Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Pozatym tylko boty potrafią się śmiać i korzystać z tego ze komuś coś się ze sprzętem stało. Ludzie bez empatii. Kompleks goni kompleks. Przykre.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

Pozatym tylko boty potrafią się śmiać i korzystać z tego ze komuś coś się ze sprzętem stało. Ludzie bez empatii. Kompleks goni kompleks. Przykre.

Kolejny fail, tj. przypisywanie innym swoich cech. Ja tam się śmieje z tego szmelcu, jak sami użytkownicy nazywają to cudo. 

Opublikowano

Ere--BKXYAE6pJI?format=jpg&name=medium

Pragmata czyli gra która nie istnieje juz przesunięta o rok XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

o god of war ani słowa :dynia: 

Opublikowano

Ciekawe w jaki sposób mieli wrzuci materiał z Gow skoro ten nie dostał żadnego trailera. 

Zapowiada się kolejny rok dominacji Królestwa Niebieskiego. Returnal, Ratchet, Gt7, Horiozn 2, FFXVI, Kena, Ghostwire, Gow2 które mam nadzieję przełożą na 2022, bo ile można. 

Dominacja jak za czasów PS4, a ta stara kurwa xbox jak zawsze bez gier :yao:

Opublikowano
5 godzin temu, 20inchDT napisał:

Jebany xbox wzorowal się na padzie od sony.

Każdy pad się wzoruje od 94's.

PSX-Original-Controller-768x668.jpg

Opublikowano
9 godzin temu, Shago napisał:

PSX? Bardzo fajna konsola, miałem i grania było w cholerę (Gran Turismo 2, MGS, Tekken 3 na zawsze w serduszku). Później PS2 i inne hity. Ale faktem jest, że na przełomie PSX/PS2 to człowiek tak naprawdę patrzył i się ślinil do PC i Diablo 2, AoE2, Quake 3, Unreal Tournament. Ależ te gry sprawiały tony radości..

Quake 3 i UT były na PS2. Ja sporo w te gierki grałem po sieci na Dreamcast. Do dzisiaj pamiętam ,że ten pad wybitnie nie nadawał się do FPSów. 

Opublikowano
9 godzin temu, Shago napisał:

PSX? Bardzo fajna konsola, miałem i grania było w cholerę (Gran Turismo 2, MGS, Tekken 3 na zawsze w serduszku). Później PS2 i inne hity. Ale faktem jest, że na przełomie PSX/PS2 to człowiek tak naprawdę patrzył i się ślinil do PC i Diablo 2, AoE2, Quake 3, Unreal Tournament. Ależ te gry sprawiały tony radości..

AoE2 też wyszło na PS2. W wymienione gierki fajnie się grało na lekcjach informatyki (do tego jeszcze Half-Life) ale po europejskiej premierze PS2 (kupionej w niemczech za 700 marek) miałem pielgrzymki osób które miały PC-ty 'do nauki' za mniej więcej 5000zł żeby zobaczyć demo SSX-a i pograć w TTT. A jak wyszło GT3 i GTA3 (pół roku przed edycją PC) to już nie było czego zbierać.

Opublikowano

Miałem nieprzyjemnośc grać w AoE2 na PS2. Unreal Tournament i Quake 3 były również na Dreamcascie i jakoś się grało, ale umówmy się, to były ciekawostki i te gry to PC + lan.

Opublikowano

@Shago No właśnie nie ciekawostki, te gierki jak na konsolowe warunki były bardzo popularne. Więcej scena żyła jeszcze dosłownie parę lat temu i można było pograć po sieci na makaronie :) sam pykałem od czasu do czasu. W sumie do dzisiaj żyje ale została garsta no i trzeba płacić xd a na pykanie 3 razy w roku to nie ma sensu. 

AoE2 na PS2 to niestety zupełnie inna gra, jednak nie jest aż tak źle jak Heroes 3 na PS2. AoE2 obsługiwało nawet oficjalną myszkę na PS2. 

Opublikowano
7 godzin temu, aph napisał:

Każdy pad się wzoruje od 94's.

PSX-Original-Controller-768x668.jpg

Fajne projekcje ale co się dziwić sekcie. 

Zaskoczę cię bo ten pad od psx wzoruje się na poprzednich padach m. in. na tym od megadrive, którego zdjęcie wrzucałem z tutaj masz tylko zmienioną ergonomię, tak samo w kolejnych padach była zmieniana przy czym w xboxie doszli do kształtu niemal idealnego a u sony cały czas ten sam i dopiero teraz to zmienili. Ale co tam dokonali cudu bo po 20 latach dopasowali kształt do dzisiejszych standardów. Klapy, ja prdl. 

I jeszcze kolejne rewelacje dot. szmelcu (i jak tu się nie śmiać), cytat:

Kolejna sprawa zauwazylem dziwne strzelanie plastikow nawet gdy konsola jest chlodna( tak wiem ze nagrzana elektronika lubi sobie czasem postrzelac). Nie jestem w stanie okreslic czy jest przy tym jakakolwiek zaleznosc, ale jest to irytujace. Dzisiaj zauwazylem rowniez, ze naped w konsoli wydaje dziwne bzyczenie, tzn tylko i wylacznie wtedy, gdy "przyjmuje" do siebie plyte, pozniej dziala jak nalezy. Zaznacze ze nie mam tego problemu od nowosci. Dzwiek podobny jest do kosiarki. Kilka razy wyrzucilo mnie z gry z bledem na czele. Ze dwa razy calkiem wylaczylo konsole: raz przy grze w Devil May Cry 5 SE a raz przy grze w Spider Man Remastered. 

7 godzin temu, YETI napisał:

Ciekawe w jaki sposób mieli wrzuci materiał z Gow skoro ten nie dostał żadnego trailera. 

Zapowiada się kolejny rok dominacji Królestwa Niebieskiego. Returnal, Ratchet, Gt7, Horiozn 2, FFXVI, Kena, Ghostwire, Gow2 które mam nadzieję przełożą na 2022, bo ile można. 

Dominacja jak za czasów PS4, a ta stara kurwa xbox jak zawsze bez gier :yao:

Ja też mam nadzieję, że przełożą bo nie nadążysz ogrywać te sztosy na konsoli, której nie masz. 

Opublikowano

O nowe, kolejne rewelacje na temat szrota dual sense, dpad to śmieć jakich mało XD. Po driftujących analogach, triggerach przyszła kolej na dpad. Uwielbiam temat awaryjność, pięknie się czyta o najgorszej jakościowo konsoli świata XD PIERDOLSTEJSZON 5, wypinka dupy i testuj szmato betatestowa XD

Opublikowano
Godzinę temu, łom napisał:

AoE2 też wyszło na PS2. W wymienione gierki fajnie się grało na lekcjach informatyki (do tego jeszcze Half-Life) ale po europejskiej premierze PS2 (kupionej w niemczech za 700 marek) miałem pielgrzymki osób które miały PC-ty 'do nauki' za mniej więcej 5000zł żeby zobaczyć demo SSX-a i pograć w TTT. A jak wyszło GT3 i GTA3 (pół roku przed edycją PC) to już nie było czego zbierać.

Serio gta3 to była kicha, wtedy na kompach to napierdalało się w mafię a jak ta gra na ps2 wygląda to każdy wie, ostry kastrat. Dopiero vice city był git i potem San Andreas ale nie przypominam sobie tutaj dominacji konsol w tym czasie w tym temacie, serio a grałem i na pc i na konsolach wtedy. 

Opublikowano

Nie no leżę, robić z siebie przygłupa w komentarzach jaka to nowa generacja jest na ps5 i wyjeżdżać z czymś takim :pawel:

Demon gdzieś daleko z 1% xDDD

20210112_092706.jpg

Opublikowano
19 minut temu, lpcl napisał:

Serio gta3 to była kicha, wtedy na kompach to napierdalało się w mafię a jak ta gra na ps2 wygląda to każdy wie, ostry kastrat. Dopiero vice city był git i potem San Andreas ale nie przypominam sobie tutaj dominacji konsol w tym czasie w tym temacie, serio a grałem i na pc i na konsolach wtedy. 

Mafia wyszła prawie rok później i to ona dla mnie była słaba (drewno straszne). GTA3 kicha? Chyba sobie żartujesz, w 2001 to był mega przełom i do tej pory dzięki 'arcade'owemu' podejściu można spokojnie ograć (właśnie to robię).  Na konsolach tak do 2004 roku (do premiery HL2) było wiele gier w praktycznie każdym gatunku których zazdrościli pececiarze (Burnouty, SSXy, wszelkie bijatyki, MGSy itd.).  

