jaro 77 Opublikowano 8 grudnia 2020 Opublikowano 8 grudnia 2020 1 godzinę temu, ginn napisał: Pytanie - jest jakiś sposób, żeby Pulse 3d działały bezprzewodowo z telewizorem? Podłączyłem dongla, słuchawki się z nim zsynchronizowały, ale to by było na tyle. Grzebałem w ustawieniach TV, ale nie udało mi się niczego wskórać. Ktoś próbował? Tivik Sony XF9005. a skad tv mam miec sterowniki do obslugi tego dongla? Cytuj
ginn 789 Opublikowano 8 grudnia 2020 Opublikowano 8 grudnia 2020 Wiem. Mój atechniczny umysł ogarnął to po czasie. Cytuj
Lysy2007 0 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Witam mam takie pytanie jakie sluchawki polecacie do ps5 które będą działać z powodu braku kupna pulse 3d headset? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Cytuj
Lysy2007 0 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Czyli nech pan zaproponuje? Gdyż odp bez sensu. Pozdrawiam Cytuj
jaro 77 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 tak samo jak pytanie, chodzi ci o przewodowe, bezprzewodowe? za 100zl czy za 1000zł? Zero konkretów a chcesz pomocy Cytuj
Lysy2007 0 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 Witam ponownie do 1000 zł przewodowe z możliwością bez kabla które są bądź będą kompatybilne z konsola. A że by był z donglem no chyba że teraz jest produkowane tylko z jeck na 3,5 mm do słuchawek. Tego nie wiem. Może można do kupić. Tego też nie wiem może po prostu zaproponujesz jakieś firmy które sam obecnie testujesz? Cytuj
C0LI83R 1 Opublikowano 10 grudnia 2020 Opublikowano 10 grudnia 2020 (edytowane) 8 godzin temu, Lysy2007 napisał: Witam ponownie do 1000 zł przewodowe z możliwością bez kabla które są bądź będą kompatybilne z konsola. A że by był z donglem no chyba że teraz jest produkowane tylko z jeck na 3,5 mm do słuchawek. Tego nie wiem. Może można do kupić. Tego też nie wiem może po prostu zaproponujesz jakieś firmy które sam obecnie testujesz? Zamówiłem nadajnik Creative bt-w3 ze strony https://pl.creative.com/p/speakers/creative-bt-w3 jako alternatywę tego od PlayStation. Po jego podłączeniu możesz sparować każde słuchawki Bluetooth. Nadajnik obsługuje między innymi kodek aptx LL oczywiście słuchawki też muszą go posiadać. Daje to małe opóźnienia w granicach 30-40 ms. Jak przetestuje to dam znać. Edytowane 10 grudnia 2020 przez C0LI83R Cytuj
gianbuffon 11 Opublikowano 11 grudnia 2020 Opublikowano 11 grudnia 2020 Hej, Na PS4 korzystam z podpiętych do pada Hyperx Cloud (przewodowe, pierwsza wersja)https://m.ceneo.pl/30688215Zastanawiam się, czy po zakupie PS5 warto je zmienić na 3D Pulse. Ma ktoś porównanie? Głównie chodzi o jakość dźwięku, nie gram online, nie ma dla mnie większego znaczenia kabel, czy bluetooth. Warto zmieniać, czy nie odczuję większej zmiany w jakości? Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 11 grudnia 2020 Opublikowano 11 grudnia 2020 Zamówiłem nadajnik Creative bt-w3 ze strony https://pl.creative.com/p/speakers/creative-bt-w3 jako alternatywę tego od PlayStation. Po jego podłączeniu możesz sparować każde słuchawki Bluetooth. Nadajnik obsługuje między innymi kodek aptx LL oczywiście słuchawki też muszą go posiadać. Daje to małe opóźnienia w granicach 30-40 ms. Jak przetestuje to dam znać. Korzystałem na PS4 z BT-W2 a teraz do PS5 mam BT-W3. Wyrwałem używkę na Allegro za stówkę. A tak to chyba tylko zamówić można na stronie Creative. Jakoś brak ich w sklepach i na Allegro.Potwierdzam, że to bardzo dobry adapter. Używam go ze słuchawkami Sony WH-XB900N. Z PS5 bangla bez najmniejszego problemu.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
C0LI83R 1 Opublikowano 11 grudnia 2020 Opublikowano 11 grudnia 2020 2 godziny temu, RadkoR napisał: Korzystałem na PS4 z BT-W2 a teraz do PS5 mam BT-W3. Wyrwałem używkę na Allegro za stówkę. A tak to chyba tylko zamówić można na stronie Creative. Jakoś brak ich w sklepach i na Allegro. Potwierdzam, że to bardzo dobry adapter. Używam go ze słuchawkami Sony WH-XB900N. Z PS5 bangla bez najmniejszego problemu. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Czy te słuchawki działają ci na kodeku aptx LL? Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 12 grudnia 2020 Opublikowano 12 grudnia 2020 Niby go nie wspierają (przynajmniej Sony o tym akurat kodeku nie wspomina w specyfikacji), ale dioda na donglu świeci się na biało co właśnie odpowiada kodekowi AptX-LL. Opóźnienie jest minimalne. Ledwo dostrzegalne. Możliwe, że słuchawki wspierają go nieoficjalnie.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
kris to kristof 5 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 (edytowane) jakby ktoś się pytał to pulse 3d działają także wireless z USB w TV xh90 niby ten TV ma też wbudowany bloototh ale jest na nim opóźnienie - a te testowałem z sony 1000xm3 Edytowane 16 grudnia 2020 przez kris to kristof Cytuj
kris to kristof 5 Opublikowano 16 grudnia 2020 Opublikowano 16 grudnia 2020 W dniu 11.12.2020 o 09:03, gianbuffon napisał: Hej, Na PS4 korzystam z podpiętych do pada Hyperx Cloud (przewodowe, pierwsza wersja)https://m.ceneo.pl/30688215 Zastanawiam się, czy po zakupie PS5 warto je zmienić na 3D Pulse. Ma ktoś porównanie? Głównie chodzi o jakość dźwięku, nie gram online, nie ma dla mnie większego znaczenia kabel, czy bluetooth. Warto zmieniać, czy nie odczuję większej zmiany w jakości? obczaj sobie mój test na kanale może ci się przyda testowałem z ISK HD9999 i philipsami fidelio P.S. już raz na tym forum spotkałem się z trolami więc z góry napiszę że nie jestem inżynierem dzwięku to są moje subiektywne wrażenia więc proszę nie wieszać psów i nie wypisywać znowu że test do dupy - chcesz lepiej to nagraj se sam - ja oceniłem jak potrafiłem 1 Cytuj
ginn 789 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 11 godzin temu, kris to kristof napisał: jakby ktoś się pytał to pulse 3d działają także wireless z USB w TV xh90 niby ten TV ma też wbudowany bloototh ale jest na nim opóźnienie - a te testowałem z sony 1000xm3 Podpiąłeś usb i słuchawki załapały? Ja próbowałem na moim XF9005 i nie zadziałały. Cytuj
Aminokwas 0 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Wie ktoś które gry z Ps4 korzystają z tego całego 3D? Właśnie przyszły a nie wiem na czym sprawdzić, uprzedzając pytanie we wtorek allegro wrzuciło do sklepu allegro całe 6 sztuk Cytuj
WisnieR 2 725 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 Przeczytaj temat to się dowiesz Cytuj
Aminokwas 0 Opublikowano 17 grudnia 2020 Opublikowano 17 grudnia 2020 22 minuty temu, WisnieR napisał: Przeczytaj temat to się dowiesz Czytałem, czy chodzi tylko o te kilka sztuk? Coś pamiętam że któryś Battlefield miał w ustawieniach dźwięku dźwięk 3D. Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 Efekt 3d jest z konsoli a nie z gier. Konsola stara się wydedukować skąd jest dźwięk i tak go przedstawić na słuchawkach które posiadasz... wiec tak na starych grach też masz 3d... używając konsoli PS5. Mam od tygodnia słuchawki, przetestowane na kilku grach. Wcześniej grałem na PS5 używając Beyerdynamic DT 990 PRO (słuchawki przede wszystkim do produkcji muzy) i Hypers X Clude 2 (słuchawki do gier) Jak wyżej napisałem efekt 3d był słyszalny na tych słuchawkach i to na grach z PS4 bo tylko takie mam w tej chwili ale nie zbyt wyraźnie w sensie nie był precyzyjne jeśli chodzi o kierunkowość. Po przetestowaniu Pulse 3d mogę powiedzieć ze polecam bardzo. Jakość dźwięku jest bardzo dobra, dla nie których może być za mało dołu, ale takiego dołu ,który porusza niż go słychać. Reszta jest ok jak na ta cenę. Co do efektu 3D Tempest to jak na innych słuchawkach był on słyszalny to dopiero w słuchawkach Sony pokazuje naprawdę rewelacyjny efekt. Dużo wyraźniej słychać kierunkowość, góra i dół itd. Dodatkowo słuchawki te "ratują" dźwięk przed jakościowa degradacja po włączeniu tego efektu 3d. Konsola wpływa na dźwięk stereo po przez różne filtry, która zamieniają go w efekt 3d ale wyraźnie słychać obniżenie jakość dźwięku i "siły". Słuchawki od Sony najbardziej sie przed tym bronią. Same w sobie słuchawki może nie rewelacyjne ale widać że zostały one stworzony aby współpracować właśnie z Tempest 3D czy z PS5 i z tym efektem są znacznie lepsze od tych wyżej wymienionych. Dodatkowy plus to bezprzewodowość i pełne sterowanie dźwiękiem czy opcjami konsoli ze słuchawek... minus to właśnie zjeba... guziczków na jednej stronie, dosłownie pełny obwód słuchawki zawalony guziczkami, które ciężko odróżnić. Aby wyciszyć to przez kilka sekund szukam te prawidłowego guzika. 1 Cytuj
C0LI83R 1 Opublikowano 18 grudnia 2020 Opublikowano 18 grudnia 2020 W dniu 12.12.2020 o 19:54, RadkoR napisał: Niby go nie wspierają (przynajmniej Sony o tym akurat kodeku nie wspomina w specyfikacji), ale dioda na donglu świeci się na biało co właśnie odpowiada kodekowi AptX-LL. Opóźnienie jest minimalne. Ledwo dostrzegalne. Możliwe, że słuchawki wspierają go nieoficjalnie. Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Aktualnie używam Sennheiser 350bt z adapterem Creative bt-w3 i niestety aptx LL nie działa. Po wybraniu kodeka cisza. Działa zielona dioda czyli kodek aptx. Na pewno różnica jest w opóźnieniu między aptx vs sbc. Na stronie https://www.aptx.com/product-listing?&aptx_type=3 twoje słuchawki nie mają wsparcia aptx LL. Już nic z tego nie rozumiem. Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Spojrzałem teraz na dongla i to jednak będzie chyba żółty a nie biały. Przynajmniej na zdjęciu jest bardziej żółty niż w realu. Czyli to będzie jednak AptX HD. Mogę zmienić na zielony (AptX) i niebieski (SBC). Niemniej jednak ten AptX HD ma całkiem małe opóźnienia.Przepraszam za wprowadzenie w błąd.Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj
C0LI83R 1 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Godzinę temu, RadkoR napisał: Spojrzałem teraz na dongla i to jednak będzie chyba żółty a nie biały. Przynajmniej na zdjęciu jest bardziej żółty niż w realu. Czyli to będzie jednak AptX HD. Mogę zmienić na zielony (AptX) i niebieski (SBC). Niemniej jednak ten AptX HD ma całkiem małe opóźnienia. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Ukryj zawartość Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka APTX HD daje lepszą jakość dźwięku za cenę większego opóźnienia niż APTX. APTX HD ma opóźnienia podobne do SBC więc w tym wypadku najlepiej jest używać samego APTX zielona dioda które ma latency w granicach 60-80ms. 1 Cytuj
MEVEK 3 506 Opublikowano 19 grudnia 2020 Opublikowano 19 grudnia 2020 Chce sie upewnic zanim wydam kase. Sluchawki beda dzialac z konsola poprzedniej generacji przez ten pier.dolnik usb? Na stronie jest ze tak, ale wiecie. Kto pyta nie bladzi Reedycja. Yeeeap Cytuj
jaro 77 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 8 godzin temu, MEVEK napisał: Chce sie upewnic zanim wydam kase. Sluchawki beda dzialac z konsola poprzedniej generacji przez ten pier.dolnik usb? Na stronie jest ze tak, ale wiecie. Kto pyta nie bladzi Reedycja. Yeeeap tak, działają Cytuj
balon 5 340 Opublikowano 20 grudnia 2020 Opublikowano 20 grudnia 2020 Panowie i jak te nowe dedykowane słuchawki od Sony? Chodzi mi o efekt 3D. W takim Spiderku jak to wypada? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi