PavelT 0 Opublikowano 15 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2021 Nie wiem jak Wy ale ja na tę chwilę podpiąłem stary dodatkowy dysk z PS4 który miałem a dokładnie 4TB USB 3.0 pod port z tyłu konsoli i mam dodatkową macierz na gry Cytuj Odnośnik do komentarza
PsxLucas 4 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Czy orientuje się ktoś czy można kupić dysk spełniający wymogi ps5 i który będzie działał chodzi mi oczywiście o dysk wewnętrzny a konkretnie 2Tb. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Jeszcze nic nie wiadomo, port dalej jest zablokowany. Dyski które prawdopodobnie będą spełniać kryteria masz w pierwszym poście. Cytuj Odnośnik do komentarza
jaro 77 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 9 godzin temu, PsxLucas napisał: Czy orientuje się ktoś czy można kupić dysk spełniający wymogi ps5 i który będzie działał chodzi mi oczywiście o dysk wewnętrzny a konkretnie 2Tb. za 2tb dysk nvme 4 zaplacisz tyle co za konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
PsxLucas 4 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Tak cenę znam ale co z tego że kupię jak nie będzie obsługiwany przez konsole Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Na razie trzeba czekać niestety, albo stety bo nie dam klocka za 1TB dysk, mogliby odblokować trzymanie gier z PS5 na zewnętrznym HDD Cytuj Odnośnik do komentarza
Sadzikkk 159 Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Czy orientujecie się czy dysk 3,5 cala będzie kompatybilny z PS5? Szukam pojemnego i relatywnie taniego dysku jako magazyn gierek na PS4. W oko mi wpadł taki: https://allegro.pl/oferta/dysk-zewnetrzny-hitachi-desktop-3tb-usb-3-0-hgst-8344680633?utm_medium=app_share&utm_source=faceboo Edytowane 26 Lutego 2021 przez Sadzikkk Cytuj Odnośnik do komentarza
Wania 8 Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Tylko gdy ma zewnetrzne zasilanie ale w sumie kazdy 3,5 w obudowie takie posiada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 26 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Sony to Open PlayStation 5 for Storage Upgrades in Summer Sony Corp. is preparing to open up its PlayStation 5 for internal storage upgrades this summer, lifting a bottleneck that prevents gamers from having more than a few marquee games on their console at one time, people briefed on the plan said. Adding support for additional drives will be enabled with a firmware update that also unlocks higher cooling-fan speeds to ensure the console doesn’t overheat, the people said, asking not to be named because the plans are not yet public. The PlayStation 5 comes with a custom solid-state drive with around 667GB available for storing games, apps and media -- at a time when the latest Call of Duty game needs 133GB of installation space and most major titles take up at least 40GB each. Sony’s latest console has a customized architecture that accelerates loading and processing times, but makes it impractical to plug in an external hard drive, the typical way gamers add storage. Such a drive can only be used for older PS4 games. After the planned firmware upgrade, players need only take a plastic cover off the PS5 and attach a new storage unit to address the current limitations. “As previously announced, we are working to enable M.2 SSD storage expansion for PlayStation 5. The timing has not been announced and details will be shared later,” a Sony spokesman said. The PlayStation 5 has been in high demand since its launch in November, with various supply chain and logistics issues preventing the Japanese electronics giant from delivering sufficient units. Constrained supply has also been a problem for rival Microsoft Corp., which warned its latest Xbox console generation is unlikely to see relief before June at the earliest. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 284 Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Mam nadzieje, ze instalacja dodatkowego SSD i ich „usprawnienie chłodzenia” bo dodatkowy dysk powoduje więcej ciepła nie spowoduje włączenia tryby suszarki z PS4 Pro Cytuj Odnośnik do komentarza
RadkoR 44 Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Nie mogli o tym pomyśleć projektując PCB, tylko nagle teraz boją się o przegrzanie konsol? WTF?Czy ktoś tam w ogóle testował to przed wypuszczeniem na rynek?Wysłane z mojego SM-G770F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 295 Opublikowano 27 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Teraz nie wypuszcza się na rynek ukończonych produktów, nie wiedziałeś o tym Udostępnią patcha i załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Slim albo pro wyjdzie szybciej jak w poprzwdniej generacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Raczej wątpliwe skoro są ogólne problemy z produkcją. Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Wielkość dysku wewnetrznego to jakis zart jak to sie okaze prawdą ze dodatkowe dyski sie przegrzewaja to beda musieli wydac wersje z 1 TB. Ta generacja nie dała nam mozliwosci wyboru wielkosci dysku w konsoli na premiere co jest dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Trzeba też brać pod uwagę, że ogólnie gierki zajmują mniej miejsca. Mi osobiście pojemność dysku nie przeszkadza. A czy się będzie przegrzewać po zamontowaniu dodatkowej pamięci to czas pokaże, bo na razie to takie gdybanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
AbraHAM 8 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Sa gry ktore mało zajmują jak spiderman miles (ok 40 gb) ostatnio na dysku trzymam set zajmujacy dosc sporo. Division 2 ponad 100GB, GT port podobnie, to samo Destiny 2 i Red Dead 2, a to tylko gry na ps4. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 864 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Ja wiem czy tak mniej zajmują teraz? DS 66GB a nie jest to duża gra, do tego z małą ilością muzyki i dialogów a to głównie zajmuje miejsce oprócz tekstur. Różnica ile zajmuje Morales na PS4 a PS5 też jest marginalna. Fakt jest taki ,że gry będą zajmować coraz więcej miejsca co jest naturalne. Lepszej jakości dźwięk czy tekstury swoje zabierają a zysk wynikający z braku konieczności powielania danych nie jest aż tak znaczący. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Ale do gier z PS4 możesz spokojnie użyć dowolnego dysku pod USB, więc kwestia z ewentualnym przegrzewaniem odpada. Już nie wspominając o kosztach takiego rozszerzenia. Wiadomo, że najlepiej by było mieć jak najwięcej za tą samą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 309 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 1 godzinę temu, Square napisał: Ale do gier z PS4 możesz spokojnie użyć dowolnego dysku pod USB, więc kwestia z ewentualnym przegrzewaniem odpada. Już nie wspominając o kosztach takiego rozszerzenia. Wiadomo, że najlepiej by było mieć jak najwięcej za tą samą cenę. Niby tak, ale znów spada ci prędkość wczytywania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Przy grach PS4 nie ma to znaczenia jeżeli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza
RadkoR 44 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 (edytowane) Ale wystarczy, że taka gra z PS4 dostanie patcha do PS5 i już trzeba ją przenieść z zewnętrznego HDD na SSD. Edytowane 1 Marca 2021 przez RadkoR Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 505 Opublikowano 1 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2021 Wtedy to nie jest gra PS4 No i też powinna ważyć mniej chyba, że wersja zrobiona na odwal się. Cytuj Odnośnik do komentarza
martinez07 1 Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 Lubię trzymać moje gry na dysku, a że nie mam ich wiele (głównie exy, do innych mam xseriesx), a po zainstalowaniu GoT, serii Uncharted, GoW, Valhalla PS5, Tekken 7, LoU 1 i 2, oraz jakiś małych Szymparty, seria Wiedza, to system już drze mordę że nie ma miejsca na dysku Pisałem już o chęci zakupu zewnetrznego ssd, ale wolałbym się jeszcze upewnić - jak dołączę mu 1TB USB 3.2 gen.2, to gry będą się wczytywać prawie jak z wewnętrznego dysku? A na pewno już zdecydowanie szybciej niż z PS4 z dyskiem talerzowym? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 6 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 29 minut temu, martinez07 napisał: Pisałem już o chęci zakupu zewnetrznego ssd, ale wolałbym się jeszcze upewnić - jak dołączę mu 1TB USB 3.2 gen.2, to gry będą się wczytywać prawie jak z wewnętrznego dysku? A na pewno już zdecydowanie szybciej niż z PS4 z dyskiem talerzowym? Zależy od gry, niektóre dostają dużego boosta przy wczytywaniu jak np. The Division 2, a czasami nie widać różnicy. SSD na sata nie będą tak szybkie jak Nvme. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi