Ludwes 1 682 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 1 godzinę temu, Banan91PL napisał: Oj to wiem w takim razie ze to gra nie dla mnie pograsz trochę, dopakujesz postać i na spokojnie będziesz przechodził w 20 minut, a nawet i mniej Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 Zajebista gierka, gameplay styl muzyczka jest wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 No tak, ale przyznam że jak pograłem pół h to gameplay mi się wydawał mniej mięsisty niz w cotdg. Ale na pewno po skończeniu tamtej gry wjeżdżam jak dzik w szyszunie Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 No ja chyba olewam teraz Curse na rzecz tego, Hadesik szybszy jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 276 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 Ja nawet nie zaczynałem Curse. Jakieś rady na początek? W sumie Dead Cells to był mój pierwszy i jedyny rogalik Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 jak najszybciej kup sobie w lustrze dodatkowe odrzucenia śmierci, dodatkowy dash i casty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 Czym gracie? Włócznia chyba najlepsza się wydaje. Dotarłem do 3 mapki i kurde dziś już nie program a jest zajebiście. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 Ja padlem w 3 lokacji grajac łukiem z jakims boonem ze strzelalem jak z karabinu. Mieczem nie idzie mi wcale. Jutro zaczynam włócznią. Na razie sztos gierka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 sierpnia 2021 Rękawice Malphona dają najlepszy dps, jednak mój ulubieniec to Exagryph + boon na brak reloadu. Najlepiej mi się nim gra, obok rękawic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Odpaliłem na chwilę, chociaż powinienem dawno spać, ale warto było. Od razu skojarzenia z Transistorem przez rzut kamery, muzykę i klimat. Gierka od razu złapała. No i te dialogi. Póki co zdobyłem łuk i włócznię. Łuk jest wpyte, a ten jego rozstrzał jest świetny na czaszki i inne zgrupowania, ale włócznią też wydaje się mieć potencjał. Natomiast mieczem rzeczywiście trudniej jakby. Przynajmniej na początku, ale nie skreślam. Doszedłem do mojry i na tym dzisiejsza przygoda zakończona. Trzeba będzie zakupić pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Ta te rękawiczki też spoko tylko zasięg mały. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 051 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 U mnie najlepiej zrobiła włócznia - doskonały zasięg, atak obszarowy przy szarży i stunlock jeśli bijemy nieopancerzonego przeciwnika. Sama w sobie gra przetrwała test gamepassa i nie nie tylko nie wyleciała z dysku po kwadransie to jeszcze będąc w pracy doszedlem do Spoiler Pól Elizejskich wy-smie-ni-ty tytul z doskonałym stylem graficznym (te postaci ), jestem w stanie w pełni zrozumieć jak takie gry konkurują o goty z grami AAA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Artstyle i muzyczka bardzo zalatują Pyre, które jak ktoś nie grał to polecam sprawdzić tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 394 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Na początku też myślałem, że włócznia jest spoko, dopóki nie zagrałem rękawicami. One tak wymiatają, że nawet bliski dystans nie przeszkadza, bo walicie z nich jak z karabinu. W dodatku młotkiem można zwiększyć dystans ciosów. Zawsze staram się dawać główny boon zamrażający, albo pioruny na atak. Wtedy miazga. Inna dobra taktyka to odpychanie od Posejdona, rozwalacie wszystkich na ścianach. No i koniecznie używajcie dash + atak, robi znacznie większe spustoszenie i jesteście w ciągłym ruchu. Na rękawicach zrobiłem mój obecny rekord 20 minut, a i tak nie cisnąłem jakoś ostro.Włócznia niestety obecnie jest dla mnie najsłabszą bronią. O ile na początku miała potencjał, tak wypada blado na tle reszty broni, szczególnie jak aspekty odkryjecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Artstyle i muzyczka zalatują po prostu developerem. Tak samo narracja i historia. Zarówno Transistor jak i Bastion również są pod tym względem świetne i obie polecam. Nie wiem jak z Pyre, bo nie grałem, ale studio ewidentnie ma swój styl, który mi bardzo odpowiada. No i soundtrack z Transistora coś pięknego. Wiele razy przesłuchany na spotifaju Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Wyśmienity tytuł. Doszedłem do Spoiler pół elizejskich i mnie byczek wyjaśnił po dość długiej walce. U mnie póki co najlepiej gra się mieczem, ale odblokowałem jedynie łuk (jest za wolny) i tarczę (tej dam szansę bo lubię ten styl walki z GOWa). Rzeczywiście boost kiedy każdy cios odbawia HP, ale zaczynasz z -60% daje kopa, ale na bossach gdzie nie ma mobków (j.w.) zaczynają się problemy. POSPRAWDZAMY. Bo jest przy czym. Oprawa av, klimat, postaci, dialogi (na szczęście krótkie, ale treściwie), moc, szybkość rozgrywki. Piękne to. Mam tylko nadzieję, że dev przygotował sporo atrakcji bo wydaje mi się, że pędzę przez te piekielne biomy za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 604 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Ja takie pytanko. Czy w wersji na PS5 jest jakaś możliwość transferu progresu z wersji na Switcha? Na NS widziałem, że była opcja zrzucenia progresu z wersji PC (nie wiem czy i jak działała, ale widziałem, ze była), więc zastanawiam się czy tutaj też jest. Bo na Switchu mam już kilkanaście godzin i sporo odblokowanej zawartości, a nie wiem czy mi się chce zaczynać znowu od początku na PS5 ;/ Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Unfortunately these versions of the game will not support cross-save with PC or Nintendo Switch. stąd https://www.playstationlifestyle.net/2021/06/13/hades-ps5-ps4-announced/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał: Pokaż ukrytą zawartość Pól Elizejskich jestem w stanie w pełni zrozumieć jak takie gry konkurują o goty z grami AAA. Jak na to forum, to wręcz płaczę ze wzruszenia widząc takie komentarze. I have a dream... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 (edytowane) 20 godzin temu, Banan91PL napisał: Oj to wiem w takim razie ze to gra nie dla mnie W ustawieniach jest jest możliwość włączenia God Mode, który daje Ci 2% wytrzymałości na obrażenia za każdy zgon. Max do 80%. Ogarniesz i będzie znacznie przyjemniej. Edytowane 14 sierpnia 2021 przez Bigby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 powiem tak - jak ktos chce w to grac z god mode, to niech w ogole nie gra. Rogale nie sa dla takiej osoby, to nie jest kolejne call of duty dla wyscigowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 385 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 A dlaczego? Bo będzie miał za łatwo? Po to jest ten God Mode, żeby włączyli go sobie ludzie, którzy z różnych powodów nie radzą sobie z gierką. Nie dajmy się zwariować, lepiej grać z GM niż nie grać wcale. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 nie, lepiej wcale. Ta gra polega na tym, ze masz sie robic coraz lepszy, a nie robic coraz lepszy, bo jestes coraz slabszy ja prdle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Dlaczego? Grałem tak w wersji na Switcha. Nic nie straciłem, ba, miałem ogromną frajdę i spędziłem z tytułem kilkadziesiąt godzin. Bez tego tylko się frustrowałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 467 Opublikowano 14 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 sierpnia 2021 Kilkadziesiat godzin na easy mode? Wow. Po co grac w gre, ktora jest nastawiona na wyzwanie, pozbywajac sie wyzwania? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi