PanKamil 1 108 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 (edytowane) Znowu konkret. Kena i doom wpadają na listę do ogrania. Edytowane 12 kwietnia 2023 przez PanKamil 3 Cytuj
nero2082 774 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 myślałem nad tym Riders Republic że dadzą niedługo i voila Kena top wstawka, to jeszcze Sifu i jesteśmy w domu 1 Cytuj
Mejm 15 297 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Czy da sie przekonwertowac esentiala na extra ale bez doplaty? Odpalilem 12me ps plus myslac, ze bede to mogl zamienic na mniejsza ilosc miesiecy essential. Ale nie, w opcjach mam tylko doplate. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Znowu wrzucają grę, która już była w Plusie (Kena)? 1 1 Cytuj
Mejm 15 297 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Zawsze podaja te gierki ktore wpadaja do ps plus. A jest gdzies lista/strona gdzie mozna zobaczyc co wylatuje w danym miesiacu? Tylko nie ppe Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 5 minut temu, dee napisał: Znowu wrzucają grę, która już była w Plusie (Kena)? Przecież Keny nie było w Plusie. Doom Eternal, Wolf 2 i Kena były u mnie na liście życzeń, a tutaj taka niespodzianka. Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Super, znowu gry które miałem na liście wpadają. Wolfa II zastanawiałem się czy nie brać teraz bo znów był przeceniony na 25 ziko. Dzięki Sony Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 15 minut temu, Snake_Plissken napisał: Przecież Keny nie było w Plusie. To mnie nieźle pamięć zawodzi, dałbym głowę, że była 1 Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Monster Boy A dopiero miałem rozkminę, czy szarpnąć się na to za te 150 zł czy coś, bo w pudełku dorwać to prawie niemożliwe xD Dzięki pan Sony. Cytuj
Pupcio 18 391 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Niezły ten plusik skoro nawet first party spidermena usuwają z oferty xD dzięki bogom olimpu że nie gram w multi i nie jestem zmuszony za to płacić Cytuj
Lochu 58 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 @Mejm Wejdź do PsPlus > Kolekcje i tam znajdziesz zakładkę ostatnia szansa by zagrać. A co do strony to https://psplustracker.com/ 1 Cytuj
lukas_k96 305 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Opublikowano 12 kwietnia 2023 Solidna wrzutka, choć większość pozycji już mam i czekają w kolejce do ogrania. Bardziej martwi mnie to, że zaczynają usuwać swoje gry z abonamentów. Myślałem, że gry first-party będą nie do ruszenia. Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 @Mejm Cytat Pełna lista gier opuszczających abonamenty PS Plus Extra i Premium w maju: BALAN WONDERWORLD Chocobo’s Mystery Dungeon EVERY BUDDY! Chronos Before the Ashes Deadlight Director’s Cut Dreamfall Chapters Graveyard Keeper Homefront: The Revolution How to Survive – Storm Warning Edition Kingdom Come: Deliverance KONA Last Day of June LEFT ALIVE Marvel’s Spider-Man (wersja podstawowa oraz GOTY) Metro 2033 Redux Metro Last Light Redux Mighty No. 9 MX vs ATV All Out NBA 2K Playgrounds 2 Pathfinder: Kingmaker Pixel Piracy Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered Relicta Resident Evil Shenmue 3 Star Ocean: First Departure R This War of Mine: The Little Ones Tour de France 2021 (wersja PS4 oraz PS5) TT Isle of Man: Ride on the Edge 2 Virginia Windbound 1 Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Z tym usuwaniem gier first-party to faktycznie słabizna. Jak lubię gry SONY tak ich polityka w ostatnich latach pozostawia wiele do życzenia. For the Players my ass. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 To nic nowego, usuwali swoje gry z abonamentu już wcześniej w ramach PS Now, więc robią to też dzisiaj gdy zmienili nazwę PS Now na Plus Extra. Ale fakt to dziwna decyzja, zwłaszcza że w przeciwieństwie do gier third party za które Sony musi płacić by zatrzymać je w abonamencie to przecież w przypadku swoich gier nie mają takich kosztów. Cytuj
