Skocz do zawartości

Thermomix


WisnieR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rosół z udek z biedronki i kostek rosołowych:kekw:

Nie no panowie, szanujmy się. Jak rosołek to tylko z kury nioski, która żeby zmięknąć musi się gotować na małym ogniu ~4h i do tego warzywka z rynku od rolnika, bo inaczej to rosół nie jest.

Opublikowano

Taki sprzęt wytwarza podciśnienie, przez co gotowanie jest wydajniejsze i trwa krócej. No, ale dawanie kostki rosołowej, która głównie składa się z konserwantów i soli to jednak beka, bo to jak zupka chińska. Winiary ma ekstrakty gotowanego bulionu w żelu, gdzie w składzie są naturalne składniki i trochę soli, kupuję warzywny czasami. Nigdy to nie zastąpi zrobienia wywaru samemu, ale jest dobrą i szybką opcją.

 

Winiary-Bulion-wolowy-drobiowy-warzywny-MIX-6-szt

Opublikowano
54 minuty temu, krupek napisał:

Taki sprzęt wytwarza podciśnienie, przez co gotowanie jest wydajniejsze i trwa krócej. No, ale dawanie kostki rosołowej, która głównie składa się z konserwantów i soli to jednak beka, bo to jak zupka chińska. Winiary ma ekstrakty gotowanego bulionu w żelu, gdzie w składzie są naturalne składniki i trochę soli, kupuję warzywny czasami. Nigdy to nie zastąpi zrobienia wywaru samemu, ale jest dobrą i szybką opcją.

 

Winiary-Bulion-wolowy-drobiowy-warzywny-MIX-6-szt

Można zrobić też kostkę w uwaga... Thermomixie!

  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Naszło mnie na sernik tak na spontanie, bo akurat mieli 1kg twaróg President w promce xD Szybkie spojrzenie po składniki do appki Lidlomixa i odpaliłem w domu proces. Bardzo szybko się robiło, finalnie był jedynie jeden gar do mycia na samym końcu pieczenia (ten od mixera), zajebiście dokładnie urobione ciasto i przygotowana półpłynna masa twarogowa. Tylko zalać formę (:nosacz3:) i upiec.

Pierwszy raz robiłem ciasto z Lidlomixa i w sumie z zalet to tak widzę: oszczędziłem sobie konieczności odblokowywania co chwila telefonu w celu scrollowania przepisu, wszystko się szybko pougniatało bez wyciągania miksera z szafy, kroki realizacji podane jeden po drugim, ciasto wyszło perfekt. 

Czy Termo/Lidlomix był do tego niezbędny? Absolutnie nie.
Czy pomocny? Czasem tak, a czasem szkoda fatygi na prostsze potrawy odpalać w ogóle tę krowę. Tu akurat mam wrażenie, że poszło sprawniej przy jego użyciu.
 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...