Skocz do zawartości

Dyski SSD PCIe 4.0 m.2 NVMe kompatybilne z PS5 oraz dyski zewnętrze USB

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano
6 godzin temu, Snake_Plissken napisał:

Kurde dzięki wielkie. No nic szukam tego zestawu w jakimś lepszym sklepie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie mocno nie wchodząc w temat:
Co najlepsze cena/jakość z heatsinkiem do PS5 w tej chwili? 
PNY CS3040.
Wersja 2TB wskakuje na MediaMarkt za 950zł. Ostatnio poszło 18 sztuk. Ja kupiłem używkę za 1000 niedawno...

Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka

• Plusik 1
Opublikowano

Na dyski PNY CS3040 bym uważał. Po ostatnim update firmware PS5, prędkość jest w okolicach 3800 MB/s zamiast 5600 MB/s. Jest to powszechny problem, można znaleźć wiele komentarzy z grudnia pod filmami o CS3040. Support PNY potwierdził, że problem występuje, lecz według nich problem nie jest z dyskiem a z oprogramowaniem PS5, więc liczą, że Sony to naprawi. Czy Sony to naprawi? Może tak, może nie. Na razie te dyski mają prędkość 3800 MB/s co jest grubo poniżej rekomendowanego minimum.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Póki co tego PNY CS3040 2TB przełożyłem do kompa i tam działa bez problemu pomimo zapisanych już 500TB TBW. W kompie jest i5 11th gen więc dysk działa na PCIE 4x4. Prędkości 5000MB r/w.
Poczekam jeszcze trochę i chyba kupię do Plejaka Cruciala P5 Plus, ale już 1TB a nie 2.

Ewentualnie co jeszcze byście polecili z 1TB do PS5 w rozsądnej cenie?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@up:
ADATA nie polecam. Kupiłem SX8200, na drugi dzień padł. Ogólnie ADATA ma spore problemy z szybkimi SSD. Kupiłem w końcu to co poniżej.

Samsung 980 pro, czy WD Sn850?

Zgłębiał ktoś temat, czy są jakieś różnice? Oba w tej samej cenie

I jakiś konkretny radiator polecacie?
Miałem ten sam dylemat. Miałem już gotowego do odbioru WD SN850 (z radiatorem) ale w ostatniej chwili zrezygnowałem bo znalazłem sporo informacji o problemie z heatsinkiem (za cienkie termopady i szczelina powietrzna między padem a radiatorem).
Kupiłem 980 PRO 1TB z radiatorem. 950zł.
Prędkość wg. konsoli przy formatowaniu 6500. Wgrany najpierw najnowszy firmware na PC.5cfafbbf1ab0424d556ae05207e68f17.jpg247aabf9361094d058a3b026c9be2b0b.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja z takim trochę głupim pytaniem, ale nie znalazłem jeszcze nigdzie odpowiedzi. PS5 uciągnie na raz dysk NVMe na złącze w środku konsoli i dysk zewnętrzny na USB? Bo kupiłem rok temu 1 TB na USB i teraz nie wiem czy wystarczy mi drugie 1 TB do środka, czy potrzebuję 2 TB, bo ten zewnętrzny będę musiał sprzedać. 

Opublikowano

Zadziałają oba. Ale zewnętrzny oczywiście tylko do gier PS4 i przechowywania gier PS5 bez możliwości ich uruchomienia z dysku USB a tylko do zgrania na dysk konsoli lub M.2.
Jabtak używam 4TB Seagate. Dodatkowo w konsoli 1TB 980 Pro.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
13 godzin temu, RadkoR napisał:

Zadziałają oba. Ale zewnętrzny oczywiście tylko do gier PS4 i przechowywania gier PS5 bez możliwości ich uruchomienia z dysku USB a tylko do zgrania na dysk konsoli lub M.2.
Jabtak używam 4TB Seagate. Dodatkowo w konsoli 1TB 980 Pro.

O to mi dokładnie chodzi, dziękuję bardzo. Kupiłem tego Corsaira 1 TB, którego test jest w ostatnim numerze PSX Extreme. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć mam do was prośbę.

Możecie wysłać mi 3 najlepsze propozycje dysku zewnetrznego do ps5 pojemność nie więcej niż 2tb, oraz 3 propozycje dysku wewnetrznego m2 pojemność 1tb.

Dzieki wielkie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 17.04.2022 o 08:30, Ezachriel napisał:

Cześć mam do was prośbę.

Możecie wysłać mi 3 najlepsze propozycje dysku zewnetrznego do ps5 pojemność nie więcej niż 2tb, oraz 3 propozycje dysku wewnetrznego m2 pojemność 1tb.

Dzieki wielkie

Podpisuje sie pod prosba 2tb ktos cos ?

• 4 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
W dniu 15.03.2022 o 22:26, Alastor84 napisał:

Tak jak RadkoR napisał, zadziałają oba :) Kupiłem ten dysk. 

4:34 Wszystko "czarno na białym" :) 

I jak tu po tych paru m-c używania sprawuje się dysk ?

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
On 1/29/2022 at 12:47 PM, RadkoR said:

@up:
ADATA nie polecam. Kupiłem SX8200, na drugi dzień padł. Ogólnie ADATA ma spore problemy z szybkimi SSD. Kupiłem w końcu to co poniżej.

Miałem ten sam dylemat. Miałem już gotowego do odbioru WD SN850 (z radiatorem) ale w ostatniej chwili zrezygnowałem bo znalazłem sporo informacji o problemie z heatsinkiem (za cienkie termopady i szczelina powietrzna między padem a radiatorem).
Kupiłem 980 PRO 1TB z radiatorem. 950zł.
Prędkość wg. konsoli przy formatowaniu 6500. Wgrany najpierw najnowszy firmware na PC.5cfafbbf1ab0424d556ae05207e68f17.jpg247aabf9361094d058a3b026c9be2b0b.jpg

Ceny tego dysku mocno spadły, wie ktos co sie stalo? Mozna go wyrwac po 650 zł.