ginn 789 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 Jak najlepiej ładować słuchawki, żeby utrzymać jak najdłużej żywotność baterii? Dopiero jak się wyczerpuje, czy generalnie nie ma negatywnego wpływu na "doładowywanie", jeżeli mam 2/3 baterii? Cytuj
RadkoR 44 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 (edytowane) Generalnie akumulatorom Li-Ion nie służy całkowite rozładowywanie. Ładuj od 2/3 czy tam 1/3. Edytowane 2 stycznia 2021 przez RadkoR Cytuj
ginn 789 Opublikowano 2 stycznia 2021 Opublikowano 2 stycznia 2021 (edytowane) Tak, coś kojarzę, że tak było z Li-Iion. Zastanawiam się tylko, czy w momencie, gdy dostajesz informację i wyładowywaniu się baterii to ona tak naprawdę nadal ma około 20% zapasu, czy jednak schodzi do wartości krytycznej, co w sytuacji podłączenia do ładowania może faktycznie negatywnie wpływać w dłuższej perspektywie czasu. Edytowane 2 stycznia 2021 przez ginn Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 2 stycznia 2021 Autor Opublikowano 2 stycznia 2021 Ładuje swoje na 100%, podpinam do ładowania po drugim komunikacie że bateria na wyczerpaniu, tak samo postępowałem przy zestawie 2.0 do PS4 i bateria w nich do tej pory (7lat) trzyma praktycznie tak samo jak po zakupie Cytuj
ginn 789 Opublikowano 3 stycznia 2021 Opublikowano 3 stycznia 2021 21 godzin temu, Figuś napisał: Ładuje swoje na 100%, podpinam do ładowania po drugim komunikacie że bateria na wyczerpaniu, tak samo postępowałem przy zestawie 2.0 do PS4 i bateria w nich do tej pory (7lat) trzyma praktycznie tak samo jak po zakupie Ile zajmuje Ci pełne ładowanie? W instrukcji wyczytałem, że około 3.5h. Jestem zaskoczony, bo na jednej kresce podłączyłem do konsoli i słuchawki ładują się już ponad 5h, a kontrolka nadal miga , jakby ładowanie trwało. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 3 stycznia 2021 Autor Opublikowano 3 stycznia 2021 Ok 3h, a ładuję przez port usb w PC Cytuj
Freshprince 0 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 (edytowane) Znaleźliście może jakieś fajne stojaki/uchwyty na nowy headset? Edytowane 4 stycznia 2021 przez Freshprince Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 Na poprzedniej stronie masz. Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 Sa jakies uniwersalne High Endowe sluchawki obslugujace PS5 i Series X na 100%? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 4 stycznia 2021 Autor Opublikowano 4 stycznia 2021 W dziale Xboxa polecają arctisy 7x czy jakoś tak, @kubson będzie lepiej wiedział Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 @Figuś High Endowe nie srednia polka 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 nie ma czegoś takiego jak high endowe gamingowy headset xd ale jak chcesz dużo wydać to popatrz sobie na Audeze - maja linie Mobius oraz Penrose ale chyba na kablu muszą chodzić z któraś z konsol pewnie StealSeries wypuści ulepszona wersje Pro Wireless ale czy będą uniwersalne to ciężko powiedzieć Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 @kubson https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-pro-wireless?color=white Myslalem o tym ale nie beda dzialac z iXi Boxem a nie ma ver X Boxowej jak to jest z 7P Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 stycznia 2021 Opublikowano 4 stycznia 2021 no to jest już stary headset robiony z myślą o starej generacji, jak cię nie ciśnie to czekaj, na bank wypuszcza PRO Wireless 2 czy coś w tych klimatach, a jak już musisz kupić to 7X wydaje się najrozsądniejsze przez tego usb dongla 1 Cytuj
elvis004 293 Opublikowano 30 stycznia 2021 Opublikowano 30 stycznia 2021 Panowie zastanawiam sie nad słuchawkami, jeszcze do niedawna byłem przekonany do Pulse 3D od Sony ale czytam ze inne słuchawki też obsługują ten cały tempest 3D i biorę teraz pod uwagę TURTLE BEACH Stealth 600 Gen 2Jakieś opinie o tych TB? Polecacie, odradzacie? Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 31 stycznia 2021 Opublikowano 31 stycznia 2021 @Koleś88 bodajże ma tb stealth 600 gen2 , może się wypowie. 1 Cytuj
Leoncjo Boczek 0 Opublikowano 31 stycznia 2021 Opublikowano 31 stycznia 2021 Czy ktoś z tu obecnych używa extractora hdmi? Posiadam headset Razor Tresher i przyznam, że jest to jeden z najlepszych headsetow jakie dane bylo mi testować i chciałbym korzystać z nich na ps5. Problem w tym, że już kilka rozdzielaczy hdmi, które do mnie przyszły pięknie wyodrębniały sygnał audio, konsola widziała headset, 3d audio działało ale rozdzielczość spada do full hd bez hdr mimo, że powinny obsługiwać 4k z hdr. Ma ktoś jakiś sprawdzony extractor hdmi? Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 11 lutego 2021 Opublikowano 11 lutego 2021 (edytowane) Dzisiaj doszly arctisy 7p. Chwile sie pobawilem po robocie i pytanko. Jak włączę mikrofon w dualsense to dopiero wykrywa majka w sluchawkach. Jak wyłączę majka w padzie to przestaje dzialac majk w 7p. Tak ma byc? Bawilem sie tylko chwile ale kurwa jakie one wygodne. Wczesniej mialem/mam trzeszczace plastikiem przy kazdym ruchu glowy turtlesy Roznica niebo a ziemia. Pierwsze wrazenia. Mega lekkie, wygodne i nie plastikowe Tydz. czekania od zamowienia od gosci z Danii. Edytowane 11 lutego 2021 przez sajmon34 Cytuj
Przemo 6 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Ja kupiłem 3D pulse dedykowane dla PS5 i nie ma żadnego problemu. Nigdy nie byłem fanem słuchawek i nie grałem na słuchawkach, dlatego nic nie kombinowałem teraz tylko wziąłem te, które poleca Sony i jestem zadowolony. Cytuj
Whisker 1 450 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 16 godzin temu, sajmon34 napisał: Dzisiaj doszly arctisy 7p. Chwile sie pobawilem po robocie i pytanko. Jak włączę mikrofon w dualsense to dopiero wykrywa majka w sluchawkach. Jak wyłączę majka w padzie to przestaje dzialac majk w 7p. Tak ma byc? Bawilem sie tylko chwile ale kurwa jakie one wygodne. Wczesniej mialem/mam trzeszczace plastikiem przy kazdym ruchu glowy turtlesy Roznica niebo a ziemia. Pierwsze wrazenia. Mega lekkie, wygodne i nie plastikowe Tydz. czekania od zamowienia od gosci z Danii. Daj jakiś namiar i cenę bo nigdzie w PL nie mogę ich dostać a jak wrażenia słuchowe? Bass? Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 (edytowane) Na stronie producenta masz dostepne non stop czarne. Biale tez sie pojawiaja od czasu do czasu. Z kodem rabatowym 700zl. Mega wygodne. Basik nie za mocny ale tez nie za slaby. Po podlaczeniu do kompa masz dostep do eq. Gotowe ustawienia tez sa. Gram na ustawieniach "immersja" a do strzelanek ustawiam "performance" i wylaczam 3d sound w konsoli. Kroki zapierdoliscie slychac. Kto skad idzie. Mike tez daje rade. Brak regulacji chat/gra na słuchawkach - trzeba recznie w konsoli ustawic. Ale raz ustawione i gitara. Sluchaweczki godne polecenia. Edytowane 12 lutego 2021 przez sajmon34 1 Cytuj
Tomek P. 61 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Miał ktoś z Was porównanie tych słuchawek do siberia 800. Aktualnie je użytkuje i zastanawiam się czy wymienić. Są już jakieś gry które używają tego tempest 3d? Cytuj
Symeon_88 28 Opublikowano 12 lutego 2021 Opublikowano 12 lutego 2021 Panowie moze lamerskie pytanie ale to moje pierwsze bezprzewodowe słuchawki do konsoli. Czy podczas ładowania i uzywania na kablu usb lub gdy podepne jackiem do pada to musi byc wpiety w konsole dongle? Czy zasilanie i dzwiek idzie wtedy po kablu? Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 12 lutego 2021 Autor Opublikowano 12 lutego 2021 Jak podpinasz jackiem to nie musisz nawet włączać słuchawek, ale po kablu usb to tylko ładowanie idzie i tak adapter musi być wpięty jak i słuchawki włączone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi