Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Wczoraj Bestia X wjechała na chatę. Dwie minuty konfiguracji telefonem (genialny patent) podpięcie dysku usb z One X do SX i lecimy dalej z gierkami :banderas:

Tymczasem na Sonce xD

Dobra walić. Poleciał twardy reset.. Parenascie godzin gry poszło w (pipi)ec.Jak krowa dalej będzie się tak zachowywać to trzeba będzie już myśleć chyba nad gwarantem... Tfu tfu. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Jak ktoś lubi elektronikę i ma naturę majsterkowicza to wybór jest tylko jeden:

OK, rozwiazalem calkowicie problem z buczeniem wentylatora Nidec (model B)

Kupilem zgodnie z filmikiem ktory linkowalem podkladki gumowe na allegro, uzylem "Oring , O-ring 4x2 70NBR"

Zamontowalem podkladki, nie montowalem grilla i podlaczylem otwarta konsole na biurku.

Byla lekka poprawa ale tez bylo pole do regulacji.
Okazalo sie ze turbina wpada w wibracje. Dzieki gumowym podkladkom o wiele latwiej bylo sie pozbyc tych wibracji poprzez umiejetne dokrecanie/odkrecanie srubek montujacych turbine podczas odpalonej gry.

Ogolnie to u mnie sprawdzilo sie lekkie/luzne dokrecenie 3 srub i poluzowanie calkowicie jednej ktora tak naprawde powodowala wpadanie turbiny w dziwne wibracje i generowanie tego halasu.
Wiec u mnie umiejetne dokrecenie srubek pozwolilo calkowicie wyeliminowac problem slyszalnosci konsoli z kilku metrow.

Tyle pierdolenia by nie słyszeć konsoli z kilku metrów, kiedy XSX nie słychać nawet z kilku centymetrów. 

Gdyby nie Wredny i jego Drama z XSX temat awaryjności kloca miałby dwie strony, PS5 już kilkanascie. 

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano

Użytkownik Yeti nie narzeka na głosna pracę PS5. Ciekawe dlaczego? :xboss::dog:

Opublikowano
43 minuty temu, Czoperrr napisał:

Jak ktoś lubi elektronikę i ma naturę majsterkowicza to wybór jest tylko jeden:

Tyle pierdolenia by nie słyszeć konsoli z kilku metrów, kiedy XSX nie słychać nawet z kilku centymetrów. 

Gdyby nie Wredny i jego Drama z XSX temat awaryjności kloca miałby dwie strony, PS5 już kilkanascie. 

Temat awaryjnosci ps5 miałby też więcej ale pewien moderator usuwał posty na starcie tematu. Na Xbox nikt nie usuwał gówno postów. No ale jak patrzymy na ilość Xbox i ps5 na forum to niestety Sony znowu bardziej awaryjne procentowo. 

Opublikowano

co tam klapersy, jaka ekskluzywna rewizja dzisiaj grana?

Opublikowano
15 minut temu, krzysiekp392 napisał:

co tam klapersy, jaka ekskluzywna rewizja dzisiaj grana?

My gramy w gry. A Ty w co smutny pędzlu?

Opublikowano

jakie? ile tysięcy godzin już nabiliście w dlc na 5h i remasterze z 2009?

Opublikowano

Uk7Ies.gif

no już listunio, wdech, wydech i wyduś to z siebie: gramy w gry we wstecznej :)

Opublikowano

Listunio gra na XSX tylko się z tym nie AFISZUJE

Opublikowano
2 godziny temu, 20inchDT napisał:

Dobrze, może utną cenę szybciutko, to się weźmie S do indyczków i gierek z 360 i podepnie do monitorka :xboss:

serio sam tak planuje, nawet używek ostatnio szukam, poniżej tysiąca bym kupił

Opublikowano
17 minut temu, dee napisał:

Listunio gra na XSX tylko się z tym nie AFISZUJE

Na XsX też gram. Super sprzęt. Taki drugi we wszystkim. Ale ujdzie. 

Opublikowano

W każdym razie cirexowi polecam materiał df dot. Oriego, wywiad z twórcą od 45 min. jest mowa o tworzeniu na xss. 

Zdecydowanie lepsze niż lektura jakiś nonamowych portali. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
27 minutes ago, lpcl said:

W każdym razie cirexowi polecam materiał df dot. Oriego, wywiad z twórcą od 45 min. jest mowa o tworzeniu na xss. 

Zdecydowanie lepsze niż lektura jakiś nonamowych portali. 

Znam opinię m$ i ich studiów. 

Konsola o jednej trzeciej mocy, 10Gb wolniejszego Ram zamiast 16 szybkiego, ale wystarczy rozdziałkę do 1440p60fps obniżyć. 

Poczekamy kilka lat, kiedy najpotężniejsza konsola na świecie dogoni sporo słabsze ps5. 

Edytowane przez C1REX

Opublikowano

Moon studios nie należy do MS, a poza tym to wcale tego nie powiedział.

Opublikowano

No żesz kurwa nie wyrobię, nawet nie obejrzy a pierdololi jak potłuczony. Bez kitu ostatni raz z nim gadam. 

Opublikowano
5 godzin temu, Hubert249 napisał:

Wczoraj Bestia X wjechała na chatę. Dwie minuty konfiguracji telefonem (genialny patent) podpięcie dysku usb z One X do SX i lecimy dalej z gierkami :banderas:

Tymczasem na Sonce xD

Dobra walić. Poleciał twardy reset.. Parenascie godzin gry poszło w (pipi)ec.Jak krowa dalej będzie się tak zachowywać to trzeba będzie już myśleć chyba nad gwarantem... Tfu tfu. 

Ale wiesz że PS5 też z telefonu konfigurujesz? I zajmuje to 30 sekund a nie 2 min?

z innej beczki, pisze z ziomkiem od Xa w co dziś gra, odpisuje że nie bardzo ma czas na granie, może jakos w tygodniu ale generalnie to od premiery nic nie skończył bo czeka na CyberPunka :D hahaha 

Edytowane przez Wesker

Opublikowano

Typ nie ma czasu na granie w gówna jak na Sonce :D hahaha

Opublikowano
3 minutes ago, lpcl said:

No żesz kurwa nie wyrobię, nawet nie obejrzy a pierdololi jak potłuczony. Bez kitu ostatni raz z nim gadam. 

To powiedz wprost, co dokładnie chcesz powiedzieć, a nie mówisz o jakimś filmiku, żebym sobie odpowiedź sam znalazł. Nawet linka nie podasz.

Naczytałem się i nasłuchałem. DF zrobiło kilka wywiadów i wszyscy się zachwycali Xboksem. 

A co devi oficjalnie mają powiedzieć? Że XSS śmierdzi i każdy szanujący gracz sra na nią, ale gry trzeba tworzyć na tą okrojoną wersję konsoli?

Im więcej konfiguracji, tym trudniej się optymalizuje. Nie zgadzasz się z tym twierdzeniem? No to trudno. Ciekawe kiedy pojawią się gry pokazujące prawdziwą moc xsx.

Opublikowano
3 godziny temu, LiŚciu napisał:

Na XsX też gram. Super sprzęt.

Cytat

Taki drugi we wszystkim.

wystarczy że jest za plejścierą w byciu chujowym

czaicie tego cirexa? typ angażuje się w te swoje techniczne cyferkowe pierdolenie bardziej niż ktokolwiek na forum POSIADAJĄCY xsx lub tfu ps5 xd

Opublikowano
Godzinę temu, Wesker napisał:

Ale wiesz że PS5 też z telefonu konfigurujesz? I zajmuje to 30 sekund a nie 2 min?

30 sekund to chyba jak przez 27 sekund czytnik linii papilarnych nie poznaje kciuka ktory sie zdral przy ogrywaniu tych wszystkich sztosow na sonce :banderas: mialem przyjemnosc dwa razy konfigurowac i to jest niesamowity skok w przyszlosc. 

W ogole jaaaa pierdole jakie to bedzie zajebiste grac zaraz w cyberpunka na konsoli i padzie wygladajacych jak z 2077 roku. Pelna immersja. 

Hahahahahahahahahahah a jebani jaskiniowcy w tym czasie dalej beda na kiju grillowac kielbase za 1,50zl/kg na tej zadymionej xkurwie :kaz:

Opublikowano
21 minutes ago, krzysiekp392 said:

czaicie tego cirexa? typ angażuje się w te swoje techniczne cyferkowe pierdolenie bardziej niż ktokolwiek na forum POSIADAJĄCY xsx lub tfu ps5 xd

Miałem brać obie, ale w UK ciężko o nie i jakoś mi hype mega ostatnio opadł. Mało te konsole oferują jak na narazie. Xbox na PC daje radę.

Opublikowano

aaaa nieważne, szkoda czasu xd

Edytowane przez Gość

Opublikowano
Just now, krzysiekp392 said:

no ja tam nie wiem ale jakby mnie coś nie interesowało to nie spędzałbym wolnego czasu wyszukując wad tego czegoś i pisząc elaboraty na forum

info jestem sam zasypywany na YT, a fun jest w trollowaniu w CW. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.