maciucha 11 649 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 No ja cały czas pykam w 2k20 (z 250h już wbite ), bo system rzutów w 2k21 był kretyński i nawet jak do gamepassa wrzucili to nie grałem. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 (edytowane) W trenignu 5vs5 mi konsole wyłącza XD Ogólnie to aż tak ciężko nie jest tylko obronę ogarnąć. Denerwuje głównie próba odbioru, bo zaraz faul, no i te kmioty trafiają na Rookie nawet za 3 często. Grafa wymiata. Widzę, że Fifa, czy PES ze 2 ligi niżej. Edytowane 7 września 2021 przez Donatello1991 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 Pod lewym triggerem masz przyklejanie się w obronie, ogarnąłeś to? Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 7 września 2021 Opublikowano 7 września 2021 (edytowane) Nom wiem o co kaman w miarę wychodzi już, ale i tak często zwiewają. Nie rozumiem jednego. Czemu jak zrobię faul dalek od mojego kosza to jest " karny " ? Edytowane 7 września 2021 przez Donatello1991 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 Co to jest karny? xd Może poczytaj zasady gry w koszykówkę, bo pewnie w tym masz braki. W NBA też jest kilka innych zasad. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 No ten dwa rzuty do kosza i wszyscy stoją w pół okręgu XD No chyba tak zrobię i poczytam. Swoją drogą wczoraj już byłem bliski wyrzucenia gry, ale przemogłem się i nawet jeden mecz wygrał. Porażki też już mniejszą przewagą punktową mam XD Czuję jednak, że się wciągnę. Poczytałem wczoraj trochę recenzji i piszą, że próg wejścia jest wysoki, a i dla niedzielnego gracza to zbytnio sensu nie ma, chyba że kanapowo. Nie jest aż tak źle. No, ale cała otoczka meczu to jest jakieś mistrzostwo świata. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 no jak się nie zna nawet podstawowych zasad koszykówki, to może być ciężko Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 18 hours ago, maciucha said: No ja cały czas pykam w 2k20 (z 250h już wbite ), bo system rzutów w 2k21 był kretyński i nawet jak do gamepassa wrzucili to nie grałem. Pamiętam ściągnąłem 21 z game passa, stworzyłem postać w mycareer, doszedłem do NBA, po pierwszych treningach na hali gdzie nie mogłem nic trafić stwierdziłem, że nie mam teraz miesiąca czasu, żeby masterować ten idiotyczny system rzutów i na tym się przygoda skończyła. Tak wiem - pozdro poćwicz, ale naprawdę to była absolutnie ostatnia rzecz, którą należało w tej grze ruszać. 1 Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 NBA 2k21 wymaga bardzo miękkego i sprężystego obsługiwania rzutu, szczególnie zawodnika, którymi ciężko się rzuca, jak np Lebron. No i położyli jeszcze większy nacisk na hot zones. Aktualny system rzutów ewoluuje jakoś od Nba 2k9 i co edycję trzeba było się mniej lub bardziej przestawić, więc nabrałem już wprawy. Na początku bywa to frustrujące. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 10 minut temu, Bartg napisał: Pamiętam ściągnąłem 21 z game passa, stworzyłem postać w mycareer, doszedłem do NBA, po pierwszych treningach na hali gdzie nie mogłem nic trafić stwierdziłem, że nie mam teraz miesiąca czasu, żeby masterować ten idiotyczny system rzutów i na tym się przygoda skończyła. Tak wiem - pozdro poćwicz, ale naprawdę to była absolutnie ostatnia rzecz, którą należało w tej grze ruszać. 1 Cytuj
Bartg 5 529 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 9 minutes ago, krupek said: NBA 2k21 wymaga bardzo miękkego i sprężystego obsługiwania rzutu, szczególnie zawodnika, którymi ciężko się rzuca, jak np Lebron. No i położyli jeszcze większy nacisk na hot zones. Aktualny system rzutów ewoluuje jakoś od Nba 2k9 i co edycję trzeba było się mniej lub bardziej przestawić, więc nabrałem już wprawy. Na początku bywa to frustrujące. Wiem bo gram od dobrych 15 lat w 2K ale zeszłoroczny system był moim zdaniem zdecydowanie najgorszy w historii serii. Zupełnie nieintuicyjny w stosunku do tego co było. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 No u mnie podobnie. Ograłem z 10 różnych koszykówek 2k i nigdy nie miałem specjalnych oporów przed uczeniem się nowych systemów w grze, bo były intuicyjne i wydawały się krokiem w przód. Tutaj tak nie było. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 No ja się jeszcze wstrzymuję z zakupem 2k22, czekam na gameplaye i potwierdzenie zmian jakie doszły. Może też jakieś demo wleci, chociaż będzie to pewnie wersja na X One. Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 Dema już raczej nie będzie, a rzuty jak twierdzi 2K zostały zmienione. Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 Na jakiej kamerze gracie? Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 Ja na tej zza kosza, od czasów Nba Live 200. Kompletnie nie akceptuję tej z boku boiska jak w prawdziwym meczu. Cytuj
maciucha 11 649 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 tylko zza pleców tak jak pan krupek powiedział traci się tę telewizyjność, ale zyskuje się dużo lepszy przegląd pola i wyczucie odległości Cytuj
Donatello1991 1 445 Opublikowano 8 września 2021 Opublikowano 8 września 2021 No ja gram tą z boku. No ciężko było z tą obroną, ale już skumałem trochę poćwiczyłem i idzie dobrze. Czyli po 4 faulach na kwarte, przeciwnik po każdym kolejnym dostaje 2 rzuty z tego co wychodzi tak? No gałką chyba ani razu nie trafiłem do kosza z dalszej odległości, a przyciskiem X trafiam w miarę często. Dużo rzeczy do ogarnięcia, ale grę kupiłem na dłuższy okres, więc się wdrożę powoli. Cytuj
Przemo 6 Opublikowano 15 września 2021 Opublikowano 15 września 2021 System rzucania jest mega skopany. Ja wchodzę pod kosz, lub rzucam za 3. Rzuty z pół dystansu są mocno irytujące i większość nie wchodzi. W 2k22 jest to przebudowane ale ciekaw jestem czy bardziej intuicyjne? Natomiast fajnie, że często idzie trafić z połowy boiska przed końcową syreną takie rzuty mega cieszą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi