Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

No ale Uncharted >>>>> Halo, wiec o czym my gadamy….

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
29 minut temu, izon napisał:

Origins? No spoko mogą to remasterować, czy wrzucać na Switcha ale myślę, że wszyscy czekają na główne danie tj. rimejki części 1 i zwłaszcza 2 :)

Ja już w to nie wierzę.

8 minut temu, LiŚciu napisał:

No ale Uncharted >>>>> Halo, wiec o czym my gadamy….

Jak ktoś się nie zna na grach to pewnie tak jest.

Opublikowano
9 minutes ago, Faka said:

Podam przykład kolekcji Halo MCC, która dała za darmo upgrade do starych części,

No tak się składa,że kupiłem wersję mcc na premierę i multiplayer nie działał dobre parę miesięcy XD

Zapłaciłem ponad 250 za wersję digital która była pół produktem XD

Czy Microsoft zwrócił pieniądze ? Oczywiście,że nie XD

Miał totalnie wyjebanie,bo zaraz halo 5 XD

Widzicie gracze PlayStation my płacimy myśląc,że będzie to jakość Sony a tu dostajesz jakiś port od hindusów po taniości XD

Faka myśli,że dostał coś za DARMO XD

Dostałeś bo tacy jak ja i tysiące innych zostali wyjebanni przez wujka krętacza Phila XD

Z moich pieniędzy dziś użytkownik faka gra w 4 k upgrade i jeszcze od  pokrak wyzywa ...

Gdzie jest honor tych graczy z Redmond? XD

Opublikowano
10 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Ja już w to nie wierzę.

Jak ktoś się nie zna na grach to pewnie tak jest.

Halo? Typowa seria dla amerykańskiego grubego średnio rozgarniętego typa. Nie dziwi mnie zresztą sprzedażowy sukces tej serii bo takiego targetu jest niestety najwięcej.

Opublikowano

Halo typowa seria dla graczy, którzy cenią sobie skilla i competitive multiplayer coś czego niebiescy nigdy nie uświadczyli. 

Opublikowano
15 minut temu, izon napisał:

Halo? Typowa seria dla amerykańskiego grubego średnio rozgarniętego typa. Nie dziwi mnie zresztą sprzedażowy sukces tej serii bo takiego targetu jest niestety najwięcej.

Sorki, ale Halo w kwestii lore i znaczenia dla branży jest jakieś lata świetlne przed Uncharted którego historię zamknąć można w "idzie typ i strzela". :reggie: Halo to żywy monument i dowód na to, że medium growe wychodzić może poza obręb samych gier, a Uncharted to co najwyżej do kibla może wyjść się wysrać.

Opublikowano

Serio kogoś obchodzi lore w grze gdzie chodzisz Power rangersem i strzelasz do krasnalów? xD w podstawówce wymyślałem lepsze światy niż to gówno  :)

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Sorki, ale Halo w kwestii lore i znaczenia dla branży jest jakieś lata świetlne przed Uncharted którego historię zamknąć można w "idzie typ i strzela". :reggie: Halo to żywy monument i dowód na to, że medium growe wychodzić może poza obręb samych gier, a Uncharted to co najwyżej do kibla może wyjść się wysrać.

Bije z tej wypowiedzi totalnym fanboystwem, więc nawet nie będę wchodził w bezsensowną polemikę. Natomiast jak mówimy o wychodzeniu poza obręb samych gier to chyba zapomniałeś, że jesteśmy świeżo przed premierą filmu Uncharted :reggie:

Opublikowano

No samą grą ale nie lore xD widzisz halo i widzisz jakie to ścierwo jest generyczne  :/

Opublikowano

Wow, super. Kolejny film akcji jak 150 innych, zapomniany zapewne jak każda ekranizacja growa do tej pory. xdd

no ale jak masz problemy z zaakceptowaniem jak kluczową dla gier serią jest Halo, bo "fanbojstwo" (tutaj twoje kolego z bishonenem w avku) to już nie mój problem

Opublikowano

Nie miałbym tego problemu gdybyś zarzucił jakikolwiek agrument za tezą, że jest to "kluczowa" seria dla czegokolwiek. Nie widzę w tej serii absolutnie nic rewolucyjnego ani nic co kopiowaliby inni twórcy - już nawet Gearsy były bardziej przełomowe ze swoim cover systemem, a tutaj? Nudne, powtarzalne lokacje, jakaś tam fabułą, idiotyczni przeciwnicy, bezpłciowy główny bohater, przyznam fajna muzyka i multi ale co więcej?

Jest to bardzo przeciętna seria fpsów, która najlepsze lata ma już dawno za sobą, a że ma rzeszę oddanych fanów i miała swego czasu genialny marketing to nie powoduje, że nagle są to lepsze gry niż w rzeczywiśtości..

Bez chwili zastanowienia wymienię lepsze, bardziej kultowe serie fpsów jak Doom, Quake, Unreal Tournament, Wolfenstain, Half Life z genialnym remakiem w postaci Black Mesa itd. itd.

Edytowane przez izon

Opublikowano

Halo - misje typu idz uwolnij kapitana, idz znajdz przełącznik, idz na uwolnij typków z więzienia, idz znajdz zrodlo sygnalu polane sosem scii - fi bo obca planeta i krasnale. Jeden rozdział uncharted w dowolnej części ma więcej charyzmy niż to gówno. 

Opublikowano

No halo to taka gra co wstawiają do seriali gdzie ludzi w udają że grają tak generyczna jest to seria. Mam nadzieję że nowa gra z serii będzie zarówno jej ostatnią  :)

Opublikowano
9 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Halo które słynęło z zajebistego AI = idiotyczni przeciwnicy XDDDD

dobra, ale może zmieć hobby na jakieś inne, bo ewidentnie nie jest dla Ciebie, może zacznij zbierać laleczki z anime czy coś

Sory ale dyskusja z Tobą nawet jak na CW to są jakieś niziny. Ktoś się nie zgadza z Twoją opinią i od razu teksty jak z podstawówki...

Swoją drogą zajebista teza: nie wielbisz Halo - zmień hobby. Trol czy inteligentny inaczej?

Edytowane przez izon

Opublikowano

W sumie takie dzisiejsze fpsy postawione na czystą akcję, to tylko Doom jest w stanie wysrywać każdego singla, bo raz jest zajebiście i dobrze skonstruowany lvl desing, znajdźki, easter eggi, walki, movement, no tam nie ma nic złego zjebanego. Singiel tak miodny i wywala z papci, że się chciało ciągle w to grać. Nie wiem, czy takie Halo pod względem singla będzie miało jakąś szansę wybić Doom z piedestału, bo w multi to wiadomo, że będą kosić, ale singiel? Naaaaaaah, mogą mieć problem.

Opublikowano

Wezyr spokojnie, za prywwatne podjazdy możesz zostać upomniany przez nadzorce. Bij się konsolami i grami, ołkeeej?:shieeet:

Opublikowano
11 minut temu, LiŚciu napisał:

Wezyr spokojnie, za prywwatne podjazdy możesz zostać upomniany przez nadzorce. Bij się konsolami i grami, ołkeeej?:shieeet:

Weź Ty baranie spójrz najpierw na siebie, sam wyskakujesz z prywatami żeby później pouczać innych?

Zalosne.

Opublikowano

Wybacz exact ze znowu nie skumałeś kontekstu.

Opublikowano

Doom, Halo co za różnica ważne, że dwa najlpsze fpsy w branży należą do ekosystemu Microsoftu.

Opublikowano
44 minuty temu, izon napisał:

Bez chwili zastanowienia wymienię lepsze, bardziej kultowe serie fpsów jak Doom, Quake, Unreal Tournament, Wolfenstain, Half Life z genialnym remakiem w postaci Black Mesa itd. itd.

Ale z tym half life to się zapędziłeś. 2 gry z czego jedynka to obecnie mocne drewno a black mesa mimo, że genialna to fanowski projekt robiony przez scenę. A jeszcze ta gierka pod VR. Ale raczej trudno nazwać ją kultową. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
Teraz, lpcl napisał:

Ale z tym half life to się zapędziłeś. 2 gry z czego jedynka to obecnie mocne drewno a black mesa mimo, że genialna to fanowski projekt robiony przez scenę. 

A co za różnica przez kogo robiona skoro sam piszesz, że genialna?:) Co do HF 1 zgodę się, natomiast 2 część w mojej ocenie wciąż daje radę zwłaszcza ze względu na klimat i niezłą fizykę.

Opublikowano

Upośledzenie klapów aż boli, gdy próbują obok siebie stawiać skillowy, immersyjny gameplay Z DUSZĄ, czyli serię Halo z pustą wydmuszką z gameplayem i fabułą dla upośledzonych, czyli Uncharted. 

No ale czego spodziewać się po cuckoldach gamingu, januszach których przerosła obsługa dashboardu Xboksa :reggie:

To są właśnie te cywilizacyjne różnice leżące u podstaw braku konsensusu w temacie. Cywilizowani zieloni luminarze gamingu próbują oświecić prymitywne niebieskie małpy które za szczyt wyrafinowania uznają rzucanie własnymi odchodami.

Dlatego dyskusja z klaperstwem nie ma sensu, tu trzeba od razu retoryczny napalm i wypalać tałatajstwo do spalonej ziemi :xboss:

Opublikowano
19 minut temu, izon napisał:

A co za różnica przez kogo robiona skoro sam piszesz, że genialna?:) Co do HF 1 zgodę się, natomiast 2 część w mojej ocenie wciąż daje radę zwłaszcza ze względu na klimat i niezłą fizykę.

Ano taki, że valve się wysrało na hl już wiele lat temu. Gra uchodzi za kultową chyba tylko przeć ciągłe czekanie na 3. Coś jak ten nieszczęsny silent i wieczne lamenty o remake. Ale tutaj sami fani zrobili lepszy remake niż zapatrzone w steama valve. 

Edytowane przez lpcl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.