Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Whisker-alkus nabija się z niepełnosprawnego? Żadna nowość w niebieskim szambie, zawsze mówiłem że najgorsze community. Całe szczęście spora część z tych zwierzaków ma awersję do bycia w sieci, więc ich przynajmniej nie spotkam online. :lapka: 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

że na żadnej platformie nie ma szalu na razie. 

Owszem, ale percepcyjna przewaga jest po stronie Sony. Nawet jeśli MS ma jakieś szanse w rywalizacji konsolowej, to PS ma je dużo większe.

Opublikowano
1 minutę temu, aph napisał:

Model abonamentowy nie jest nowinką w branży, póki co nie odgrywa dużej roli w dystrybucji gier, w dodatku puryści z wielu różnych powodów nie zrezygnują z kupowania gier.

Nie zrezygnują, ba! Przykład XGP pokazuje, że nawet chętniej te gry kupują. Coś co miało być rzekomo rakiem na tkance gamingu okazało się zbawienne w czasach, gdy za ułamek ceny gry na premierę sprawdzić możesz coś co Cię interesuje, bez ryzyka i całej szopki z odsprzedawaniem gier. Pełna wygoda, future of gaming. :lapka: 

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Pełna wygoda, future of gaming. :lapka: 

Owszem, główną zaletą streamingu czy abonamentu jest wygoda, co z kolei zachęca do odkrywania nowych rzeczy, Netflix przy swoich wadach jest dobrym przykładem.

Tym niemniej, zarówno klasyczna dystrybucja, jak i nośniki fizyczne trzymają się mocno. Dochodzi do rozróżnienia, rynek się polaryzuje.

Opublikowano

Jak czytam posty aph, to mam flashbacki z cirexa

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Następną rewolucją podobnego kalibru będzie już pewnie zespolenie człowieka bezpośrednio z konsolą.

Co ja teraz przeczytalem. :shok:

Opublikowano

Nie polaryzuje ale rozbuduwuje, 

Choćbyś nie wiem jak się starał nie postawisz naprzeciw siebie abonamentów i klasycznych pudelek. To nie wrogowie, ale komplementarne formy dystrybucji które się uzupełniają. 

Przyszłość gamingu, to pudełka, cyfrowa dystrybucja, gry free2play i abonamenty istniejące obok siebie a nie walczące że sobą.

Opublikowano

Tak jak pisze GAASX - nie ma tu mowy o polaryzacji. Gdy abonamenty staną się normą to ludzie korzystający wyłącznie z jednej formy dystrybucji (czy to abo czy retail) będą na obu ekstremach krzywej Gaussa.

5 minut temu, 20inchDT napisał:

Nie no, już bez przesady.

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Nie polaryzuje ale rozbudowuje, 

Rynek jako całość się powiększa oczywiście, widzimy to w liczbach. Azja na poważniej wchodzi do gry, to będzie jedną ze zmian. Natomiast polaryzacja jest już oczywista, najlepszym przykładem gigantyczny popyt na pojedyncze gry wydawców AAA i masowa śmierć rozmaitych mniejszych projektów, patrz Amazon gaming.

Opublikowano
6 minut temu, 20inchDT napisał:

Weź nie wywołuj tego osobnika, już mam go i jego teorii serdecznie dosyć w temacie o coronavirusie. 

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Gdy abonamenty staną się normą 

Nie sądzę aby do tego doszło, jeśli już, to raczej nie w czasach gdy gry będą w orbicie naszych zainteresowań na tyle by prowadzić dyskurs na forumku.

Opublikowano
2 minuty temu, aph napisał:

Nie sądzę aby do tego doszło, jeśli już, to raczej nie w czasach gdy gry będą w orbicie naszych zainteresowań na tyle by prowadzić dyskurs na forumku.

To będzie już tej generacji. Wystarczyła jedna aby ludzie płacili za granie online, a tutaj mówimy o czymś ligę wyżej jeśli chodzi o usługi, a i ludzie chętniej podłączają się pod sieć.

Możesz sobie zapisać ten post - Sony zacznie konkurować z MS o abonentów jeszcze w połowie tej generacji, pod jej koniec usługi Games of Demand będą równie powszechne co Spotify i Netflix.

Opublikowano

Whisker wróć, bo znowu przylazł ten filozof z koziej dupy i zepsuł nastrój

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Możesz sobie zapisać ten post - Sony zacznie konkurować z MS o abonentów jeszcze w połowie tej generacji,

Jeśli chodzi o online, to już konkurują.

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

pod jej koniec usługi Games of Demand będą równie powszechne co Spotify i Netflix.

A to zobaczymy.

Opublikowano

zdecydowanie whisker >>> aphromo

Opublikowano

ja bym obu spuścił w kiblu 

Opublikowano

Technologie z kosmosu, aż nie da się screenshota zrobić tylko trzeba kalkulatorem zdjęcia robić :/ Całe plejstejszon 5, śmieć w <dyskusyjnie> ładnym ubranku.

Opublikowano

Po litrze wódki Crash 4 sam się platynuje :) 

D4332A33-A7C4-494F-842E-152DA99B31B5.jpeg

Tak się ogrywa generacje a wy co? Lekcje odrobione? Jacula? 

Opublikowano
4 godziny temu, 20inchDT napisał:

Czaicie mieć 40+ lat, nie grać w gry, a wchodzić na konsolowe forum, żeby się kłócić z innymi xddd

9 godzin temu, 20inchDT napisał:

W koncu przeszedłem podstawkę. Ten hejt na otwarte tereny trochę nieuzasadniony. Najgorzej jak ktoś zbiera ten porozrzucane gowna, ale tak to spoko. Akt 3 podobał mi się bardziej niż 2. Nie rozumiem po co ten wybór na sam koniec gry, ale to dobrze, bo jest nadzieja, że w 7 kompletnie nowe postacie będą. Jakiś time skip by się przydał. Największa wada to tępe ai. Jak walczylem ze swarmakiem, to nikt nie strzelał i sam musiałem robić jakies akrobacje, zeby go zachodzić od tyłu, ale bydlak i tak celował do mnie.

Opublikowano

Kup mi crasha na xboxa zamiast marnowac kase na wóde, to ci pokaże jak wyciskac dobre czasy :usmiech:

Opublikowano

Wojownicy Xboksa i Gearsy 5 w 2020. A na YT było obejrzane?

Opublikowano

Niestety nie mam ulubionych youtuberów i nie ogladam jak inni grają, zeby nie byc lamusem w multi.

W dniu 29.11.2020 o 11:29, Rozi napisał:

Jako że jestem zapalonym graczem Rainbow Six Siege, to jedynymi streameri jakimi oglądam, są właśnie Ci od Sidża - MacieJay, Coconut Bruh, Gregor, Bikini Bodhi. Oprócz oglądania ich umiejętności, mogę się też nauczyć nowych taktyk, spotów, czy trików. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.