Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Na arenę wszedł nowy gracz i zaorał wszystko.

Spoiler

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Techniki rekonstrukcji obrazu w rodzaju DLSS pokazują jak mało znaczy natywna rozdzielczość.

Spodziewam się że następna generacja nie rozegra się na polu która konsola będzie renderować obraz w wyższej rozdzielczości, ale która lepiej poradzi sobie z machine learningiem i rekonstrukcja obrazu. Ale na to przyjdzie jeszcze trochę poczekać bo AMD jeszcze pracuje nad swoją technologią

Opublikowano
1 minute ago, ASX said:

Techniki rekonstrukcji obrazu w rodzaju DLSS pokazują jak mało znaczy natywna rozdzielczość.

Spodziewam się że następna generacja nie rozegra się na polu która konsola będzie renderować obraz w wyższej rozdzielczości, ale która lepiej poradzi sobie z machine learningiem i rekonstrukcja obrazu. Ale na to przyjdzie jeszcze trochę poczekać bo AMD jeszcze pracuje nad swoją technologią

Nintendo jest oparte o nvidię i nowe konsole (w tym switch pro) mają mocno wykorzystywać DLSS. Nintendo już zleciło robić gry w 4K.

Apple też mega zaskoczyło, bo ledwo wprowadzili swój pierwszy desktopowy CPU i już da się na nim grać bez dedykowanej karty graficznej. Ciekawe jak to dalej się rozwinie.

2020 - mega odjechany ten rok.

Opublikowano
26 minut temu, ASX napisał:

Ten dlss to taka ironia, ASX nie uruchamiaj się. 

A queerex jak zwykle trolluje tj. pierdoli trzy po trzy. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

@lpcl - tym razem dla odmiany przyznałem @ASX rację. Też jestem ciekaw jak rozwinie się technologia typu DLSS. 

Opublikowano

Dlss (i to co AMD szykuje) to moim zdaniem przyszłość. Piszesz kod aby działał na słabszym sprzęcie (jakiś GTX 1650 czy series s) a dlss robi robotę i (rtx 3080 czy series x) bez zająknięcia robi z tego piękne i wyraźne 4k. No ja trzymam kciuki.

Opublikowano
12 minut temu, creatinfreak napisał:

Dlss (i to co AMD szykuje) to moim zdaniem przyszłość. Piszesz kod aby działał na słabszym sprzęcie (jakiś GTX 1650 czy series s) a dlss robi robotę i (rtx 3080 czy series x) bez zająknięcia robi z tego piękne i wyraźne 4k. No ja trzymam kciuki.

No fajnie, że amd coś szykuje ale na razie to są tak z generację za nvidią w tym co robią, wystarczy popatrzeć na rt w ich kartach. 

Tak czy srak to i tak musi być dedykowany układ żeby to obsłużyć a tak naprawdę nie wiadomo nawet czy jest to możliwe na ich obecnych gpu. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Z mojej strony to był przykład pokazujący jak to można dobrze wykorzystać. Możliwe, że rdna2 ma to zaszyte. A może dopiero będzie to dostępne w kolejnej generacji kart i konsol. Po prostu widzę przyszłość gier w tej technologii.

Opublikowano
1 minutę temu, creatinfreak napisał:

Z mojej strony to był przykład pokazujący jak to można dobrze wykorzystać. Możliwe, że rdna2 ma to zaszyte. A może dopiero będzie to dostępne w kolejnej generacji kart i konsol. Po prostu widzę przyszłość gier w tej technologii.

Jasne tylko dla nas konsolarzy to na razie nic nie znaczy, coś tam dłubie podobno też ms, więc jeżeli już to prędzej oni się z tym uwiną, patrząc na ich zasoby. 

Opublikowano

No bo pracują, mało tego Xbox Series X jest już hardware'owo na nią gotowy, przynajmniej na papierze

Opublikowano
30 minut temu, creatinfreak napisał:

A ja myślę, że AMD wraz MS mogą razem pracować nad implementacją tej technologii. Już współpracowali przy rdna2, implementacji rt itd.

O rt to pierwsze słyszę żeby razem pracowali. 

Opublikowano

Pracowali, prawie wszystko co siedzi w konsoli to efekt współpracy Microsoftu i AMD

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Patrząc na ostatnie owoce pracy AMD na poletku PC w tym przypadku dojdzie tu do synergizmu hiperaddykcyjnego.

Jak coś to hiperADDYCYJNEGO kapuśniaku. 

Opublikowano
14 godzin temu, C1REX napisał:

Na arenę wszedł nowy gracz i zaorał wszystko.

Ukryj zawartość

No to teraz Xbox wyląduje na ostatnim miejscu.....again!

A właśnie dodali w końcu Ray T do DMC? Czy już porzucili całkowicie wersje na Xa jak to zrobiły inne firmy?

Opublikowano

A to świąt nie spędzamy w CW?

Kurwa a jak dostanę pod choinkę Xboxa?

Edytowane przez Wesker

Opublikowano
Godzinę temu, Wesker napisał:

No to teraz Xbox wyląduje na ostatnim miejscu.....again!

A właśnie dodali w końcu Ray T do DMC? Czy już porzucili całkowicie wersje na Xa jak to zrobiły inne firmy?

Przecież rt jest w wersji na xsx od początku. Jaki typ, mózg już ten Morales wypalił kompletnie. 

Opublikowano

Chleje ze smutów, że ma pierdolstejszon to i wypala mu wszystkie komórki, drugi suchodolski.

Opublikowano

XSX gram w stare gry, których wcześniej nie znałem i pewnie bez GP nigdy bym nie odkrył.

PS5 gram w te same stare gry, które grałem na PS4 i po kilku dniach konsola ląduje zakurzona, bo nie ma w co grać.

Proste. Wesołych Świąt

Edytowane przez SetoPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.