Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Ten cały shitstorm z gazetką mógł zostać zapoczątkowany tylko przez członka tej wspaniałej społeczności plejbeki. Gratulacje sony. Brawo. Ale co się dziwić jak tutaj sami mamy niesamowite okazy zidiocenia fanów sonki. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
6 godzin temu, messer88 napisał:

Kolego czy Ty klapem jesteś?

noszenie koszulek z logiem Playstation czy posiadanie konsol Sony nie świadczy o byciu klapem.

Moim zdaniem bycie klapem raczej stan umysłu i oznacza raczej bezsensowną walkę z xboxem i game passem

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
W dniu 23.06.2021 o 13:57, Emet napisał:

Jestem świeżo po sesji w FH4 i FM7. (....) Anyway... graficznie muszę pochwalić ludzi z PG. Widać gdzie są cięcia (XOX na ustawieniu jakości), np rozdzielczość cieni otoczenia jest ultra niska (ale jako, że są rozmyte to nie razi) a pop-in dosyć wyraźny.. ale całość jest tak zbalansowana, że zaoszczedzona moc poszła w innr elementy i całościowo wygląda rewelacyjnie. 

Co innego FM7... tutah graficznie jest dramat. Rozdzielczość i betonowe 60fps na plus, ale poza tym bieda okrutna. Jeśli ktoś porównuje graficznie to do GT Sport... to jak porównanie takiego byle Returnala do np nowego Ratcheta (na niekorzyść FM7). (....)

Ps. Tak wiem... to "nowe" CW i merytoryka jest tu olewana więc mój post tu nie pasuje... anyway... następne w kolejce Gearsy 5.
(....)
Nikt nie mówi o najpiękniejszych wyścigach bo graficznie GTS też ma wiele wad. Ale proszę... podałem kilka przykładów ułomności w grafice Forzy, mogę podać znacznie więcej. Podobnie w GTS. Jeśli nie mam racji w tym co napisałem, udowodnij.

Tak. Zdecydowanie wypowiedź zbyt długa i za grzeczna jak na standardy CW. Niemniej skoro poświęciłeś swój czas, zachowując przy tym odpowiedni poziom, to pozwolisz, że odpiszę w podobnym tonie. :hi:

Gry dość szybko się starzeją. Niestety. Ty opisujesz swoje wrażenia z Forzy teraz, ale pamiętaj, iż gra owa miała premierę 4 lata temu.
Ja miałem przyjemność zakupić ją w tamtym okresie i wówczas prezentowała się kapitalnie. Raz, że mało co na poprzedniej generacji (a mowa o podstawowych konsolach, a nie o wersjach mocniejszych) hulało w fHD + 60 k/s, dwa - ta gra naprawdę prezentowała godnie nie tylko One(S), ale cały 2017 rok.

Wersja na One X ładnie jej nos przypudrowała. Pamiętam jak dziś, bowiem One X kupiłem na premierę, a ostatnie w co grałem na One(S) to bodaj siódma FM i Path of Exile właśnie, zatem różnice (mocno na plus) można było dostrzec z miejsca.

GTS także mam w kolekcji i już takiego łał nie zrobiła na mnie, uczciwie pisząc. :unknown: Oczywiście modele samochodów, czy oświetlenie (wówczas jeden z najlepszych efektów HDR na rynku) robiły wrażenie, ale to nie wszytko w tego typu grach i uwierz, że jakość drzew to najmniejszy problem gier wyścigowych, bo to mało znaczący detal, na który nikt nie zwraca specjalnej uwagi podczas gry właściwej.

Ja nie mam problemu z odmiennym zdaniem drugiej osoby. Jeżeli dla kogoś frajda przy GTS to 10/10, a FM mu się nie podoba i daje 4/10, ok, niechaj i tak będzie.
Ale też nie uważam, że ostatnia Motorsport to dramat graficzny, który odstaje i to znacząco według ciebie, od propozycji pana Yamauchi.

Wrzucałem to kiedyś, ale posilę się tym raz jeszcze:

hwVEF3f.jpg

GTS na materiałach prasowych - bohaterem jest metropolia.

DF11hQ9.jpg

Miasto w GTS w szachownicy z trybu foto mojego autorstwa.

rDpaQlN.jpg

Odpowiednik z FM na One X - 4k, 60 k/s. także ów zrzut wykonałem osobiście.

Zdecydowanie nie chce mi się instalować raz jeszcze tych gier, by zobaczyć, jak na chwilę obecną się prezentują, ale z całą pewnością w ogólnym rozrachunku flagowiec ze stajni MS nie ma się czego wstydzić przy konkurencji. :unknown:

W każdym razie jestem ciekaw jak wypadnie GT7 vs reset FM.

Jedno jest pewne. Można cenić bardziej daną platformę, ale w segmencie gier wyścigowych od lat prym konsole Microsoftu wiodą.
A fakt, ze kolejne odsłony otrzymujemy w Xbox Game Pass, a u konkurencji będzie to 340 zł na dzień dobry wypada jedynie pochwalić.

Miłego jeżdżenia. :good2:

Opublikowano

No klapki, to jak tam samopoczucie dzisiaj? Sony znowu was pakuje w dupsztala jak chce i kiedy chce :kaz: 

Opublikowano

Bot wypominający komukolwiek bycie ruchanym :yao:  7 bomb rocznie za jakieś indyki i starocie z zeszłej generacji dostępnych czasowo plus konsola bez ex'ów. Wy chyba już nie czujecie tego ruchania, co nie?

@Sylvan Wielki Dziękujemy za podzielenie się tą obszerną TL;DR-ową, subiektywną i niszową opinią. Mimo wszystko to jednak Nissan prowadził Gran Turismo Academy, gdzie spośród graczy wyławiał swoich etatowych kierowców do prawdziwych zawodów, co do dziś jeżdżą zawodowo. A obecnie FIA certyfikuje mistrzostwa w Gran Turismo właśnie. Przy marce Gran Turismo jakaś tam reskinowana Forza to ledwo widoczny śmieć, który przylepił się do buta ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Lord Protector napisał:

:pawel:

@Sylvan Wielki

Ładnie wyjaśnił Pana Emeta, szacunek za taką ilość słów. 

Ależ Ty słaby jesteś kolego... gdzie mnie wyjaśnił? W przeciwieństwie do Ciebie i 90% pozostałych betonów tutaj po prostu normalnie odpowiedział przedstawiając swoją opinię i to szanuję, a nie jak reszta pustostanu.

Opublikowano

z tą aktualizacją to jednak kpina... rozumiem cene samego DLC, ale kurwa aktualizacji? 

Opublikowano
3 godziny temu, Emet napisał:

Ależ Ty słaby jesteś kolego... gdzie mnie wyjaśnił? W przeciwieństwie do Ciebie i 90% pozostałych betonów tutaj po prostu normalnie odpowiedział przedstawiając swoją opinię i to szanuję, a nie jak reszta pustostanu.

Halo to CW ciesz się, że komuś sie w ogóle chciało napisać Ci to w taki sposób ale do rzeczy.

Słaby bo co? prawda w oczy kole?

Sylvan napisał to co inni tylko zrobił to z klasą (zupełnie nie jak CW i dobrze) zwrócił uwagę na fakt, że FM7 to gra z 2017r a i tak graficznie zachwyca a na tam te czasy to był ogien na ONE X  

Wrzucił screeny i widać jak na dłoni, że to GTS mogło by się lepiej postarać...

Już nie wspomnę o zawartości obu gier na premierę.

Edytowane przez Lord Protector

Opublikowano
36 minut temu, Whisker napisał:

Bo to będzie z DLC stad ta kasa

Przecież jak kupisz GOT directors cut na PS4 za 60 baksów, to płacisz jeszcze 10 baksów jak chcesz mieć aktualizacje na PS5. Takie dymanko tylko w niebieskie dupsztale.

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

Spokojnie zaraz niebieskie przygłupy wyciągną argumenty z dupy dlaczego warto dać się ruchać sony  :)

Opublikowano

Łysker już się tłumaczył, że to DLC dlatego biorą kasę, a nie aktualizacja ;)

To mi wygląda na syndrom Sztokholmski

Opublikowano

Gdyby tylko były techniczne możliwości, by osobno wydać DLC i osobno upgrade do PS5 :sapek:

No, ale nie da się panie majster, nie da 

Opublikowano

Jedyne serię które faktycznie robią robotę i można zazdrościć (choć nie muszę bo mam Xa) to serie Halo, Gears i Forza. Niby klasyki i mało takich tytułów na Xie ale te to same perły. Na PlayStation jest tego więcej, z tym nie ma co dyskutować, bo takich serii Sony wypluło więcej

Opublikowano

Microsoft podnosi cene golda. Gracze sa oburzeni...Spancer posypuje glowe popiolem i przeprasza

Kupujac ps5 musisz zaplacic 30 zl zeby gra ktora masz kupiona miala inne wibracje. Klapy...za jakosc trzeba placic. 

Zamiast zrobic dymy w necie to pewnie zastanawiaja sie co Sony jeszcze wymysli w tej generacji dla ich "dobra". Miejcie wy troche godnosci i nie dobijajcie nam branzy.

Opublikowano
29 minut temu, Whisker napisał:

Jedyne serię które faktycznie robią robotę i można zazdrościć (choć nie muszę bo mam Xa) to serie Halo, Gears i Forza. Niby klasyki i mało takich tytułów na Xie ale te to same perły. Na PlayStation jest tego więcej, z tym nie ma co dyskutować, bo takich serii Sony wypluło więcej

Tylko akurat nie w tych gatunkach, które wymieniłeś. 

Opublikowano

Matko ale to trzeba mieć spierdolony łeb. Daleko jednak nie trzeba szukać, na tym forum są też dobre asy. 

Opublikowano

U niebieskich to norma, petycja za petycją, widać jaka tam chujnia panuje, że muszą błagać o gierki, dobrze, że olewają ich ciepłym moczem. 

Opublikowano

Niepotrzebnie tylko jakieś portale branżowe typu ppe reklamują jeszcze niepotrzebnie takie akcje.

Jedni i drudzy siebie warci.

Opublikowano

Dopiero teraz doczytałem jak Sony podziękowało swojej wiernej stulejkowej społeczności direct cutem ghost of tsushima XDDDDDDD ciężkie dolary za możliwość podziwianie ruchów mordy pod japońskie głosy to za gruba akcja nawet jak na standardy tych niebieskich popaprańców XDDDDDDD

Kojimba pewnie miał flashbacki z wojny w Konami to nic dziwnego ze spierdala do domu Króla Spencera Wielkiego gdzie doceniają zarówno twórców jak i graczy. 

Czekam jeszcze na direct cuta zbieracza złomu gdzie za 15 dolarów klaperskie śmieci dostaną pakiet nowych śrubek i naklejkę na zderzak. 

Na was to tylko pluć i patrzeć czy równo cieknie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.