Yakubu 3 047 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 Rosół z udek z biedronki i kostek rosołowych Nie no panowie, szanujmy się. Jak rosołek to tylko z kury nioski, która żeby zmięknąć musi się gotować na małym ogniu ~4h i do tego warzywka z rynku od rolnika, bo inaczej to rosół nie jest. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 Taki sprzęt wytwarza podciśnienie, przez co gotowanie jest wydajniejsze i trwa krócej. No, ale dawanie kostki rosołowej, która głównie składa się z konserwantów i soli to jednak beka, bo to jak zupka chińska. Winiary ma ekstrakty gotowanego bulionu w żelu, gdzie w składzie są naturalne składniki i trochę soli, kupuję warzywny czasami. Nigdy to nie zastąpi zrobienia wywaru samemu, ale jest dobrą i szybką opcją. Cytuj
WisnieR 2 773 Opublikowano 30 grudnia 2022 Autor Opublikowano 30 grudnia 2022 Ja tam sobie takie słoiczki robię w... thermomixie. Szach mat. Cytuj
WisnieR 2 773 Opublikowano 30 grudnia 2022 Autor Opublikowano 30 grudnia 2022 Oczywiście, że tak i taniej. Takie bzdety jak ketchup, majonez i inne rzeczy które można zrobić samemu, zrobiłem raz i stwierdziłem, że (pipi)ać to i szkoda czasu, wolę iść do sklepu. Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 No, ale na jakąś imprezę zawsze fajnie zrobić swój sos. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 54 minuty temu, krupek napisał: Taki sprzęt wytwarza podciśnienie, przez co gotowanie jest wydajniejsze i trwa krócej. No, ale dawanie kostki rosołowej, która głównie składa się z konserwantów i soli to jednak beka, bo to jak zupka chińska. Winiary ma ekstrakty gotowanego bulionu w żelu, gdzie w składzie są naturalne składniki i trochę soli, kupuję warzywny czasami. Nigdy to nie zastąpi zrobienia wywaru samemu, ale jest dobrą i szybką opcją. Można zrobić też kostkę w uwaga... Thermomixie! Cytuj
krupek 15 493 Opublikowano 30 grudnia 2022 Opublikowano 30 grudnia 2022 Podobno można wszystko, ale odnosiłem się do przepisu na stronie wcześniej. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 19 stycznia 2023 Opublikowano 19 stycznia 2023 Wczoraj żona zrobiła "Różowe pity z patelni z szarpanym kurczakiem" bardzo polecam. Cytuj
_Red_ 12 065 Opublikowano 20 marca 2023 Opublikowano 20 marca 2023 Naszło mnie na sernik tak na spontanie, bo akurat mieli 1kg twaróg President w promce xD Szybkie spojrzenie po składniki do appki Lidlomixa i odpaliłem w domu proces. Bardzo szybko się robiło, finalnie był jedynie jeden gar do mycia na samym końcu pieczenia (ten od mixera), zajebiście dokładnie urobione ciasto i przygotowana półpłynna masa twarogowa. Tylko zalać formę () i upiec. Pierwszy raz robiłem ciasto z Lidlomixa i w sumie z zalet to tak widzę: oszczędziłem sobie konieczności odblokowywania co chwila telefonu w celu scrollowania przepisu, wszystko się szybko pougniatało bez wyciągania miksera z szafy, kroki realizacji podane jeden po drugim, ciasto wyszło perfekt. Czy Termo/Lidlomix był do tego niezbędny? Absolutnie nie. Czy pomocny? Czasem tak, a czasem szkoda fatygi na prostsze potrawy odpalać w ogóle tę krowę. Tu akurat mam wrażenie, że poszło sprawniej przy jego użyciu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.