Skocz do zawartości

PlayStation Plus (PS+ Collection, PS+ Premium)

Figuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Domyślnie to ma działac własnie na PS4 i PS5, dodatkowo jeszcze mają być gry z PSP. PS3 tylko streaming więc na początku nie w PL chyba, że dostaniemy w koncu strumieniowanie u nas.

Tzn oficjalnie chyba platform nie podawali ale nie wyobrazam sobie zeby to abo było całkowicie obcięte do PS5 bo tej konsoli na rynku jest mocno niewiele w porównaniu do PS4 a kombinacja obu tych sprzętów daje poteżny rynek. Na PC klasyki tez chyba tylko w ramach Clouda.

Opublikowano

Kurde ja z tymi starociami mam problem, bo mam do nich sentyment i z chęcią bym wrócił, ale jak przychodzi co do czego to jest dupa. Tak było z Far Cry 3 kupiłem na jakiejś promce i chciałem ograć, chyba rok leży, ale jak będą jakieś fajne tytuły w tym abonamencie to kto wie może akurat fajnie się wróci do niektórych gier. Ważne żeby podali listę tych gier żeby się nie okazało, że Returnal i Morales to taka przynęta :)

Opublikowano

time stamp

Z tego co mówi niby Sony jeszcze nie porzuciło sprzętowej emulacji PS3, ta pewnie była by dostępna tylko na PS5.

Z drugiej strony mamy MVG który jasno dał do zrozumienia, że Sony nie zamierza wydawać milionów na możliwość emulowania PS3. Imo trzymam stronę tego drugiego bo granie w gry z 7 generacji na nowych TV mija się z celem i bez wersji enhanced było by to jak podcinanie sobie żył w wannie z gorącą wodą :) 

Co do nowych gier w subskrypcji wcale nie jest powiedziane, że ich nie będzie, będą ale z mniejszą częstotliwością i w 99% będą to indyki i gry AA jak np. ostatnio Shadow Warrior 3. Wrzutek jak do GPU typu nowe Plague Tale, Sniper Elite 5 czy Outriders bym się nie spodziewał. First Party wiadomo chyba że jakieś mniejsze gry od np. Pixel Opus jak Concrete Genie w co też szczerze wątpię.

Opublikowano

Myśle, że jak ktoś jest ciekawy jakie w większości gry będą w ofercie Spartacusa to wystarczy przejrzeć ofertę ponad 300 gier dostępnych w PS Now

https://www.playstation.com/en-us/ps-now/ps-now-games/#all-ps-now-games

do tego pewnie dojdzie pewnie kilkadziesiąt nowych pozycji które dodadzą przy starcie usługi jak wspomniany Returnal czy Morales.

4 minuty temu, Figuś napisał:

Co do nowych gier w subskrypcji wcale nie jest powiedziane, że ich nie będzie, będą ale z mniejszą częstotliwością i w 99% będą to indyki i gry AA jak np. ostatnio Shadow Warrior 3.

no Sony już wcześniej wrzucało mniejsze gry do Plusa w dzień premiery i na pewno będzie to kontynuować. Ale tak jak piszesz raczej będą to mniejsze gry jak Shadow Warrior czy Rocket Legaue niż jakieś gry AAA.

Opublikowano
21 minut temu, Figuś napisał:

Imo trzymam stronę tego drugiego bo granie w gry z 7 generacji na nowych TV mija się z celem i bez wersji enhanced było by to jak podcinanie sobie żył w wannie z gorącą wodą

No tylko szkoda, że jak już to będzie to ograniczone do abonamentu. Ja bym wolał aby było minimum jak na Xboxie czyli wkładasz płytkę i zaciągasz wersje cyfrową, nie musi być nawet usprawniona, ważne aby dało się odpalić to co człowiek ma w kolekcji.

Opublikowano
4 minuty temu, Square napisał:

No tylko szkoda, że jak już to będzie to ograniczone do abonamentu. Ja bym wolał aby było minimum jak na Xboxie czyli wkładasz płytkę i zaciągasz wersje cyfrową, nie musi być nawet usprawniona, ważne aby dało się odpalić to co człowiek ma w kolekcji.

Zacytowałeś kawałek w którym piszę że trzymam stronę MVG o tym że nie będzie sprzętowej emulacji na PS3 i nie wiem jak mam sie odnieść.

Sony jest Sony i jeżeli jednak by się okazało że ta sprzętowa emulacja pojawi się na PS5 to wszystko jest możliwe, a najbardziej prawdopodobne jest że będzie ona ograniczona do subskrypcji :nosacz3:

Opublikowano
26 minutes ago, ASX said:

Myśle, że jak ktoś jest ciekawy jakie w większości gry będą w ofercie Spartacusa to wystarczy przejrzeć ofertę ponad 300 gier dostępnych w PS Now

https://www.playstation.com/en-us/ps-now/ps-now-games/#all-ps-now-games

do tego pewnie dojdzie pewnie kilkadziesiąt nowych pozycji które dodadzą przy starcie usługi jak wspomniany Returnal czy Morales.

no Sony już wcześniej wrzucało mniejsze gry do Plusa w dzień premiery i na pewno będzie to kontynuować. Ale tak jak piszesz raczej będą to mniejsze gry jak Shadow Warrior czy Rocket Legaue niż jakieś gry AAA.

No ta lista z PS Now wygląda całkiem fajnie

Opublikowano

@Figuś bardziej odnosiłem się do tego, że bez ulepszenia jest słabo i że mi to nie przeszkadza. Abonament będzie oferował jedynie garstkę tytułów jak to zawsze jest z tymi usługami. Jak dadzą możliwość odpalania gier PS3 z kolekcji to mnie tam ryba co będzie w tej ofercie.

Opublikowano

Czy macie jakiś problem ze współdzieleniem konta PS Plus oraz gier? Do wczoraj bez problemu współdzieliłem konto z kumplem korzystając z jego abonamentu PS Plus ( ważność subskrypcji upływa z dniem 12.06.2022). On grał w np mojego cyfrowo zakupionego Cyberpunka, a ja w jego The Ascent. Od wczoraj np przy próbie zagrania w ER pojawia się komunikat, że mogę grać tylko offline, ponieważ nie posiadam PS Plus, a na ikonce The Ascent jest kłódeczka. Czy tez tak macie? Awaria, czy Sony coś miesza?

Opublikowano
5 minut temu, Czezare napisał:

Czy macie jakiś problem ze współdzieleniem konta PS Plus oraz gier? Do wczoraj bez problemu współdzieliłem konto z kumplem korzystając z jego abonamentu PS Plus ( ważność subskrypcji upływa z dniem 12.06.2022). On grał w np mojego cyfrowo zakupionego Cyberpunka, a ja w jego The Ascent. Od wczoraj np przy próbie zagrania w ER pojawia się komunikat, że mogę grać tylko offline, ponieważ nie posiadam PS Plus, a na ikonce The Ascent jest kłódeczka. Czy tez tak macie? Awaria, czy Sony coś miesza?

Zapytaj kolegi czy nie zmienił ustawień w konsoli. Ja mam z ziomkiem taki setup:

• jego konsola ustawiona na domową dla mojego konta
  • moja konsola ustawiona na domową dla jego konta

W ten sposób wszystko co ściągnę u niego śmiga u mnie, nawet kiedy jestem online i mogę też korzystać z jego plusa. Tylko, że muszę gry ściągać logując się na konto które mi współdzieli.

• Dzięki 1
Opublikowano
17 minut temu, Figuś napisał:

zaloguj się na konto kumpla który ci udostępnia plusa i odśwież licencje

Zrobiłem to i nie przyniosło to żadnego rezultatu.

@Paolo de Vesir Nic nie zmienialiśmy żądnych ustawień, a mimo to grać nie mogę. U mnie jest zaznaczona w Ustawienia/Użytkownicy konta/Inne/Udostępnianie konsoli opcja WŁĄCZ.

EDIT: Okazało się, że on miał nie wiedzieć czemu wyłączoną opcję współdzielenia konta. Teraz nie mam z kolegą kontaktu, żeby o to zapytać. Wszedłem na jego konto i u niego ustawiłem jak wyżej i wszystko jest teraz ok. 

On coś wspominał, że miał problem z graniem w The Ascent. Pokazywało mu komunikat j/n. Może wówczas coś kliknął i się zyebało. Tak czy inaczej alarm odwołany. Dzięki za pomoc!

278077574_1212521579578194_3147154836424423547_n.jpg

Opublikowano
52 minuty temu, pawelgr5 napisał:

Pytanie czy skoro teraz zwykly plus to najtansza opcja to czy z jakoscia gierek dawanych nie zjadą na poziom smieciarki GwG zeby zachecic do wyzszych tierow abonamentu.

Już są blisko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przy tej cenie za roczny abonament wychodzi naprawdę bardzo drogo za możliwość grania w stare gry... Nie wiem czy nie wolałbym kupić PS3 i dokupować gierki do tego choć z drugiej strony niektóre tytuły też osiągają astronomiczne ceny... Bardziej mnie ciekawią te pozycje zawarte w katalogu 700 gier. Mogliby dać na początek miesiąc gratis na sprawdzenie usługi, a dopiero potem kasować. Ciągle brakuje mi informacji czy mając normalny abonament mogę dopłacić aby na miesiąc albo dwa,trzy wejść na ten wyższy pakiet.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Update: We’re making fantastic progress with our launch efforts and I wanted to update you on the
latest. We’re rolling out our new offering for PlayStation Plus a little earlier in select markets in Asia,
followed by Japan. Here is a look at our updated regional rollout schedule.

Asia markets (excluding Japan) – targeting May 23, 2022
Japan – targeting June 1, 2022
Americas – targeting June 13, 2022
Europe – targeting June 22, 2022
Additionally, we’re also expanding our cloud streaming access to the following locations for a total
of 30 markets with cloud streaming access**. The following markets will also offer the Premium tier
from PlayStation Plus at launch: Bulgaria, Croatia, Czech Republic, Greece, Hungary, Malta, Poland,
Republic of Cyprus, Romania, Slovakia, and Slovenia.

Wklejajcie info, ale nie linki do strony. Szanujmy się :reggie:

Edytowane przez Shankor