Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Uwaga, tłumaczenie z języka klapowego na polski:

Nie ma cinematic experience pif paf = nie ma gier.

Te janusze gejmingu nie opanują niczego co wychodzi poza wąski wzorzec sonygsme :dog:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
1 minutę temu, easye napisał:

Średnio co 10 stron wklejana jest lista najwyżej ocenianych exow na konsole Sony, nie chce mi się tego wklejać 155 raz.

Serio grałem w większość i nie wiem czemu miałbym się tym katować w chwili obecnej, może za 3 lata jak odpocznę od tych template gierek sony. 

Opublikowano

Dzięki różnorodności jaką oferuje MS w swoich grach zagrałem w serię generacji: Ori :obama:. + do tego nie zawiodła mnie żadna gra od MS: Gears 4 i 5 to stare, dobre Gearsy w które gra się zajebiście i czekam na więcej. Forza? Dalej najlepsza ścigałka na rynku.

Przesiadka z XOX na XSX? Zajebiście dobra decyzja: konsola jest JESZCZE cichsza od koksa, ma lepszego pada, działa o wiele szybciej, ma QR, gierki się ładują dużo szybciej i działają płynniej + ulepszona grafika za free. Takie więc pierdolenie jakie uskutecznia easye mam głęboko w chooyu, niech sobie dalej jęczy coś tam pod nosem. Jak reszta klapów zresztą również :).

Opublikowano

No podobnie jak ja gry które wypisal Paolo. A sa tu psychopaci co ograli te wszystkie zajebiste szpile na Xboxie, później na Xbox S, później na Xbox One X, a teraz dostaja to samo qrwa na Xbox One Series X i nadal jest to dla nich zajebista konsola xDD

Opublikowano
9 minut temu, lpcl napisał:

Z tym RT to nie zapędzałbym się, nowe karty amd pokazały, że nie radzą sobie za dobrze z tym w gierkach, machine learning, no zobaczymy, czy tam w ogóle jest jakiś układ w xsx który mógłby za to odpowiadać jak w nvidii czy tylko sobie spekulujemy?

Xbox nie ma osobnego układu odpowiedzialnego za ML jak w kartach Nvidii.

Ale z tego co wiadomo z oficjalnej informacji:

Cytat

Through close collaboration and partnership between Xbox and AMD, not only have we delivered on this promise, we have gone even further introducing additional next-generation innovation such as hardware accelerated Machine Learning capabilities for better NPC intelligence, more lifelike animation, and improved visual quality via techniques such as ML powered super resolution.

Więc jakieś tam hardwarowe wsparcie dla ML, podobnie jak do RT

Opublikowano

Mimo wszystko mega zabawne jest, że tak Cię ten XSX swędzi, ale już upgrade nowego GPU to UuUUuuU mordeczko, elegancko.

Najśmieszniejsze jest to, że gdyby nie MS to pewnie byś tych gier nie ograł, bo PC zaczęło liczyć się jako platforma od kiedy wydawcy konsolowi zaczęli w nią inwestować. W próżni, patrząc tylko na exy to PC jest najgorszą platformą na rynku. :) 

Opublikowano

Trochę mi wstyd czasami że easye i ja to ten sam xboxowy ekosystem, on pececie a ja na konsoli i pececie :pechowiec:

Opublikowano
3 minuty temu, easye napisał:

No podobnie jak ja gry które wypisal Paolo. A sa tu psychopaci co ograli te wszystkie zajebiste szpile na Xboxie, później na Xbox S, później na Xbox One X, a teraz dostaja to samo qrwa na Xbox One Series X i nadal jest to dla nich zajebista konsola xDD

Akurat kupno nowej konsoli raczej nie powinno dziwić w końcu jesteśmy na forum o gierkach, więc jeśli nie zajawkowicze to kto ma te konsole kupować? Stare baby z zusu? A że jak napisałem ps4 mnie wymęczyło, to tak jak w poprzedniej wziąłem xsx, naturalna kolej rzeczy, żadna fanaberia.

Opublikowano

Dokładnie: wychodzi nowa konsola w ekosystemie który lubię, z seriami które lubię, kosztująca śmieszne pieniądze, do tego konsola znacząco podwyższająca komfort grania i ja mam nie kupować, bo tak rzecz eeasye xD. Ciekawe ile razy on zmodernizował kompa w tym samym czasie jak ja wymieniłem konsolę..

Opublikowano

Przecież MS w ostatnim czasie to co 2 lata wypluwa nowa konsole xD no to zdecydowanie mniej razy modernizowałem PC.

7 minut temu, lpcl napisał:

Akurat kupno nowej konsoli raczej nie powinno dziwić w końcu jesteśmy na forum o gierkach, więc jeśli nie zajawkowicze to kto ma te konsole kupować? Stare baby z zusu? A że jak napisałem ps4 mnie wymęczyło, to tak jak w poprzedniej wziąłem xsx, naturalna kolej rzeczy, żadna fanaberia.

No ale ja pisze kompletnie o czymś innym. Ty przegrałeś ostatnie lata na konsoli Sony, wiec normalne ze się znudziłeś i wybrałeś inna konsole, zrobiłbym dokładnie tak samo. Mnie dziwią osoby z tym 1 ecosystemem MS, którzy od lat graja ciągle w to samo, ze im to się jeszcze nie przejadło i choć raz nie woleli kupić konsoli z innymi grami.

Opublikowano

Wypuszcza dokładnie w takim samym przedziale czasowym jak Sony

XO Fat - PS4

XO S - PS4 Slim

XOX - PS4 Pro

XSX - PS5

XSS - PS5 Digital

Nawet lata wydania tych konsul u Sony i MS się pokrywają. Ale to MS jest ten zły xD. 

XOX - 2017

XSX - 2020

Rzeczywiście co 2 lata xD. Ale tak, to MS jest tym złym, Sony święte :)

Edytowane przez Shago

Opublikowano

Sprawa jest prosta, czasy się zmieniają obie firmy mają zupełnie inne podejście do tematu, u MS wygląda to tak, w nasze gry możesz zagrać na XBOXach, PC i telefonach każda ta platforma można powiedzieć należy do MS więc kasa trafia do nich na konto.

Więc te argumenty, że nie musze mieć xboxa, żeby zagrać w gry od MS jest inwalidą, bo tak naprawdę MS ma to w dupie, bo kasa i tak się zgadza, nie zagrasz w te gry na platformie od Sony, więc chciał nie chciał dalej jakiś tam status gry na wyłączność istnieje. 

Tylko w głowie weskera i całej reszty tego gatunku dalej jest to jakiś tam argument do wojowania, ale prawda jest taka, że jeżeli chcesz z którąś z tych gier zagrać to i tak musisz się uśmiechnąć w kierunku Microsoftu.

Zieloni mają wybór chcą to grają na swoich Xboxach, telefonach a w ostateczności na PC, albo na odwrót grają sobie PC bo tak lubią...

A najlepsze jest to, że kalpy nawet jak będą mieli GP na TV to i tak nie zagrają bo bariera umysłowa za bardzo ich ogranicza. 

Opublikowano
1 minutę temu, Shago napisał:

XO Fat - PS4

XO S - PS4 Slim

XOX - PS4 Pro

XSX - PS5

XSS - PS5 Digital

Nawet lata wydania się pokrywają. ALe to MS jest ten zły xD. 

XOX - 2017

XSX - 2020

Nie no, po prostu izi jest klapem. Pewnie jak ogrywa te gry na PC to ze lzami w oczach jak go to jebany MS zmusil do grania w te crapy.

Opublikowano
2 minuty temu, Shago napisał:

XO Fat - PS4

XO S - PS4 Slim

XOX - PS4 Pro

XSX - PS5

XSS - PS5 Digital

Nawet lata wydania tych konsul u Sony i MS się pokrywają. Ale to MS jest ten zły xD. 

XOX - 2017

XSX - 2020

Rzeczywiście co 2 lata xD. Ale tak, to MS jest tym złym, Sony święte :)

No to ja w ciągu ostatnich 3 lat jedynie kartę graficzną wymieniłem, ale dzięki temu na nextgenach gram od dawna.

Opublikowano

A ja konsole, która pewnie była tańsza jak ta karta, więc skończ trollować i idź się ośmieszać gdzie indziej :)

Edytowane przez Shago

Opublikowano
6 minut temu, easye napisał:

Przecież MS w ostatnim czasie to co 2 lata wypluwa nowa konsole xD no to zdecydowanie mniej razy modernizowałem PC.

No ale ja pisze kompletnie o czymś innym. Ty przegrałeś ostatnie lata na konsoli Sony, wiec normalne ze się znudziłeś i wybrałeś inna konsole, zrobiłbym dokładnie tak samo. Mnie dziwią osoby z tym 1 ecosystemem MS, którzy od lat graja ciągle w to samo, ze im to się jeszcze nie przejadło i choć raz nie woleli kupić konsoli z innymi grami.

Tzn. od 360 gram też na xboxie, w sumie częściowo mogę liczyć od og xboxa, którego pożyczałem, tylko ekosystem ms mi bardziej pasuje, w tygodniu gram i tak głównie w mp, poza tym gpu, czasem jakieś nowości jak cyberpunk. Gierek w uj, żyć nie umierać, jeżeli chodzi o granie. No i cewki też mi nie strzelają, więc cisza w chałupie. 

Opublikowano

Największa szydera z typów, którzy nie ogarniaja że można grać i na konsolach Sony i na konsolach MS.

ONI TEGO NIE SPRAWDZAJĄ!

Opublikowano

Co to jest ten machine learning?

Opublikowano

To samo, co sprawia, że DLSS jest tak zajebiste na pecetach. Najlepszym przykładem jest choćby FFIX, gdzie za pomocą AI zrobili sobie rimejka gry takiego, jakiego Square w życiu nie ogarnie.

Spoiler

Opublikowano

A o to się rozchodzi, no to jak nic, tylko czekać na tego ficzera.

Opublikowano
37 minut temu, easye napisał:

To się nazywa choroba psychiczna.

Opublikowano

Wlazł do działu xboxa, wziął kod na -40% na gamepassa, a tu pluje na xboxa. Robak.

Opublikowano
2 godziny temu, Hum napisał:

jedynie przy Valhalli była zauważalna różnica na korzyść PS5, 

Dirt5, to się wydaje nieprawdopodobne ale można porównać graphics settings ps5 120 fps vs xsx 60 fps..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.