Aleks 488 Opublikowano 10 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 DZIWNA OPOWIEŚĆ O NIEZIEMSKIEJ TAJEMNICY. Call of the Sea to przygodowa gra logiczna z perspektywy pierwszej osoby w realiach lat 30. XX wieku, która opowiada historię Norah — kobiety na szlaku wyprawy zaginionego męża. Poszukiwania odbywają się na dziwnej, ale pięknej wyspie na południowym Pacyfiku, pełnej tajemnic czekających na odkrycie. To nieziemska opowieść o tajemnicy, przygodzie i odkrywaniu siebie. Call of the Sea na pierwszy rzut oka skojarzył mi się z Firewatchem. Walking simulator z podobnym artstylem. Oba projekty łączy jeszcze aktorka Cissy Jones. Liczę w szczególności na aspekty logiczne. Może nie na miarę The Witness, ale żeby tylko nie okazało się, to samograjem. Gra ma zadebiutować pod koniec roku. Premiera day one w Game Passie. Ps. Mam nadzieję, że nie ma takiego tematu. Wyszukiwarka nie znajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Basior 1 040 Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 Całkiem spoko. Dla mnie na pewno lepiej niż Scorn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2020 wygląda jak połączenie Edyty Zięby z The Witness. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 29 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Mnie się podoba. Nie liczą na wielki hit. Oby tylko w kwestii zagadek logicznych było wymagające. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 18 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2020 Niezbyt lubię walking simy, ale w ramach GP można sprawdzić - nawet już się ściąga choć do premiery jeszcze trochę czasu Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 13 godzin temu, Wredny napisał: nawet już się ściąga choć do premiery jeszcze trochę czasu to ten iksboks tak umie? nieźle nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 446 Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Yup, gierka zainstalowana i czeka na premierę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gomlin 17 Opublikowano 19 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2020 Gierka mnie intryguje, czuć tu lekki powiew staroszkolnych przygodówek. Mimo wszystko martwi mnie trochę fakt pustego świata. Cżyżby jedyny głos jaki usłyszymy, to ten wydobywający się z ust naszej bohaterki? Oby zagadki były ciekawe, bo inaczej to będzie niezły zawód... Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Jak coś to dzisiaj premiera :) Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Spokojnie MS nie ograłem jeszcze xxx gier w backlogu zaraz cyberpunk a ty mi jeszcze dorzucasz takie fajne gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 505 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Warto? Opis mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Będzie dziś granko. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Skończyłem prolog i chapter 1. Typowy przedstawiciel łażenia i szukania chuwdu. Grafika okej jak na indyka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zacząłem. Pierwsza gra od czasów Sega Mega Driver i PSX w którą gram bez zapoznania się z jakąkolwiek recenzja. A, to dzięki GP. Normalnego zakupu na premierę bym nie rozważał. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Napisy DE są? Dobra są jak coś. W ogóle dużo języków to wyboru, nawet jest dla Czarka PL. Z innej beczki. Czy jaczegoś nie widzę? W sklepie MS nie mogę odszukać wersji językowych jakie ma dany tytuł. Na sonce to jest i byłem pewien, że kiedyś w sklepie ms też to było. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Zaliczyłem prolog i chwilę połaziłem po wyspie, jak komuś się podobały Firewatche Finche itp to będzie raczej zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 826 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 1 godzinę temu, messer88 napisał: Zaliczyłem prolog i chwilę połaziłem po wyspie, jak komuś się podobały Firewatche Finche itp to będzie raczej zadowolony. Firewatchem i Finchem to mnie przekonałeś. Będzie trzeba ściągnąć, ale kiedy to ograć. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Tylko są jeszcze zagadki i puzzle. Fabularnie od początku to Firewatch bardziej mnie zaintrygował no ale dopiero skończyłem dwa chaptery. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aleks 488 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Niczym odkrywczym i nowym nie zaskakuje ta gra. Na pewno były już ciekawsze symulatory chodzenia. Historia na początku mnie zaciekawiła, później niestety w mojej opinii jest słabiej. Ale brnie się to końca, bo chcę się poznać zakończeni. Grafika spoko, ale ma lepsze i gorsze momenty. Spoiler Sekwencje podwodne wyglądały biednie. Największe rozczarowanie mam odnośnie zagadek. Większość przechodzi się na zasadzie: zbadaj dany obszar - zajrzy do notesu - dodaj 2 do 2. Średnia ocen w okolicach 75 trochę przesadzona, ale jak na debiut tego studia, to dobra gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Nie wiedziałem że już wyszło. To już przeginka z tymi grami w gamepassie. Mogliby przystopowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lokomotywa 371 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 miło że są napisy pl Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Wczoraj trochę pograłem gra jest bardzo nierówna graficznie niektóre miejsca robią wrażenie a inne ciosane z drewna. Klatkarz też skacze jak chce. Cały wieczór w sumie grałem łaziłem bez celu a nawet żadnej broni jeszcze nawet nie podniosłem. Był nóż ale nie da się podnieść tylko obejrzeć może perków nie mam niewiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 592 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 gra ma fajną muzyke, a tak poza tym to wygląda na kolejny niczym nie wyróżniający się symulator chodzenia po wyspie. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 Nasze opinie i tak nic nie warte. Poczekajmy na werdykt blantmana. Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2020 40 minut temu, devilbot napisał: Wczoraj trochę pograłem gra jest bardzo nierówna graficznie niektóre miejsca robią wrażenie a inne ciosane z drewna. Klatkarz też skacze jak chce. Cały wieczór w sumie grałem łaziłem bez celu a nawet żadnej broni jeszcze nawet nie podniosłem. Był nóż ale nie da się podnieść tylko obejrzeć może perków nie mam niewiem. Też pograłem w to jakoś dłużej, klatki skaczą jak szalone, grafika tak jak piszesz, mocno nierówna. No i symulator chodzenia pełną gębą. Na 8/10 to raczej nie zasługuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi