Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Mendrek, Gran Turismo ma certyfikacje FIA glownie ze względu na to ze gosc odpowiedzialny za tworzenie gierki sam ściga się w wyścigach.

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał:

No to Halo jest jakieś kurła kieprawe, od 20 lat próbuje się do tej serii przekonać. Teraz po raz kolejny i jedynka jest tak słaba, że nie da się w to grać więc odpuściłem i zacząłem Reach tutaj nie wiele gorzej. Graficzka i lokacje mdłe, sterowanie warthogiem zjebane, gunplay taki sobie, jedynie krasnale wzbudzają uśmiech na twarzy. No kiepsko, ale może to dlatego, że ograłem dziesiątki lepszych strzelanek, a parę dni temu dopiero co skończyłem Doom Eternal, który jest über FPSem.

Zagraj w Halo 4, jeżeli to Cię nie ruszy to już żadne Halo tego nie zrobi, Halo CE to gra z 2001, czego się spodziewałeś? akurat Reach jest świetne dziwi mnie to, że nie siadło Ci. 

Opublikowano

Halo: CE bardzo się zestarzało, sam niedawno ogrywałem i było ciężko, ale doceniam to, że w dniu premiery to był wielki hit i wprowadziło dużą rewolucję do fps (duże otwarte tereny, sterowanie pojazdami, super AI, spopularyzowanie Multi na konsolach). Dzisiaj łatwo krytykować w CW grę, która ma 20 lat, ale odmawiać zasług to trzeba mieć naprawdę siano w głowie i gierkami interesować się od 2010r.

Halo: Reach? najlepszy FPS. A zakończenie.. :banderas: :obama:

Edytowane przez Shago

Opublikowano
7 godzin temu, Mendrek napisał:

Tak tylko dla przypomnienia dodam, że do niedawna Nissan spośród graczy Gran Turismo organizował rekrutację w ramach Gran Turismo Academy, gdzie zwycięzcy dostawali propozycję kontraktu zostania zawodowym kierowcą i przynajmniej jednych zawodów 24-godzinnych w ramach tej stajni. Jednym z takich kierowców, którzy odnieśli potem sukcesy zawodowe jest np. Lucas Ordonez z Hiszpanii.

https://www.gran-turismo.com/pl/academy/

Gran Turismo są oficjalnymi, certyfikowanymi i sygnowanymi przez Międzynarodową Federację Samochodową FIA samochodowymi wyścigami cyfrowymi.

https://www.gamereactor.eu/fia-certified-gran-turismo-championships-2021-series-to-begin-on-april-21/

Gran Turismo Sport stało się także oficjalną dyscypliną olimpijską w ramach Tokyo OVS 2021.

https://gamingsociety.pl/artykul/gran-turismo-wsrod-gier-gamingowej-olimpiady-znamy-szczegoly-olympic-virtual-series-1127926/

Dodam, że samo GT Sport ma 10 milionów SPRZEDANYCH kopii, a cała marka Gran Turismo aż 85 milionów. Forza Motorsport 7 to około 1.5 miliona (ale dane są nieco stare i może być nieco więcej), a cała marka to (tu odgłos pierdnięcia) 16 milionów.

https://www.goodwood.com/grr/race/modern/2021/4/the-six-best-selling-racing-games-of-all-time/

Także takie pisanie...

... jest zwykłym piyerdoleniem i dowodem na nieznajomość branży (ale czego się spodziewać od miłośnika konsoli bez ex'ów i płacenia 7 bomb rocznie za czasowy dostęp do indyków i staroci).

Domem wyścigów jest PlayStation. Podobnie jak bijatyk, a także wielu innych gatunków ;)

najzabawniejsze w tym wszystkim co napisałeś jest to że dłużej pisałeś tego posta, niż grałeś w to gran turismo xd

https://www.exophase.com/psn/user/ComaPL/

Opublikowano
20 minut temu, ASX napisał:

najzabawniejsze w tym wszystkim co napisałeś jest to że dłużej pisałeś tego posta, niż grałeś w to gran turismo xd

Najlatwiej. A jakiś kontrargument do tego co napisał? Czy możemy spokojnie przyjąć ze grań turismo dla profesjonalistów a forza dla dzieci?

Opublikowano

A coś się w gt przez te 20 lat zmieniło czy ciągle jeździ się kartonowymi pudłami? 

Opublikowano
3 minuty temu, LiŚciu napisał:

Najlatwiej. A jakiś kontrargument do tego co napisał? Czy możemy spokojnie przyjąć ze grań turismo dla profesjonalistów a forza dla dzieci?

A ty zaczniesz gracz w te exy Sonego? Czy możemy spokojnie przyjąć, że exy te służą Ci tylko do wojenek na internetowym forum? 

Opublikowano
8 godzin temu, Mendrek napisał:

Dodam, że samo GT Sport ma 10 milionów SPRZEDANYCH kopii

Przecież dobrze pamietam jak ta gierka słabo sie sprzedawała po premierze. I to do tego stopnia że momentalnie zaczęli ją dorzucać do konsoli. To raz. A dwa, że bardzo szybko opuścili cene gry na 129zł (chyba nawet miesiąc nie minął), bo po pełnej cenie nikt tego gówna nie chciał kupować.

Opublikowano
3 minuty temu, Lord Protector napisał:

A ty zaczniesz gracz w te exy Sonego? Czy możemy spokojnie przyjąć, że exy te służą Ci tylko do wojenek na internetowym forum? 

Ty a ty możesz się odyebac wreszcie z ta słaba zarzutka?

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

Ty a ty możesz się odyebac wreszcie z ta słaba zarzutka?

A opowiesz wszystkim jeszcze raz ta fajną historyjke o niebieskim królestwie w którym ponoć jest tyle exów, ale nawet fanbojki w nie nie grają, bo nawet ich nie jarają gry o wiewiórkach, pajonkach i rogalach wyglądających jak z ery wczesnego PS4 :pawel:

Opublikowano
18 minut temu, PIOTR8642 napisał:

A opowiesz wszystkim jeszcze raz ta fajną historyjke o niebieskim królestwie w którym ponoć jest tyle exów, ale nawet fanbojki w nie nie grają, bo nawet ich nie jarają gry o wiewiórkach, pajonkach i rogalach wyglądających jak z ery wczesnego PS4 :pawel:

Exy chłopcze wychodzą na Sonke od wielu lat i w związku z tym trzeba tez trochę nadrobić zaległości.

To ze na xboxie ich nie ma to pewnie jest powodem dla którego zadajesz takie głupie pytania. 

Wkleić ci skrina?

Opublikowano
1 godzinę temu, Shago napisał:

Halo: Reach? najlepszy FPS. A zakończenie.. 

C I A R E C Z K I do dziś :banderas:

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Słaba zarzutka. Ja nie lubię symulatorów, ale też nie param się dowodami anegdotycznymi. Nie ma znaczenia czy grałem, czy nie. W makroskali to Gran Turismo jest potężniejszą, lepiej sprzedającą się, bardziej szanowaną i rozpowszechnioną marką. Gran Turismo to Pan Wyścig, a Forza to copy-paste jakieś auta.

I nikt Gran Turismo nie musi dodawać do paczki chrupek czy innych trial passów, jak Forzę, by ludzie w ogóle chcieli w to zagrać ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Mendrek napisał:

Ja nie lubię symulatorów, ale też nie param się dowodami anegdotycznymi. Nie ma znaczenia czy grałem, czy nie.

Ekspert level: klap :shieeet:

Opublikowano
35 minut temu, LiŚciu napisał:

Exy chłopcze wychodzą na Sonke od wielu lat i w związku z tym trzeba tez trochę nadrobić zaległości.

No trzeba trzeba. Skoro teraz od premiery PS5 zdążyłeś ograć aż jeden (DS), to nie dziwie się że w tym tempie zrobiło ci się aż tyle zaległości. No i nie dziwie sie że tobie pewnie nawet nie robi róznicy to, że nastepne exy które wydadzą tylko na PS5 pojawia sie w 2026r. W końcu i tak najwiecej z tego co piszesz grasz na Xboxie, PC. I tak trzymaj. PS5 kupuje sie tylko po to żeby sie kurzyło. Co udowadniają nawet najwięksi fanboje.

9 minut temu, Mendrek napisał:

Nie ma znaczenia czy grałem, czy nie.

Dokładnie, Mendruś. Przecież już dawno udowodniono że exy są nie do grania tylko do wojowania nimi.

Klapy nie zmieniajcie sie:kaz:

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

Śmieszna sprawa, odkąd Schabka zamknęli w Choroszczy to na placu boju wśród niebieskich robali zostali tylko teoretycy gamingu, którzy nie graja w gry i sami o tym bez cienia wstydu piszą :reggie:

Niesamowite community, niesamowite.

Opublikowano

Nie wiem jak wam to wytłumaczyć drogie xboty. To chyba niewykonalne, bo wy na swoją konsolę nie macie ex'ów. Nie znacie pojęcia: "wybierz ex'a w którego chcesz/lubisz grać". To tak jakby dzikusom tłumaczyć jak działa samochód albo wiertarka. Poddaję się. Wrócimy do dyskusji jak już będziecie mieli choć ze dwa ex'y na xboxa, ok? ;)

Opublikowano

...powiedziała Kryśka, po czym poszła grać w multiplatformy.

Opublikowano
4 minuty temu, Mendrek napisał:

Wrócimy do dyskusji jak już będziecie mieli choć ze dwa ex'y na xboxa, ok? ;)

Ale po co skoro? 

Nie ma znaczenia czy grałem, czy nie.

Opublikowano

Co do Halo to zawsze miałem z tą serią problem, jak już pisałem w innym temacie MCC nie jest moim pierwszym kontaktem z tą grą bo w 2004 ograłem na Xbox OG Halo 2 i podobało mi się, ale bez szału. Kolejnych części już nie chciało mi się ogrywać.

Opublikowano

Siła argumentu vs brak argumentu = WY NIE GRACIE W GRY:daddy: 

Naprawdę jesteście niepełnosprawni.

Opublikowano
5 minut temu, Mendrek napisał:

Nie znacie pojęcia: "wybierz ex'a w którego chcesz/lubisz grać".

6 minut temu, Mendrek napisał:

To tak jakby dzikusom tłumaczyć jak działa samochód albo wiertarka.

To uczucie kiedy klap tłumaczy innym czym są exy, samemu w nie nie grając...:yao:

Mendruś wyjaśnij jeszcze innym jak działa prom kosmiczny. W końcu tyle sie nimi nalatałeś :shieeet:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.