Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, aph napisał:

No to open your mind, niektórzy mogą chcieć czegoś nowego, co robi wrażenie a nie wszystko znowu to samo w lepszej grafice.

No właśnie, dlatego rimejk 15 letniej gry za trzy i pół bomby, która oferuje lepsza grafikę w rozdzielczości z Series S(beka xDd) jest trochę słabym argumentem aby kupić małża. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 921,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
7 minut temu, Aleks napisał:

Gdzie takie rzeczy? No bo chyba nie mówisz o PS5? 

Darmowy Astro jest bardziej "nowy" niż wszystko na pc/xbox one/xbox series razem wzięte.

Opublikowano
34 minuty temu, Aleks napisał:

Temat można zamknąć. Ustalone PS5 ma lub będzie miało gry, XSX - nie. Dałem się nabrać wybierając X. Może chociaż pasjans będzie?

Tak wojujecie tymi gierkami. To chyba indywidualna sprawa - jednemu pasuje cinematic experience za 3,5 stówy. Drugiemu biblioteka gier MS i GP. Ja po latach w obozie Sony mam dość ich gier. Na tyle, że olałem m.in. TLoU2. Dla mnie. ostatecznie wybór był prosty - na start dostaję Ori x 2, Gears 5 i Horizon 4. Wszystko w świetnej oprawie, ulepszenia za darmo, w ramach jednego abonamentu, w niewygórowanej cenie (ponad 2 lata abo vs 2 gry na PS5 - trudny wybór). Lepszy pakiet startowy trudno mi sobie wyobrazić. 

Dopuszczając do świadomości fakt, że ktoś ma ograne wszystko na obu platform z poprzednich generacji, to na placu boju co pozostaje? DLC do pająka? Jest czym wojować :dunno:

Komputer z second handu i masz wszystko czego potrzebujesz. I ewentualnie zmiana gpu co 2-3 lata. 

Proste. 

Opublikowano

Jak powstanie kiedyś batman arkham asylum 2 to mam tutaj wielu kandydatów do pacjentów tego przybytku tj. kilku klapów i jakiś nawiedzony pececiarz majaczący o jakiś 5 letnich kompach. 

Zresztą jak tak to się będzie rozwijało to czuję, że liść niedługo będzie najbardziej zagorzałym botem w tym dziale. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Obiektywnie Soulsy wyglądają za(pipi)iscie i gdyby nie to, ps5 to szmelc plus brak pewności, ze giera nie wyjdzie na innych konsolach/PC to Sonka bylaby już w drodze do mnie :)

Opublikowano

:(

Opublikowano

Myślałem że może nextgenowa oprawa przekona mnie do serii souls niestety po najnowszym gempleju widzę że to dalej to samo nudne gówno i owinięcie go w ładny papierek nic nie zmieni :(

już prędzej bym kupił szrota 5 dla bloodborne z 60fps i dodanymi iskierkami (jedyny nextgenowy efekt jaki potrafi wygenerować ps5  :) )

Opublikowano

No troche wiał chu.jem ten gameplay. Zestarzała sie ta gierka.

Opublikowano
49 minut temu, Fanek napisał:

:(

Wzruszająca historia ale ja 3 razy na serwis wysyłałem swojego xox więc niech typ tak nie płacze. 

Opublikowano

Na nowym filmiku gamespotu porównującym czasy wczytywania gier na ps5 gry wczytują się zdecydowanie lepiej niż na konsoli microsoftu:

finałfantasy XV - 31 sekund.,

Monster Hunter - 17 sekund,

Red dead redemption II - 34 sekundy.

Dla porównania na xbos series x:

FF XV - 48 sekund

MH - 35 sekund

RDR II - 64 sekundy

Widać że dopiero po wygraniu nowego firmware i aktualizacji, gry zaczynają korzystać z tego super szybkiego SSD. W nowych grach pewnie od razu będzie widać różnicę na korzyść Sony.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

Czy ten miles morales dla ktorego warto podobno kupic ps5 nie wychodzi rowniez na ps4?:notsure:

Opublikowano
8 minut temu, Andrew21 napisał:

Na nowym filmiku gamespotu porównującym czasy wczytywania gier na ps5 gry wczytują się zdecydowanie lepiej niż na konsoli microsoftu:

FF XV - 48 sekund

MH - 35 sekund

RDR II - 64 sekundy

Widać że dopiero po wygraniu nowego firmware i aktualizacji, gry zaczynają korzystać z tego super szybkiego SSD. W nowych grach pewnie od razu będzie widać różnicę na korzyść Sony.

Niezła manipulacja bo na pierwszym filmiku liczyli czas od dashboarda, a w drugim od wczytywania save'a. xD

Opublikowano
2 minutes ago, Shen said:

Czy ten miles morales dla ktorego warto podobno kupic ps5 nie wychodzi rowniez na ps4?:notsure:

Czy ten gamepass, dla którego warto kupić Series X nie jest od lat dostępny na xbox one? 

Opublikowano
8 minut temu, Andrew21 napisał:

FF XV - 48 sekund

MH - 35 sekund

RDR II - 64 sekundy

Jak to? Przecież tam gry wg znawców technologii miały być odgórnie blokowane bo zbyt szybkie wczytanie miało powodować eksplozję konsoli.

Opublikowano

Ps5 nie da się wyratować na ten moment, zalecam zawieszenie cw przynajmniej do 2022 bo żal patrzeć co to sony wyprawia z marką playstation

Opublikowano

Screenshot-20201107-180522-Messages.jpg

We wtorek odbieram Xboxa. W porę spierdoliłem z tonącego statku. :obama: I czuje jak wygrywam życie. Broniłbym Sony ale się nie da..

hqdefault.jpg

7 hours ago, 20inchDT said:

Zacznijmy od tego, ze zakup ps5 nie ma sensu

Zacznijmy od tego że produkcja ps5 nie ma sensu

Opublikowano

Ciekawe jakie embargo złamał ten meksykaniec falafel jeden XDDDDD

Niezłym debilem trzeba być, żeby potem się pochwalić, że mu konsola się popsuła.

Opublikowano
33 minutes ago, Faka said:

Ciekawe jakie embargo złamał ten meksykaniec falafel jeden XDDDDD

Niezłym debilem trzeba być, żeby potem się pochwalić, że mu konsola się popsuła.

Wziął se konsolę z palety i zrobił unboxing zanim inni prawdziwi youtuberzy w ogóle dostali. 

Opublikowano
2 godziny temu, Aleks napisał:

(ponad 2 lata abo vs 2 gry na PS5 - trudny wybór).

Przepraszam, jak niecałe 1,5 gry.

Opublikowano
Godzinę temu, Andrew21 napisał:

FF XV - 48 sekund

MH - 35 sekund

RDR II - 64 sekundy

Po co komu te starocie na nowej generacji? Jakiś promil graczy to interesuje co przespali porzednią generację. Większość konsumentów chce świeżego mięska, co na nowej generacji próżno szukać. 

Sony i Spencer ładnie na was pluje

Opublikowano
5 minutes ago, oFi said:

Po co komu te starocie na nowej generacji? Jakiś promil graczy to interesuje co przespali porzednią generację. Większość konsumentów chce świeżego mięska, co na nowej generacji próżno szukać. 

Sony i Spencer ładnie na was pluje

Pisałem to wcześniej. 

Nawet jak nie zagram, to podoba mi się, że moje zakupy są uszanowane i nie odbiera się ich ode mnie na nowym sprzęcie.

Super trend, który mam nadzieję stanie się standardem branży. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.