_Red_ 12 010 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 Nie chodzi o licznik ile czasu spędzono przy włączonej grze? Takie coś ostatnio zauważyłem przy kafelkach z grami (może było zawsze, może nie - nie spostrzegłem wcześniej). Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 To doszło w ostatnim FW, ale wątpię aby miał nabite 600 dni w jednej grze (no i tam podaje w godzinach). Cytuj
triboy 973 Opublikowano 13 marca 2023 Opublikowano 13 marca 2023 A może wyszedł po fajki i zniknął na prawie dwa lata konsoli nikt nie wyłączył bo "przecież zaraz wróci". Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 14 marca 2023 Opublikowano 14 marca 2023 12 godzin temu, Square napisał: Zapodaj screena, bo nie widzę u siebie czegoś takiego, ani przy grach z Plusa, ani z Extra. Zauważyłem to jak chciałem przerzucić grę z dysku zewnętrznego na wewnętrzny. Wchodząc w ustawieniach -> dysk twardy -> aplikacje -> start na padzie -> informacje. Sprawdziłem to też na ekranie głównym konsoli (pulpit) przy jakiejś grze z abonamentu klikam na padzie start -> zjeżdżam na dół w zakładkę -> informację. Pojawia się niebieskie tło dasha i są tam informacje o wersji, o DLC, o patchu i przy części tytułów jest czas jaki pozostał. 8 godzin temu, triboy napisał: A może wyszedł po fajki i zniknął na prawie dwa lata konsoli nikt nie wyłączył bo "przecież zaraz wróci". Nie jest to czas spędzony w grze, bo przy tej grze o pszczółce miałem pokazane 13 dni, a nie była ona uruchomiona. Jak ją uruchomiłem i wyłączyłem aplikację, to dalej było tyle samo dni. Przy takim Council jest informacja, że czas już upłynął. Ale podobnie jest przy jakiejś grze ze stajni UBI, a jednak można ją uruchomić np. Far Cry 5 New Dawn. Chociaż tutaj pomimo tego, że gra jest zainstalowana grając w demo RE4 dostałem komunikat, że gra została zainstalowana. Przy niektórych pozycjach jest kłódka tak jakbym nie mógł już w to zagrać ale po włączeniu gra się odpala jak w/w FC 5 ND. Pomyślałem, że może chodzić o to że co jakiś czas konsola musi połączyć się z netem aby sprawdzić czy mój abonament jest aktualny i opłacany. Coś mi świta, że na początku tamtej generacji poszła informacja o tym, że konsole będą musiały być cały cza podłączone do internetu. W końcu z tego zrezygnowano na poczet tego aby konsola tylko raz na jakiś czas miała łączyć się z internetem i coś tam sobie sprawdzać. Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 14 marca 2023 Opublikowano 14 marca 2023 9 minut temu, Elitesse napisał: Sprawdziłem to też na ekranie głównym konsoli (pulpit) przy jakiejś grze z abonamentu klikam na padzie start -> zjeżdżam na dół w zakładkę -> informację. Pojawia się niebieskie tło dasha i są tam informacje o wersji, o DLC, o patchu i przy części tytułów jest czas jaki pozostał. No u mnie tego nie ma. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 14 marca 2023 Opublikowano 14 marca 2023 4 minuty temu, Square napisał: No u mnie tego nie ma. Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcia. Może przy okazji nakręcę filmik aby pokazać jak zamula u mnie sklep P$ $tore. Bo ciągle mam wrażenie, że to nie jest normalne... Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 14 marca 2023 Opublikowano 14 marca 2023 (edytowane) 13 godzin temu, Square napisał: No u mnie tego nie ma. O coś takiego mi chodziło. Spoiler Edytowane 14 marca 2023 przez Elitesse Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 14 marca 2023 Opublikowano 14 marca 2023 Na PS5 trochę inaczej to wygląda. Z tego co pamiętam to powinien być czas do kiedy masz Plusa aktywnego. Usuń Symulator Pszczoły, ściągnij na nowo i zobacz jaką masz datę. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 14 marca 2023 Autor Opublikowano 14 marca 2023 zrób odświeżenie licencji i te czasy powinny sie zrównać, domyslnie jest to czas do kiedy masz mozliwość grania w ramach PS plus czyli do konica aktywnej subskrypcji Cytuj
Square 8 560 Opublikowano 14 marca 2023 Opublikowano 14 marca 2023 Myślałem, że Elitesse już odnawiał licencję, ale chyba pomyliłem wątki. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 15 marca 2023 Autor Opublikowano 15 marca 2023 16 godzin temu, Square napisał: Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 15 marca 2023 Opublikowano 15 marca 2023 14 godzin temu, Square napisał: Na PS5 trochę inaczej to wygląda. Z tego co pamiętam to powinien być czas do kiedy masz Plusa aktywnego. Usuń Symulator Pszczoły, ściągnij na nowo i zobacz jaką masz datę. 14 godzin temu, Figuś napisał: zrób odświeżenie licencji i te czasy powinny sie zrównać, domyslnie jest to czas do kiedy masz mozliwość grania w ramach PS plus czyli do konica aktywnej subskrypcji Subskrypcję mam wykupioną na dwa lata do przodu więc to raczej nie jest to. Odpaliłem jakąś gierkę, która miała info że już czas upłynął (i była kłódeczka przy niej), to w tym miejscu znowu pojawiło się 13 dni do końca. To jest chyba jakieś zabezpieczenie, że co ileś tam dni konsola/aplikacja musi połączyć się z serwerem. Nie wiem. Chociaz przy takim The Quarry pomimo jej uruchamiania licznik upływ dni jest widoczny. Zobaczę co będzie jak ten czas minie. Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 16 marca 2023 Autor Opublikowano 16 marca 2023 PlayStation Plus Extra i PlayStation Plus Premium Uncharted Legacy of Thieves Collection Tchia Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction Ghostwire Tokyo Life Is Strange: True Colors Immortals Fenyx Rising Life is Strange 2 Dragon Ball Z: Kakarot Street Fighter V Champion Edition Untitled Goose Game Final Fantasy Type-0 HD Rage 2 Neo: The World Ends with You Haven PlayStation Premium Ridge Racer Type 4 | PS1 Ape Academy 2 | PSP Syphon Filter: Dark Mirror | PSP Cytuj
Szermac 2 729 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Nigdy nie ogrywałem The Lost Legacy to w wersji na PS5 elegancko wjedzie Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Chciałem ograc dlc do Dragon ball, ale nie chcialo mi sie drugi raz gry kupowac, wiec moze teraz. Cytuj
vip77 237 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Szarpnąłem się na extra i sobie teraz pogęgam, na początek Cytuj
Szermac 2 729 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Ja to myślałem, że to dzisiaj te giereczki wleciały Cytuj
Szajka 408 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Ridge Racer 4 odpalę z sentymentu z piersią wypięta Nie wiem co to Tchia, ale ewentualnie R6 stestuje ,na pewno Immortal bo ponoć to trochę Zelda w która nigdy nie grałem. Ghostwire i Street Fighter V tez chętnie sprawdzę. Kiedy to to wlatuje? Cytuj
_Red_ 12 010 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 Immortal warto imho. Jako wróg ubisofciaków swego czasu przelazłem całego (oczywiście bez ok 30% contentu pobocznego, który potrafi być nużący i powtarzalny). Mega jestem ciekaw Ghostwire z takich nowszych rzeczy, a także nigdy nie grałem w FF Type-0. Pora nadrobić. Comiesięczne gry z PS+ Essentials wychodzą jakoś w pierwszy wtorek miesiąca, a te kolekcje to mają jakiś konkretny termin? Cytuj
Homelander 2 068 Opublikowano 16 marca 2023 Opublikowano 16 marca 2023 6 minutes ago, Szajka said: Ridge Racer 4 odpalę z sentymentu z piersią wypięta Nie wiem co to Tchia, ale ewentualnie R6 stestuje ,na pewno Immortal bo ponoć to trochę Zelda w która nigdy nie grałem. Ghostwire i Street Fighter V tez chętnie sprawdzę. Kiedy to to wlatuje? Immortal jest taką Zeldą jak FX Fighter Tekkenem. Ridge Racer 4 sztosik, pamiętam boskie intro. Chociaż osobiście wolałem Rage Racera 2 Cytuj
Figuś 21 171 Opublikowano 16 marca 2023 Autor Opublikowano 16 marca 2023 Godzinę temu, _Red_ napisał: Comiesięczne gry z PS+ Essentials wychodzą jakoś w pierwszy wtorek miesiąca, a te kolekcje to mają jakiś konkretny termin? trzeci wtorek miesiąca 2 Cytuj
vip77 237 Opublikowano 21 marca 2023 Opublikowano 21 marca 2023 Można pobierać gierki z plusa extra. Cytuj
Szermac 2 729 Opublikowano 21 marca 2023 Opublikowano 21 marca 2023 Spoko te Unchartedy się prezentują w tej wersji na PS5, mogłoby już ND coś wydać nowego Cytuj
Krzysztof93 1 273 Opublikowano 22 marca 2023 Opublikowano 22 marca 2023 Taka nieprzyjemna informacja, DBZ: Kakarot tylko w wersji PS4, wydawca chyba stwierdził, że darmowy next-gen patch nie należy się do gry w abonamencie takie to trochę biedackie z ich strony ale kto by próbował zrozumieć chińczyków. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi