Skocz do zawartości

Słuchawki do PS5

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 350 zł też bym je kupił, gratki. Daj znać jak się używa i jeśli możesz napisz, czy jest opcja podłączyć je donglem do PC. Teraz siedzę na SteelSeries Arctis 1 Cyberpunk Edition (co istotne). Działają z donglem bez problemu i z PC i PS5, tylko już łuszczy się eko-skurwa na pałąku i generalnie chińska plastikoza (dźwięk jest ok, nie jestem audiofilem). Ale za rok w normalnej cenie można się zastanowić nad Pulse Elite.

Opublikowano
44 minuty temu, Shankor napisał:

Daj znać jak się używa i jeśli możesz napisz, czy jest opcja podłączyć je donglem do PC.

Raczej nie będzie problemu z tego co piszą 

Technologia PlayStation Link™

Unikaj opóźnień i zachowaj wszystkie detale dźwiękowe dzięki superszybkiej i bezstratnej łączności bezprzewodowej PlayStation Link. Łatwo podłączaj swoje urządzenia, takie jak konsola PS5®, komputer PC lub Mac, oraz odtwarzacz zdalny PlayStation Portal™, i przełączaj się między nimi. Dodatkowe adaptery USB PlayStation Link ułatwią ci płynne przełączanie się między konsolą PS5 a komputerem PC lub Mac

+ bt

Bluetooth®

Dzięki technologii Bluetooth® możesz łatwo przełączyć się na łączność mobilną, podłączając bezpośrednio zestaw słuchawkowy do swojego telefonu lub tabletu, co zapewnia wygodę i elastyczność podczas korzystania z urządzeń mobilnych. Możesz również używać słuchawek w sposób przewodowy za pomocą gniazda minijack 3.5mm.

Opublikowano (edytowane)

Dokładnie, Elite mają oprócz Linka normalnie Bluetooth czyli bez dongla podłączysz do PC, Switcha, telefonu i Portala. Z donglem do PS5.

Co najważniejsze można równocześnie mieć odsłuch z dongla i BT czyli można np. grać na konsoli i odpalać coś z telefonu.

Ja wezmę, bo mam i gram na wszystkich wymienionych sprzętach. Oby tylko tych gąbek szlag tak szybko nie trafiał, bo chyba nie da się ich wymienić (?)

Edytowane przez jimmyyy8
Opublikowano
No i zamówiłem te Elite. Strasznie się spuszczają nad jakością dźwięku w grach. No zobaczymy. Za 350 zł to jak darmo za taki sprzęt.

IMG_1438.thumb.jpeg.c61423a9a5c3158d95f9322c0f6c09f8.jpeg
Gdzie zamawiałeś? Wszędzie jest dostępność od 26go kwietnia.

Swoją drogą jest sporo szumu w necie o problemie z losowym rozłączniem się headsetu.
Opublikowano
13 minut temu, WisnieR napisał:

Gdzie zamawiałeś? Wszędzie jest dostępność od 26go kwietnia.

Swoją drogą jest sporo szumu w necie o problemie z losowym rozłączniem się headsetu.

No dopiero 26 mają być. Hmmm z tym rozłączaniem nic nie widziałem, ale fakt, że mocno nie szukałem. Oglądnąłem z 3 recki i to wsio. Tam nikt o tym nie wspominał. 

Opublikowano

@YETIodnosnie Elite które dziś kupiłem. Przetestowałem w kilku exach na ps5, gdzie jest dobry dźwięk 3d, no i jest naprawdę dobrze pod tym względem, chyba lepiej jak życie, napewno bardziej sugestywnie :)

Jednak mega różnice względem poprzednich słuchawek sony to bas i soczystość mocnych uderzeń, w końcu to czuć :banderas:

Same sterowanie oraz wygłuszenie też na duży plus.  

• Plusik 2
Opublikowano

Kupiłem. Podzielam pierwsze wrażenia balona (na podstawie losowej muzyki), ale muszę dłużej pograć w coś z dobrą warstwą audio, bo ostatnio klepię stare Metal Geary z nesa i to nie jest najlepszy benchmark ;)

Z wrażeń użytkowych to słuchawki dużo lepiej leżą mi na głowie niż Pulsy 3D (mają delikatną swobodę w porównaniu ze sztywnymi poprzednikami i nie uciskają), lepiej też 'odcinają' od otoczenia. 

Przez Linka działają z PS5 i PS Portal, przez BT z Nintendo Switchem i telefonem (nareszcie!). Możliwy jest równoczesny odsłuch z PS5 i Switcha albo tel. Headset łączy się błyskawicznie i wyłącza po czasie nieaktywności.

Bateria chyba rzeczywiście konkretna, po dwóch wieczornych sesyjkach cały czas 3 kreski, Pulsy już by były na wykończeniu. No i jest wieszak do wygodnego ładowania bez podłączania kabla.

Wysuwany mikrofon fajna opcja. Nareszcie można wyciszać headset z poziomu kontrolera. Nie widzę niestety opcji zmieniania balansu pomiędzy czatem głosowym a dźwiękiem gry jak w Pulsach. No i niebieska dioda świadcząca o działaniu headsetu trochę wkurza (dość mocno świeci).

Za tę cenę nie widzę wad, to upgrade na jakim mi właśnie zależało.

• Plusik 1
  • Lubię! 1
Opublikowano

Co do Elite to wydaje mi się, że pod gierki (3d/soczystość/wygłuszenie)  w tej cenie to chyba ciężko o coś lepszego? No chyba, że wyjdą jakieś choroby wieku dziecięcego. 

Opublikowano

Wrzucę to tutaj, choc nie wiem czy to właściwy adres. Nieważne. Zakupiłem to:
https://www.euro.com.pl/akcesoria-playstation-5/sony-adapter-usb-playstation-link.bhtml

Liczyłem na to, być może naiwnie, że ten dynks jeśli chodzi o współpracę z PS5 jest kompatybilny nie tylko ze słuchawkami Sony, ale również ze słuchawkami Phillipsa, o właśnie takimi:

https://www.euro.com.pl/sluchawki/philips-tah8506bk-00.bhtml?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrcKxBhBMEiwAIVF8rAehGaYuMmsy77Jf7P-QjLnvwGl73huf25tahuQehwpstvvZs_-SMhoCCM4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Sfrajerzyłem się, prawda? :(

• beka z typa 1
Opublikowano

No to się wjebałem z tym adapterem :( Byłem święcie przekonany, że działa on ze zwykłymi słuchawkami bluetooth, ale okazało się, że działa TYLKO z  Sony PULSE Elite i Sony PULSE Explore :( Kompletnie nie ma o tym informacji na pudełeczku ani opisach na stronie sprzedawców.

Pytanie: czy Mediamarkt przyjmie mi zwrot, skoro rozdziewiczyłem już pudełeczko?

Opublikowano
21 minut temu, Czezare napisał:

okazało się, że działa TYLKO z  Sony PULSE Elite i Sony PULSE Explore :( Kompletnie nie ma o tym informacji na pudełeczku ani opisach na stronie sprzedawców.

Jak nie ma jak jest

SmartSelect_20240501_095217_SamsungInternet.thumb.jpg.a97c7d15648034593c8e24afc347b516.jpg

Opublikowano
28 minutes ago, Czezare said:

No to się wjebałem z tym adapterem :( Byłem święcie przekonany, że działa on ze zwykłymi słuchawkami bluetooth, ale okazało się, że działa TYLKO z  Sony PULSE Elite i Sony PULSE Explore :( Kompletnie nie ma o tym informacji na pudełeczku ani opisach na stronie sprzedawców.

Pytanie: czy Mediamarkt przyjmie mi zwrot, skoro rozdziewiczyłem już pudełeczko?

Zapakuj, weź paragon i idź oddać. Mała szansa, że o cokolwiek spytają. A w razie czego kłam, ściemniaj i komfabuluj. Mów, że takie było i chuj. Przyczyny zwrotu nie musisz podać a jak już będą cisnąć to powiedz, że żona kupiła złe bo masz xboxa to jest do plejstejszyn

Opublikowano

Mam nowe Pulsy od tygodnia, muszę powiedzieć, że cieszę się z przesiadki. Są wygodniejsze, mikrofon można wyciszyć z poziomu pada i basy wydają się bardziej wyraziste. Ktoś tu pytał, że nie ma balansu, jest w menu dźwięku, jeżeli gadamy w ramach imprezy. I dodam jedno info, bo szukałem chwilę, jak wejdziemy w ustawienia, ale nie te na dole podręczne, tylko głębiej, w ustawieniach konsoli, to można dodać mic monitoring - czyli odsłuch własnego głosu. Tam się zmienia skalę. 

Moim zdaniem przy tej cenie, ciężko znaleźć coś równie fajnego. Ja zmieniłem bo mam też Portala i działa to świetnie. Można w B2042 grać przy grillu i gadać z ziomkami z teamu. Jedyny minus jaki zauważyłem, to przy zmienianiu źródła dźwięku z PS5 na Portala i na odwrót, czasem potrafi zwariować na chwilę, rozłączyć dźwięk itp. Może kwestia zmiany softu. Poza tym, nie widzę wad. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przymierzam się do kupna słuchawek pod ps5 i myślę nad SteelSeries Actris 7P+, bądź Razer Kaira HyperSpeed. Te nowe słuchawki od Sony z wyglądu za bardzo mi nie podchodzą . Jest może ktoś na forum kto pomoże, doradzi które brać? Z góry dziękuję. 

Opublikowano

Mogę tylko polecić te Steelseries sam ich używam od kilku miesięcy i są dla mnie świetne. Wygodne, ładnie grają i czas pracy na ładowaniu robi robotę. Razer nigdy nie miałemn na głowie więc się nie wypowiem.

• Plusik 1
Opublikowano
5 godzin temu, ubol napisał(a):

. Te nowe słuchawki od Sony z wyglądu za bardzo mi nie podchodzą

To nie przeglądaj się w lustrze z nimi. Jak są na głowie to inaczej nie zobaczysz. 
Mam od premiery, no mega gadżecie jak za ten price. 

Opublikowano
16 minut temu, balon napisał(a):

To nie przeglądaj się w lustrze z nimi. Jak są na głowie to inaczej nie zobaczysz.

Może odbijają się w tv.

Opublikowano
55 minut temu, Square napisał(a):

Może odbijają się w tv.

To trzeba roletę zasłonić. 
No ale nie powiem dość mocny argument przeciwko słuchawkom :) 

30 minut temu, Homelander napisał(a):

Może na tiktoku źle się prezentują

Brałem pod uwagę taką opcję.