Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Te WTF asxa gdy pojawia się szczery obraz Xboxa - bezcenne!:banderas:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Mów co chcesz @Emet, ale tak jest, że GP miażdży, ta usługa nie ma sobie równych a zawartość powala na kolana, a te twoje argumenty są tak głupie, że żal tego komentować. FM7/FH4 wyglądają obłędnie takie rzeczy na konsoli SONY za 100 lat a taki feeling strzelania jak w Gears to jest w U4 w twoim mokrych snach xD

DF mocno sobie chwali to jak Gears V śmiga na Xboxach, no ale Emet wie lepiej, tak samo jak wie, gdzie jest RT a gdzie nie xD

No i ten feeling strzelania. 

VS

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Lord Protector

Opublikowano
9 minut temu, Emet napisał:

Kiedyś razem graliśmy, a teraz widzę zbociałeś, bo zamiast argumentów to jak 90% betonów głupi komentarz. Z czym się nie zgadzasz i dlaczego? Chętnie przeczytam. Ja swoją szczerą opinię wyraziłem.

Przecież napisałeś tego posta w CW i czekasz na rzeczowe komentarze?

Edytowane przez devilbot

Opublikowano

A gdzie Twoje argumenty Soul? Brak... jak zwykle płacz bo ktoś "nie wielbi mojego xboxa więc jest głupi" :turned:

@devilbot Niby racja... ale gdzie tu można w ogóle podyskutować? Napisz, coś niepochlebnego w dedykowanym temacie o GP czy Gearsach to też Cię zjedzą fanboje. 

Edytowane przez Emet

Opublikowano

nie no jeżeli ktoś pisze że w Game Passie jest 

31 minut temu, Emet napisał:

10 interesujących mnie gier... reszta to śmieci + trochę gier obiektywnie rzecz biorąc ok

to ciężko traktować taki post poważnie i szczerze mówiąc ciężko tu mówić o jakąś podstawę pod merytoryczną dyskusje, niestety

31 minut temu, Emet napisał:

szkoda, że wersja na XSX wygląda gorzej niż na XOX

xd

Opublikowano
14 minut temu, LiŚciu napisał:

Te WTF asxa gdy pojawia się szczery obraz Xboxa - bezcenne!:banderas:

Nie no, też nieźle zWTF-owałem jak przeczytałem o tym porównaniu Gearsów 5 w singlu do multiplayera z Uncharted 4 (obok jaranka DriveClubem największe kłamstwo tej generacji). :pawel: No ewidentnie kolega post (nomen omen) wysmażył w trakcie udaru.

edit: dobra, szanuję jednak za te zarzutki - jest taka posucha, że emet zgarnął kilka odpowiedzi za jednym razem :) 

Opublikowano
7 minut temu, ASX napisał:

to szczerze mówiąc ciężko tu mówić o jakąś podstawę pod merytoryczną dyskusje, niestety

xd

Ale co skoro tak jest na CHWILĘ OBECNĄ? Gdybym nie miał PS4 i tam kilku gier z GP to byłoby kilkanaście. Strzelanki fpp i gry z kilku gen wstecz mnie nie interesują. Napisałem obiektywnie, że jeśli ktoś gra dużo i praktycznie we wszystko to GP jest mega. Dla mnie jest ok, ale bez szału.

A co do FH4... znowu "xd" to jedyne na co Cię stać?

Napisałem, że FH4 na XOX wygląda lepiej niż na XSX i to jest fakt. Chodzi w 60fps vs 30fps (porównuję do trybu jakości) ale nie ma AO ani cieni w nocy w wyścigu. Jak tak boty lubią się posiłkowac DF to zajrzycie tam na porównanie...

Edytowane przez Emet

Opublikowano
10 minut temu, ASX napisał:

to ciężko traktować taki post poważnie i szczerze mówiąc ciężko tu mówić o jakąś podstawę pod merytoryczną dyskusje, niestety

xd

Jeszcze wymaga abym zaczął sypać argumentami na takie o to bzdury, wielbić nikt nikomu niczego nie każę no ale jak ktoś piszę takie coś to niech się nie dziwi, że jedyne co dostanie z powrotem to WTF albo xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano
Teraz, Emet napisał:

Ale co skoro tak jest na CHWILĘ OBECNĄ? Gdybym nie miał PS4 i tam kilku gier z GP to byłoby kilkanaście. Strzelanki fpp i gry z kilku gen wstecz mnie nie interesują. Napisałem obiektywnie, że jeśli ktoś gra dużo i praktycznie we wszystko to GP jest mega. Dla mnie jest ok, ale bez szału.

no widocznie jesteś bardzo wymagający i masz bardzo specyficzny gust jeśli doliczyłeś się tylko kilkunastu, jeśli tak uważasz to już twoja sprawa. Nie zamierzam cię przekonywać.

