Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Myślałem że kwestia zasilania padów jest rozwiązana. Żadne rozwiązanie nie jest idealne. 

Mi wymiana baterii nigdy nie sprawiła problemu

Mam wrażenie że najwięcej problemów z tym mają Ci którzy nie grają na Xboxie 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 924,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
34 minuty temu, drozdu7 napisał:

Mam wrażenie że najwięcej problemów z tym mają Ci którzy nie grają na Xboxie 

To nie wrażenie, to fakt. Akumulatorki na 30h grania >>>> wbudowany, niewymienialny bez utraty gwarancji akumulator na 4h, no trzeba mieć srogi bałagan pod sufitem żeby myśleć inaczej.

Opublikowano

Szkoda, że producenci telefonów nie poszli tą drogą. Przecież niemożliwe że nie doszli do wniosku, że to lepsza opcja co nie?

No kurwa w 21 wieku bronić tego rozwiązania to trzeba mieć nasrane we łbie.

Opublikowano

Wy od tego NIE ŁADOWANIA PADA oraz NIE ZMIENIANIA PŁYTEK i grania w TE SZTOSY Z 360 to pewnie siędziąć na kanapie wyglądacie mniej więcej tak

comment_AD6Ef33bCxvp6THnzKA0dYg5v60DmCpz

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
1 minutę temu, Jakim napisał:

Szkoda, że producenci telefonów nie poszli tą drogą. Przecież niemożliwe że nie doszli do wniosku, że to lepsza opcja co nie?

No kurwa w 21 wieku bronić tego rozwiązania to trzeba mieć nasrane we łbie.

chcesz powiedzieć że dzisiejsze telefony z wbudowanymi akumulatorami których nie da się wymienić bez wizyty w serwisie, to dobry trend? no nie wydaje mi się

Opublikowano

No tak, asx znowu w formie. Cały świat producentów smartfonów sie myli ale JEGO microsoft ma racje wpieprzając baterie do "nowoczesnego" sprzętu. :gayos:

Opublikowano

Juz wiem czemu listerine nie gra w gierki. Przerosła go wymiana baterii w padzie.

Opublikowano
7 minut temu, LiŚciu napisał:

No tak, asx znowu w formie. Cały świat producentów smartfonów sie myli ale JEGO microsoft ma racje wpieprzając baterie do "nowoczesnego" sprzętu. :gayos:

ale zdejmij na chwile klapki z oczu i powiedz które rozwiązanie jest dla ciebie korzystniejsze?

wbudowany akumulator na 7-8h vs. czy wymienny akumulator na 20-30h?

jedyną wadą drugiego rozwiązania jest to że trzeba za niego dodatkowo zapłacić bo w zestawie z konsolą odstaje się tylko śmieszne duracelle.

Opublikowano

Nie broń tego, naprawde to za mocne nawet jak na tresure MS. Idac Twoja analogią to:

- po co korzystać z laptopa na baterii (przecież może się rozładować) skoro można korzystac ze stacjonarnego na kablu do prądu - jedyna wada że to wielki kloc i do torbby go nie schowasz

- po co przesyłac pliki w za pomocą internetu (przeciez mogą go wyłączyć) skoro można je przenosić za pomoca pendrive - jedyna wada że musisz wysłac pendrive pocztą do madagaskaru

- po jeździć windą (przecież może się zaciąć) skoro można zapieprzać po schodach - jedyna wada że możesz się wyjebać jak będziesz biegł na konfe MS

Niby MS taki nowoczesny a z padami siedzimy w jaskni nadal. 

Opublikowano
13 minut temu, Donatello1991 napisał:

Niech się tylko taka bateryjka wyleje w padzie i pad cały zalany, jak ja łzami ze śmiechu po każdej prezentacji MS.

Wylewanie baterii, typie który mamy rok? Jak żyję, nigdy mi bateria nie wylała, już nie mówiąc o mesjaszach eneloopach.

Dobra klapy nauczcie się raz na zawsze, że Wasze padziki z plastiku po recyklinku toitoiów  z bateryjką o pojemności waszych mózgów nigdy nie dorównają do tych dwóch pięknych skurwysynków:

Akumulatorek PANASONIC ENELOOP PRO AA 2500mAh (cena za 1 szt) FOTOMEGA

Opublikowano
7 godzin temu, dee napisał:

20h na jednym ładowaniu akumulatorków? O panie, takie rzeczy tylko w zielonym królestwie.

W tym czasie na melinie niebieskich niewolników marki pójdą 4 dual bezsensy kupione za pożyczkę z Providenta. 

A telefon komórkowy to ty jesscze masz Nokię 3310? Tez się jarasz że starcza na kilka dni? W sumie przełkniesz braki w nowościach, napewno jeszcze byś wywalił wibracje bo to też by wydłużyło 

Doczekaliśmy czasów gdzie broni się „baterii” No PRL :D jakby ms korzystał tylko z kabla to byście bronili że to dobre rozwiązanie bo na kablu nigdy się nie rozładuje. Co mądrzejsi kupili enelopy, reszta zasuwa na Orlen po baterie w środki nocy przy graniu w fortnite

Opublikowano

Jakie to są dzbany, to ja nie mogę xD. Porównanie pada do telefonu... Skoro tak, to dlaczego $ony nie wrzuciło do pada akumulatora o jakieś konkretnej pojemności? Tylko wrzucili jakieś gówno o pojemności 1560mAh, które po czasie i tak traci na początkowej pojemności? Nawet na baterii $ony was rucha? A już, wiem dlaczego... Bo byście mieli pada 4 x większego :yao:.

Edytowane przez Shago

Opublikowano

MS was rucha 15 lat tym samym padem. Nie znacie uczucia nowości. Nie znacie uczucia wejścia w nową generację. Jedyne uczucie jakie znacie, to uczucie pustki w zakutych łepetynach i na dysku Xszrota. Pad na bateryjki,, no kurwa jego mać. Na odpustach już nawet takich nie sprzedają.

Opublikowano

Akurat w graniu na kablu i wyłączaniu wibracji w padzie, to klapy są mistrzami.

Czaicie kurwa przechodzić czterogodzinne DLC do spidermana za 3 i pół bomby i w połowie musieć podpinać pada do ładowania, bo bateria zdechła? :pawel: 

Opublikowano

Liściu sieje fałszywą propagandę tzw, "smyczpasa" ale tak naprawdę jedyną smyczą w tej generacji jest DualSense z tym śmiesznie małym wbudowanym akumulatorem, który sprawia że po kilku godzinach gry gdy akumulator się rozładuje, trzeba grać na kablu niczym na smyczy.

Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

MS was rucha 15 lat tym samym padem. Nie znacie uczucia nowości. Nie znacie uczucia wejścia w nową generację. Jedyne uczucie jakie znacie, to uczucie pustki w zakutych łepetynach i na dysku Xszrota. Pad na bateryjki,, no kurwa jego mać. Na odpustach już nawet takich nie sprzedają.

Oooo, ależ dokładnie znam uczucie nowości. Miałem "przyjemność" obcowania z tą nowością DualSense. Podziękuję za takie nowinki :yao:

Opublikowano
3 minuty temu, Hum napisał:

Akurat w graniu na kablu i wyłączaniu wibracji w padzie, to klapy są mistrzami.

Czaicie kurwa przechodzić czterogodzinne DLC do spidermana za 3 i pół bomby i w połowie musieć podpinać pada do ładowania, bo bateria zdechła? :pawel: 

Nie czuje, przeszedłem już nie jedna gry i ani razu mi się nie rozładował podczas grania czujesz? Mało tego wszystko mam ustawione na Maxa i haptyka i adaptacyjne to o czym tylko marzycie bo niby chcecie nowości ale wam ich nie dają :D

Opublikowano

Ładowanie pada? 5 sekund na wymianę akumulatorków co kilkadziesiąt godzin grania.

Ostatnio moja wróciła do grania w Fallen Order na PS4 i cały czas siedzi z kablem jak na smyczy, aż żal mi na to patrzeć.

Opublikowano
6 minut temu, Whisker napisał:

Nie czuje

to nie pij w trakcie grania

Opublikowano
2 minuty temu, Shago napisał:

Takie nowości to sobie możesz wsadzić :)

Niby mogę ale jednak są czyli można z nich korzystać i polubić albo zwyczajnie wyłączyć i mieć zwykłego pada

Opublikowano
6 minut temu, Whisker napisał:

Nie czuje, przeszedłem już nie jedna gry i ani razu mi się nie rozładował podczas grania czujesz?

widocznie nigdy nie grałeś na konsoli przez 7-8h non stop

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

widocznie nigdy nie grałeś na konsoli przez 7-8h non stop

Na PS5 maks grałem 7 godzin wiec spoko i to czynnie a nie na YouTube ;)

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

30 godzin na grania, czy 4 godziny grania? Wniosek jest jeden, klapy to debile.

2021, a tu dalej walka na pady, która dłużej trzyma, tak klapom to boli, że temat wraca jak bumerang. Nie ma lepszego uczucia jak zmienić baterie po dwóch dniach na 5 sekund na eneloopy które już były naładowane, żeby za kolejne 2 dni wymienić. A nie jak sparciałe piździsko podłączać kabel do dualsense, bo już już woła o ładowanie, albo drugiego pada wziąć, który też za 4 godz zdechnie xd. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.