Skocz do zawartości

Dyski SSD PCIe 4.0 m.2 NVMe kompatybilne z PS5 oraz dyski zewnętrze USB

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 1.10.2021 o 23:02, HiS napisał:

Z drugiej strony wydać 50 zł na radiator to jak splunąć. Ja tam dla świętego spokoju na pewno dokupię gdy zdecyduje się na dodatkowy dysk. 

Nie musisz bo np. Samsung 980pro wychodzi za tydzień z wersją z radiatorem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
23 minuty temu, czarek250885 napisał:

Każdy na USB3.0 będzie kompatybilny jedyne ograniczenia to chyba pojemność max 4TB

• Plusik 1
Opublikowano
3 godziny temu, Figuś napisał:

Odtwarza bo chodzi mu o te które ja wrzuciłem, kurwa wezyr obudź się

no racja ;/ zmiana nocna to średnia sprawa, naprawdę

no chimieliński chyba nie rozumie, że identycznie działa to na XBoxie dla gier ze wstecznej, bo stąd przecież standard otwarty >> standard specificzny dla sprzętu

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

no racja ;/ zmiana nocna to średnia sprawa, naprawdę

no chimieliński chyba nie rozumie, że identycznie działa to na XBoxie dla gier ze wstecznej, bo stąd przecież standard otwarty >> standard specificzny dla sprzętu

Aha, bo pochwaliłem jedną decyzję Sony to jestem już ultrasem, który nie widzi zalet w Xboxie? Wsteczna na Xboxie jest znacznie lepsza od Playstation, choćby dlatego że obsługuje gry starsze niż XB1, nie wiem co to ma do customowych kart za złodziejskie ceny :dunno:

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

porównałeś po prostu "jabłka do pomarańczy" i wysnułeś z tego dość nieadekwatne wnioski, tyle :lapka: 

Czyli Sony zrobiło dobrze robiąc customowe karty do Vity i sprzedając je 2x drożej niż micro SD?

Opublikowano
1 minutę temu, Chmielinski napisał:

Czyli Sony zrobiło dobrze robiąc customowe karty do Vity i sprzedając je 2x drożej niż micro SD?

Jak ma się to do tego, że obie konsole obsługują wsteczną z dysków zewnętrznych w ten sam sposób, a o to się wszystko rozbijało? Ba! Nawet jeśli używasz tych dysków jako magazynów danych to działają one identycznie na obu sprzętach.

Różnice zaczynają się dopiero kiedy mówimy o instalacji gier dedykowanych na pamięci rozszerzonej i w tym przypadku - otwarty format na PlayStation >>  te śmieszne karty na Xboxa. Tylko, że w ogóle nie o nich rozmawialiśmy, a o dyskach zewnętrznych do gier we wstecznej = patrz zdanie powyżej. EoT 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jak ma się to do tego, że obie konsole obsługują wsteczną z dysków zewnętrznych w ten sam sposób, a o to się wszystko rozbijało? Ba! Nawet jeśli używasz tych dysków jako magazynów danych to działają one identycznie na obu sprzętach.

Różnice zaczynają się dopiero kiedy mówimy o instalacji gier dedykowanych na pamięci rozszerzonej i w tym przypadku - otwarty format na PlayStation >>  te śmieszne karty na Xboxa. Tylko, że w ogóle nie o nich rozmawialiśmy, a o dyskach zewnętrznych do gier we wstecznej = patrz zdanie powyżej. EoT 

Przecież ja nie mówię tu o tym jak te dyski obsługują wsteczną, tylko że tak jak rok temu karty do Xboxa były zachwalane, bo kosztowały tylko co dyski PCIe 4 (NO I NIE TRZEBA ŚRUBOKRĘTA), tak teraz dysk 2TB jest tańszy niż karta 1TB, nie mówiąc o większej ilości opcji pojemności. Nie wiem skąd w ogóle wziąłeś z mojej wypowiedzi cokolwiek na temat tego jak te dyski obsługują gry xD

Otwarty standard >> custom, bo działają prawa wolnego rynku, konkurencja, więcej opcji, dzięki czemu ceny dość szybko spadają.

Edytowane przez Chmielinski