ginn 789 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Czytał i nie znalazł jednoznacznej odpowiedzi, więc jeżeli ktoś z forumków wie coś więcej na ten temat - chętnie wysłucham. Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Opublikowano 9 kwietnia 2021 Nie jestem specem od audio ale wg mnie dedykowane słuchawki nie majà zależności od wybranego formatu. Tylko ustawiasz czy ma być 3D czy nie. No ale to tak na 90% może jakiś audio spec to potwierdzi. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 10 kwietnia 2021 Opublikowano 10 kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 8.04.2021 o 16:19, ginn napisał: Panowie, jeżeli gramy na słuchawkach (Pulsy) to wyjście audio powinienem ustawić na PCM, czy Bitstream? Jakie są różnice? Ja ustawił bym na słuchawkach PCM. Jest to wtedy sygnał nieskompresowany. Natomiast jeśli odtwarzasz płyty BD z filmami i chcesz wypuścić sygnał bezpośrednio z płyty na np. amplituner kina domowego by on odkodowywal dźwięk to wtedy można bitstream ale też nie koniecznie bo wtedy jakieś mixy surrund wychodzą i masz do wyboru milion opcji (w zależności od amplitunera które je oferuje i miksuje) które są nie koniecznie dobre ale to kwestia gustu i upodobań. Zresztą jeśli dobrze pamiętam nie będzie wtedy dźwięku HD jak masz nowszy ampli obsługujący dźwięk kinowy wysokiej rozdzielczości typu Dolby TrueHD czy DTS HD Master itp. Stąd dla mnie najlepszym ustawieniem jest zawsze PCM. Jednak chciałem tu od razu zaznaczyć że ja już dawno, dawno temu zmieniłem amplitunera kina na dobre STEREO stąd może coś pomyliłem bo nie wszystko już pamiętam odnośnie tych wszystkich ustawień... A nie uczę się tego na pamięć tylko wszystko zawsze ustawiam na słuch i wg. swoich upodobań. Druga sprawa to na słuchawkach tym bardziej tych Pulsach jakiejś różnicy raczej nie usłyszysz przy zmianie tych ustawień bo one nie mają żadnego dekodera DD czy DTS i odtwarzają jedynie podany przez konsole dzwiek. Polecam wtedy jedynie poeksperymentować czy będzie Ci lepiej z ustawieniami dźwięku 3D czy bez tego. Mi osobiście w grach jest lepiej przy 3D ale to oczywiście kwestia gustu i upodobań każdego z osobna... Edytowane 10 kwietnia 2021 przez maxoffe 1 Cytuj
des3 1 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Czy jeśli mam słuchawki Arctis 1 w wersji przewodowej to widzicie sens abym inwestował w pulse? Poza oczywistą zaletą jaką jest bezprzewodowość słuchawek sony są jakieś inne zalety ponad to co posiadają "jedynki"? Jakość dźwięku faktycznie będzie jakoś bardziej odczuwalna? Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Opublikowano 11 kwietnia 2021 Szanowni Forumowicze, czas zmienić starusieńkie, styrane słuchawki na nowy model, bo jak załączyłem DS to ta jakość dźwięku zasługuje na znacznie lepszą oprawę. Powęszyłem tutaj po temacie i kilku miejscach w internecie i wyszła mi taka lista: Steelseries Arctis 1 Sony Pulse 3D HyperX Cloud Flight TURTLE BEACH Stealth 600 Gen 2 Razer Kaira Logitech G Pro X Brak kabla nie jest jakimś must have, ale w innym przypadku muszę podłączać go do pada. Budżetowo nie chciałbym wydać więcej niż 500 zł i jest to raczej nieprzekraczalne (trochę za dużo ostatnio poszło na ps5, więc Wajfa już kręci nosem). Co według Was z powyższej listy jest najlepszych zakupem? A może jest jeszcze coś innego? Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Kupiłem w końcu steelseries arctis 3 xd 1 Cytuj
zagul 326 Opublikowano 12 kwietnia 2021 Opublikowano 12 kwietnia 2021 3 godziny temu, Wiolku napisał: Kupiłem w końcu steelseries arctis 3 xd Naczytałeś się i tak wybrałeś, czy dobra oferta była? Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 13 kwietnia 2021 Opublikowano 13 kwietnia 2021 Cena 350 zł na Allegro, trochę poczytałem, trochę porównałem. Nawet przetrawiłem ten kabel, bo aż tak mi nie przeszkadza. Zobaczymy jutro jak z jakością, ale przechodząc z 6-letnich, styranych słuchawek wrażenia będą na pewno przynajmniej dobre. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Ejj ja żadnych "sterowników" nie muszę wgrywać przy steelseries arctis 3 na ps5? Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Wyszly juz jakies dedykowane sluchawki Premium czy dalej bieda i przejsciowki? Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Pulsy? Ale to bida premium raczej. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Opublikowano 17 kwietnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, wet_willy napisał: Wyszly juz jakies dedykowane sluchawki Premium czy dalej bieda i przejsciowki? Ss 7p. Pytaj jak masz pytania https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-7p?color=black Edytowane 17 kwietnia 2021 przez sajmon34 Cytuj
