Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, standby napisał:

Ja caly czas pisze o generacji PS4 ale nke jestem zdziwiony, gadam z xbotem w końcu. Pewnie dostales halucynacji od braku porządnych gier:D

Nie, gadam z typem, co dopiero ogrywa gierki, które już dawno wyszły na PS4 i sam je ograłem, przeszedłem, a ty dopiero dostajesz spermę w mózgu, jakby to PS5 był bogiem, bo odpala 8 generację gier XD.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
36 minut temu, standby napisał:

Przecież te gry wyszly na pc tez, rozumiesz pojęcie EX czy mam Ci to pięściami wytlumaczyc?:corvo:

49 minut temu, standby napisał:

Tymczasem ja sie glowie co bylo najlepsze w tym roku? Ghost of tsusihma? Nioh 2? Czy wspaniałe TLOU2

:reggie::reggie::reggie:

Opublikowano

Nioh 2 wyszedł tylko na PS4 jak na razie. Ale niedługo też na PC wyjdzie. :xboss: 

Opublikowano

Czyli patrząc na ostatnie strony wynika tak:

Xboxy czekają na next geny a PS5 zaczęło już nową generację. Każda multi wypada lepiej a xboxy dalej czekają, kupili konsole bez nowych gier i będą czekać dwa lata. 

PS5 wjechał za ostro bo oprócz gier i nowego dizajnu dowalił jeszcze nowymi technologiami w padach. Czyli reasumując chcesz prawdziwego NEXT GENA? bierz PS5 bo Xbox może za 2-3 lata się rozwinię, co za beka a największa z tych co kupili bo myśleli że dostaną 12 terfafanków i halo na premierę a tu chuj w dupe bo ani Halo ani teraz tylko oczekiwanie i granie w multi albo wsteczną. No tak to jeszcze w historii konsol nie było. 

Opublikowano
19 minut temu, lpcl napisał:

Days gone, he he, co będzie w drugiej części o ile powstanie? Pewnie jako protagonista jakaś silna postać kobieca, bo tam już były mocne problemy z zachowaniem bohatera w jedynce. Ale najpewniej studio zostanie zaoranie po tych 7/10, sony tego nie lubi. 

Nie gadaj, fajne studio, Days Gone 2 im się uda, ale najlepiej by było jakby wzięli na warsztat stare, dobre i znane Syphon Filter, które by ograł człowiek.

Opublikowano

W sumie ta lista ASXa też jest inwalidą, bo Microsoft Flight Simulator nie ma na XBOXie (ch#j mnie obchodzi "ekosystem" - to jest Console Wars), a Ori nie jest nawet konsolowym exclusive'm.

Opublikowano
2 minuty temu, Wesker napisał:

bierz PS5 bo Xbox może za 2-3 lata się rozwinię

a ps5 kiedy się niby rozwinie jak wszystko na ps4 wychodzi? 

Opublikowano

Z tym Microsoft Flight Simulator to nie wiem jaki jest sens walczyć w cw? Przecież w to nawet większość forumka nie ogra, bo co, kurła, chmury będą oglądać, czy swój własny kwadrat z nieba? Ta gra to tylko dla zapalonych entuzjastów. Przecież nie będę się gapił jak debil w tarczę samolota i oglądać pułapy, cyferki, kundelki i poziomy paliwa, bez kitu.

Opublikowano
22 minuty temu, Faka napisał:

Z tym Microsoft Flight Simulator to nie wiem jaki jest sens walczyć w cw? Przecież w to nawet większość forumka nie ogra, bo co, kurła, chmury będą oglądać, czy swój własny kwadrat z nieba? Ta gra to tylko dla zapalonych entuzjastów. Przecież nie będę się gapił jak debil w tarczę samolota i oglądać pułapy, cyferki, kundelki i poziomy paliwa, bez kitu.

