Square 8 512 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 No na PS jest to zwalone, że mając niższą wersję nie można kupić tej drożej. Na Steamie to chyba działa bardzo dobrze. 1 minutę temu, Shen napisał: Ściągam te wersje ps4, zobacze jak to bedzie wygladac, ale pojebany jest ten ps store. Nie ściągaj wersji PS4, tam w wersjach powinieneś mieć inną wersję PS5 dostępną. Ale ta z dodatkiem może być niedostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Tylko te miałem do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Miałem tak z Ghostem. Odinstalowałem wersje ps4 i po prostu ściągnąłem wersje ps5 DC już z dodatkiem IKI Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Sprawdź tę wersję, to jest upgrade PS5 dla plusowiczów https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0082-PPSA01911_00-2887437947778581 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Nie wiem, wszystkie inne wersje mam niedostepne, tylko wersja z ps4 i demo. Zobacze czy ten upgrade wejdzie z dodatkiem czy bez. 1 minutę temu, Square napisał: Sprawdź tę wersję, to jest upgrade PS5 dla plusowiczów https://store.playstation.com/pl-pl/product/EP0082-PPSA01911_00-2887437947778581 Jak ja kurwa nienawidze tego ps store Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 No te osobne wersje to są upośledzone. Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 285 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Ja miałem podobne jaja jak dali opcje upgrade wersji Ps plus do wer ps5 i to wina licencji. Nie obyło się bez kontaktu z infolinia żebym mógł zrobić update wersji pa plus bo już kiedyś zrobiłem upgrade wersji płytowej ps4 do wersji ps5Tutaj opisałem mój problem:https://www.psxextreme.info/topic/110541-final-fantasy-vii-remake/?do=findComment&comment=4890763Może podobny jest u Ciebie terazBo widzę link nie odsyła do posta, cały wątek od posta 2517Ok. Jak macie ten sam problem co ja telefon do supportu rozwiązuje temat, oczywiście o niczym pojęcia nie maja i jeszcze info ze nie mam w historii transakcji versji z plusa xD ale jak mu podałem numer zamówienia z maila co się dostaje to się znalazła w historii zakupu ta ver.O co biega, trzeba poprosić o zwrot tej transakcji za darmowy upgrade ver płytowej. Wycofanie tego upgradu ze swojego konta. Po tym pojawia się możliwość upgradu ver PS plus. Support jest tragiczny, gość mnie przeprasza na końcu i mówi ze o problemie dowiedział się ode mnie, nie jego winie oczywiście, samo rozwiązanie podałem mu sam bo sam wyczytałem je na tt. Powiedział, ze przekaże koleżankom i kolegom na lini wsparcia xDKtos dał dupy w dziale PS Store, kod produktu upgradu ver płytowej jest taki sam dla upgradu ver PS plus i tutaj pojawia się problem jak ktoś zrobił upgrade ver płytowej. Wiec teraz pewnie chcąc zrobić kiedyś upgrade wersji płytowej trzeba pamiętać żeby wycofać na suporcie “zakup” ver up. PS plus xD Brawo Sony xDGdyby ktoś chciał dzwonić: 223978924Wybierajcie 1 wsparcie PS5 -> 1 wsparcie techniczne konsoli, pod 2 wsparciem aktualizacji, gier itp maja wy(pipi)ane już przed świetami i nie odbierają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 (edytowane) @Shen U mnie taki sam komunikat był na store (miałem wcześniej wersje z plusa która dali pare miesiecy temu) i z poziomu konsoli wyklikałem po kolei tak: - rozszerzenie dla posiadaczy ps4 - z dwóch opcji GRA wybieramy drugą i pobierz - ściąga FF7 i dodatek na ps5 dodałem screeny, na któych widać co klikać Spoiler Edytowane 19 lipca 2022 przez karmaster screeny w spoiler 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Myślałem ostatnio nad tym żeby sobie ściągnąć DS z tego plusa i nie musieć zmieniać płyty xd ale tak się właśnie obawiam że plejka wtedy zwariuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 19 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 z Dead Stranding nie będziesz miał problemu, po prostu pazerne square zrobiło osobne SKU dla plusowiczów żeby nie przysługiwał im darmowy upgrade do wersji PS5 i nawet nie mieli możliwości płatnego upgradu i zakupu dodatku przez prawie rok. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 429 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Czyli miałbym usunąć wersję płytową ściągnąć z plusa i sejwy będą na miejscu? Brzmi zbyt optymistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 304 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 (edytowane) 2 minuty temu, messer88 napisał: Czyli miałbym usunąć wersję płytową ściągnąć z plusa i sejwy będą na miejscu? Brzmi zbyt optymistycznie. Tak jak wcześniej pisałem w Ghoscie tak zrobiłem i działa. Musiałem tylko w samej grze zrobić import sejwa z ps4. Nie wiem czy w DS w samej grze tez jest opcja importu. Sam mam plan podmianke zrobić bo mam wersje z płyty z dokupionym DC Edytowane 19 lipca 2022 przez LiŚciu Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Tak, wystarczy zainstalować wersję cyfrową. Ta instalka z płyty do wywalenia wtedy, bo niestety system nie ogarnia tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 36 minut temu, karmaster napisał: @Shen U mnie taki sam komunikat był na store (miałem wcześniej wersje z plusa która dali pare miesiecy temu) i z poziomu konsoli wyklikałem po kolei tak: - rozszerzenie dla posiadaczy ps4 - z dwóch opcji GRA wybieramy drugą i pobierz - ściąga FF7 i dodatek na ps5 dodałem screeny, na któych widać co klikać Pokaż ukrytą zawartość Zrobiłem krok po kroku jak pisałeś, waga sie niby zgadza, ale nie widze, zeby sciągało dodatek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Czyli ten dodatek już jest dostępny w Extra (dla kogoś kto nie miał intergrade ani DLC) , czy trzeba zakupić? Dziś go widziałem za 89 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 596 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 jak coś to znany problem https://www.resetera.com/threads/ps-license-shenanigans-strike-again-ps-extra-subscribers-who-already-own-ffvii-remake-cannot-redeem-or-download-ffvii-integrade-ps5-or-the-dlc.609270/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Teraz, _Red_ napisał: Czyli ten dodatek już jest dostępny w Extra, czy trzeba zakupić? Dziś go widziałem za 89 zł Intergrade ma dodatek a taka wersje dali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Godzinę temu, elvis004 napisał: Ja miałem podobne jaja jak dali opcje upgrade wersji Ps plus do wer ps5 i to wina licencji. Nie obyło się bez kontaktu z infolinia żebym mógł zrobić update wersji pa plus bo już kiedyś zrobiłem upgrade wersji płytowej ps4 do wersji ps5 Tutaj opisałem mój problem: https://www.psxextreme.info/topic/110541-final-fantasy-vii-remake/?do=findComment&comment=4890763 Może podobny jest u Ciebie teraz Bo widzę link nie odsyła do posta, cały wątek od posta 2517 Ok. Jak macie ten sam problem co ja telefon do supportu rozwiązuje temat, oczywiście o niczym pojęcia nie maja i jeszcze info ze nie mam w historii transakcji versji z plusa xD ale jak mu podałem numer zamówienia z maila co się dostaje to się znalazła w historii zakupu ta ver. O co biega, trzeba poprosić o zwrot tej transakcji za darmowy upgrade ver płytowej. Wycofanie tego upgradu ze swojego konta. Po tym pojawia się możliwość upgradu ver PS plus. Support jest tragiczny, gość mnie przeprasza na końcu i mówi ze o problemie dowiedział się ode mnie, nie jego winie oczywiście, samo rozwiązanie podałem mu sam bo sam wyczytałem je na tt. Powiedział, ze przekaże koleżankom i kolegom na lini wsparcia xD Ktos dał dupy w dziale PS Store, kod produktu upgradu ver płytowej jest taki sam dla upgradu ver PS plus i tutaj pojawia się problem jak ktoś zrobił upgrade ver płytowej. Wiec teraz pewnie chcąc zrobić kiedyś upgrade wersji płytowej trzeba pamiętać żeby wycofać na suporcie “zakup” ver up. PS plus xD Brawo Sony xD Gdyby ktoś chciał dzwonić: 223978924 Wybierajcie 1 wsparcie PS5 -> 1 wsparcie techniczne konsoli, pod 2 wsparciem aktualizacji, gier itp maja wy(pipi)ane już przed świetami i nie odbierają Zrobiłem tak, zadzwoniłem i wyjebią mi licencje wersji z ps4. Cyfra to wygoda xd 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 No to nieźle to mają zjebane. Dobrze, że u mnie działało bez dzwonienia, ale upierdliwe strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 19 lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Działa tylko tym którzy wcześniej nie mieli wersji płytowej Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 17 minut temu, Shen napisał: Zrobiłem tak, zadzwoniłem i wyjebią mi licencje wersji z ps4. Cyfra to wygoda xd Potem intergrade wyleci z Extra i nie wrócimy do PS+'owego FF7R PS5 bo będzie już wyższa licencja xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Bede juz miał dawno ograne. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 A to ktoś próbował? Znalezione w linku z poprzednich postów Cytat couldn't Upgrade my PS4 Disc version of FF7R to Intergrade because i redeemed the ps+ version for whatever reason. I was able to solve it by hiding the ps+ plus version in my library. Maybe it is the case here too? Try to hide your other FF7R versions in the library. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 953 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Ja też próbowałem zrobić aktualizacje do wersji na PS5 (mam tą z PS+), ale dałem sobie spoko z tym. Kilka innych gier normalnie pobrałem w wersji na PS5, a tu ni chuja. Jebać, wyjdzie za 10 lat Part III, to ogra się całość Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 19 lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2022 Rozmawiałem z infolinią, kazali wysłać screen błędu na stronie produktu FF7R Intergrade i pokombinują co dalej. Dałem jednak znać, że licencji na FF7R z PS+ nie chcę tracić, bo to jest "dożywotnie", a Intergrade z Extra wyleci pewnie prędzej czy później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi