Elitesse 377 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 Nie mam siły do tej aplikacji. Nie oceniam gier ale tego jak to działa. To cały czas wygląda i działa tak jakby wykonanie tej apki zlecono dwóm studentom albo jakimś praktykantom aby ciąć koszta. Chciałem sprawdzić Heavenly Sword. Odpalam konsolę, aplikację która się muli, niebieski ekran, długie czasy ładowania - prawie jak w czasie łączenia się modemem z internetem i ładowania zdjęć. Wchodzę w katalog wszystkich gier, a tam Mafia 2 w edycji definitywnej. Wchodzę w grę, to jest tylko do kupienia. Pomyślałem, że może coś jest nie tak, to sprawdziłem jeszcze raz na kilka sposobów i jest tylko do kupienia. Sprawdziłem pozostałe kafelki gier, które były obok i tam prawilnie były jako zawartość z PS plusa premium/extra. Zacząłem szukać ręcznie tej Mafii i wpisywać w wyszukiwarkę - nie ma. Kiedyś była chyba trylogia dostępna, może ją zdjęli, bo nie śledzę tego cały czas. Ok, ale dlaczego pokazała się w katalogu gier z abonamentu? Bez sensu. Potem jeszcze widziałem, że w katalogu jest Control ale tym razem na kafelku była podana cena więc w to nie klikałem. Teraz patrzę na zestawienie gier i Control powinien być w abonamencie. Już zgłupiałem. No ale nie po to to odpaliłem. Szukam dalej tego Heavenly Sword. Nie ma. Nigdzie tego nie ma. Przejrzałem ponownie wszystkie działy i nie znalazłem tej gry. Swoją drogą to dziwny ten podział, gdzie pewne tytuły znajdują się zdublowane w kilku katalogach, a gry odpalane jako produkcje z PS4 w klasykach... O ile Sony umie robić gry, to już ogarnięcie sklepu internetowego z pozycji konsoli czy tego abonamentu ich przerasta. Usługę porównuję do GPU, gdzie M$ pokazał jak to powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 Seria Mafia wyleciała jakiś czas temu z abonamentu, widocznie nie posprzątali sklepu porządnie. Control jest obecnie w opcji Extra, a gry z PS4 jako klasyki to te, które zostały zremasterowane - Bioshock, LEGO Harry Potter, Yakuzy, Batman, itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 Strasznie to dziwne i nieintuicyjne dla mnie jest. Ta mafia raz mi się wyświetliła jak wszedłem na stronę główną i przesuwałem w prawo aby dojść do katalogu z grami. Natomiast jak rozwijałem po lewej stronie listę z katalogami i tam wszedłem, to już jej nie było. Dziwi mnie to, że w jednym miejscu znikła a w drugim dalej zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mendrek 570 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 3 godziny temu, Elitesse napisał: O ile Sony umie robić gry, to już ogarnięcie sklepu internetowego z pozycji konsoli czy tego abonamentu ich przerasta. No appka sklepu na konsoli to zbrodnia w biały dzień. Gier nie można znaleźć w wyszukiwarce, kategorie są wybrakowane. Na EP rozmawiałem nawet z pewnym devem, to powiedział, że na premierę gra może się nie wyszukiwać. Jedyny sposób to wybrać "wszystkie gry" i mozolnie jechać alfabetem aż znajdziesz pozycję. I ten problem jest od dawna i dotyczy wielu sprzętów np. Dissidię Duodecim z PSP ze sklepu PS Vita nie znajdziesz, ten na PSP wyłączony, na PS3 dopiero. Nie wspomnę, że przy dużej ilości ekementów sklep potrafi zczyścić pamięć i wrócić do początku. Sony super robi wiele rzeczy, ale appka sklepu do tego nie należy... Cytuj Odnośnik do komentarza
darkos 4 296 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 10 hours ago, karmaster said: Nie ma trofeów w Ridge Racer 2, ogólnie to chyba po prostu wersja PSP z podbitą rozdziałką. (Lecą w chuja z tym premium, nie dość, że mało gier to większość bez trofeów ) To tylko najlepszy Ridge Racer ze wszystkich. Spokojnie możesz go olać ... Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 22 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 grudnia 2022 (edytowane) No ja rozumiem, że zabolał was ten post o trofeach i wersji z podbitą rozdziałką ale temat nie jest o tym czy ridge racer 2 z psp to dobra gra (kto miał ograć to pewnie to zrobił na psp) tylko o PS Plus. Tak że napsiałem, że mnie boli jakie to jest gówno w wersji premium (3 gry na krzyż co miesiąc, zero dodatków, brak trofeów itp. itd.) Edytowane 22 grudnia 2022 przez karmaster ridż rejser 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 512 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 Gry na styczniowego Plusa 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 Oooo, jak okaże się to prawdą to dobrze, że nie brałem Fallen Order na ostatniej wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza
czarek250885 310 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 No Fallen to dla mnie była ogromna niespodzianka. Nie lubię filmów SW, a gra była tak niesamowita i mroczna, że z wywieszonym jęzorem czekam na drugą część. Jeśli ktoś nie grał to zachęcam. To jest jedna z tych pozycji, gdzie platynę robimy nie dla tego, że trzeba, a z czystej przyjemności, co tylko pokazuję jak świetnie została wykonana praca całego zespołu deweloperów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szajka 407 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 (edytowane) Tego Heavenly Sword to za uj znaleźć nie potrafię a Axiom Verge 2 przytule czule. Edytowane 23 grudnia 2022 przez Szajka Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 947 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 7 minut temu, czarek250885 napisał: No Fallen to dla mnie była ogromna niespodzianka. Nie lubię filmów SW, a gra była tak niesamowita i mroczna, że z wywieszonym jęzorem czekam na drugą część. Jeśli ktoś nie grał to zachęcam. To jest jedna z tych pozycji, gdzie platynę robimy nie dla tego, że trzeba, a z czystej przyjemności, co tylko pokazuję jak świetnie została wykonana praca całego zespołu deweloperów. Nigdy nie zetknąłem się z grą która zmuszała mnie do zrobienia platyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 Star Wars z miłą chęcią sprawdzę bo podobno dobra gierka Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 619 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 No jeśli to prawda, to zajebiście, bo już miałem brać Fallen Order wczoraj z obecnej przeceny świątecznej. Ale się wstrzymałem Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 993 Opublikowano 23 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 grudnia 2022 Fallen fajne, pograłem w ramach miesięcznego EA Pass za 5 zł, ale ukończyłem z połowę może. Będzie na stałe przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza
katib 41 Opublikowano 28 grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2022 Tego F'76 ogarnęli technicznie czy wciąz taki potworek zabugowany jak po premierze? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 28 grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 28 grudnia 2022 podobno ogarnęli Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 3 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2023 da się jakoś wyświetlić z katalogu TYLKO gry z PS5 czy trzeba przeglądać wszystko razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 3 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2023 W aplikacji się da: Zakładam, że w filtrze na konsoli również. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 3 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2023 no właśnie w filtrze na konsoli tego nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 3 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2023 54 minuty temu, Kazub napisał: no właśnie w filtrze na konsoli tego nie ma Wchodzisz na PlayStation Store i potem: Subskrypcje -> Dowiedz się więcej -> Masz do wyboru: Najnowsze, Korzyści, Kolekcje, Gry. Wchodzisz w Gry i tam masz do wyboru platformy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 390 Opublikowano 3 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2023 Macie taki problem, że nie możecie dodać Jedi do kolekcji? Miałem wersję na płycie i rzecz jasna wziąłem upgrade do PS5. Teraz wersja na PS4 ma u mnie normalną cenę (200 zł, niezły lol), a PS5 darmowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snake_Plissken 874 Opublikowano 3 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2023 Dodałem bez problemów, do ściągnięcia mam wersję na PS4 lub PS5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 390 Opublikowano 3 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 stycznia 2023 Z poziomu konsoli bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 4 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2023 11 godzin temu, Patricko napisał: Macie taki problem, że nie możecie dodać Jedi do kolekcji? Miałem wersję na płycie i rzecz jasna wziąłem upgrade do PS5. Teraz wersja na PS4 ma u mnie normalną cenę (200 zł, niezły lol), a PS5 darmowa. Spróbuj coś takiego: - Go to Settings > Users and Accounts > Other > Restore Licenses. - Select Restore and wait until the operation has been completed, then try accessing your content again. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 390 Opublikowano 4 stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 stycznia 2023 Nie no, ogarnąłem. W apce nie szło, ale na konsoli bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi