XM. 10 829 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 3 minuty temu, kanabis napisał: Hades za trzecia proba poszedl. I to z dwoma wskrzeszeniami. Ale jaki set mi sie trafil. Kluczowy okazal sie podwojny odskok , jakis dar ze wloczni nie trzeba sciagac spowrotem tylko wybucha i dar od afrodyty ktory powoduje zauroczeni ze typ cie wcale nie atakuje przez pare sekund No trzeba miec szczescie do losowanka nie ma to tamto. Bo za poprzednimi dwiema probami z hadesem nawet do drugiej tury nie doszedlem. Nawet nie wiedzialem ze jest xd No właśnie mnie to wkurwia w tej grze że choćby skały sraly a iteny nie podejdą to w sumie można męczyć bule przy bossach i nie przejsc, a jak mi się wczoraj przyfarcily to do hadesa doszedłem ze wszystkimi wskrzeszeniami, moby jakieś najsłabsze z całej gry i zzeralem mu po 300dmg jednym ciosem. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 No dokladnie. Mialem juz kilka razy taka sytuacje ze juz w elizjum wiedzialem ze z takimi bonusami to nawet nie mam sie co pchac. No ale przeciez sie czlowiek nie podda nie Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 Godzinę temu, C1REX napisał: W 30h można mieć niemal całe lustro wymaksowane. To trzeba by ciagle grac na tym samym heat, bo jak zwiekszasz, to od nowa dostajesz krew, diament itd. za pokonanie bossa. Boli też, ze rerolle sa ukryte za lustrem i mozna skonczyc ze slabym buildem, a levelowanie tego kosztuje krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 2 minutes ago, 20inchDT said: To trzeba by ciagle grac na tym samym heat, bo jak zwiekszasz, to od nowa dostajesz krew, diament itd. za pokonanie bossa. Boli też, ze rerolle sa ukryte za lustrem i mozna skonczyc ze slabym buildem, a levelowanie tego kosztuje krocie. Kryształy i krew dostajesz osobno na każdą broń. Pierwszych kilka heat runów jest w miarę OK i niewiele trudniejszych, jeśli już zrobiliśmy pierwszy i rozumiemy jak potężne są czary. Dymiąca broń daje +20 do exp i póóźniej też +20% do kamieni. Kamienie można wymieniać na coś innego sklepiku. Jak się od początku człowiek skupia na inwestowaniu w przyszłe ucieczki, to szybciej gra staje się łatwiejsza. Szczególnie istotne są boony od Posejdona i Chaosa na extra exp. Nawet jak się przez to jest słabszym i nie skończy ucieczki, to i tak zarobisz 2x więcej, więc się to często opłaca. Kasa też jest mega ważna, bo kupno krwi za 1200 to jest ta sama nagroda, co za zabicie Hadesa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 276 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 W co najlepiej inwestować krew? Skupić się na jednej broni czy lepiej po trochę na każdą? Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 Zależy ile masz tej krwi. Polecam odblokowac łuk hery i tarczę beowulfa. Obie nie wymagają żadnych ulepszeń, zeby wykonywac swoją robotę, a sa potężne. Mocne aspekty wymagajace ulepszen - chiron bow, chaos shield, eris rail. Jak dopiero zaczynasz i masz mało krwi to mozesz wrzucic 5 krwi w rekawice zagreusa i je wymaksujesz. Roznice pomiedzy pierwszymi trzema rekawicami sie tak nieistotne i gra sie tak samo, ze rownie dobrze mozna je wybrac. Włocznia achillesa tez jest fajna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 Kiedy dostaje się możliwość ulepszania broni? Tatko złoił mi skórę dwa razy i do tej pory nie widziałem takiej opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 (edytowane) Moze nie zwrociles uwagi. Jak wybierzesz jakas bron to zostaje po niej taka czarna poswiata i tam uleprzasz. Edytowane 21 sierpnia 2021 przez kanabis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 276 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 Używając luku hery, blokuję sobie specjala pod B/kółkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 (edytowane) nie będziesz mógł rzucać castem po prostu zaladowujesz go jak amunicję do łuku, dzięki czemu można zadawać spore obrazenia Edytowane 21 sierpnia 2021 przez Ludwes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 W lustrze odblokuj tez 2 dodatkowe casty. Ładujesz 3, strzelasz i patrzysz jak bossowie topnieją. Ja lubię dionizosa na cast + szukam duo boona z zeusem, zeby jeszcze piorunami strzelało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 21 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 sierpnia 2021 zawsze może też spróbować iść w cast od Artemidy i jej legendarny dar, który daje dwa dodatkowe casty a jak jeszcze się dostanie kolejny od chaosa, to już w ogóle można napierdalac Cytuj Odnośnik do komentarza
