Opublikowano 10 października 20204 l DZIWNA OPOWIEŚĆ O NIEZIEMSKIEJ TAJEMNICY. Call of the Sea to przygodowa gra logiczna z perspektywy pierwszej osoby w realiach lat 30. XX wieku, która opowiada historię Norah — kobiety na szlaku wyprawy zaginionego męża. Poszukiwania odbywają się na dziwnej, ale pięknej wyspie na południowym Pacyfiku, pełnej tajemnic czekających na odkrycie. To nieziemska opowieść o tajemnicy, przygodzie i odkrywaniu siebie. Call of the Sea na pierwszy rzut oka skojarzył mi się z Firewatchem. Walking simulator z podobnym artstylem. Oba projekty łączy jeszcze aktorka Cissy Jones. Liczę w szczególności na aspekty logiczne. Może nie na miarę The Witness, ale żeby tylko nie okazało się, to samograjem. Gra ma zadebiutować pod koniec roku. Premiera day one w Game Passie. Ps. Mam nadzieję, że nie ma takiego tematu. Wyszukiwarka nie znajduję.
Opublikowano 29 października 20204 l Autor Mnie się podoba. Nie liczą na wielki hit. Oby tylko w kwestii zagadek logicznych było wymagające.
Opublikowano 18 listopada 20204 l Niezbyt lubię walking simy, ale w ramach GP można sprawdzić - nawet już się ściąga choć do premiery jeszcze trochę czasu
Opublikowano 19 listopada 20204 l 13 godzin temu, Wredny napisał: nawet już się ściąga choć do premiery jeszcze trochę czasu to ten iksboks tak umie? nieźle nie wiedziałem
Opublikowano 19 listopada 20204 l Gierka mnie intryguje, czuć tu lekki powiew staroszkolnych przygodówek. Mimo wszystko martwi mnie trochę fakt pustego świata. Cżyżby jedyny głos jaki usłyszymy, to ten wydobywający się z ust naszej bohaterki? Oby zagadki były ciekawe, bo inaczej to będzie niezły zawód...
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Spokojnie MS nie ograłem jeszcze xxx gier w backlogu zaraz cyberpunk a ty mi jeszcze dorzucasz takie fajne gry
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Skończyłem prolog i chapter 1. Typowy przedstawiciel łażenia i szukania chuwdu. Grafika okej jak na indyka.
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Autor Zacząłem. Pierwsza gra od czasów Sega Mega Driver i PSX w którą gram bez zapoznania się z jakąkolwiek recenzja. A, to dzięki GP. Normalnego zakupu na premierę bym nie rozważał.
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Napisy DE są? Dobra są jak coś. W ogóle dużo języków to wyboru, nawet jest dla Czarka PL. Z innej beczki. Czy jaczegoś nie widzę? W sklepie MS nie mogę odszukać wersji językowych jakie ma dany tytuł. Na sonce to jest i byłem pewien, że kiedyś w sklepie ms też to było.
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Zaliczyłem prolog i chwilę połaziłem po wyspie, jak komuś się podobały Firewatche Finche itp to będzie raczej zadowolony.
Opublikowano 8 grudnia 20204 l 1 godzinę temu, messer88 napisał: Zaliczyłem prolog i chwilę połaziłem po wyspie, jak komuś się podobały Firewatche Finche itp to będzie raczej zadowolony. Firewatchem i Finchem to mnie przekonałeś. Będzie trzeba ściągnąć, ale kiedy to ograć.
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Tylko są jeszcze zagadki i puzzle. Fabularnie od początku to Firewatch bardziej mnie zaintrygował no ale dopiero skończyłem dwa chaptery.
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Autor Niczym odkrywczym i nowym nie zaskakuje ta gra. Na pewno były już ciekawsze symulatory chodzenia. Historia na początku mnie zaciekawiła, później niestety w mojej opinii jest słabiej. Ale brnie się to końca, bo chcę się poznać zakończeni. Grafika spoko, ale ma lepsze i gorsze momenty. Spoiler Sekwencje podwodne wyglądały biednie. Największe rozczarowanie mam odnośnie zagadek. Większość przechodzi się na zasadzie: zbadaj dany obszar - zajrzy do notesu - dodaj 2 do 2. Średnia ocen w okolicach 75 trochę przesadzona, ale jak na debiut tego studia, to dobra gra.
Opublikowano 8 grudnia 20204 l Nie wiedziałem że już wyszło. To już przeginka z tymi grami w gamepassie. Mogliby przystopowac.
Opublikowano 10 grudnia 20204 l Wczoraj trochę pograłem gra jest bardzo nierówna graficznie niektóre miejsca robią wrażenie a inne ciosane z drewna. Klatkarz też skacze jak chce. Cały wieczór w sumie grałem łaziłem bez celu a nawet żadnej broni jeszcze nawet nie podniosłem. Był nóż ale nie da się podnieść tylko obejrzeć może perków nie mam niewiem.
Opublikowano 10 grudnia 20204 l gra ma fajną muzyke, a tak poza tym to wygląda na kolejny niczym nie wyróżniający się symulator chodzenia po wyspie.
Opublikowano 10 grudnia 20204 l 40 minut temu, devilbot napisał: Wczoraj trochę pograłem gra jest bardzo nierówna graficznie niektóre miejsca robią wrażenie a inne ciosane z drewna. Klatkarz też skacze jak chce. Cały wieczór w sumie grałem łaziłem bez celu a nawet żadnej broni jeszcze nawet nie podniosłem. Był nóż ale nie da się podnieść tylko obejrzeć może perków nie mam niewiem. Też pograłem w to jakoś dłużej, klatki skaczą jak szalone, grafika tak jak piszesz, mocno nierówna. No i symulator chodzenia pełną gębą. Na 8/10 to raczej nie zasługuje.