Skocz do zawartości

Thermomix

Featured Replies

Opublikowano

Rosół z udek z biedronki i kostek rosołowych:kekw:

Nie no panowie, szanujmy się. Jak rosołek to tylko z kury nioski, która żeby zmięknąć musi się gotować na małym ogniu ~4h i do tego warzywka z rynku od rolnika, bo inaczej to rosół nie jest.

• Odpowiedzi 242
  • Wyświetleń 41,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ale tak troche przykro sie czyta ze dzieci musza jesc caly rok owsianke zaby stary mial czas na gierki i kosza

• No i ch.uj, pochodzila godzine i zdechla

• Najlepiej to nigdzie. Mówię to jako posiadacz TM. Lepiej kupić lidlomix. Te chciwe (pipi)y z Vorkraft już nawet wprowadziły 2 tiery abonamentu i jak masz ten tańszy to nie możesz edytować przepisów an

Opublikowano

Rosol z termomixa :notlikethis:

Opublikowano

Taki sprzęt wytwarza podciśnienie, przez co gotowanie jest wydajniejsze i trwa krócej. No, ale dawanie kostki rosołowej, która głównie składa się z konserwantów i soli to jednak beka, bo to jak zupka chińska. Winiary ma ekstrakty gotowanego bulionu w żelu, gdzie w składzie są naturalne składniki i trochę soli, kupuję warzywny czasami. Nigdy to nie zastąpi zrobienia wywaru samemu, ale jest dobrą i szybką opcją.

Winiary-Bulion-wolowy-drobiowy-warzywny-MIX-6-szt

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście, że tak i taniej. Takie bzdety jak ketchup, majonez i inne rzeczy które można zrobić samemu, zrobiłem raz i stwierdziłem, że (pipi)ać to i szkoda czasu, wolę iść do sklepu.

Opublikowano

No, ale na jakąś imprezę zawsze fajnie zrobić swój sos.

Opublikowano
54 minuty temu, krupek napisał:

Taki sprzęt wytwarza podciśnienie, przez co gotowanie jest wydajniejsze i trwa krócej. No, ale dawanie kostki rosołowej, która głównie składa się z konserwantów i soli to jednak beka, bo to jak zupka chińska. Winiary ma ekstrakty gotowanego bulionu w żelu, gdzie w składzie są naturalne składniki i trochę soli, kupuję warzywny czasami. Nigdy to nie zastąpi zrobienia wywaru samemu, ale jest dobrą i szybką opcją.

Winiary-Bulion-wolowy-drobiowy-warzywny-MIX-6-szt

Można zrobić też kostkę w uwaga... Thermomixie!

Opublikowano

Podobno można wszystko, ale odnosiłem się do przepisu na stronie wcześniej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj żona zrobiła "Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem"

image.thumb.png.7cea3f1d19fad3b3cc34cc276b14400f.png

bardzo polecam.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Naszło mnie na sernik tak na spontanie, bo akurat mieli 1kg twaróg President w promce xD Szybkie spojrzenie po składniki do appki Lidlomixa i odpaliłem w domu proces. Bardzo szybko się robiło, finalnie był jedynie jeden gar do mycia na samym końcu pieczenia (ten od mixera), zajebiście dokładnie urobione ciasto i przygotowana półpłynna masa twarogowa. Tylko zalać formę (:nosacz3:) i upiec.

Pierwszy raz robiłem ciasto z Lidlomixa i w sumie z zalet to tak widzę: oszczędziłem sobie konieczności odblokowywania co chwila telefonu w celu scrollowania przepisu, wszystko się szybko pougniatało bez wyciągania miksera z szafy, kroki realizacji podane jeden po drugim, ciasto wyszło perfekt. 

Czy Termo/Lidlomix był do tego niezbędny? Absolutnie nie.
Czy pomocny? Czasem tak, a czasem szkoda fatygi na prostsze potrawy odpalać w ogóle tę krowę. Tu akurat mam wrażenie, że poszło sprawniej przy jego użyciu.

• 1 rok później...
Opublikowano

Nowy mesjasz nadchodzi, konsole mogą pozazdrościć takiej premiery.

Ciekawe czy na jakiś babskich forach mają swoje CW thermomix vs lidlomix.

Opublikowano

Ciekawe o ile jest cichszy bo głośność szóśtki to jej największa bolączka, słychać w całym bloku jak używam. No i ten zamulający tablet.

Opublikowano
11 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Ciekawe o ile jest cichszy bo głośność szóśtki to jej największa bolączka, słychać w całym bloku jak używam. No i ten zamulający tablet.

Przepisy wybieraj na telefonie i odpalaj z telefonu. Szukanie przepisów na tym tablecie to dramat. Samo gotowane działa już responsywnie. 

Opublikowano
8 minutes ago, Ukukuki said:

Przepisy wybieraj na telefonie i odpalaj z telefonu. Szukanie przepisów na tym tablecie to dramat. Samo gotowane działa już responsywnie. 

Tak też robię.