Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

No nie wyszło im z tą chmurą, tylko że nie skończyło się na czczym gadaniu, bo jednak chmura w jakiejś formie jest, działa dobrze, będzie rozwijana, a aby się zrehabilitować wydał Scorpio, które pokazało pazur. Serio nie uważam, żeby sytuacja była tak tragiczna jak to niektórzy próbują przedstawić.

Faktem jest za to, że XSX nie ma jeszcze sfinalizowanych narzędzi developerskich, a pazur pokaże w momencie odcięcia się od poprzedniej generacji, a Unreal Engine 5 stanie się dostępny dla devów. Jego możliwości widzieliśmy już w maju, a był puszczany ze słabszego PS5, a sam UE jest bazowym silnikiem większości devów MSu.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Panowie spokojnie, niech klapy mają te swoje 5 minut żaden z nich nie kupi nadkonsoli to oczym jest ta dyskusja, gadka jak z dupa, będą powtarzać cały czas te same  smuty.

Niech dalej żyją w przekonaniu, że te 2TF nic w przyszłości nie dadzą, GP to dalej dla nich meh, ciekawe co będzie jak Sony coś takiego wprowadzi? Pewno i język się zmieni, ja wiem, że można się tu śmiać ale nie mieć na tyle rozumu, że by cały czas nie brać pod uwagę  faktu posiadania przez MS 23 studiów i tego, że na teraz MS zapowiedział więcej gier niż SONY to już czysta ignorancja i fanbojswto z którego tych klapow nie da się wyleczyć.

Jakim myślałem, że ma więcej rozumu ale widzę, że to drugi Yeti z którym pewno non stop pije piwko w pubie.

Opublikowano
7 minut temu, Soul napisał:

Jakim myślałem, że ma więcej rozumu ale widzę, że to drugi Yeti z którym pewno non stop pije piwko w pubie.

ej ej, ale nawet ten temat ma swoje granice

Jakim? No klap, ale nie YETI, bez takich. :lapka: 

Opublikowano

Ale mam ciężarówke satysfakcji:banderas: 4 miechy tłumaczernia zielonym kundlom że Sonka to Sonka.

Oni swoje - "12 tf Was zayebie" i co? I gówno z tego wyszło. Pleyka znowu górą a Ci nadal czekają na dobre gry:obama: 

Nawet nie mają narzędzi deweloperskich - osły zayebane ten MS. Wstyd i hańba po całości. 

Nie powiem - sam XsX zły nie jest ale ZDECYDOWANIE GORSZY OD KONSOLI PLAYSTATION 5

Mogłem z Was walor na giełdzie zrobić i obstawić na spadki - bym miał garaz pieniędzy teraz. 

Paolo, Soul, Grinch - pokażcie Wasze zawiedzione mordki pls:yano:

Opublikowano
5 minut temu, Soul napisał:

że na teraz MS zapowiedział więcej gier

this is waiting.

Gamepass to gamechanger i mało kto to podważa, już nawet buc Ryan z wywiadu na wywiad robi fikołki i w ostatnim dla jakiegoś ruskiego portalu mówił że szykują odpowiedź na usługę MS.

Co do klapów, to dużo się przesiadło w grudniu na konsolę MSu, chwilowo są zauroczeni, jeżeli te 23 studia będą się opierdalać z wydawaniem gier to jestem ciekaw jak długo będą chcieli zostać dla multiplatform w abo na sprzęcie MSu

Opublikowano
12 minut temu, LiŚciu napisał:

Ale mam ciężarówke satysfakcji:banderas: 4 miechy tłumaczernia zielonym kundlom że Sonka to Sonka.

Oni swoje - "12 tf Was zayebie" i co? I gówno z tego wyszło. Pleyka znowu górą a Ci nadal czekają na dobre gry:obama: 

Nawet nie mają narzędzi deweloperskich - osły zayebane ten MS. Wstyd i hańba po całości. 

Nie powiem - sam XsX zły nie jest ale ZDECYDOWANIE GORSZY OD KONSOLI PLAYSTATION 5

Mogłem z Was walor na giełdzie zrobić i obstawić na spadki - bym miał garaz pieniędzy teraz. 

Paolo, Soul, Grinch - pokażcie Wasze zawiedzione mordki pls:yano:

Zdecydowanie gorszy ale w czym? Bo sam napisałeś, że gier nie ma, więc co oceniasz? Wygląd? Terkotanie cewek? Ładne menu? Analizy df z 3 fps więcej? A jest jeszcze dual, sense, ok może to być zaleta ale też widziałem wpisy w tematach osób, które majă obie konsole i piszą że siadł im bardziej pad ms, mimo, że to ich pierwszy xbox. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
10 minut temu, LiŚciu napisał:

Z której strony? To niebieskie padło PS5 już ma czarne przebarwienia u mnie, w dodatku wentylator kuźwa chrobocze, a jak napęd odpala to sąsiedzi pytają czy samolot nie jebnął w budynek.

Pod względem wykonania PS5 to tragedia. Dodatkowo nie odpala HDR na YouTube (tylko ścieżki SDR), nie wspiera 4K/60 z RGB na HDMI 2.0, nie ma 4K na Netflixie, tylko oglądacie jak zwierzaki wszystko w 1080p (i bez HDR10+ czy Dolby Vision, tylko zwykłe HDR) i co najgorsze, pad trzyma na baterii jakieś śmieszne 4h, jak platynowałem Astro's i biłem rekordy w wyścigach to musiałem pada wiele razy ładować. 

W ogóle gdzie ta mityczna haptyka w innych grach? Jakoś tego nie czuje :reggie:

Opublikowano

Ja jebię nie poznaję użytkownika. Magia Spencera. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
9 minut temu, lpcl napisał:

Zdecydowanie gorszy ale w czym? Bo sam napisałeś, że gier nie ma, więc co oceniasz? Wygląd? Terkotanie cewek? Ładne menu? Analizy df z 3 fps więcej? 

Wygląd - no kurwa porównujesz hotel w dubaju do kawalerski w bloku w slumsach - sorry

Terkotanie cewek - ostatnio w forza horizon4 po wybudzeniu tak głośno działaj wiatrak xboxa przez 15 minuut że zzatęskniłem za delikatnym biciem cewek - niczym bicie serca

Ładne menu - tu nawet niewidomy wie że na PS5 jest HI END a na Xboxie kafelki z kibla na dwórcu głównym rozmazane w 1080p - kładzione przez żula z przetargu,

3 FPSy więcej - no kurwa 2 TF więcej miało nas zaorać więc co będzie jak ND czy GUERilla lub SMS wyjebią gierke 

Koniec panowie, poczekajmy na klucz nasdowy dla devów to może cos powalczycie. 

@MatekDM umyj ręce jak wyjmiesz z dupy zanim dotkniesz obudowy PS5 to plam nie będzie:lapka:

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

wczoraj przypadkow wlaczylem ps4pro a stara do mnie wieczorem z kuchni...chooya dzis poruchasz, nawet odkurzanie Ci nie pomoze

Opublikowano

Podsumowując fakty:

XSX- technologiczny majstersztyk, jakość która sprawia, że konsola mogłaby pilotowac prom kosmiczny na Marsa. Setki najwyzszej jakośc gier w GP. Niesamowite community złożone z koneserów gamingu, którzy nie boją się nowych doznań i  z radością przekraczaja kolejne granice zajebistości.

PS5 - awaryjne, składane w szopie pod Wuhan przez pijanych chińczyków technologiczne badziewie. Załączenie tego wynalazku powoduje hałas porównywalny z przejazdem pociagu towarowego z ładunkiem 2400 ton wegla. Pad trzymający kilka godzin, chwalący sie patentami których żaden developer nie aplikuje w grach juz miesąc po premierze. Brak gier, a to co zieloni ogrywaja za darmoszkę, klapy muszą kupować za 360 zeta. Alkoholizm, halucynacje z niedożywienia i depresja. Przegrane życie.

Naprawdę podziwiam klaperstwo, że jeszcze wierzą ten złom, który juz na starcie okazał się najgorszakonsolowa premiera od czasów 3DO

Opublikowano

W pale się nie miesci ile jest grania na xboxie. 2h sesyjka latania po kamurocho skończona, a potem moze guacamelee albo gearsy tactics :banderas: tyle gier, ze nie wiem co ustawiac w kolejce, a na dysku już z 10 pozycji. Call of the sea czeka na 8.12.

Opublikowano
16 minut temu, LiŚciu napisał:

3 FPSy więcej - no kurwa 2 TF więcej miało nas zaorać więc co będzie jak ND czy GUERilla lub SMS wyjebią gierke 

@MatekDM

Powiem Ci co będzie. Będą crossgen pisane na 1.8 TF Jaguara albo jakieś fabularne spierdoliny jak w tlou2 i ubiszroty. Reszta argumentów z dupy, serio. 

Opublikowano
15 minut temu, lpcl napisał:

jakieś fabularne spierdoliny jak w tlou2 

Chociaż Cie lubie typie to to wyżej mi wystarczy żeby nie brać Cie na poważnie. :)

Opublikowano
10 minut temu, LiŚciu napisał:

Chociaż Cie lubie typie to to wyżej mi wystarczy żeby nie brać Cie na poważnie. :)

Chyba tego bełkotu fabularne go z tlou2 nie traktujesz na poważnie. Jakieś nasterydowane babochłopy, fajne zobrazowanie Joela, chińczyki itd., kto to pisał, hideo kojima, a nie serkasjan zapomniałem. 

Opublikowano
9 minut temu, lpcl napisał:

Chyba tego bełkotu fabularne go z tlou2 nie traktujesz na poważnie. Jakieś nasterydowane babochłopy, fajne zobrazowanie Joela, chińczyki itd., kto to pisał, hideo kojima, a nie serkasjan zapomniałem. 

Zapraszam do właściwego topicu. :lapka:

Opublikowano

Dziś PS5 w multiplatformach wypada minimalnie lepiej. Poczekajmy, Xbox się rozkreci. A klapy za 2-3 lata pobiegną po Pro za 3,999 tys. zł i jeszcze podziękują :kaz:

Opublikowano

Wzięli dikmena na dyrektora to jeszcze więcej spedali gry i pewnie matriarchat wprowadzi, zmieni się siusiaka na pizdę, bo sam jest wielką sraką. Tyle z tego ND  będzie. 

Opublikowano
23 minuty temu, Faka napisał:

Wzięli dikmena na dyrektora to jeszcze więcej spedali gry i pewnie matriarchat wprowadzi, zmieni się siusiaka na pizdę, bo sam jest wielką sraką. Tyle z tego ND  będzie. 

No raczej matriarchat nie jest związany z promowaniem dewiacji i brania sterydów ale kto tam wie. 

Opublikowano

Miałem na myśli, że zrobi całą ekipą z jakiś tam freaków, a rządzić się będą tam skrzywione baby (patrz, sarkesian czy jak jej tam, wpłynęła na tego pajaca dika). Cała ekipa resetery by się tam czuła jak ryba w wodzie XD

Opublikowano
1 minutę temu, Faka napisał:

Miałem na myśli, że zrobi całą ekipą z jakiś tam freaków, a rządzić się będą tam skrzywione baby (patrz, sarkesian czy jak jej tam, wpłynęła na tego pajaca dika).

Jakby tak było to faktycznie nie ma co zazdrościć nd, ale teraz tego typu akcje są w modzie i mocno promowane, oczywiście dopóki słupki korpo się zgadzają. 

Opublikowano

Wydaje mi się, że ND jest świętą krową zaraz po Polyphony Digital w portfolio Sony, to sobie mogą pozwolić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.