Skocz do zawartości

Słuchawki do PS5

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam raczej średnią głowę i te Pulsy są  dla mnie w miarę wygodne, ale leżą na mnie dość ciasno i po dwóch godzinach jak ściągam to czuć małą ulgę. Jak bym miał dużą głowę to bym je omijał. Dźwięk mają przeciętny, dlatego szukam czegoś lepszego.

Ja też i dlatego planuję coś jednak ze Steelseries ~ może jutro coś rozsądnego wpadnie. Na razie korzystam z tych składanych, czarnych Sony do PS4 ;)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Opublikowano

Czysto informacyjnie, bo dla kilku z Was zawracałam głowę. Postawiłem na Steelseries Arctic Nova 7P. Nie wiem, nie mam porównania z Pulse 3D, bo używałem PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0, ale wiem jedno. Nowe wbiły mnie w fotel już na muzyczce systemowej PS5 ;)

Opublikowano
Między PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0 a Pulse 3D jest mała różnica w dźwięku. Opisz jak gra muzyka w grach, jest dużo lepiej niż w tych 2.0 z PS4? I jak wygoda?

Potraktuj to jako moje przemyślenia, czyli kogoś kto miał kotakt tylko z dwoma modelami słuchawek do gier. Co innego słuchawki do biegania wink.gif
W każdym razie pierwsze co zrobiłem, to podpiąłem osobno słuchawki i osobno dungla do kompa i pod apkę Engine Steelseries. Zaktualizowałem sprzęt i odpaliłem muzę. Wówczas ustawiłem pod siebie. Zapisałem na dungla i dopiero podpiąłem pod PS5.
Tak jak pisałem wcześniej - różnica jest kolosalna. Gram w Death Stranding i zarówno sama gra jak i siedzenie w kryjówce i słuchanie kawałków Low Roar przeglądając pocztę, to coś kapitalnego. Pierwsze wrażenie i chciałem lekko stonować ustawienia, bo myślałem że przesadziłem. Dźwięk w porównaniu do „dwójek” Sony jest głębszy i soczystszy.
Myślałem że aż takiej różnicy nie będzie. Ale jest i nie żałuje zakupu. Nie wiem jednak jak to wyglada z innym sprzętem. Nie mam porównania ale uwielbiam swoje nowe słuchawki.
Są też wyraźnie cięższe od „dwójek”. Sprawiają też wrażenie solidniejszych. Jednak wygodnie leżą na uszach i głowie, i już po chwili zapominam, że mam je założone.

• Plusik 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 30.11.2022 o 16:32, Pure Bladestone napisał:

To trzeba będzie je sprawdzić. Szkoda, że Nova 7x czyli te uniwersalne do każdej konsoli kosztowały aż 700zł na promocji. Poczekam aż spadną poniżej 600 i się kupi.

A testował ktoś z Was właśnie te Arctisy z serii Nova? Bo podobno są mniej wygodne niż poprzedni model ale wspominany przez Ciebie model mnie kusi właśnie ze względu na uniwersalność..

Edytowane przez izon
Opublikowano (edytowane)

Ja mam te i dałem 900zl

https://www.euro.com.pl/sluchawki-dla-graczy-pc/steelseries-sluchawki-arctis-nova-7-xb-bluetooth-usb.bhtml?gclid=EAIaIQobChMIuMqP_d-j_AIV_wWiAx1yjgGdEAQYASABEgKPcfD_BwE&gclsrc=aw.ds

https://pl.steelseries.com/gaming-headsets/arctis-nova-7x

Nie wiem czym się różnią artcis od arctis nova. 

Co do wygody, to wysuwam minimalnie. Dobrze siedzą na głowie. Wygodne? Dla mnie tak, aczkolwiek pytałem jednego i narzekał, ze mu są ciut za małe. Małego ucha nie mam, ale elfa tez nie. 
Stricte dźwięku nie oceniam, bo to kwestia czysto indywidualna, ustawień i czy jest wykupiony atmos na xboxie. 
Mialem jedne do xboxa, musiałbym dokupić do Sony, wiec zdecydowałem sprzedać na forum te od xboxa i mam jedna pare do wszystkich urządzeń. To sobie chwale, bo gram wieczorami tylko i na słuchawkach.