To samo można powiedzieć o każdej grze:

Ori? Komu by się chciało biegać i skakać jakimś stworkiem przez kilkanaście godzin

Sea of Thieves? Przecież nie będę sterował i nawigowal statkiem i rozwiązywał jakies zagadki jak jakiś debil  

Forza? Nie będę przecież jeździł w kółko przez kilkadziesiąt godzin

Gracze są rozni wiec powinniśmy doceniać że są wydawcy którzy oferują różnorodne portfolio, a nie klepią gierki na jedno kopyto

Opublikowano

No, ale o czym ty mi tu piszesz? Nie sądzę, że większość graczy odpali tego symulatora, bo nie jest tak przyjazny jak ten Ori, Forza czy Sea of Thieves. Większość graczy odpadnie już na starcie z tym symulatorem lotu niż z takim z Ori czy Forzą, bo ma więcej rzeczy do roboty i do zaoferowania (przede wszystkim akcja gry), bo coś ciągle robi i mu to zajmuje czas, bo jest zaabsorbowany grą, gdzie w porównaniu do takiego symulatora musi siedzieć z kijem w dupie, że ma być na tip top.

Opublikowano

No nie ASX durne porównania. Tak naprawdę MFS to jest nisza nisz i poza zajawkowiczami reszta w ogóle nie odpali albo odpali żeby polatać 15 minut i skasuje. 

Opublikowano

W grę na Steamie gra w tej chwili ponad 7 tysiecy ludzi (w peaku było ponad 60 tys.), A te statystyki nie uwzględniają danych z Microsoft Store i ogruwajacycj gierke w gamepassie za 4zl), więc nie jest to napewno nisza nisz i tych zajawkowiczow jak się okazuje jest całkiem sporo.

https://steamcharts.com/app/1250410

Dla porównania w nieniszowe Gearsy gra ledwie ponad tysiąc

https://steamcharts.com/app/1097840

Opublikowano

Jak Cyberpunk będzie chodził lepiej na ps5 to nam użytkownikom Xboxa pozostanie tylko ekskluzywny tryb multiplayer w Tetris Effect...

Opublikowano

jako, że gry działają w ramach wstecznej, to raczej nie, wersja na One X na pewno chodzi lepiej od PS4 Pro

ale kto wie co będzie przy next-genowym patchu :frog:

Opublikowano

Po znajomości zrobią gorszą wersję na ps5.

Opublikowano
59 minut temu, suteq napisał:

No nie ASX durne porównania. Tak naprawdę MFS to jest nisza nisz i poza zajawkowiczami reszta w ogóle nie odpali albo odpali żeby polatać 15 minut i skasuje. 

Flight Sim ma na PC spore community wbrew pozorom ale tutaj ta seria jest od ponad 2 dekad. Takie gry mają jakiś swój specyficzny urok, tak samo jak Snow Runner czy Euro Truck Sim (około 40k ludzi grających jednocześnie).

Sam próbowałem no i nie pykło, uninstall na drugi dzień :rayos:

Opublikowano

Co do Cyberpunka to kupel gadał z kumplem Badowskiego i mówił ze lepsza wersja na Xboxa bedzie. Także najlepsza gra 2020 w najlepszej jakości na xboksie

Opublikowano

Czyli jedyna wersja next gen Cyberpunka na premierę wychodzi na PC?

Opublikowano
3 minuty temu, benito82pl napisał:

Cirex my tu nie napierdalamy sie z pc!!! Paniał

No jak ps ma gorszą wersję niż xbox to dla klapów wtedy najlepsza jest na pc, nie wiesz tego..

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Series X będzie emulować wersję z ONE X - 6 teraflopów.

PS5 będzie emulować wersję z PS4Pro - 4 Teraflopy. 

Żadna konsola nie ma na premierę wersji next gen. 

Ciekawe co zrobi biedny Series S emulujący wersję gry z ONE S?

Opublikowano

będzie odpalał wersję z one S. Wiem, to było trudne.

Opublikowano
12 minutes ago, 20inchDT said:

będzie odpalał wersję z one S. Wiem, to było trudne.

Konsola "next gen" z 4 teraflopami będzie emulować wersję gry z konsoli z 1.3 teraflopa :banana-santa:
Jak ktoś ma stary TV HD Ready, to jest szansa na ultra ostrą natywną rozdziałkę.

Opublikowano

Idealny sprzet dla pececiarzy z monitorami 1080p

Opublikowano
4 godziny temu, ASX napisał:

- Ori and the Will of the Wisps

- Bleeding Edge

- Microsoft Flight Simulator

- Tell My Why

- Gears Tactics

- Battletoads

Był jeszcze Minecraft Dungeons ale ten w ramach dobroci Spencera wyszedł na wszystko chyba

Chodziło mu o konsole, a na konsoli póki co jeszcze MFSa nie ma :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.