wet_willy 2 163 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Ok czyli dalej nie ma Pro Powaznie wydali by juz dedykowane A50 albo Arctisy Pro >< Cytuj
rah 153 Opublikowano 18 kwietnia 2021 Opublikowano 18 kwietnia 2021 Z Sony xh90 działa elegancko po wpięciu nadajnika. Cytuj
chodznaspacer 4 Opublikowano 18 kwietnia 2021 Opublikowano 18 kwietnia 2021 W dniu 17.04.2021 o 17:39, sajmon34 napisał: Ss 7p. Pytaj jak masz pytania https://steelseries.com/gaming-headsets/arctis-7p?color=black Jak je sobie poustawiałeś? W niektórych momentach w grze dźwięk jest totalnie płaski i dialogi brzmią jakby ktoś gadał w kartonowym pudle. Szukam jakiegoś „uniwersalnego” ustawienia tak żebym nie musiał za każdym razem zmieniać ich charakterystyki w zależności od gry. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Opublikowano 19 kwietnia 2021 (edytowane) 13 godzin temu, chodznaspacer napisał: Jak je sobie poustawiałeś? W niektórych momentach w grze dźwięk jest totalnie płaski i dialogi brzmią jakby ktoś gadał w kartonowym pudle. Szukam jakiegoś „uniwersalnego” ustawienia tak żebym nie musiał za każdym razem zmieniać ich charakterystyki w zależności od gry. 2 ustawienia mam. Jedne na fps. A drugie na cala reszte. Jak chcesz zeby lepiej slyszec kroki w fps to przedostatni suwak prawie na max, a ten przed nim tez do gory. Sprawa indywidualna. Edytowane 19 kwietnia 2021 przez sajmon34 1 Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Opublikowano 19 kwietnia 2021 23 godziny temu, MLeKSk napisał: Kupiłem słuchawki Pulse 3D od Sony i bardzo mi się podobają. Do laptopa też mogę je podłączyć, ale nie wiem jak to zrobić z telewizorem. Da się je podłączyć do TV, żeby oglądać chociażby Netflixa? Niestety nie da się ich podłączyć do TV. Też trochę ubolewam. Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 19 kwietnia 2021 Autor Opublikowano 19 kwietnia 2021 Z Sony XH90 współpracują po włożeniu dongla do portu USB, z wcześniejszymi modelami podobno też nie wiem jak z innymi TV Cytuj
des3 1 Opublikowano 20 kwietnia 2021 Opublikowano 20 kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 18.04.2021 o 20:24, MLeKSk napisał: Kupiłem słuchawki Pulse 3D od Sony i bardzo mi się podobają. Do laptopa też mogę je podłączyć, ale nie wiem jak to zrobić z telewizorem. Da się je podłączyć do TV, żeby oglądać chociażby Netflixa? Nie da raczej się, tv nie będzie miał do nich sterownika. Chyba, że jakieś modele sony dedykowane do ps5. Edytowane 20 kwietnia 2021 przez des3 Cytuj
des3 1 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 13 godzin temu, MLeKSk napisał: Ponoć potrzeba TV z androidem, wtedy bez problemu da się sparować. Mój LG to jednak nie Android. U mnie też tv bez androida, ale może komuś na forum uda się to sprawdzić. Cytuj
maxoffe 40 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Opublikowano 21 kwietnia 2021 Ja mam z Androidem i nie działają... Cytuj
dragonosi 25 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Powiedzcie mi czy jak ma się ma platynium to warto zmienić na 3 d pulse. Podobno pojawiają się recki że grają tak samo. Cytuj
rah 153 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Opublikowano 25 kwietnia 2021 Miałem Platinumy i Pulsy moim zdaniem grają dużo lepiej, natomiast kształt pałąka jest trochę gorszy jednak. Sam sprawdź, masz 14 dni na zwrot. Cytuj
netowy 3 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Opublikowano 26 kwietnia 2021 Potwierdzam. TV z Androidem - Sony XF9005 i Pulsy nie działają. 1 Cytuj
addhoc 63 Opublikowano 5 maja 2021 Opublikowano 5 maja 2021 Kupiłem Pulse’y i ja ale chyba mam problem ze słuchem bo jakoś mocno średnio odczuwam ten 3D Sound. Na zwykłych słuchawkach obczailem kilka dźwięków na YouTube to prawie spadłem z krzesła a w takim Astro to nie odczuwam zbytniej różnicy w porównaniu do zwykłego stereo. Niezaprzeczalnym plusem słuchawek jest bezproblemowa integracja z konsolą, plug and play bez żadnych kombinacji. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi