zmienię zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 2 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 2 maja 2021 Matko, ale gra - pierwsze parę h za mną, tak jak niektórzy pisali - oderwać się nie można - obłędnie dynamiczny, rozbudowany system walki, barwne postacie, piękna grafika i wszystko w 600 fpsach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Once Hades always Hades, nie ma to tamto. Gra jest rządząca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Yep, Hades to chyba też jedyna gra, w której bawię się w speed running (na razie 10:01 to najszybsze przejście na heat 12, pechowo nie zszedłem poniżej 10 minut, niestety) i w zasadzie wracam do niej minimum raz w miesiącu, chociaż już dawno wszystko odblokowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Ciągle czekam aż ktoś tam w studio zdecyduje się wydać to cudeńsko na dużych konsolach. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 oby nie, bo zaraz zrobia save'y w trakcie runu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Zaczalem teraz na switchu. Dobre to. Moj pierwszy rogalik i siadło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 593 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Zacząłeś od najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 Podkladka pod Returnala Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 3 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 3 maja 2021 (edytowane) Ok, może będzie jak ostatnim razem w okolicach premiery, gdy przez kilka dni grałem w to jak szalony, a później mi się trochę znudziło, ale coraz częściej zaczynam myśleć, że Hades to moja ulubiona gra. Jezu, no serio, tu nie ma dla mnie znaczenia, czy uda mi się uciec, czy nie. Tak czy siak mam w głowie jedną myśl - jeszcze tylko jeden run i kończę. Oczywiście później jadę jeszcze raz i jeszcze raz. I tak w kółko. Jak sobie pomyślę, że nabiłem w to 36h, a uciekłem łącznie chyba z 5 razy, to zdaję sobie sprawę, że nie widziałem nawet połowy z tego, co tu twórcy przygotowali i jeszcze tyle grania przede mną, że hoho Wspaniała gra. Edytowane 3 maja 2021 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 4 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 ok, mam i ja teraz wiem, że rogaliki nie są dla mnie;] edit: dobra, przekonałem się do tej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 4 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 Chyba jestem za cienki na tą grę. Ponad 20h a ja jeszcze ani razu nie uciekłem xD dobra zgonie to na mały ekran i analogi w switch lite. Chciałbym w to pograć na tv. Mocno trzymam kciuki za port na ps/x. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 4 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 Zagraj na PC, gra chodzi rewelacyjnie nawet na 2gb karcie z przed paru lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 4 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 No, no, na bardzo starym lapku z pentiumem, zintegrowaną grafiką i win7....powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 4 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 maja 2021 Lubię ten gatunek, a przez Returnal głośno o nim ostatnio, więc kupiłem na Steam. Jakieś rady dla początkujących? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Zawsze bierz młot. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 Podpowiedzi: jak ktoś dopiero zaczyna i jest średni w gry zręcznościowe (Hades ma prostą konstrukcję, tylko no, trzeba szybko przyciski naciskać, hehe) - to pierwsze 15-30 runów niech się skupi tylko na dwóch rzeczach: klucze i darkness, później nectar i zdobywanie keepsake'ów (na początek? Cerber, Syzyf, Hypnos - warto też każdego napotkanego boga obdarować, co by kierować własnymi buildami, ale ostatecznie chcesz mieć wszystkie oczywiście). Za darkness podstawa to fioletowa część skilli (zielona jest dobra do paru broni i speed runningu, ma też lepsze rzeczy odpowiedzialne za rng, ale to już mid-late game), klucze to oczywiście broń (każda jest ok - ale włócznia jest imo najsłabsza, zarówno pod względem z czym startujesz jak i względem opcji rozbudowy) oraz kolejne części lustra. Kierowanie buildami to imo najważniejsza cześć gry (poza refleksem): tu jest dużo opcji, ale kilka jest jednak mocniejszych niż konkurencja jak np. Zeus na atak, przy szybkich broniach/upgrade'ach, czy Artemis na wolne, ale zadające duży damage, czy Posejdon na cast buildy - chociaż tu jest więcej opcji i zależy od broni w dużej mierze, czy Atena na dash - bardzo przydatne dla początkujących, bo dash reflectuje wszystko w zasadzie i zwiększa bezpieczeństwo (ale np. już nie jest przydatny jak chce się dobry czas wykręcić). No i hint dla tych co regularnie dochodzą do końca: w drugiej fazie da się wskoczyć w obszarowy atak bossa, dashując bardzo blisko niego, w zasadzie darmowy damage, bo bezkarnie można atakować, wymaga jednak dobrego timmingu i chwili treningu. No i jak w każdej grze tego typu: nie zrażać się, imo warto chociaż dotrzeć do endingu, czyli zrobić: Spoiler 10 ucieczek - oczywiście to dopiero początek, bo w Hadesie grania/odblokowywania jest dużo, dużo więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dajzner 982 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 (edytowane) W dniu 30.04.2021 o 22:26, Ken Adams napisał: Istnieje szansa, że gra wróci na półki sklepowe w wersji fizycznej i w normalnej cenie czy zapomnieć? Jest akurat promo na brytyjskim amazonie; Wychodzi ok 150zł z kosztami wysyłki do PL i podatkami https://www.amazon.co.uk/Hades-Limited-Edition-Nintendo-Switch/dp/B08X2K6B1Z/ Edytowane 5 maja 2021 przez Dajzner 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Adams 272 Opublikowano 5 maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 maja 2021 158,73 zł. Serdecznie dziękuje szanownemu koledze! Zamówione. A gry mi się zachciało bo (mitologia, to oczywiste, ale) nasłuchałem się soundtracku i przez to. W życiu nie próbowałem rogue like :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi