Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
17 minut temu, Jordanensis napisał:

Ja nie wiem o czym dyskusja. Znaczy, że Boty myślą, że PS5 nie dostanie exów? Dostanie tyle co w przeszłości na PS4 czy PS3, a może i jeszcze więcej. Studia Sony nie śpią. 

Serio PS5 dostanie tyle exów co PS4?

No o ile mnie pamięć nie myli to wcześniej nie było takiej sytuacji żeby przez lata exy wychodziły równocześnie na PS3 i PS4. W killzone SF, Drivecluba, Ordera itd jakoś nie można było zagrać na PS3.

A teraz exy beda tak wychodzić na PS4 i PS5. To co to za exy które można ograć na starszej konsoli? Przecież klapy nie kupują konsol na których nie ma exów. A nie, zaraz... już kupujecie? 

Edytowane przez PIOTR8642

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
34 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Właśnie podobno gra sie ok. Nie dam sobe jajec uciąć, ale autor tego filmu na pytanie o input lag, twierdzi że jest ok. 

Więc skoro da sie w Bloodborne, to w inne gry też. Chyba że masz jakieś rzetelne info o tym mitycznym 200ms lagu (jakies testy czy coś), to chętnie zobacze.

Ogólnie w zeszłym roku ograłem Uncharted 4 i gowa w PSNow i było okej. Tak samo jak od kilku tygodni reguralnien ogrywam gierki dzięki xcloudowi. Wystarczy dobry internet i da się grać, oczywiście jakiś tam input lag jest, ale jeśli chodzi o jakość obrazu to było i jest bardzo dobrze moim zdanie.

Ale wiadomo, obie usługi działają na potężnej azurze od MS to jak ma być inaczej.

Opublikowano

wszystkim działa tylko jak zwykle izi poszkodowany :kaz: 

Opublikowano
52 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

No to wymień jakieś exy tylko na PS5 które wyjdą w ciagu najbliższych lat, skoro tak sie pocieszasz historią? 

A czy kiedykolwiek w pierwszym roku ktokolwiek wiedział co wyjdzie na przestrzeni kolejnych 5-6 lat?

Horizon, Gow, GT7 z tych dużych to już wiadomo. Sony co by nie mowić zawsze dostarczało.

Opublikowano

Czyli teraz temat eksów na Sonkę to kwestia WIARY :obama:

Zaprawdę, sekta niewolników marki pogrąża się w odmętach szaleństwa coraz bardziej.

Opublikowano
49 minut temu, suteq napisał:

wszystkim działa tylko jak zwykle izi poszkodowany :kaz: 

No nie rozumiem na chuj te konsole i pecety kupujecie. Wszystko tak samo dobrze działa w cloud gamingu. XD dla jednych 300mls lag jest ok, inni nie mogą grać na telewizorach które mają powyżej 20. 

Tak czy siak wychodzi na to że żadnego z wymienionych przeze mnie exow @Daddy nie ogra ani w chmurze, ani na Pc, w niektóre gry nawet na PS4 nie zagra, więc mógłby zmienić skrypt na jakiś aktualny.

Opublikowano
1 hour ago, PIOTR8642 said:

Serio PS5 dostanie tyle exów co PS4?

No o ile mnie pamięć nie myli to wcześniej nie było takiej sytuacji żeby przez lata exy wychodziły równocześnie na PS3 i PS4. W killzone SF, Drivecluba, Ordera itd jakoś nie można było zagrać na PS3.

A teraz exy beda tak wychodzić na PS4 i PS5. To co to za exy które można ograć na starszej konsoli? Przecież klapy nie kupują konsol na których nie ma exów. A nie, zaraz... już kupujecie? 

No to jest jak to wy nazywacie - ekosystem. Ekosystem Sony. Sony też inwestuje, a nie sprzedaje studia. I mają jeszcze inwestować. Zresztą jakby patrzeć tak jak post wyżej to XSX nie miał i nie będzie miał żadnego exa. 

Po prostu biznes, pandemia doprowadziła do tego, że konsol w sklepach niema tylu ile powinno być, więc aby zarobić więcej to jeszcze wychodzą crossgeny. Nie mniej jednak to nie musi wpływać na gorszą jakość produktu pod względem grafiki - i tu za przykład można podać Forze Horizon 5 która też jest crossgenem, a wygląda na XSX jak nextgen pełną gębą. 

Sony nie odkryło jeszcze wielu kart. Odkrywa je zawsze w odpowiednim momencie i zabiera całe zainteresowanie graczy konsolowych. Xbox na najbliższe 5 lat się wypstrykał - są nowe studia i wiadomo co robią. Sony ma umowy między innymi z FROM które już dłubie grę tylko na PS5 w stylu Bloodborne. Takich smaczków będzie wiele. O wiele więcej niż to co zaoferuje Xbox. Tak było, jest i będzie. Fani śmieciarki już się budzą i zauważają, że śmieciarka jest tylko śmieciarką. Prawdziwi gracze grają na konsolach Sony.

Opublikowano
6 minutes ago, dee said:

Czyli teraz temat eksów na Sonkę to kwestia WIARY :obama:

Zaprawdę, sekta niewolników marki pogrąża się w odmętach szaleństwa coraz bardziej.

Jakiej wiary? Po prostu kontynuacja tego co w każdej generacji u Sony. Zawsze więcej i lepiej niż u konkurencji. Niby mamy znać teraz zapowiedzi na całą generację? Już sporo wyszło, sporo zostało zapowiedzianych i jeszcze więcej zostanie zapowiedzianych w przyszłości.

Chociaż fakt, Microsoft już w sumie wiadomo co wypuści w tej generacji, bo jak nie było co pokazywać to zapowiedzieli gry na 2023 i dalej. Karty zostały odkryte. Teraz zostanie tylko przyjmowanie kapci na łeb od Sony. 

Opublikowano
9 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Spoczko, na szczęście MS robi już nowy pad z haptyką więc w końcu będzie na rynku coś co nie traci zabawką i niE rozładowuje się po 5h. Krótka była ta "dominacja" PS5 - lekko pół roku i ją MS pogrzebał żywcem. Okrutnik Spencer nie zna litości.:( 

Ja tylko mam nadzieję, że skopiują wibracje bo to naprawdę fajny bajer.

Natomiast jeżeli chodzi o adaptacyjne triggery to niech spierdalają. Większego gówna od lat nie widziałem. W teorii ma to sens i może wpływać na immersję ale w przypadku pada od Sony jest to upośledzone na maxa. Tfu. Kazdy kto tym się jara jest debilem i tyle. Change my mind klapy.

PS. Ogarnij swój wysryw mózgowy żerom. 

Opublikowano

no zagraj w Returnal badz NBA 2K i od razu zmienisz zdanie.

Opublikowano
3 godziny temu, Jordanensis napisał:

Sony ma umowy między innymi z FROM które już dłubie grę tylko na PS5 w stylu Bloodborne. Takich smaczków będzie wiele.

Nowy ex od FROM już za dwa lata. O ile nie wydadzą go też na PC, albo na PS4. Ale grubo, oj grubo. Już zaczynam odliczanie. Dwa lata w końcu zlecą jeno myk.

No bo ta gierka to tez już oficjalnie potwierdzona tak? A nie, zaraz...

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano
6 godzin temu, easye napisał:

no zagraj w Returnal badz NBA 2K i od razu zmienisz zdanie.

Jakbyś sprawdził to co mam w sygnatuze to byś nie zesrał się tym postem. Returnal jest świetną gierką i ma chyba najlepiej to zaimplementowane ale nadal jest to gówno. Ło Jezu, gra mi blokuje triggera bo nie ogarnę dwóch trybów szczelania. Czekam jak żyroskop będzie działać odwrotnie niż tak jak powinien, kolejny mesjasz? Taki sam poziom innowacji. Tfu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Acha, no to jak to dla Ciebie gowno to niestety nie widzę już ratunku, musisz niestety do końca życia zostać zjebanym fanboyem Xboxa. :lapka:

Tam nic się nie zmienia, idealna konsola dla ludzi, którzy uwielbiają stać w miejscu.

Opublikowano

Acha, no to jak to dla Ciebie mesjasz to niestety nie widzę już ratunku, musisz niestety do końca życia zostać zjebanym fanboyem Plejkurwy:lapka:

Tam nic się nie zmienia, idealna konsola dla ludzi, którzy uwielbiają PS Home i w tym podobne innowacje.

No ale może napiszesz czemu to blokowanie triggera jest takie fajne.

Opublikowano

Pisałem w odpowiednich tematach, poza tym nie widzę sensu przekonywać typa, który kupił konsole, która mu się nie podoba, z grami, których nie lubi po to by wstawić zdjęcia fuków w CW do ludzi, których nazywa randomami :dafuq: 

Jeszcze krytykuje jedyną fajną innowacje w padach, która niesamowicie wpływa na odbiór gierek - bo cała heptyka, pady jak i poziom wibracji to akurat w porównaniu do Xboxa duży krok na przód. Returnal jest tego najlepszym tego przykładem, od poczucia zróżnicowanych broni, po efekty deszczu na padzie - w sportówkach, jak w NBA w końcu czuć, że przeciwnik jest ode mnie silniejszy i go raczej nie przepchnę, nie muszę patrzeć na poziom staminy, bo wszystko czuć na padzie, każdy faul, walkę o piłkę, swietnie zaimplementowali to w platformówkach - Astro / Ratchet, widzę w tym ogromny potencjał w nadchodzących grach singlowych, no ale dla takich jak Ty MS przygotował 155 wersje tego samego pada, z lekką modyfikacją przycisków i chujowym odgłosem kliknięc rodem myszek z PC.

To dopiero są innowacje :xboss:

No ale możesz teraz wyłączyć wszystkie nowe funkcje pada, wraz z wibracjami i skupić się na poszukiwaniu innego "gównianego" elementu!

Opublikowano

Insowi się ulepszenia nie podobają, a Microsoft przyznaje się do porażki jeśli chodzi o pady, chwali Sony i zapowiada zmałpowanie pomysłu. 

Także odhaczmy kolejne zwycięstwo, a Ins niech idzie do konta.

Opublikowano
5 godzin temu, Ins napisał:

Ja tylko mam nadzieję, że skopiują wibracje bo to naprawdę fajny bajer

Ty izi czytasz co napisałem czy ta cała "heptyka" deszczowa tak cie posmyrała, że się obesrałeś? Chodzi mi tylko i wyłącznie o adaptacyjne triggery ... które są gównem. Chuj mnie obchodzi twoje NBA xD

Super innowacja. Wcisnę mocniej to bedzie inny efekt. Kwik. 

Edytowane przez Ins

Opublikowano

2 godziny temu, Jordanensis napisał:

Microsoft przyznaje się do porażki jeśli chodzi o pady, chwali Sony i zapowiada zmałpowanie pomysłu. 

Ani haptyka, ani opór na spuście to nie są pomysły Sony, więc to oni " małpują" technologie znane od lat :reggie:

Niech jeszcze zmałpują pad którego nie trzeba ładować co 6-8 godzin, to może dominacja Xboksa nie będzie tak gargantuicznie miażdżąca :xboss:

Edytowane przez dee

Opublikowano

No przestań. Jak tak możesz pisać.  Przecież tylko Sony wprowadza innowacje do tego skostniałego rynku. Czy ktoś widział inną firmę, która woła za pacza 350zł? No właśnie. Trzeba być pionierem i wizjonerem by tak bezpredencowo jebać swoich fanów.

Pamięta ktoś o adaptacyjnych face buttonach w PS2 gdzie nacisk zależał od tego jaka była reakcja? Niezrozumiały geniusz inżynierów Sony czeka na ponowne odkrycie. Turbo izi o tym zapomniał bo chyba implementacja w NBA nie była zbyt dobra. 

Opublikowano

Dziwić się niektórym, że wierzą w dobroć Spencera, jak wystarczy że rząd rzuci 500 plus i już przestają myśleć przyszłościowo, tylko biorą bo za darmo, a reszta kij.

Tu to samo. Spencer chce zrobić z gamingu usługę internetową, iść w pełną abonamentozę, ale przecież jest super " bo za darmo ". Gorzej jak za 5 lat to on będzie decydował w co będziesz mógł grać bez możliwości odwrotu. Teraz macie jeszcze szanse xboty uratować rynek na swoim podwórku ( mimo, że już jak użytkownik GP to nie ty decydujesz w co grasz, ale jeszcze możesz kupić pudełko ) potem może być za późno. Gry cyfrowo czy pudełkowo mimo podniesienia cen i tak się kapitalnie sprzedają, bo użytkownicy PS myślą i mają gdzieś abonamentoze i mówienie im w co mają grać. Spencer was podpuszcza jak małe dzieci. Urobił was, ale powtarza jest jeszcze ratunek.

Opublikowano

Smermatello dyskutuje sam ze sobą. Dzień jak codzień w psychiatryku.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Walka indykami? Jeszcze dorzuć symulator latania i już Xbox wygral

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.