mario10 515 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Kena od dłuższego czasu na mojej liście życzeń więc dla mnie ideolo Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 1 godzinę temu, ASX napisał: To nic nowego, usuwali swoje gry z abonamentu już wcześniej w ramach PS Now, więc robią to też dzisiaj gdy zmienili nazwę PS Now na Plus Extra. Ale fakt to dziwna decyzja, zwłaszcza że w przeciwieństwie do gier third party za które Sony musi płacić by zatrzymać je w abonamencie to przecież w przypadku swoich gier nie mają takich kosztów. Nie jest jeszcze pewne, czy Spider-Man, z racji, że jest od Marvela nie będzie wyjątkiem, ale pożyjemy, zobaczymy. Jak wyrzucą inne first party, to będzie to potwierdzenie tego, że nic tam nie jest na stałe. Mówię o tym dlatego, że gry z licencji z jakiegoś dużego gigakorpo często mają swoje prawa. Podobnie było z licencją na aktorów z Quantum Break w gamepassie, czy też na muzykę w GTA albo graczy w FIFA. Nie wszystko jest wieczne :D. Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Ale to, że Spider wyleciał nie znaczy, że jeszcze nie wróci, podobnie jak i inne gry. Marketingowo zawsze to dobry chwyt pokazać na grafice, że: "Ło! Spider-Man wlatuje do Ps Plus!". A że był już tam wcześniej? Szczegół. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 14 minut temu, KrYcHu_89 napisał: Nie jest jeszcze pewne, czy Spider-Man, z racji, że jest od Marvela nie będzie wyjątkiem, ale pożyjemy, zobaczymy. Jak wyrzucą inne first party, to będzie to potwierdzenie tego, że nic tam nie jest na stałe. Mówię o tym dlatego, że gry z licencji z jakiegoś dużego gigakorpo często mają swoje prawa. Podobnie było z licencją na aktorów z Quantum Break w gamepassie, czy też na muzykę w GTA albo graczy w FIFA. Nie wszystko jest wieczne :D. mylisz dwie różne rzeczy: wygaśniecie licencji w takim Quantum Break sprawiło że nie tylko zniknęła z Game Passa, ale została całkowicie usunięta z dystrybucji. Spidermana z kolei dalej będzie można normalnie kupić po tym jak wypadnie z Plusa, więc to nie kwestia licencji. Poza tym Sony umieszczając SWOJĄ grę w abonamencie nie muszą podpisywać żadnych dodatkowych umów licencyjnych z Marvelem czy kimkolwiek innym, bo to ich gra i mogą sobie nią zarządzać jak im się podoba. Mogą ją dać do abonamentu, mogą ją zabrać z abonamentu, mogą ją sprzedawać za 4zł czy mogą ją rozdać za darmo, to ich wybór. Teraz ich wyborem jest że postanowili usunąć Spidermana z abonamentu. Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 2 minuty temu, ASX napisał: mylisz dwie różne rzeczy: wygaśniecie licencji w takim Quantum Break sprawiło że nie tylko zniknęła z Game Passa, ale została całkowicie usunięta z dystrybucji. Spidermana z kolei dalej będzie można normalnie kupić po tym jak wypadnie z Plusa, więc to nie kwestia licencji. Poza tym Sony umieszczając SWOJĄ grę w abonamencie nie muszą podpisywać żadnych dodatkowych umów licencyjnych z Marvelem czy kimkolwiek innym, bo to ich gra i mogą sobie nią zarządzać jak im się podoba. Mogą ją dać do abonamentu, mogą ją zabrać z abonamentu, mogą ją sprzedawać za 4zł czy mogą ją rozdać za darmo, to ich wybór. Teraz ich wyborem jest że postanowili usunąć Spidermana z abonamentu. Gówno prawda, to nie jest ich gra, tylko gra na licencji Marvela, która wyszła na PS5 i PC. Czas pokaże, jak to będzie z innymi grami, było ich więcej na wejście plusa i jakoś nie znikają, na razie tylko SPiderman. Cytuj
ASX 14 631 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 no i co uważasz, że Sony chcąc wrzucić grę do Plusa musiało podpisać z Marvelem jakąś dodatkową, ograniczoną czasowo umowę, która teraz wygasła? Cytuj
Emet 1 086 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 (edytowane) Może być tak, że Spider wyleci z Extra, a w jednym z niedalekich miesięcy trafi do Essential. Edytowane 13 kwietnia 2023 przez Emet Cytuj
KrYcHu_89 2 281 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 7 minut temu, ASX napisał: no i co uważasz, że Sony chcąc wrzucić grę do Plusa musiało podpisać z Marvelem jakąś dodatkową, ograniczoną czasowo umowę, która teraz wygasła? Nie można tego wykluczyć, zobaczymy co dalej. Wprost nikt nie powiedział jeszcze, co z innymi tytułami first party. Jak za miesiąc wylecą inne, to są dwie drogi, albo trafią do Essential, albo po prostu wylecą do normalnej sprzedaży :). Cytuj
BRY@N 1 447 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Opublikowano 13 kwietnia 2023 Sony nie ma praw do Spider-Mana? Chyba były nawet jakieś cyrki, że nie było wiadomo czy będzie MCU? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi