Skocz do zawartości

Słuchawki do PS5

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, ubol napisał(a):

Przymierzam się do kupna słuchawek pod ps5 i myślę nad SteelSeries Actris 7P+, bądź Razer Kaira HyperSpeed. Te nowe słuchawki od Sony z wyglądu za bardzo mi nie podchodzą . Jest może ktoś na forum kto pomoże, doradzi które brać? Z góry dziękuję. 

Do tych co proponujesz może jeszcze Sony Inzone H7/H9? Jak masz kasę to Astro A50 X xd 

• Plusik 1
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam 

Zakupiłem słuchawki Pulse Elite i mam mały problem. Otóż po wpięciu donga do ps5 dźwięk jest przesyłany bezprzewodowo do słuchawek. Pytanie czy jest jakaś możliwość by dźwięk również leciał po HDMI do tv? W opcjach ps5 można wybrać tylko jedno źródło wyjścia dźwięku. 

Opublikowano
15 godzin temu, Orlo007 napisał(a):

Witam 

Zakupiłem słuchawki Pulse Elite i mam mały problem. Otóż po wpięciu donga do ps5 dźwięk jest przesyłany bezprzewodowo do słuchawek. Pytanie czy jest jakaś możliwość by dźwięk również leciał po HDMI do tv? W opcjach ps5 można wybrać tylko jedno źródło wyjścia dźwięku. 

Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie, ale gdy wyłączycz słuchawki konsola automatycznie przełącza się z dźwiękiem z powrotem na HDMI (nie trzeba wypinać donga).

Opublikowano
3 godziny temu, jimmy napisał(a):

Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie, ale gdy wyłączycz słuchawki konsola automatycznie przełącza się z dźwiękiem z powrotem na HDMI (nie trzeba wypinać donga).

Chodzi o to że potrzebuje dźwięk jednocześnie na obu wyjściach a mam tylko na jednym.

Opublikowano
21 godzin temu, Orlo007 napisał(a):

Witam 

No nie da się rozdzielić dźwięku na dwa wyjścia jednocześnie jeśli to chcesz tu uzyskać.

Konsola dostosowuje sygnał wyjścia pod konkretny sprzęt. Jak chcesz mieć na tv/ampie to nie będziesz miał na słuchawkach.

Jak wepniesz w jacka do ampa/głośnikach sluchawki to dzwiek już nie pójdzie po dwóch wyjściach tylko idzie po jacku.

Opublikowano

Wcześniej używałem Astro A50 + konwerter z rozgałęźnikiem na wejście optyczne do stacji bazowej i grało po HDMI na tv i w słuchawkach. Teraz dostałem w prezencie nowe Pulse Elite i zamiast upgrade to cofnąłem się w czacie. Nie wiem co za problem dla Sony by w opcjach dać wybór wyjść audio.

Opublikowano
11 godzin temu, Orlo007 napisał(a):

Wcześniej używałem Astro A50 + konwerter z rozgałęźnikiem na wejście optyczne do stacji bazowej i grało po HDMI na tv i w słuchawkach. Teraz dostałem w prezencie nowe Pulse Elite i zamiast upgrade to cofnąłem się w czacie. Nie wiem co za problem dla Sony by w opcjach dać wybór wyjść audio.

Niestety ale czasami takie proste QoL updates zajmują im lata.

Jak po przesiadce z A50 na Elite? Chce się przesiąść z Siberii 800 (podobna półka) na Elite ale ciągle się zastanawiam. Męczy mnie już ten rozgałęźnik HDMI.

Opublikowano (edytowane)

Szczególnie, że to wcześniej było. Na pewno w PS3, w PS4 chyba też. Ale PS5 nie ma już portu optycznego, co mnie ostatnio ugryzło i teraz rozglądam się za splitterem dźwięku hdmi. Pewnie Sony uznało, że skoro jest tylko jedno wyjście dźwięku przez hdmi to nie trzeba tego robić i tyle.

Edit: a tak w ogóle to ja słuchawek Sony nie polecam. Wszystkie od nich rzeczy z miękkimi materiałami mi obłażą. Słuchawki do PS3, słuchawki Gold do PS4, PSVR1. Na każdym po paru latach pokrycie się kruszy i zostaje na głowie. Używam teraz do PS słuchawek Philipsa sprzed 30 lat na kabelku i wszystko jest z nimi ok. Jack audio w kontrolerze to wspaniały wynalazek.

Edytowane przez dominalien
Opublikowano
Godzinę temu, WisnieR napisał(a):

Niestety ale czasami takie proste QoL updates zajmują im lata.

Jak po przesiadce z A50 na Elite? Chce się przesiąść z Siberii 800 (podobna półka) na Elite ale ciągle się zastanawiam. Męczy mnie już ten rozgałęźnik HDMI.

Ogólnie wrażenia dobre, możliwość ustawiania basów trebli z poziomu konsoli super; Kilka profili w zależności od gry też fajnie; Dźwięki bardzo dobre.

Na minus to potrafią czasami rozłączyć; (Miesiąc użytkowania i z 4 razy wywaliło) Czasami ciężko połączyć się po BT np z laptopa; Oceniłbym 7/10 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siberie 800 mi umierają i widzę, że zakup nowych słuchawek jest co raz bliżej. Wziąłbym Astro A50x ale tam znów jest stacja bazowa + zabawa z kablami, zasilaniem itp., a to właśnie przerabiam z 800tkami więc chce coś w pełni bezprzewodowego.

Kuszą Elite, bo podobno ostatni update naprawił problemy z rozłączającym się donglem, ale zdecydowanie nie naprawił problemu jakości pałąka. Komuś już pękł w miejscu headbanda?

Alternatywa? Chyba tylko Nova 7P.

Opublikowano

Mam Inzone H9 (z ANC) i szału nie ma. Dongle (dosyć duży i na usb-a - taki z 2009 roku) z przełącznikiem PC-PS5. Z jakiegoś powodu ułamek sekundy później się załącza (nie ma laga, tylko brakuje "pierwszej nutki") przy pierwszym odtworzeniu dźwięku (piszę o PC). Dźwięk jest poprawny, nie ma przesadzonego basu, ANC działa w miarę dobrze - jeśli komuś nie przeszkadza specyficzne uczucie ciśnienia w uszach. Przesiadłem się z SteelSeries Arctis 1 Wireless (które są o połowę tańsze) i nie wyrwało mnie z butów. Na plus łatwa w obsłudze apka na windows, profilowanie małżowin w 2 minuty (tu apka na telefon, która robi zdjęcie uszu :notsure:) i przyzwoity czas na baterii. Jeśli trafisz za ok 600 zł to można brać, za więcej to nie bardzo się opłaca.

Opublikowano (edytowane)

Rozważam ale muszę sprawdzić jak wygląda sprawa 3D Audio w PS5, które przecież idzie po USB, a nie HDMI, i musiałem osobno stacje podłączać przez USB gdy chciałem pograć w Returnala, a potem zmieniać znów na optyka, jak chciałem grać w coś innego. Do tego jakby miały mi one stać na szafce RTV to mam na tyle nisko TV, że słuchawki w stacji zasłaniałyby mi ekran, więc jedyna opcja to stacją schowana, a słuchawki ładowane przez USB-C na biurku.

To mają być słuchawki BEZPRZEWODOWE, w pełni bezobsługowe, wszystko mam mieć możliwość zmiany z kanapy z przycisków/menu konsoli. Równie dobrze mogę podłączyć na kablu AudioTechnice do pada i mieć lepszy dźwięk ale to nie o to chodzi.

Edytowane przez WisnieR
Opublikowano

Elite na oczy nie widziałem, napisałem moje doświadczenie z innymi słuchawkami od sony, które używam z ps5, porównałem z innymi słuchawkami, które używałem z ps5. Może opinie o elite znajdziesz na ceneo :hi:

Opublikowano

Warto sie przesiadać z steelseries wireless pro na jakieś nowsze słuchawki? czy raczej nie opyla sie zmieniać? Słuchawki nadal są sprawne, jedynie obicie zerwało mi sie ostatnio z jednej gąbki i musze kupić je. 

Opublikowano
14 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

Ludzie jak macie kasę to bierzcie Astro, wszystko inne to półśrodki. A jak nie to przestańcie męczyć bułę :sapek:

Sam się curva o tym przekonałem i teraz będę trzeci raz zmieniał słuchawki w przeciągu 3 lat. 

Jakie Astro? A50? Mam Steelseries Nova Pro od ich premiery, nie nazwałbym ich półśrodkiem, kompatybilne z wszystkim, świetnie grają, półka cenowa ta sama. 

Opublikowano (edytowane)

Odebrałem wczoraj Pulse Elite i jest... dziwnie. Faktycznie przetworniki planetarne to zupełnie inne doświadczenie jeśli chodzi o dźwięk. Wysokie i średnie tony są baaaardzo wyraźne i czyste. Nie każdemu ta charakterystyka musi się spodobać, większości nawet bym powiedział że się nie spodoba. Trochę czasu mi zajmie zanim się przestawię z typowej V na ten profil. Bassu mało, bardziej referencyjny, nawet po podbiciu w EQ. Nie ma takiego "jebnięcia", raczej bardzo precyzyjne i krótkie dźwięki. Zostawiam je sobie, myślę że z czasem się przyzwyczaje i się polubimy. Pozycjonowanie jest TOP.

Oczywiście na plus integracja z konsolą. Jak zacząłem rozbierać stację od Siberii 800 i zobaczyłem ile kabli dodatkowym odłączyłem (2x USB, HDMI, rozdzielacz HDMI na optyka, toslink), a wymieniłem je na jednego dongla, to od razu było mi lepiej ;)

Wszystko idealnie działa z konsolą, pełna integracja, po włączeniu słuchawek dźwięk automatycznie się przestawia, EQ wbudowany w UI konsoli, 3x przyciśnięcie power wywołuje od razu menu ustawień dźwięku, po prostu wygoda.

Jakość wykonania jak to u Sony. Mam nadzieję, że 3 lata wytrzymają, zanim zacznę kleić pałąk xD Za to są super wygodne i lekkie, coś za coś, Siberie to ciężkie czołgi nie do zajechania kosztem wygody.

Czy polecam? Bez odsłuchu nie. To jest tak wyjątkowa charakterystyka, że trzeba ich wpierw posłuchać.

Edytowane przez WisnieR
  • Plusik 1
Opublikowano

No ja musiałem trochę zjechać z wysokimi tonami w EQ, bo dzwięk jest tak ostry, że momentami sprawiał dyskomfort. Ale słuchawki generalnie fajne, gram na PS5, Portalu i Switchu + czasem coś na PC i telefonie i przełączanie pomiędzy urządzeniami to jedno kliknięcie. Czas na baterii kosmiczny, wysuwany mikrofon sztos. 

Opublikowano
2 godziny temu, WisnieR napisał(a):

Mam nadzieję, że 3 lata wytrzymają, zanim zacznę kleić pałąk xD

hmm mam pulsy 3d 4 lata i tu do pałąka się nie mogę przyczepić, jedynie eko skórę musiałem podkleić bo powychodziła ze szpar, a było już po gwarancji, imo pałąk w tych słuchawkach dedykowanych dla ps5 został mocno poprawiony nie to co goldy czy 2.0 w poprzedniej generacji gdzie tam faktycznie one się łamały zaraz po gwarze XD

ostatnio kupiłem arctisy 7X+  ich przewaga dla mnie nad pulsami to materiałowe oddychające nauszniki, micro i bateria, bo dźwięk wolę jednak z pulsów, zwłaszcza do muzyki z pc  :)