Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
6 minutes ago, 20inchDT said:

Idealny sprzet dla pececiarzy z monitorami 1080p

720p na monitorze fullHD wygląda tragicznie. 

Przy tak niskiej rozdziałce nienatywna jest jednocześnie rozpikselowana i dodatkowo rozmazana.

Do Series S TV HD Ready bez kitu jest chyba lepszym ekranem, niż 1080p. 

Edytowane przez C1REX

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Twoja morda jest rozpikselowana, idź być cipezem gdzieś indziej

Opublikowano
4 minutes ago, 20inchDT said:

720 wyglada zle na 1080p? Co jeszcze skarbie?

No nic. Najważniejsze, że Series S nie ciągnie w dół Series X. Ta sama konsola, tylko rozdziałka obniżona do 1440p60fps :good2:

Opublikowano

Walczeniem xbox series s, gdzie większość ma w dupie tego szrota, bo nie ma wyboru jak same Sexy się rozeszły, bo nigdzie nie idzie kupić jak tak samo tego cipę szrota ps5 XD

Opublikowano
4 minuty temu, C1REX napisał:

No nic. Najważniejsze, że Series S nie ciągnie w dół Series X. Ta sama konsola, tylko rozdziałka obniżona do 1440p60fps :good2:

A w jaki sposób ciągnie w dół? 

Opublikowano
1 minute ago, lpcl said:

A w jaki sposób ciągnie w dół? 

Pewnie podobnie, jak gry crossgen. 

Chociaż może bardziej, skoro One x ma 6 terafranków, a SX tylko 4. One X przynajmniej daje radę wyciągnąć 4K.

Ciekawe, czy doczekamy się gier poniżej 720p? Taki poziom grafiki z ps2 dla nostalgii :)

Opublikowano
1 minutę temu, C1REX napisał:

Pewnie podobnie, jak gry crossgen. 

Chociaż może bardziej, skoro One x ma 6 terafranków, a SX tylko 4. One X przynajmniej daje radę wyciągnąć 4K.

Ciekawe, czy doczekamy się gier poniżej 720p? Taki poziom grafiki z ps2 dla nostalgii :)

A jak gry cross gen na XSS ciągną w dół xsx? 

Opublikowano
1 minute ago, lpcl said:

A jak gry cross gen na XSS ciągną w dół xsx? 

Ta sama gra musi być jednocześnie optymalizowana na konsolę drastycznie słabszą i mieć rozdziałkę ponad 480p60fps.

Opublikowano
4 minuty temu, C1REX napisał:

Ta sama gra musi być jednocześnie optymalizowana na konsolę drastycznie słabszą i mieć rozdziałkę ponad 480p60fps.

Ale w jaki sposób to ogranicza mocniejszą konsolę? Powoduje, że trzeba cpu i gpu blokować w niej czy co? Może zapytaj FBI. Myślę, że ma od ręki parę teorii na ten temat. 

Opublikowano
2 minutes ago, lpcl said:

Ale w jaki sposób to ogranicza mocniejszą konsolę? Powoduje, że trzeba cpu i gpu blokować w niej czy co? Może zapytaj FBI. Myślę, że ma od ręki parę teorii na ten temat. 

Odwrotnie do tego, jak exy optymalizowane pod jeden sprzęt wyglądają lepiej. Im więcej sprzętów i im bardziej się różnią mocą, tym trudniej wycisnąć max z każdej z nich.

Series S nie dość, że ma GPU o mocy zaledwie jednej, ku.rwa trzeciej względem series X, to jeszcze ma mniej Ramu.

Opublikowano
13 minut temu, C1REX napisał:

Odwrotnie do tego, jak exy optymalizowane pod jeden sprzęt wyglądają lepiej. Im więcej sprzętów i im bardziej się różnią mocą, tym trudniej wycisnąć max z każdej z nich.

Series S nie dość, że ma GPU o mocy zaledwie jednej, ku.rwa trzeciej względem series X, to jeszcze ma mniej Ramu.

To faktycznie pc ma przesrane w takim razie. Grafika jak na laptoku i gierki z ery pacmana. 

Opublikowano
9 minutes ago, lpcl said:

To faktycznie pc ma przesrane w takim razie. Grafika jak na laptoku i gierki z ery pacmana. 

PC pod tym względem ma w chu.uj przesrane. PC nadrabia kilkukrotnie większą mocą za sporo większe pieniądze względem konsol. 

Geforce 3090 to blisko 10 tys zł.

Edytowane przez C1REX

Opublikowano
Just now, Shago said:

Czy możesz być nudnym w innym temacie?

A nie miałeś ogrywać jakiś nowych hitów typu Ori2 za 4zł?

Opublikowano
15 minut temu, C1REX napisał:

PC pod tym względem ma w chu.uj przesrane. PC nadrabia kilkukrotnie większą mocą za sporo większe pieniądze względem konsol. 

Na razie czytam same ogólniki, daj jakiś przykľad gierki okaleczonej na xsx względem xss.

Opublikowano
Just now, lpcl said:

Na razie czytam same ogólniki, daj jakiś przykľad gierki okaleczonej na xsx względem xss.

Wszystkie multiplatformy, które na ps5 chodzą lepiej, pomimo mniejszej mocy. 

Niezależnie co by się nie wydarzyło, to m$ musiał zwalić winę na coś, co zaraz, za chwilę się naprawi.

Opublikowano
18 minut temu, C1REX napisał:

Wszystkie multiplatformy, które na ps5 chodzą lepiej, pomimo mniejszej mocy. 

Niezależnie co by się nie wydarzyło, to m$ musiał zwalić winę na coś, co zaraz, za chwilę się naprawi.

I rozumiem, że uważasz, że to wina xss, aha. Dzięki ekspercie. W takim razie czemu na ps5 nie chodzą gorzej mimo, że pisane pod ps4?

Opublikowano
3 minutes ago, lpcl said:

I rozumiem, że uważasz, że to wina xss, aha. Dzięki ekspercie. W takim razie czemu na ps5 nie chodzą gorzej mimo, że pisane pod ps4?

Crossgeny generalnie chodzą gorzej. Pisze się głównie pod słabszy sprzęt i podkręca tylko na mocniejszym.
Im mniej sprzętów, tym potencjalnie lepsza optymalizacja. Exy mają szansę na najlepszą grafę.

Opublikowano
4 hours ago, UberAdi said:

Flight Sim ma na PC spore community wbrew pozorom ale tutaj ta seria jest od ponad 2 dekad. Takie gry mają jakiś swój specyficzny urok, tak samo jak Snow Runner czy Euro Truck Sim (około 40k ludzi grających jednocześnie).

Sam próbowałem no i nie pykło, uninstall na drugi dzień :rayos:

Ja odpaliłem to nawet nie wyleciałem po za lotnisko, naprawdę gra dla fanów lotnictwa 

ale wracając do tematu, fajny ten nowy patch do Vallhalla na XSX, dynamiczna res spada do 1188p żeby utrzymać 60 klatek, czujecie ta next-gen moc

Opublikowano
22 minuty temu, C1REX napisał:

Crossgeny generalnie chodzą gorzej. Pisze się głównie pod słabszy sprzęt i podkręca tylko na mocniejszym.
Im mniej sprzętów, tym potencjalnie lepsza optymalizacja. Exy mają szansę na najlepszą grafę.

Ale co mnie to obchodzi, ja się pytam gdzie te przykłady ograniczania xsx przez xss a ty mi tu dajesz za przykład, że lepiej chodzą crossgeny na ps5 bo xss ogranicza xsx, no żesz weź się może zastanów co ty w ogóle piszesz. Jakoś ps4 nie ogranicza ps5, ani xox nie był ograniczony przez xone. Dobra kończę bo nie ma sensu z tobą gadać. 

Opublikowano

Jeżu, na chuj ty z nim gadasz :/

Opublikowano

W pokoju stoi wielki jeb.any słoń, a xboty udają, że to dekoracja.

M$ wypuszcza za.jebis.ty sprzęt. Naprawdę szaczun, bo technologicznie to jest geniusz maszyna. 

Jednak jakiś debil wymyślił, że dobrym pomysłem jest też zrobić wersję o 1/3 mocy i zmusić devów do pisania gry na te dwie konsole. 

1/3 mocy ku.rwa! Mniej niż poprzedniej generacji OneX. 

Toż to nawet przy Xbox One cyberpunk miał tak duże kłopoty z optymalizacją, że wielu graczy z pre orderami nie dożyło premiery.

To jak iść na podryw. Wystroić się. Wyglądać super. Ale mamy iść z upośledzonym braciszkiem, który robi czasem kupę w portki.

A m$ tradycyjnie jeszcze nam gó.wno w papierku sprzedaje, że sprzęt o 1/3 mocy wcale nie ogranicza Xa i wystarczy rezdziałkę do 1440p obniżyć. 

No ale ch.uj - zwalimy winę na narzędzia developerskie, a słonia za lampę przebierzemy.

Opublikowano
17 minut temu, Bzduras napisał:

Jeżu, na chuj ty z nim gadasz :/

Sam kurwa nie wiem, jakiś sadomasochizm intelektualny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.