Hanza71 41 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2021 Skonczylem dwa razy I nuda, gra jest za wolna albo mi sie wydaje, no plus wszystko ladnie wyglada, przy okazji Hadesa wkrecilem sie w Dead Cells I jak narazie gra duzo bardziej mi sie podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
C1REX 16 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2021 21 hours ago, Hubert249 said: W co najlepiej inwestować krew? Skupić się na jednej broni czy lepiej po trochę na każdą? Różne bronie różnie różnie zyskują na ulepszeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2021 Jak lubicie materiały pokazujace pracę nad gra, to polecam na kanale noclip obejrzec dokumenty odnosnie hadesa. Miałem mindfucka jak okazalo się, ze gosc, ktory stworzyl ost podłada jeszcze głos pod zagreusa, skelly i spiewa jako orpheus. Widac, ze lubi co robią i ciesze sie z ich sukcesu i czekam na kolejną grę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
giger_andrus 3 086 Opublikowano 22 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2021 Każda giera od Supergiant to perła doceniana zarówno przez graczy jak i krytyków-pisaków. To, że lubią to co robią wiadomo od dawna. Ja się cieszę, że za dni kilka sam zanurkuję w Hades. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Przeklete ciecie bodajze od neptuna. Mamy o 60% mniej zycka ale kazdy atak dodaje nam 2hp. No to chyba nawet juz godmode nie jest Jeszcze w rekawicach Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 436 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Fajnie by to było trafić gdzieś na początku runa grając włócznią z 4 aspektem. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 829 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Nie no kurva jak się trafi wiry Aresa i parę upów zrobi na sile i obszar to nie ma, absolutnie, nie ma co zbierać z przeciwników. Hadesa rozjebalem nawet nie atakując tylko robiąc nonstop dasha. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Ma ktos jakis sposob jak najszybciej odblokowac epilog? Posejdona i zeusa mam juz na 7 serc, ale pozostali wciaz sa na 6 Wiem, ze ich dialogi sa randomowe, ale nigga please dajcie spokoj z tym grindem wszystkiego. Moze po rozmowie z 4 pierwszymi bogami po prostu zdechnac zamiast robic caly run? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Czy w tej grze są jakieś zapisy? Bo prawdę mówiąc pograłem wczoraj, przeszedłem kilka pomieszczeń i zostawiłem na QR (Xbox), bo nie wiem co się wydarzy jak się poddam xD Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 Nie ma. Runy sa szybkie. Jak wiesz co robisz to w ~30min jeden Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 531 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 To w takim razie mógłby ktoś w skrócie wyjaśnić dlaczego w necie podają liczbę godzin na ten tytuł czasami grubo ponad 100h? Skąd się to bierze? Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 963 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 100h to chyba na wymasterowanie. Pierwsze przejście mi zajęło z 11h a każdą bronią + dojście do epilogu kolejne 10h. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 23 sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 23 sierpnia 2021 (edytowane) 6 minut temu, Shago napisał: To w takim razie mógłby ktoś w skrócie wyjaśnić dlaczego w necie podają liczbę godzin na ten tytuł czasami grubo ponad 100h? Skąd się to bierze? Bo jest nieziemski grind, ale 100h to przesada. Mysle, ze w 60h sie zmieszcze. Edit: Sprawdziłem staty ostatnich runów i sa w okolicy ~22minut. Edytowane 23 sierpnia 2021 przez 20inchDT Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi