Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
13 godzin temu, Czoperrr napisał:

Przygoda Mendrka z exami Sony:

obraz.png.4963cee57f5cdc964b0f913fd914562a.png

obraz.png.dfb8cb5445e5fefd7f4b6ac87a35752c.png

obraz.png.448b0427076cc047a24006d79d9f3f32.png

obraz.png.a20fc6540da4a5156280173d3295d5ba.png

obraz.png.0efc2de723b1dce6b2e3e96a2d4d94b4.png

obraz.png.bfb9659774e766b784ed77b697a32287.png

obraz.png.52dd34dfed0944e8164e69454c20450d.png

obraz.png.7bae525f627cdb71cfea33250155f47b.png

obraz.png.edbba08ae760ec6441e2320f9a079b22.png

obraz.png.893be99d4d9b4a326f977cf97dd841a8.png

obraz.png.7e22dad34ce3a3521f59d2f61443d53c.png

obraz.png

12 godzin temu, ASX napisał:

Zgadzam się, dlatego warto zajrzeć na exophase bo widać tam ile faktycznie grało się w jakaś grę

https://www.exophase.com/psn/user/ComaPL/

The Last of Us Part II - 0.83h

MediEvil - 2.12h

God of War - 0.74h

Detroit: Become Human - 18.34h

Shadow of the Colossus -  0.13h

Marvel's Spider-Man - 38h

Until Dawn-  0.91h

i to by było na tyle, cofnalem się 3 lata wstecz

ale mendrek upadł na mordę, tak samo jak yeti który od 4mc grał tylko w CODa czy swego czasu wojujący easye z ps4 której od pół roku nie odpalał  xDDD

Smutne czasy dla niebieskich pokrak ale spoko chłopaki, zostały wam ekskluzywne przez miesiąc mapy do CODa i dodatkowe skórki dla postaci w GTA Online  :kaz:

Edytowane przez Daddy

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Co wy macie Boty z ciągle powtarzanym jak mantra wmawianiem komuś tego że nie może być wręcz szczęśliwym graczem posiadając sprzęt Sony. Takie argumenty debilne to nigdzie nie przeczytacie. Ja nie neguje radości płynącej z grania we wstecznej czy tam innych tasiemców, wytykam bardziej twórcom fakt że dostajecie od kilku dobrych lat w porównaniu do gier na PS jakieś szczątkowe tytuły. 

Na sile wmawiacie szczęśliwym ludziom że są nie szczęśliwi, zazdrość, zawiść zakompleksionych graczy, wypije za Wasze zdrowie w ten weekend Danielsa bo może wreszcie ogarnięcie sytuację że nawet Miles Morales potrafi zadowolić na 23 godziny (bo tyle mi licznik pokazuje przy 100%-centach), sprawdźcie parówy jak już analizujecie gamertagi a nie 300h 

Dobrze Mendrek prawi, próbujecie na sile kogoś zmuszać do swoich wizji ale żadnych argumentów. Czy wiecie że on, ja i wielu innych próbowało Xa? Że niektórzy z nas mieli sprzęty od MS? I co? No właśnie, wybierali pod siebie, własne gusta, różnorodności gatunkowe, zwyczajnie się cieszyli że są graczami. Niektórzy kierują się zwyczajnie jak to nazywacie „magią czy pieprzem” Np korzystając z pudełek (ja wiem że większość teraz tutaj piszących to dzieci które alkohol i gry w pudełkach widzi w sklepach będąc z Tatą / Mamą na zakupach i teraz tylko cyfra dla nich najważniejsza) ale są też ludzie którzy mają inne wizje.

Dobra tutaj jest CW gdzie argumentami jest Kill Ratio w BFV więc wracajmy do wojny.

ps. Ciekawe jak to tutaj statystycznie wyglada z podziałem osób na niebieskich i zielonych

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
Godzinę temu, Mendrek napisał:

Słabe. Ale na szczęście gdy się tak zlatują boty, to działa stara dobra metoda na przegonienie ich, niczym rzucenie kaszanką w św. Jehowy. Wystarczy, że zapytam o to by podali jakieś dobre ex'y na Xboxa do polecenia i wtedy zapada z ich strony błoga cisza ;)

A ty jakie wymienisz dobre exy na plejstejszon jak ograłeś ich całe 2? 

Opublikowano
10 minut temu, Whisker napisał:

wypije za Wasze zdrowie w ten weekend Danielsa

Why not today? Jutro swieto i wolne :Coolface:

A raczej dzis, bo juz po polnocy

Opublikowano
5 minut temu, 20inchDT napisał:

Why not today? Jutro swieto i wolne :Coolface:

A raczej dzis, bo juz po polnocy

Niektórzy pracują kiedy inni mają wolne :D 

Opublikowano

To co niedługo Elite 3? I nagle będą adaptacyjne triggery fajną rzeczą? A nie psującym się i nie potrzebnym mechanizmem? :D znowu dodadzą łatkę do Gearsów 5 i Forzy i będziecie się jarać No ale jak zrzynać to od najlepszych (przycisk Share też już słyszałem że się nagle przydaje)

145A2C63-95AC-4981-ABA7-127519205B3B.jpeg

Opublikowano

Nie ma niczego w czerpaniu z dobrych pomysłów. A adaptacyjne trigery wydają się właśnie takim pomysłem, więc nie zdziwię się jeśli Microsoft rzeczywiście skopiuje tele technologie do swoich padów. 

Nie będzie to na pewno pierwszy i ostatni taki przypadek, bo obie korporacje cały czas inspirują i kopiują się nawzajem, dzięki czemu branża jakoś tam idzie naprzód. Tylko ślepy tego nie widzi.

Opublikowano

Dwa słowa klucze: "MOŻE" i "ppe.pl"

Równie dobrze jutro Sony może zrezygnowac z produkcji PS5 i przerzucic sie na produkcje korków analnych. Dla fanów marki zero różnicy.

A nawet gdyby MS opracował kontroler z takimi funkcjami, to dla żadnego szanującego sie gracza nie będzie to powód do nadmiernego jaranka czy o zgrozo wyznacznik next-genowości.

Opublikowano
1 godzinę temu, Whisker napisał:

To co niedługo Elite 3? I nagle będą adaptacyjne triggery fajną rzeczą? A nie psującym się i nie potrzebnym mechanizmem?

Po prostu Microsoft, swoim zwyczajem, zrobi to tak jak trzeba. :) 

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał:

bo obie korporacje cały czas inspirują i kopiują się nawzajem, dzięki czemu branża jakoś tam idzie naprzód. Tylko ślepy tego nie widzi.

Ciekaw jestem co Sony skopiowało z Xboxa do swojej konsoli.

Opublikowano
Cytat

Pucharki, płatny online to tak na szybko

Edytowane przez dee

Opublikowano

Przede wszystkim cały system skopiowali, pozmieniali tylko nieco formę - ujednolicony profil, party, achievementy, menu podręczne. To wszystko zostało dopiero dodane w jakiś czas od premiery chlebaka i po dziś dzień rozwijane. 

Opublikowano
13 minut temu, dee napisał:

Szkoda, że kradnąc płatny online nie ukradli także serwerów. :kaz: 

Opublikowano
9 minut temu, dee napisał:

Osiągnięcia już chyba były wcześniej na PC na różnych platformach z tegoo co kojarze. Xbox nie byl pierwszy. 

Płatny multi to słaby oręż ponieważ sony zrobiło to bardziej żeby zarobić na graczach jak MS. Ale OK to coś co skopiowali. 

6 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przede wszystkim cały system skopiowali, pozmieniali tylko nieco formę - ujednolicony profil, party, achievementy, menu podręczne. To wszystko zostało dopiero dodane w jakiś czas od premiery chlebaka i po dziś dzień rozwijane. 

Z tego co kojarze to PS3 ma system bardzo zbliżony do tego co było w PSP które jednak było przed x360 (to wtedy pojawiło się to o czym piszes) Na psp był ujednolicony profil, menu podręczne a wszystko pod postacią XMB. Oczywiście nie twierdze że MS skopiował rozwiązania z PSP ale Sony miało pierwsze tai system, 

THX

Opublikowano

Jeszcze sie pyta co. Gdyby nie ms, to wciąż byscie robili sejwy na memorkach i nie byłoby karty sieciowej w konsoli tylko always offline

Opublikowano
3 minuty temu, LiŚciu napisał:

Na psp był ujednolicony profil, menu podręczne a wszystko pod postacią XMB. Oczywiście nie twierdze że MS skopiował rozwiązania z PSP ale Sony miało pierwsze tai system, 

Na PSP to też zostało dodane dopiero z czasem. Początkowo wciśnięcie przycisku home pytało o wyłączenie gry.

Opublikowano
9 minut temu, LiŚciu napisał:

Osiągnięcia już chyba były wcześniej na PC na różnych platformach z tegoo co kojarze. Xbox nie byl pierwszy. 

Chyba w urojonym klaperskim wymiarze. 

To od MS wszyscy kopiowali ten system

Opublikowano
10 minutes ago, LiŚciu said:

Płatny multi to słaby oręż ponieważ sony zrobiło to bardziej żeby zarobić na graczach jak MS. Ale OK to coś co skopiowali. 

Z tego co kojarze to PS3 ma system bardzo zbliżony do tego co było w PSP które jednak było przed x360 (to wtedy pojawiło się to o czym piszes) Na psp był ujednolicony profil, menu podręczne a wszystko pod postacią XMB. Oczywiście nie twierdze że MS skopiował rozwiązania z PSP ale Sony miało pierwsze tai system, 

THX

Wydaje mi się jednak, że to Xbox pierwszy wprwadził achievementy, przed Steamem. Inne platformy PC wtedy nie istniały.

Opublikowano
19 minut temu, LiŚciu napisał:

- Playstation Network powstało jako kopia Xbox Live i plz nie baw się w aphromo że PSP było pierwsze

- Trofea do kopia xboxowych osiągnięć i proszę nie pisz że PC było pierwsze bo osiągnięcia na steam pojawiły się później

- do tego latami Sony próbowało skopiować sukces Halo, robiąc swoje jak to nazywali "Halo killery" czyli Killzone, Resistance i Haze - żadnemu się nie udało i od kilku lat dali sobie spokój

a już niedługo Sony pewnie będzie próbowało skopiować sukces gamepassa, co sugeruje wypowiedź jima ryana

obraz_2021-01-06_111516.png

Opublikowano

Ok, acziki były pierwsze na Xbox360 - pewnie dlattego że zawsze mnie to grzało to jakoś genezy nie zgłębiałem. 

System znany z x360 i ps3 był jednak wcześniej na PSP - oczywiście mocno uboższy ale wcześniej. Miałem PSP jakoś rok od premiery. I jeśli aphromo też tak twierdzi to ma racje. 

Halo killery? To ludzie tak próbowali to nazywać. Pozatym żadne Halo nawet nie lizneło poziomu Killzone więc jeśli Sony coś"kopiowało"to przerośli oryginał kilkakrotnie. 

A czy przypadkiem wcześniej niż Gamepass nie był PS PLus?

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

System znany z x360 i ps3 był jednak wcześniej na PSP

Co? System z X360 był wcześniej na PSP? Ja chyba jeszcze śpię, bo nie wierzę w to, co czytam.

Opublikowano

Chodzi mi o to co wezyr napisał o jednolitym systemie i interfejsie. A nie że to co było na PSP było póniej na x360

Opublikowano

do dziś mam gdzieś zakurzone PSP w szufladzie, przegrałem na nim setki godzin, ale pisanie że był tam system w rodzaju  Xbox Live, z zaproszeniami do gry, znajomymi, systemem party, wiadomościami tekstowymi i głosowymi był wcześniej na PSP to gruby trolling.

Opublikowano

Kurwa, bo zaraz mi wmówicie że powiedziałem że Halo jest na PSP. Czytajcie ze zrozumieniem PLS. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.