Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiekp392 napisał:

nie widziałem nigdzie takiego określenia w stosunku do RE2, tym bardziej oficjalnego. ok, sama historia/fabuła może być po części reinterpretacją, ale gra wciąż czerpie sporo elementów z oryginału, co jest charakterystyczne dla rimejku.

IGN

Gamespot

itd.

Widziałem określenie twórców, którzy mówili, że nawet najwięksi fani mogę grę traktować jak nowy tytuł. Dla jednego będzie źle, że nie jest wierna klasykowi, a dla drugiego będzie fajnie, że nawet jako fan znajdzie tam coś czego nie widział.

Do tej samej kategorii, co nowe Residenty możesz zaliczyć Ratcheta z PS4, i z tego co wiem(a nie grałem), Final Fantasy 7.

Do tego dodałbym od siebie Silent Hill SM jako całkowicie alternatywną wersję jedynki bazująca na jednym z zakończeń oryginału. Masz te same postaci, ale często w innych rolach, a cała reszta to świeżyna. Tutaj nawet Capslock by ci nie pomógł, bo to za mało.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
4 minuty temu, SlimShady napisał:

Widziałem określenie twórców, którzy mówili, że nawet najwięksi fani mogę grę traktować jak nowy tytuł.

takie teksty przed premierą to czysty marketing. miałem na myśli konkretne określenie.

Cytat

Tutaj nawet Capslock by ci nie pomógł, bo to za mało.

Twoje słowo przeciwko dowolnej recenzji dowolnych profesjonalistów, sorry, nie przekonałeś mnie.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Czaicie grać w Spidermana w 30 fpsach żeby widzieć jak się odbija w szybie? XD

No jest w tym jakiś heroizm.

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiekp392 napisał:

takie teksty przed premierą to czysty marketing. miałem na myśli konkretne określenie.

Twoje słowo przeciwko dowolnej recenzji dowolnych profesjonalistów, sorry, nie przekonałeś mnie.

A jakbym ci wkleił swoje pudełko Residenta 2 z opisem na odwrocie, że jest to reimagine(reinterpretacja), to zostaniesz przekonany, czy nadal zbyt mało oficjalnie i będziesz czekał na innych profesjonalistów?

Opublikowano
3 minuty temu, eX4cT_PL napisał:

Jest jeszcze w 60 z jakimś pseudo rt i rozmazanym full HD. 

Opublikowano
6 minut temu, SlimShady napisał:

A jakbym ci wkleił swoje pudełko Residenta 2 z opisem na odwrocie, że jest to reimagine(reinterpretacja), to zostaniesz przekonany, czy nadal zbyt mało oficjalnie i będziesz czekał na innych profesjonalistów?

no na jakiś napis musieli się zdecydować

Cytat

“We’ve been calling it a remake as well internally. It’s kind of a nickname – ‘Resi 2 Remake’,” producer Yoshiaki Hirabayashi tells me. “But I think that’s a word that has a different amount of depth depending on the person. You can define a remake as quite a basic polish of a game graphically or resolution-wise. Or you can define a remake that’s a complete rethinking of the entire game.”
“Since we took that stance, ‘reimagining’ is the word we’ve been using to describe it rather than ‘remake’. I think it gets across a better sense of how much this game has changed.”

But perhaps ‘reimagining’ isn’t quite right, either. Arguably it masks the reverence that’s obvious when you play the new version of Resident Evil 2 – this isn’t an iconoclastic break from the past, the tearing down of a classic, but an attempt to use modern technology and gameplay design to better capture the intention of the original.

Opublikowano
8 minut temu, lpcl napisał:

Jest jeszcze w 60 z jakimś pseudo rt i rozmazanym full HD. 

I tylko w takiej opcji bym grał.

Opublikowano

Krzysiu nie przekonałeś mnie, bo nie znam angielskiego.

Opublikowano

Fajne to nintendo, stalkowanie ludzi przez firme robiącą gierki dla dzieci xDDD Może niech jeszcze cyngla wynajmą

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
8 godzin temu, eX4cT_PL napisał:

NrGeek w swojej recenzji stwierdził ,że lepiej mu się grało w ten tryb 30 klatek i lepsze efekty. Ja sam sprawdzę szczerze mówiąc oba tryby. 

Opublikowano

30 klatek :yao:

Opublikowano
8 godzin temu, 20inchDT napisał:

Fajne to nintendo, stalkowanie ludzi przez firme robiącą gierki dla dzieci xDDD Może niech jeszcze cyngla wynajmą

Zaraz się jeszcze okaże, że Rysiek kukliński dla nich pracował. 

Opublikowano
8 godzin temu, eX4cT_PL napisał:

I tylko w takiej opcji bym grał.

Grać w rozdzielczości Full HD w 2020 r.? - sam nie wiem co gorsze...

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał:

easye nie bądź taki surowy wobec PCg gamingu. Przecież wg statystyk Steama ponad 65% graczy na steam wciąż gra w rozdzielczości FullHD

Bez tytułu.jpg

Opublikowano

No podobnie jak milosnicy gier na forum xD Która to już generacja konsol? ludzie po raz kolejny biegną po nowe kable HDMI 2.1, na pudelkach znaczki 8k :teehee:, a jak przychodzi co do czego, to się okazuje, ze nie ma żadnej gry, która wyświetla natywne 4k w 120 fpsach, a większość w trybie płynności staje się rozmazańcami z wyłączona grafika.

Jest w ogóle jakaś gra na PS5, która działa w tym 4k w 120 fpsach? 

To juz ten wyśmiewany Xbox ma chociaz Delfina i Gearsy w 1700p...

Opublikowano

@ASXNo a konsolowcy to grają w jakies rozdzielczości? Masa osób siedzi jeszcze na PS360 a większość na bazowych PS4 czy One. Tam nawet full HD nie jest standardem, śmieszne jest wytykanie graczom PCtowym ,że większość z nich gra w fullHD gdzie większość konsolomaniaków gra w niższych rozdzieczościach. 

@easyeNaprawdę ja nie czaje tego wytykania rozdzieczości. Wiadomo ,że konsole zawsze będą w tyle pod względem parametrów bo jest to produkt masowy. I normalnym jest ,że nawet na nowej generacji w grach nastawionych na jednego gracza zejdziemy do 30 klatek i dynamicznej rodziałki bo taki jest najlepszy kompromis według producentów gier i są w stanie zbliżyć się do własnej wizji gierki która wygląda cudnie. 

Edytowane przez Ukukuki

Opublikowano
54 minuty temu, easye napisał:

No podobnie jak milosnicy gier na forum xD Która to już generacja konsol? ludzie po raz kolejny biegną po nowe kable HDMI 2.1, na pudelkach znaczki 8k :teehee:, a jak przychodzi co do czego, to się okazuje, ze nie ma żadnej gry, która wyświetla natywne 4k w 120 fpsach, a większość w trybie płynności staje się rozmazańcami z wyłączona grafika.

Jest w ogóle jakaś gra na PS5, która działa w tym 4k w 120 fpsach? 

To juz ten wyśmiewany Xbox ma chociaz Delfina i Gearsy w 1700p...

Jest ori w 4k i 120 fps, no ale będąc sprawiedliwym to ile sztosów odpalisz na pc w takiej rozdziałce? Csa sprzed 20 lat? 

Chociaż ja sam np. w cybera zacząłem w quality grać i nie jest najgorzej, w sumie zejście z 60 do 30 było bolesne ale przez lata tak się grało i idzie się przyzwyczaić, zwłaszcza, że pewnie bardziej wymagające gierki będą też na current genach w 30 fps albo mocno spadających, niegrywalnych 60.

Edytowane przez lpcl

Opublikowano
21 minut temu, Ukukuki napisał:

@ASXNo a konsolowcy to grają w jakies rozdzielczości? Masa osób siedzi jeszcze na PS360 a większość na bazowych PS4 czy One. Tam nawet full HD nie jest standardem, śmieszne jest wytykanie graczom PCtowym ,że większość z nich gra w fullHD gdzie większość konsolomaniaków gra w niższych rozdzieczościach. 

nie wytykam, po prostu podałem statystyki.

I tak to prawda że większośc konsolowców gra dalej w jakieś rozdzielczości subHD. Być może za jakiś czas to się zmieni za sprawą Playstation 5, ale z drugiej strony mamy także takie produkty jak Switch czy Xbox Series S, więc myśle że jeszcze długo 4K nie będzie standardem, bo dla wielu ludzi zarówno na konsolach jak i PC rozdzielczość 1080p jest po prostu wystarczająca i nie interesuje ich inwestowanie w 4K.

Opublikowano
Godzinę temu, easye napisał:

Grać na PC w 2020?

To nawet pobija 30fps w pająku xD

Opublikowano
15 minut temu, lpcl napisał:

Jest ori w 4k i 120 fps, no ale będąc sprawiedliwym to ile sztosów odpalisz na pc w takiej rozdziałce? Csa sprzed 20 lat? 

No będąc sprawiedliwym to na PC odpalisz wszystko tak jak chcesz - w zależności od grubości portfela.

36 minut temu, Ukukuki napisał:

@easyeNaprawdę ja nie czaje tego wytykania rozdzieczości. 

Przeciez to CW, temat do wytykania.;)

Opublikowano

Izi też jest pocieszny z tym 4K/120 kiedy do niedawna tak bardzo zachwycał się 1440p/60 które było przecież nie do odróżnienia od natywnego 4K na konsoli, ale dwukrotnie płynniejsze.

Za to teraz kiedy już konsole wyświetlają 60 klatek w znacznie wyższych rozdziałkach niż 1440p to na QHD nie da się patrzeć i musi być 4K/120. :) 

Opublikowano

Blacharze są ogólnie śmieszni, zamiast szukać opinii o grze w która planują zagrac to najpierw szukają informacji ktore ustawienia graficzne są najbardziej wymagające, później sprawdzają czy nie ma już nowych sterowników do ich kart graficznych a ja końcu testują grę z godzinę czy spełnia ich wymagania płynnościowe wizualne xD

Moim jedynym zmartwieniem to było sprawdzić czy mam pada do PlayStation naładowanego, bo na Xboxie to nawet już tego problemu nie ma.

Opublikowano
Godzinę temu, easye napisał:

No będąc sprawiedliwym to na PC odpalisz wszystko tak jak chcesz - w zależności od grubości portfela.

Przeciez to CW, temat do wytykania.;)

Nie przesadzaj, że zależy tylko od grubości portfela, bo hardware dostępny na rynku nie odpali większości gierek w 4k i 120 fps, popraw mnie jeśli się mylę. 

Opublikowano

Wogóle to CW powstało na inauguracje nowej generacji. Proponuje żeby teoretycy którzy nie posiadają konsoli nowej generacji nie wypowiadali się w temacie bo to troche śmieszne że człowiek teoretyzuje o 120fps/4k i innych a gra na przykład na oneS - takie to słabe. Mam na myśli oczywiście teoretyków z zielonego obozu bo ich konsole zalegaja na półkach i wystarczy wziąć wstać, pójśc do sklepu i kupić. Panowie z niebieskiego obozu niestety nie maja takiej możliwości:(. Taka ta konsola PS5 jest zajebista że wszyscy chcąc ją mieć:kaz: więc niebiscy niech piszą co uważają za słuszne. Dziękuje. 

Edytowane przez LiŚciu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.