Opublikowano

GTA3 to była w pewnym sensie rewolucja w gierkowie, tak jak Max Payne ze swoim bullet time, piękne to były czasy.

Opublikowano
9 minut temu, lpcl napisał:

No właśnie nie, GTA3 z PS2 było najbliższe wersji PCtowej która na tamte czasy wymagała mocarnego PCta. Vice City jeszcze ok ale GTA SA wyglądało tragicznie na PS2 względem wersji na Xboxa czy PCtowej wersji. 

Opublikowano
14 minut temu, Soul napisał:

Nie no leżę, robić z siebie przygłupa w komentarzach jaka to nowa generacja jest na ps5 i wyjeżdżać z czymś takim :pawel:

Po prostu chłopaki sobie racjonalizują przedwczesny zakup, próbując wmawiać wszystkim jaki to dobrobyt na PS5, a grają na zmianę we wsteczną, spidera na 4h x 6 i cross-geny.

Opublikowano

Bo chłopaki na XsX grają w same nowe sztosy XDDDDDD

Opublikowano

Przecież to wy wojujecie non stop, że podobno to na PS5 same sztosy. A tutaj Schabek dobitnie pokazał co to za "sztosy". 

Opublikowano

@LiŚciu Tylko, że nie o to znów chodzi. Na XSX wiadomym było, że konsola potrzebować będzie czasu by się rozkręcić i do tej pory zagrywać się będziemy głównie w multiplatformy i ulepszoną wsteczną. Na tamten okres klapy jeszcze nie wiedziały o tej zdradzie o świcie i że wyśmiewana cross-genowość będzie u Sony jeszcze dłuższa, a same klapy zagrywać będą się główne we wsteczną.

Patrząc realnie to wszystko co PS5 i XSX maja na chwilę obecną do zaoferowania można ograć w miesiąc średnio intensywnego gierczenia.

Opublikowano

Generalnie sytuacja na obu konsolach nie jest jakaś super, na obu platformach gramy w te same multiplatformy, bo gry takie jak DLC do Spidermana czy Gearsów to nie są raczej pozycje na długie miesiące (Whiskera ogrywającego Moralesa przez 2 miesiące nie licze, bo to nie jest normalny przypadek), sytuacje ratuje trochę tak wyśmiewana przez klapów wstecznai ( co widac nawet po profilu schabka który zmuszony jest ogrywać gry takie The Order i Days Gone xd), no i gamepass na xboxie gdzie co miesiąc rzucają przynajmniej kilka nowych gier więc jest w co grać. 

Mam nadzieje że w  tym roku konsole rozkręcą się już na dobre i $ony oraz M$ i inni wydawcy third party dostarczą gry pokazujące moc nowych sprzętów

Opublikowano
15 minut temu, Ukukuki napisał:

No właśnie nie, GTA3 z PS2 było najbliższe wersji PCtowej która na tamte czasy wymagała mocarnego PCta. Vice City jeszcze ok ale GTA SA wyglądało tragicznie na PS2 względem wersji na Xboxa czy PCtowej wersji. 

Grałem wtedy na pc i było ok ale to jednak mafia zrywała kask grafiką, miastem, misjami i w zasadzie całą resztą a w gta to grałeś niemym typem. Nie wiem jak można tę gierkę stawiać ponad mafię ale jeśli wtedy nie grałeś na pc to rozumiem. 

A i jeszcze jedno tj. mgs2 był na pc, grałem. Oczywiście konsole miały bijatyki i wyścigi ale fpsy, splintery, tylko w najlepszej jakości na pc. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Tak w sumie na obu konsolach gra się obecnie w stare gry - tylko że na jednej za darmo na drugiej za 350 xd

Opublikowano
28 minut temu, Soul napisał:

Demon gdzieś daleko z 1% xDDD

20210112_092706.jpg

Dirt prawie jak forza horizon, prawie. :D

Opublikowano

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/wydarzenia/playstation-5-produktem-roku-w-plebiscycie-tech-awards-2020/drdm0vp

Cytat

To bowiem PlayStation 5, konsola nowa generacji od japońskiego koncernu Sony, zebrała najwięcej głosów spośród wszystkich urządzeń oraz usług i tym samym to właśnie PlayStation 5 otrzymuje miano Najlepszego produktu Tech Awards 2020!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.