Edytowane przez iluck85
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Czesc, potrzebuje Waszej porady (najchetniej od osob, ktore mialy ten sprzet).
Szukam sluchawek bezprzewodowych do PS5, koniecznie mikrofon i dzwiek 3d. Jak najlepsze pozycjonowanie w strzelankach (glownie gram w Hunt Showdown). Mam dongle creative bt-w2 do ps4 i ze sluchawkami creative sound blaster jam v1 mikrofon podczas sprawdzania ma szum, slychac mnie ogolnie dobrze, ale inni slysza siebie na przebiciach. Producent sprawdzal je ze mna i mial tak samo na swoich egzemplarzach (ten testowy szum). Niby nowszy dongle mial dzialac dobrze z druga wersja sluchawek (creative sound blaster jam v2+ bt-w3) ale po opiniach na amazonie - nie kazdemu. Troche nie chce mi sie bawic w zwroty i wkurzac ze jest tak samo (chyba, ze ktos ma taki zestaw i potwierdzi ze dziala to normalnie). 
Mam obecnie kolegi blackhawk v2x - wygodne, zakrywaja cale uszy (mam dosc cisnace okulary, jak niektore sluchawki je dociskaja to boli mnie glowa w 15 minut:D) ale dzwiek wydaje mi sie w nich niekompletny, chyba zbyt basowy, nie do konca czuje jak w jamach gdzie dokladniej ktos jest w oddali szczegolnie (ktora czesc mapy). 
Uzywalem tez steelseries arctic 1 chyba na kablu - gorszy dzwiek, dla mnie niewygodne (z okularami nieuzywalne).
Pulse 3d - jest wygodnie, wszystko dziala fajnie z konsola, jednak nie do konca tez odpowiadal mi dzwiek (cos pomiedzy blackhawk v2x i creative jam, troche wiecej sopranow, dalej nie czulem tego pozycjonowania tak jakbym chcial, byc moze kwestia ustawien, nie bawilem sie nimi zbytnio, byc moze za krotko je uzywalem - tylko ze 2 dni). Moglyby tez troche glosniej grac. Ogolnie biore je pod uwage w cenie do 400 pln (chociaz wycenilbym je na 250). Moge poczekac, poszukac taniej w jakiejs promo.
Ale, czytajac kilka watkow na grupach fb i pepperze, gdzie albo jest gownoburza co to nie jest lepsze w danej cenie, albo polecaja sluchawki po 1,5k (jeszcze za muzyczne rozumiem, ale ja mam inne sluchawki muzyczne i nie potrzebuje 4:>, zreszta gdybym mial kupic to znane Soniaki x4 albo x5), albo nie ma konkretnych odpowiedzi bo ludzie najczesciej nie mieli okazji pograc na roznych modelach - nie wiem co wybrac. Recenzje PL nie pomagaja, malo kto odnosi sie do konsol. Recenzje ENG nie do konca odpowiadaja na pytanie o jakosc dzwieku i przestrzen dzwieku.

Czytalem o Sony Inzone (jesli juz to polecana jest wersja H9, ja bym szedl w strone H7), hyperx cloud alpha wireless, Logitech g733 i g x pro lighstpeed, krakenach od razera chyba v3 i arctics p7+. Najbardziej ciekawe wydaja mi sie alphy i inzone chyba. 
Czy ktos mial okazje je testowac z PS5?
Nie obraze sie, jak beda dzialac z PC/Xbox, ale tez szukam przede wszystkim ich do PS5/PS4. 

Bardzo prosze o pomoc, rowniez osoby, ktore moga cos wiecej powiedziec o creative bt-w3 + jam2.

Podsumowujac - czy w ogole warto doplacic do czegos wyzej niz pulse, jesli tak, to do czego (ok 900 pln moglbym wydac max).

Edytowane przez bkt1916
Opublikowano

to normalne, że arctis 7p+ grają dość cicho w grach na PS5 ? wszystkie slidery na full zarówno na słuchawkach jaki w opcjach konsoli. w mediach jak spotify czy youtube są wyraźniej głośniejsze. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jest promocja na Steelseries Arctis 7x. Cena z 899.99 na 602.99

https://pl.steelseries.com/gaming-headsets/arctis-7x

Jeśli ktoś tak jak ja, chce mieć jeden bezprzewodowy headset do każdej konsoli:

• PlayStation
  • XBox 
  • Nintendo
  • Pc, TV, Smartfon

a7x_buyimg_01.jpg__1920x1080_q100_crop-f

Za tą cenę to jest bardzo dobry zakup. Używam ich i są świetne. Z laptopem używam ich na kablu bo już nie chce mi podłączać dongla usb. Skoro gniazdo jack i tak jest blisko i nie zużywam baterii. Ale z konsolami działają bezprzewodowo. Nigdy nie miałem problemu na Xboxie bo są do niego dedykowane. I nie mam problemu z PlayStation 4 i PlayStation 5 :hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja ze swojej strony polecam słuchawki Audeze Penrose lub Maxwell. Dźwięk, który generują te słuchawki robi ogromne wrażenie, ale w końcu to inna technologia tj. planarna i co za tym idzie cena też niestety wysoka. Jak ktoś gra często na słuchawkach, preferuje gry dla pojedynczego gracza i może sobie pozwolić na taki wydatek to nic lepszego na rynku obecnie nie ma (wrażenie jakby słuchacz korzystał z pełnowymiarowego kina domowego z najwyższej półki). Jeżeli natomiast gracie w głównej mierze w gry multiplayer to zakup Turtle Beach Stealth Pro też może okazać się trafnym wyborem, oczywiście w tym przedziale cenowym.

• Plusik 1