Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
46 minut temu, dee napisał:

A to jakie kryteria mają decydować o ewentualnym usunięciu jakieś gry z PS Store? Ilość bóldupienia na Reddit? Oceny użytkowników na Metacritic? Rzut kością? Wróżenie z odgłosów wentylatorów PS5?

Ból dupy wyścigowców.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

HAHAHA jakiego gonga na ryj sprzedali partaczom, kur.wy macie za swoje! 

@sprite jak tam wszyscy spokojnie kodują, mam nadzieję?

Opublikowano

Sony zabiło cdp, teraz opierdolą tylko 20 mln zamiast 25. :D

Pewnie szefostwo przesiądzie się z Ferrari do lambo teraz w ramach pokuty. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Sony nie ma ustandaryzowanej procedury dokonywania zwrotów cyfrowo zakupionych gier, więc żeby pozbyć się problemu  z rzeszą graczy żądających zwrotu pieniędzy za Ceberpunka, poszli na łatwiznę i po prostu usunęli gierke ze sklepu.

Nie ma to nic wspólnego (jak Mendrek czy aphormo próbują sobie to wyobrażać) z mityczną kontrolą jakości (Sony i reszta doskonale wiedzieli jaki produkt dopuścili do sprzedaży na swojej platformie i mimo to nie mieli z tym problemu), Sony nie jest tez rycerzem w lśniącej zbroi ratującym graczy przez zabugowanym półproduktem, bo gdyby tak było wycofali by ze sprzedaży także inne, niejednokrotnie bardziej niedoriobione produkcję. To tylko zwykła chłodna kalkulacja z ich strony żeby nie musieli borykać się dalszą falą graczy chcących zwrócic produkt.

Opublikowano
3 godziny temu, eX4cT_PL napisał:

Co ja Ci poradzę na to że gram na Series X i po 42 godzinach gry nie wydarzyło się nic co psuło by mi jakoś mega odbiór gry, to że gdzieś jakaś broń wisi w powietrzu lub NCP się przewróci bez powodu? OLA BOGA zamknąc CD Project, karny kutas za wersje na PS4 czy Xboxa One, ale bądzmy fair i nie mówmy że wszedzie jest kaplica, bo nie jest, chłopaki włożyli masę pracy, ilość detali, smaczków, można się w tej grze zakochać, wiem że wszyscy porównują 2077 do GTA V a jeśli ja miałbym to porównywać, to GTA V nie ma nawet startu do tej gry, jest niczym słabym Sonowskim tasiemcem przy tej grze.

A minusuje Cie bo piszesz głupoty poparte czyimś bólem dupy.

Słuchaj, to że na XsX i PS5 również gra jest grywalna i jest ok to spoko. Ale to że sie połakomili na 110 mln fanów sony i 40 mln fanów xboxa licząć że kilka procent z nich kupi gre (niech to będzie 10% to i tak wielka sprzedaż) to kpina i żart z posiadaczy tych sprzętów. Sony powiedziało D O Ś Ć partacze, gry musza być skończone (bezz względu na ich jakość merytoryczną) i koniec - chwalę taką praktykę bo to gracze na tym zyskają.

A to że MS nie zareagował tak samo? No kurwa nie wiem czemu Wasz kochany MS pozwala posiadaczon pastgenów być wyr.uchanym bez mydła. Pewnie Wy wiecie ale i tak będzie bronić MS bo zostaliście wytresowani gamepassem za 4pln.

Opublikowano

Asx napisał w 100% prawde, a lisciu przedawkował magii(ę?) albo inną konsolową przyprawę.

Opublikowano

Sony powiedziało dość, dobre snowman wjechał dzisiaj z nową dostawą magii. 

giphy-2.gif

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
18 minut temu, messer88 napisał:

a sony za tego cyberka to zwracają hajs czy fundusze do portfela na pss? 

Ja w ogóle się zastanawiam, czy cokolwiek zwracają za tego Cyberpunk XD. Ale czytanie białorycerzy klapizdów jakie to Sony dobre, że usunęli z PSS grę, to już himalaje zjebania (ale tak czy siak, jest to dobra decyzja, zimny kubeł tych CDP się przyda). MS nie musi, bo wie, że zwrócą kasę każdemu, tak wygląda prokonsumenckie podejście do klienta.

Opublikowano

Wiadomo, w niebieskim obozie sami intelektualnie niezbyt lotni gracze, którzy nie wiedzą co kupują więc Sony jak zawsze myśli za nich. Nacięli się na Dark Souls jako Uncharted z mieczykami, teraz kolejna wpadka.

Xbox, jak zawsze, koneserzy gamingu, świadomi użytkownicy, którzy potrafią dokonywać wyboru i wiedzą czego chcą. Jeżeli kupują CP2077 to dokładnie wiedzą co dostaną. 

Opublikowano
25 minut temu, ASX napisał:

Sony nie ma ustandaryzowanej procedury dokonywania zwrotów cyfrowo zakupionych gier, więc żeby pozbyć się problemu  z rzeszą graczy żądających zwrotu pieniędzy za Ceberpunka, poszli na łatwiznę i po prostu usunęli gierke ze sklepu

Sony i CDP podjęli wspólną decyzję o zawieszeniu sprzedaży gry cyfrowo, w dodatku trwają prace nad refundami.

Nie musisz dziękować.

5 minut temu, Faka napisał:

Ja w ogóle się zastanawiam, czy cokolwiek zwracają za tego Cyberpunk XD. 

Owszem jest już specjalna stronka na supporcie Sony tylko do tego.

Opublikowano

No trzeba było się połasić do SIE, żeby zaczęli refundować, bo tak sami od siebie by kutasem nie kiwnęli, widzisz różnicę pomiędzy MS?

Opublikowano

Nie wspominałem w ogóle o Microsofcie. 

Opublikowano
41 minut temu, LiŚciu napisał:

Słuchaj, to że na XsX i PS5 również gra jest grywalna i jest ok to spoko. Ale to że sie połakomili na 110 mln fanów sony i 40 mln fanów xboxa licząć że kilka procent z nich kupi gre (niech to będzie 10% to i tak wielka sprzedaż) to kpina i żart z posiadaczy tych sprzętów. Sony powiedziało D O Ś Ć partacze, gry musza być skończone (bezz względu na ich jakość merytoryczną) i koniec - chwalę taką praktykę bo to gracze na tym zyskają.

A to że MS nie zareagował tak samo? No kurwa nie wiem czemu Wasz kochany MS pozwala posiadaczon pastgenów być wyr.uchanym bez mydła. Pewnie Wy wiecie ale i tak będzie bronić MS bo zostaliście wytresowani gamepassem za 4pln.

MS rozwiązał problem w sposób profesjonalny a nie amatorski jak widać.

Opublikowano

chyba na odwrót, profesjonalne podejście to usunięcie gry z możliwości kupna i wjebania się na minę a pozostawienie jej dalej frajerom to jak zostawienie miny we własnym obozie :/ 

Opublikowano

Na XSX można spokojnie grać. Chyba w tym momencie każdy potencjalny kupiec CP wie co kupuje, więc w czym problem?

Edytowane przez dee

Opublikowano
5 minut temu, Wesker napisał:

chyba na odwrót, profesjonalne podejście to usunięcie gry z możliwości kupna i wjebania się na minę a pozostawienie jej dalej frajerom to jak zostawienie miny we własnym obozie :/ 

Profesjonalne podejście to dać wybor i nie zostawiać deva na lodzie, rozwiazanie zastosowane przez MS jest najlepsze z punktu widzenia klienta i biznesu, to co zrobiło Sony, to typowe zachowanie smarkacza z piaskownicy.

Opublikowano

Gadasz z typem, co się bawi lalkami barbie i gra codziennie w bambusową grę.

Opublikowano
25 minut temu, dee napisał:

Na XSX można spokojnie grać. Chyba w tym momencie każdy potencjalny kupiec CP wie co kupuje, więc w czym problem?

Nie mówimy tu 3 typach na krzyż co kupili XsX tylko o 40 mln właścicieli X-ów z poprzedniej generacji którzy nadal widząc żółtą reklamę cyberbety, wyskakującą z lodówki może się skusić żeby to kupić. Nie mówiąc już o chwytliwych spotach w TV co 5 minut. 

Opublikowano
1 godzinę temu, LiŚciu napisał:

Nie mówimy tu 3 typach na krzyż co kupili XsX tylko o 40 mln właścicieli X-ów z poprzedniej generacji którzy nadal widząc żółtą reklamę cyberbety, wyskakującą z lodówki może się skusić żeby to kupić. Nie mówiąc już o chwytliwych spotach w TV co 5 minut. 

Ale ty masz xsx i ps5 i nie grasz, więc skąd ta obrona pokrzywdzonych przez cdp? 

Poza tym sprte pisał, że następny patch sporo poprawia wydajność, zobaczymy. 

Opublikowano

Liściu to w ogóle malo gra. Te next geny to kupił chyba tylko dla plusów na forum.

Opublikowano
7 minut temu, 20inchDT napisał:

Liściu to w ogóle malo gra. Te next geny to kupił chyba tylko dla plusów na forum.

Raczej zaczyna gry i nie kończy więc trudno to nazwać graniem. To jakbym trening kończył po rozgrzewce i mówił, że to się zmachałem w chuj. 

Opublikowano

Resztę przejdzie na wakacjach na konsoli kumpla :xboss:

Opublikowano

Zacznijmy od tego ze liściu to klap i już mając to na uwadze nie należy traktować go poważnie.

Opublikowano

O jaki cringe. Gram sporo, na Xboxie też (exact widzi mnie w znajomych). Ostatnio faktycznie głównie w BFV ale konsola się nie kurzy. 

Natomiast w CW sobie jadę po żałosnym MS-ie, bo chociaż konsolke ma niezła to reszta, łącznie z nowymi grami leży. Widze że niektóe bardziej inteligentne boty też do zaczynają dostrzegać. Wytresowani nadal nie:yakubu:

Do powyższej dyskusji - SONY jako pierwsze powiedziało żeby wypierdalać z lipna grą (bez wględu na to czy po 5 paatchach gra dobrze wygląda na nextgeneach czy nie) a nie wiedzieć czemu MS tego nie robi - to jest słabe w chvuj.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.