Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Sam fakt iż Series S ma nowoczesne CPU, a nie przedpotowego jaguara, który był wąskim gardłem  XOX sprawia że Series S to konsola z którą devi mogą zrobić rzeczy nieosiągalne dla Xboxa One X. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
1 minute ago, ASX said:

Sam fakt iż Series S ma nowoczesne CPU, a nie przedpotowego jaguara, który był wąskim gardłem  XOX sprawia że Series S to konsola z którą devi mogą zrobić rzeczy nieosiągalne dla Xboxa One X. 

Taki nowoczesny CPU, że Call of Duty na tym super CPU idzie w 1080p, a na tej starej konsoli idzie w cztery ku.rwa KA.

image.png.1b5351a5b4a80cfe862519568bdbdc63.png

Opublikowano
30 minut temu, ASX napisał:

Serio, ASX to dajesz się wciągnąć trolowi jak amator. Jak napisałem, żeby sobie na df filmik obejrzał z Oriego to tam tłumaczy typ co i jak, to jak zwykle skończyło się jakimiś linkami do portali growych typu pudelek. Niech idzie w pizdu z FBI udowadniać teorie z archiwum x. 

Opublikowano

Wy z tym kurwa Ori wiecznie xDDDDDDDDD

Odpalam ps store, zamykam oczy, rzucam w telewizor naszpikowanym bajerami dualsensem i dziura w tv jest na 5 platformowkach o podobnym poziomie z czego 3 sa za darmo albo byly w plusie. Tyle.

Opublikowano

@lpcl - mówisz o tym fragmencie, że dev kit przy robieniu wersji na series X sam robi wersję na Series S w 1440p60fps? Naprawdę imponująca technologia.

Opublikowano

Nawet w cw nie chcę mi się z tobą gadać. 

Opublikowano
1 minute ago, lpcl said:

Nawet w cw nie chcę mi się z tobą gadać. 

Spoko. A wiedziałeś, że Ori wyszło na Xbox One? Kolesie mają dość słabe doświadczenie w robieniu gier AAA na series X|S

Opublikowano
Just now, creatinfreak said:

Ale co wy walczycie series s. Przecież to konsola dla dzieci na komunię. Gracz kupi series x!!

Bo Series X jest uwiązany do Series S narzędziami deweloperskimi. Narzędzia zmuszają devów do pisania gry na oba sprzęty jednocześnie. Jak narazie sam M$ widzi problem, ale obiecuje lepsze wersje tych narzędzi za około 2 lata.

Opublikowano
15 godzin temu, ASX napisał:

rozumiem że Microsoft Flight Simulator i Gears Tactics z jakiś powodów się nie liczą?

Liczą się, ale to mniejszy kaliber, jak np. Dreams .

Godzinę temu, ASX napisał:

Sam fakt iż Series S ma nowoczesne CPU, 

Series S jako osobny produkt jest w porządku,  niestety powiązanie go z SX komplikuje sprawę.

Opublikowano

Co będzie jak się klapy dowiedzą, że ludzie kupują do kompa RTX 3070 za 3 tysiaki by grac w gry, ktore chodzą na GTX 1050 za 500 zł :obama:

Opublikowano

I tak Xbox jest zawsze uwiązany z pc. Tak więc czy jest ten s czy go nie ma devi robią różne wersje gier. Żeby nie było nie bronie Xboxa bo sam kupiłem xsx aby móc ogrywać gierki w najlepszej konsolowej jakości, a się okazało, że mogłem spokojnie samo ps5 brać. Ale gamepass czy wycieczki do Brazylii i Nowej Zelandii wynagradzają braki :xboss:

Opublikowano
13 minut temu, creatinfreak napisał:

I tak Xbox jest zawsze uwiązany z pc. Tak więc czy jest ten s czy go nie ma devi robią różne wersje gier. 

Tutaj jest kilka kwestii, po prostu MS celuje w console exclusives ( Series i pc, streaming) więc np. API jest wspólne dla obu platform, to może też ułatwić robotę przy multiplatformach. 

Ta polityka nie musi być zła, ale redukuje potencjał SX.

Edytowane przez aph

Opublikowano
2 godziny temu, schabek napisał:

Wy z tym kurwa Ori wiecznie xDDDDDDDDD

Odpalam ps store, zamykam oczy, rzucam w telewizor naszpikowanym bajerami dualsensem i dziura w tv jest na 5 platformowkach o podobnym poziomie z czego 3 sa za darmo albo byly w plusie. Tyle.

Ori ograłem razem z Cuphead na switchu wiec te melepety znowu w dupie bez gier

Opublikowano
7 godzin temu, aph napisał:

Liczą się, ale to mniejszy kaliber, jak np. Dreams .

Tia jak Dreams...

Opublikowano

Boty tak spragnione nowych gier że aż Greenberg napisał "Nie podniecajcie sie za bardzo, na TGA będzie jak zwykle - zapowiemy popierdółki i indyki do game passa"

Opublikowano

Czyli będą bomby, bo jak aaron hypuje, to nic nie ma.

Opublikowano
19 minut temu, LiŚciu napisał:

Boty tak spragnione nowych gier że aż Greenberg napisał "Nie podniecajcie sie za bardzo, na TGA będzie jak zwykle - zapowiemy popierdółki i indyki do game passa"

Uczą się na błędach, ostatnim razem zrobili hajp i nie dowieźli, teraz tego nie powtórzą. Przynajmniej jedna firma potrafi posypać głowę popiołem i wyciągnąć wnioski zamiast lecieć na fejmie, bo "nic nie musi" :lapka:

Opublikowano

na pewno szykują się nowe zapowiedzi i to  jest fajne, xbox ma teraz tyle ekip robiących gierki że może sobie pozwolić aby na każdej imprezie i przy każdej okazji zapowiedzieć coś nowego.

problemem jest tylko to, że niewiadomo kiedy te wszystkie gierki wyjdą bo poza Halo Infinite i Psychonauts 2 żadnia z nich nie ma nawet wstępnej daty premiery xd

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

na pewno szykują się nowe zapowiedzi i to  jest fajne, xbox ma teraz tyle ekip robiących gierki że może sobie pozwolić aby na każdej imprezie i przy każdej okazji zapowiedzieć coś nowego.

Ciekawe czy wyrobią się do końca generacji aby je wydać. :lapka: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.