Ale zaniżanie poziomu dyskusji przez  nazywanie  wielu świetnie ocenianych i nagradzanych gier "śmieciami" , a potem oburzanie się że nie traktuje się twojej wypowiedzi poważnie to już twoja wina.

4 minuty temu, Emet napisał:

A co do FH4... znowu "xd" to jedyne na co Cię stać?

nie wiem w jakim równoległym świecie FH4 wygląda lepiej na XOX niż XSX, ale pewnie w tym samym w którym w game passie jest 10 interesujących gier.

Opublikowano
33 minuty temu, Emet napisał:

Kiedyś razem graliśmy, a teraz widzę zbociałeś, bo zamiast argumentów to jak 90% betonów głupi komentarz. Z czym się nie zgadzasz i dlaczego? Chętnie przeczytam. Ja swoją szczerą opinię wyraziłem.

Wiem, pamiętam :) a kojarzysz w co? 

Opublikowano

@Szymek Jeśli mnie pamięć nie myli LBP :)

@ASX Ok, mea culpa w kestii śmieci... ale tak, ostatnio jestem wybredny... i tak samo nazwałbym 80-90 zawartości np PS+ (nie porównuję w tym momencie usług), czy ogólnie biblioteki gier na konsolach. Kiedyś GP byłby spełnieniem marzeń. Co do FH4, w mięczyczasie zedytowałem post.

Opublikowano
8 minut temu, Emet napisał:

Jeśli mnie pamięć nie myli LBP

Może być :lapka:

A długo by pisać...ale tak jak napisałeś że masz 10 gier do ogarnia. Osobiście jak postawiłem na Sexika to miałem takie dwie...ORI x2. Takie mast have. A na chwilę obecną nie wiem...mam ogranych z 40 może więcej gier (nie żałuję ani jednej) przy czym tylko dwie kupiłem na płycie a reszt to GODPASS. Cały czas walczę żeby nie grać na telefonie w indyki bo mnie wywala z pracy. Za chajs zaoszczędzony na gierkach spokojnie można kupić ps5 tylko dla mnie nie ma po co...dla jednego Returnala? 

Mam jeszcze tyle dobra/małych/dużych/indyków/exow/ do ogarnia że chyba trzeba będzie kobiete zostawić żeby przed GoDRizonem i Halo zdążyć.

Edytowane przez Szymek

Opublikowano

Uwaga Fan samochodówek, cała generacja z DC i betą GTS zamiast Forza za Forzą, która z roku na rok jest co raz lepsza :yao:

Edytowane przez Lord Protector

Opublikowano

Jeśli ktoś w bibliotece GamePassa znajduje 10 interesujących gier i twierdzi ze FH4 na XOX wyglada lepiej niż na Xbox Series X tzn. ze gry już nie są dla niego, a poza tym ma nie stwierdzona jeszcze wadę wzroku i jest zwykłym klapem.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

@Szymek No właśnie mi ostatnio nie chce się ażtyle grać. Skupiam się tylko na tych grach, które mnie naprawdę jarają. 

Tak szczerze to mając PS4 jakbym miał dziś kupić jakąś konsolę to wziąłbym X'a zeby ograć te kilka interesujących mnie tytułów, głównie FH i trzymałbym go jako dodatek. Na PS5 z nowych gier, które już wyszły interesuje mnie tylko Ratchet... więc faktycznie musiałoby mnie przegrzać żeby kupić teraz PS5. Poczekam na więcej interesujących mnie gier i drugą serię konsol (mam nadzieję już pozbawionych wad wieku dziecięcego).

@eX4cT_PL Ach te niedowidzące klapy z DF, które potwierdzają to co mówię.

Edytowane przez Emet

Opublikowano
27 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Jeśli ktoś w bibliotece GamePassa znajduje 10 interesujących gier i twierdzi ze FH4 na XOX wyglada lepiej niż na Xbox Series X tzn. ze gry już nie są dla niego, a poza tym ma nie stwierdzona jeszcze wadę wzroku i jest zwykłym klapem.

Jeśli odejmiemy aspekt fpsów to z faktu tego, że  w wersji na XSX brakuje cieni a reszta wygląda tak samo jak na XOX oznacza że sama grafika jest okrojona. Jeszcze raz zaznaczę - jeśli nie będziemy patrzeć na płynność.

Opublikowano

10 interesujących gier w godpassie :shieeet: Klapy, nie zmieniajcie się, nigdzie nie znajdzie się równie pociesznych pokemonów.

Po raz kolejny potwierdza się ogólnie znany fakt:

Xbox i godpass to domena ekspertów i miłośników gamingu, cieszących się swoim hobby, lubiących poszerzać horyzonty  

Plejśmieciara5 że swoimi upośledzonymi pifpafami i cinematic experience to idealna propozycja dla janusze gamingu i zasadniczo niezainteresowanych gamingiem tatuśków.

Opublikowano

widzę dużo manipulacji odnośnie Forzy Horizon więc wrzucam materiał do porównania DF

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2020-forza-horizon-4-series-upgrade-analysis

w skrócie wersja na XSX ma

- wyższą rozdzielczość,

- lepsze tekstury,

- lepszy framerate,

- lepszą prędkość wczytywania,

- lepszą jakość modeli samochodów,

- wyższą jakość refleksów (60fps zamiast 30fps),

brakuje:

- cieni rzucanych przez reflektory w wyścigach nocnych

- SSAO

jeśli ktoś uważa że te 2 brakujące elementy sprawiają że wersja na poprzednią generacje jest lepsza, to nie wiem co powiedzieć :dunno:

Opublikowano
2 godziny temu, Emet napisał:

ogólnie w całej obecnej bibliotece znalazłem jakieś 10 interesujących mnie gier... reszta to śmieci + trochę gier obiektywnie rzecz biorąc ok, ale nie dla mnie.

A jakie gry są dla ciebie? Mógłbyś wymienic co cie interesuje? 

Opublikowano

@ASX To co napisałeś tyczy się do porównania z trybem 60fps na XOX. Ja porównuję sam wygląd top vs top i tu niestety lepiej wypada tryb quality na XOX. Te modele samochodów itd są lepsze niż w trybie 60fps na XOX. Posłuchaj uważnie co mówią.

W ogóle czytanie ze zruzumieniem... Ja mówię tylko, że tryb quality wygląda lepiej, a Ty jakbym napisał, że po prostu na XSX jest gorsza gra...

Edytowane przez Emet

Opublikowano
10 minut temu, Emet napisał:

@ASX To co napisałeś tyczy się do porównania z trybem 60fps na XOX. Ja porównuję sam wygląd top vs top i tu niestety lepiej wypada tryb quality na XOX. Te modele samochodów itd są lepsze niż w trybie 60fps na XOX. Posłuchaj uważnie co mówią.

W ogóle czytanie ze zruzumieniem... Ja mówię tylko, że tryb quality wygląda lepiej, a Ty jakbym napisał, że po prostu na XSX jest gorsza gra...

60 fps to tez grafika i odbiór gry, fakty są takie ze na SeXie gra wyglada lepiej i chodzi lepiej, wiec nie zakrzywiaj rzeczywistości.

Opublikowano
25 minut temu, PIOTR8642 napisał:

A jakie gry są dla ciebie? Mógłbyś wymienic co cie interesuje? 

Mimo żeś jest podrzędny bot i sam boisz się pokazać swój gamertag i ewentualnie profil psn... to właśnie przed chwilą przejrzałem listę i spisałem.

Na pewno:

-FH4

-FM7

-Wreckfest

-Snowrunner

-Medium na X Series

-PES2021

Może:

-Gears 5

-Ori

-Ori 2

-RE VII

Co by mnie zainteresowało ale mam na PS4:

-Unravel

-Unravel 2

-Dirt5

-Soul Calibur VI

-GTA 5

Co było w GP ale już nie ma:

-RDR2

@eX4cT_PL :facepalm: Chodzi lepiej? Tak. Wygląda lepiej? Nie.

Edytowane przez Emet

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.