balon 5 326 Opublikowano 10 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 My w domu jak Rozi. Program w TM mycie wstępne, a potem pod kranem. Wolimy mieć go zawsze pod ręką do użytku, a nie w zmywarce W dniu 8.11.2021 o 11:05, Ölschmitz napisał: od dwoch dni tez mamy to ustrojstwo. weekend byl indyjski - zupa dahl i butter cziken. nie raz robilismy "normalnie" i nie raz zamawialismy z knajpy. w smaku wyszlo restauracyjnie, nie wylapalem zadnej roznicy. a roboty jakies 50% co normalnie. takze no chyba polecam. chlebki naan i mango lassi tez ogarnal swietne. No to jest właśnie jeden z wielkich plusów. TM ma mega dużo orientalnych i oryginalnych przepisów, które mogą mocno urozmaicić posiłki polusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 10 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2021 O nie wiedziałem nawet, że to dodali aktualizacją do TM5. To sprawdzę w takim razie. Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Powiedzcie mi - czy w Lidlomixie tak ciężko działa touchpad, czy trafiłem na jakiś felerny egzemplarz? Kupiłem w prezencie i w porównaniu do Thermomixa to jak porównywać Mercedesa S klasy do Malucha. Niektóre przyciski (np. z ustawieniami) musze klikać parę razy, miałem bardzo duży problem z połączeniem z serwerem i aktualizacją oprogramowania, po h w końcu załapał, nie wiem czy to normalne, ale do teraz wchodząc np. w aktualizacje oprogramowania mam wrażenie ze musze klikać 4 razy zanim załapie. Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 No ten dotykowy ekranik to taki trochę jak ze smartphonow z 2010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Dzięki, kupowałem na OLX i nie mam żadnego porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Czy do termomixa jest dodawany fartuszek, czy do kupienia osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza
Silver 167 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 A o której wersji lidlomixa mówisz? Bo we Francji jest już nowa ulepszona wersja (Smart) z między innymi.. większym i lepiej reagującym wyświetlaczem, nowym softem i chyba deczko mocniejszy. Gdzieś czytałem, że w PL (w Lidlu) ma być po 1 kwartale 2022, ale na olx jest już dostępny (oczywiście z konkretną przebitką..) Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 333 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Kupilem SilverCrest Monsieur Cuisine. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 No elo Thermowariaty Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 I do tego niezbedny jest termomiks xD Takie pierdólki jak owsianka dla dziecka to robie blenderem, bo szkoda mi myc tego gara i oblepionego śmigła. W sumie po roku zabawy mysle, ze pozbylbym sie tego grata i postawił tam air-fryer. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 10 godzin temu, _Red_ napisał: I do tego niezbedny jest termomiks xD Takie pierdólki jak owsianka dla dziecka to robie blenderem, bo szkoda mi myc tego gara i oblepionego śmigła. W sumie po roku zabawy mysle, ze pozbylbym sie tego grata i postawił tam air-fryer. No niestety blenderem nie zrobiłbym wyjebistego bigosu (chyba najlepszego jaki w życiu jadłem) i przkeozackiego kremu grzybowego na wigilię, czy zajebistych tajskich dań Naprawdę myślisz, że z tych 524 dań to były same owsianki? Zresztą od zawsze było mówione, że nie jest to niezbędny sprzęt do życia, a ułatwiający i zaoszczędzający czas. Min dzięki taki ułatwiaczom życia mogę skończyć 30 gierek i mieć czas na koszykóweczkę. Zresztą co ja ci Mejm Red będę tłumaczył, ale zmywarka, duży TV, skrzynia automat też nie są niezbędne… U mnie drugi rok i używamy go nawet więcej niż w 1 roku. Co do mycia to zawsze możesz myć w zmywarce, no chyba że nie masz Spoiler No i kurde wrzucając tę info grafikę łudziłem się jednak trochę, że ktoś wrzuci swoją, a nie po raz nty będzie jałowa dyskusja o niezbędności „garnka do owsianki” za 6 koła Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Ja mam wyłączoną diagnostykę i nie mam podsumowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Balonku, po prostu śmieje się, ze owsianka to najczesciej realizowany przepis, a mi nie chcialoby sie odpalać tego gara Nie gotuj sie (hehe). Fakt, ze bigos raz zrobiłem i był zajebisty, czasem jakieś makarony z sosami czy zupę. Ale ogólnie to mówię, ze u nas jest rzadko odpalany i specjalnie nikt nie ma ochoty w nim gotować, a miejsce zajmuje. W przeciwieństwie do podanej dla kontrastu zmywarki, która chodzi codziennie i zlego slowa nie powiem, bo bez tego jak bez ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 9 minut temu, _Red_ napisał: Balonku, po prostu śmieje się, ze owsianka to najczesciej realizowany przepis No dlatego, że my na śniadania tylko jemy owsianki w tygodniu i jest dla na wygodniej i co najważniejsze szybciej to tam zrobić. Zresztą takich owsianek co tam są, to nigdy nie jadłem. Wcześniej tylko 1-2 co znałem i szybko robiłem. Teraz każdy dzień to inna owsianka. Polecam jeszcze taki krem śniadaniowy z gruszką Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Ale tak troche przykro sie czyta ze dzieci musza jesc caly rok owsianke zaby stary mial czas na gierki i kosza 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Jest i on ojciec Mejm, karmiący cały rok swoje dzieci białym pieczywkiem i wędlinkami z paczuszki! Spoiler Nie wiem jak twoje dzieci ale moje uwielbiają te owsianki, a i tak główne śniadania jedzą w przedszkolu/żłobku. Aaaaa weekendy no owsianki. No nie smuć się już. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 283 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Moze "uwielbiaja" bo nie znaja nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Syn „zna” życie bez TM, nie wygląda na pokrzywdzonego + mają „normalne” jedzonko w przedszkolu. Musisz próbować dalej Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Teraz już nawet Aldi ma swojego mixera, tak jak Lidl. Czekamy na Biedromixa. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 326 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 Jak wyjdzie polski Dinomix, to wezmę dla dzieci, bo lubią dinozaury Cytuj Odnośnik do komentarza
maciucha 11 615 Opublikowano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2022 6 minut temu, krupek napisał: Teraz już nawet Aldi ma swojego mixera, tak jak Lidl. Czekamy na Biedromixa. Juz dawno jest biedromix ale nie zrobił takiej kariery jak ten lidlowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 W dniu 7.01.2022 o 11:39, krupek napisał: Teraz już nawet Aldi ma swojego mixera, tak jak Lidl. Czekamy na Biedromixa. Dokładnie, Hoffen, swego czasu po 999 zł, a jak nastał szał na te gary to promka za 1399 zł xD ale wideorecenzja na Youtube była na korzyść Lidlaka w kategorii "marketowce". Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Hoffen brzmi niemiecko, czyli musi to być solidny produkt. W Biedrze kupiłem sprzęt raz w życiu, szklany czajnik elektryczny z podświetlaniem led w róznych kolorach, w zależności od temperatury. Pękł przy pierwszym gotowaniu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 992 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 A widzisz, taki szklaniec z LEDem kupiłem w Lidlu i działa póki co pół roku bezbłędnie xd Ta marka Silvercrest to erste Klasse, mein Freund. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 12 Stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2022 Silvercrest klasa, mam swój wymarzony automatyczny dozownik mydła tej marki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi