kamilpolpak 61 Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 W dniu 30.11.2022 o 20:13, baniek napisał: Masz internet z telefonu? Mieszkam w UK, centrum dużego miasta, praktycznie mieszkam przy dwoch szkołach i collegu i najszybszy internet jaki jest w mojej okolicy to max 21mbs 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 5 godzin temu, kamilpolpak napisał: Mieszkam w UK, centrum dużego miasta, praktycznie mieszkam przy dwoch szkołach i collegu i najszybszy internet jaki jest w mojej okolicy to max 21mbs No to lipa straszna. Ja mieszkam w małej miejscowości Pszczółki na Pomorzu i tu masz 3 opcję 300/600/1gb łącze światłowodu. Ogolnie co by nie mówić, w naszym kraju jeśli chodzi o infrastrukturę światłowodową zrobiono olbrzymi postęp. Cytuj Odnośnik do komentarza
smoo 2 254 Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 W małych miejscowościach akurat dostępność światłowodów jest często dużo lepsza niż w miastach, na wioskach pod Poznaniem każdy ze znajomych ma światłowód, a samym Poznaniu jest dramat, chyba że mieszkasz na największych blokowiskach. Nikomu się nie chce/opłaca ciągnąć kabla w mieście gdzie koszt jest duży, a w szczególności jak się nie mieszka w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 Zamieniał ktoś punkty z Pyszne.pl na kod rabatowy do Mediaexpert? https://www.pyszne.pl/punkty/offers/mediaexpert-pl-25-discount-2 Nie mam pomysłu na co zużyć, a ten daje 25 zł rabatu za zakupy 300 zł. Od biedy można by kupić voucher PSN za 300. Tylko właśnie nie wiem czy w praktyce to jest traktowane jako: "Rabat nie dotyczy zakupu zestawów produktowych, Kart Podarunkowych oraz produktów występujących w kategorii Outlet." Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 Karty podarunkowe to nie karty doładowujące, powinno przejść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 11 godzin temu, smoo napisał: W małych miejscowościach akurat dostępność światłowodów jest często dużo lepsza niż w miastach, na wioskach pod Poznaniem każdy ze znajomych ma światłowód, a samym Poznaniu jest dramat, chyba że mieszkasz na największych blokowiskach. Nikomu się nie chce/opłaca ciągnąć kabla w mieście gdzie koszt jest duży, a w szczególności jak się nie mieszka w bloku. Coś w tym jest. Jak kupiłem mój obecny dom znajdował się na ulicy gdzie za domem na przeciwko zaczynały się pola. W sumie byłem załamany, że była tylko radiówka, za którą bulili jak za zboże. Zrobiłem rozeznanie i okazało się, że w Polsce rozpoczęto program światłowód w każdym domu. Odpaliłem stronkę sprawdziłem czy moja miejscowość łapie się do tego, jednakże nie mogłem w tych działkach się odnaleźć, więc napisałem z zapytaniem na maila podanego na stronie. Odziwo odpowiedź otrzymałem 2 dni później. Okazało się, że w kolejnym roku zaplanowany jest rement drogi i przy okazji kładziony jest światłowód. Chwilę później przedstawiciel Orange chodził od domu do domu z zapytaniem czy są chetni na podłączenie, sam się zdziwił że jest tak duże zainteresowanie, na co ja mu mówię, Panie tu za 69 zł dawali 16mb radiowki a wy dajecie 600mb. Zrobił duże oczy i poszedł. Wydaje mi się, że w małych miasteczkach i wsiach łatwiej to zrobić niż w dużych starych miastach, które nie mają do tego przygotowanej infrastruktury a koszt jest niebotycznie większy. Ja osobiście korzystam z opcji pośredniej, ale jakby ktoś chciał to bierze 1gb łącze z tv co wydaję się fajną opcją. Sam czekam do stycznia by zrezygnować z nc+ i może wtedy skorzystam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 Powyżej był 2137 post Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 2 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2022 37 minut temu, czarek250885 napisał: Coś w tym jest. Jak kupiłem mój obecny dom znajdował się na ulicy gdzie za domem na przeciwko zaczynały się pola. W sumie byłem załamany, że była tylko radiówka, za którą bulili jak za zboże. Zrobiłem rozeznanie i okazało się, że w Polsce rozpoczęto program światłowód w każdym domu. Odpaliłem stronkę sprawdziłem czy moja miejscowość łapie się do tego, jednakże nie mogłem w tych działkach się odnaleźć, więc napisałem z zapytaniem na maila podanego na stronie. Odziwo odpowiedź otrzymałem 2 dni później. Okazało się, że w kolejnym roku zaplanowany jest rement drogi i przy okazji kładziony jest światłowód. Chwilę później przedstawiciel Orange chodził od domu do domu z zapytaniem czy są chetni na podłączenie, sam się zdziwił że jest tak duże zainteresowanie, na co ja mu mówię, Panie tu za 69 zł dawali 16mb radiowki a wy dajecie 600mb. Zrobił duże oczy i poszedł. Wydaje mi się, że w małych miasteczkach i wsiach łatwiej to zrobić niż w dużych starych miastach, które nie mają do tego przygotowanej infrastruktury a koszt jest niebotycznie większy. Ja osobiście korzystam z opcji pośredniej, ale jakby ktoś chciał to bierze 1gb łącze z tv co wydaję się fajną opcją. Sam czekam do stycznia by zrezygnować z nc+ i może wtedy skorzystam. Pochodzę ze wsi 200 mieszkańców z hakiem, i od stycznia 2021 roku mam światłowód, prowadzony nad ziemią po słupach, ale śmiga aż miło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 14 grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Dwie części Pillarsow już w plusie a ja od 2 lat Divinity 2 z płyty nie ruszyłem Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 I wy tak dajecie pieniążki za tego ps plusa??? OSTRO Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Wormsy się sprawdzi, może nawet forumkowe granie będzie, ale ogólnie tak średnio raczej to Extra, o Premium nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Pillars of Eternity II, Shadow of War i Heavenly Sword dla przypomnienia. Dziękuję Panie Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Mortal shell to nie jest już w plusie? Abe Exodus się odpali aby uruchomić nostalgię. Bez dramatu i bez rewelacji. Jak to mówią użytkownicy game passa, backlog jest duży więc ten tego Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Jest, o ile ktoś się załapał parę miesięcy temu. Powtórki będą wpadać pewnie, eh. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Wiadomo już czy Heavenly Sword będzie w polskim regionie do ogrania? Fajnie że Judgment będzie, sprawdzi się czy fajna gierka w porównaniu do Yakuzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 311 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Nie mów że dałeś się nabrać bo nie yakuzy w nazwie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Sprawdzę żeby potem pupcie gamingu mi nie wypominali że nie grałem Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Fajny wlocik. Ridge Racer 2 z PSP bardzo fajnie, Abe Exodus też się sprawdzi. Judgement, wrestling do tego. A, gdzieś czytałem by uważać, że jak mamy grę ze starego Ps Plus, ale ściągniemy z tego nowego abonamentu, a potem gra wyleci, to nie możemy zagrać bo nadpisuje licencję. Nie wiem czy już to naprawili, ale jak macie ochotę na grę z dawnego ps plus, to ściągajcie ją ze swojej biblioteki Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 14 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2022 Jak masz grę w bibliotece to tak jest od razu oznaczona w ofercie Plusa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 21 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2022 Polecam wam tego Ridge Racer 2 z PSP. Wyobraźcie sobie, że ta gra posiada zremake'owane (na silniku przypominającym ten na PS3) trasy wszystkich PSX-owych części od 1-4 i arcade Rave Racer, oryginalną muzykę z tych części, z ponad 60 bryk o 3 rodzajach driftu, a nawet Reiko Nagase w intro. Tutaj dodatkowo w wersji ulepszonej technicznie, czyli trochę remaster. W reckach został nieco skrzywdzony za to, że był bardziej update'm do Ridge Racer 1. Ja się świetnie bawię, a jak widze znajome trasy z RRR czy RRT4 to w ogóle wow i nostalgia 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 21 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2022 1 godzinę temu, Mendrek napisał: Polecam wam tego Ridge Racer 2 z PSP. Wyobraźcie sobie, że ta gra posiada zremake'owane (na silniku przypominającym ten na PS3) trasy wszystkich PSX-owych części od 1-4 i arcade Rave Racer, oryginalną muzykę z tych części, z ponad 60 bryk o 3 rodzajach driftu, a nawet Reiko Nagase w intro. Tutaj dodatkowo w wersji ulepszonej technicznie, czyli trochę remaster. W reckach został nieco skrzywdzony za to, że był bardziej update'm do Ridge Racer 1. Ja się świetnie bawię, a jak widze znajome trasy z RRR czy RRT4 to w ogóle wow i nostalgia Ostatniego jakiego grałem to ten z ps2. Pytanie, czy trofea są obecne? Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 Nie ma trofeów w Ridge Racer 2, ogólnie to chyba po prostu wersja PSP z podbitą rozdziałką. (Lecą w chuja z tym premium, nie dość, że mało gier to większość bez trofeów ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 Grać dla trofeów za to sama grę stestowalem, po jednym okrążeniu wyleciała z dysku,model jazdy za to siadał mi klimacik tamtych lat,muza,spuszczający się spiker chyba zrobię jeszcze jedno podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 Kurcze przeszedłem pierwsze 3 wyścigi i przypomniało mi się, jak dobrze się w to gra. Czyste arcade, dobry refleks i jazda. Muzyczka też miła dla ucha, nawet ta grafika calkiem przyjemna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi