Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Tylko jeśli gra go obsługuje.

Nie, działa tak samo jak na Xbox. Wczoraj w re2r wyłączyłem hdr ale sprzęt nada go wyświetlał i nie było różnicy kompletnie. TV również pokazywa ze hdr działa. Po południu mogę zdjęcia wrzucić na dowód ale działa to tak samo jak na xboxie.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 924,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
1 minutę temu, Donatello1991 napisał:

Na PS5 nie mamy czasu na wsteczną, bo zaraz kolejne megahity. Zero czasu na nudę. Na XSX trzeba czymś zabijać czas. Najlepiej 10 raz ukończyć Gears of War XD

Można grać w Gears w mp, ja, wiem, że to mało popularne na sonce, bo tam tylko Destruction. 

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Na PS5 nie mamy czasu na wsteczną, bo zaraz kolejne megahity. Zero czasu na nudę. Na XSX trzeba czymś zabijać czas. Najlepiej 10 raz ukończyć Gears of War XD

2 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Dzisiaj wleciał kolejny patch do megahitu Sony. 4k i 60fps w GoW i ten uczuć, że 3 letnia gra wygląda lepiej od exa MS z 2021........zaraz, zaraz. Jakiego exa?XD hahahahhahaha

W jeden tydzień Sony zrobiło to co MS nie może w rok XD Zamiecieni.

:dynia:

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał:

Nie, działa tak samo jak na Xbox. Wczoraj w re2r wyłączyłem hdr ale sprzęt nada go wyświetlał i nie było różnicy kompletnie. TV również pokazywa ze hdr działa. Po południu mogę zdjęcia wrzucić na dowód ale działa to tak samo jak na xboxie.

W dashu go wyłączyłeś? 

Opublikowano
1 minutę temu, lpcl napisał:

W dashu go wyłączyłeś? 

W dashu można wyłączyć. Ale nie rozumiem czemu pytasz o to czy wyłączyłem ?

edit: aaaa Ok, wyłączyłem w grze hdr ale konsola nadal go obsługiwała

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
Teraz, LiŚciu napisał:

W dashu można wyłączyć. Ale nie rozumiem czemu pytasz o to czy wyłączyłem ?

No pytam, czy w dashu i nadal po tym działał? 

Opublikowano

Paolo a ja Wam mówię ze ps5 na ta sama funkcje która Xbox nazywa auto hdr. 

2 minuty temu, lpcl napisał:

No pytam, czy w dashu i nadal po tym działał? 

W grze. Jak dashu dasz off to nie będzie wcale tak samo jak na xboxie. 

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano
Teraz, LiŚciu napisał:

Paolo a ja Wam mówię ze ps5 na ta sama funkcje która Xbox nazywa auto hdr. 

Nie ma. Może to jakoś odpalać rozjaśniając cały obraz ale tak nie działa hdr. 

Opublikowano

Na PS5 też jest auto HDR w każdej grze. Liściu ma rację. 

No ale Xbotki to uważają za rewolucję, a Sony nie musiało się tym nawet chwalić, bo to normalka. ehhh

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano

Opinie Resetery nt. tego magicznego HDR-u (który nie jest HDR-em de facto) z resetery

Cytat

They just really need to change this. It's just gotta go. It's objectively bad in every way. I can't believe they didn't foresee this being an issue.

Cytat

Yeah totally agree. I tried playing Fortnite with the forced HDR and its bad. Series X version is much better as that doesn't force it.

Cytat

It outputs in HDR, they’re not actually HDR though.

Cytat

God of War on PS4 HDR looks amazing on my display, however that same game on PS5 doesn't look nearly as good.

Standardowo u Sony technologia z kartonu.

Opublikowano

Nie ma. Może to jakoś odpalać rozjaśniając cały obraz ale tak nie działa hdr. 

Jeśli chcesz dowodu to po pracy go przygotuje i wrzucę. 

Opublikowano
Teraz, LiŚciu napisał:

Jeśli chcesz dowodu to po pracy go przygotuje i wrzucę. 

It is set to automatic by default, just like on ps4 pro but difference on ps5 is it puts everything through hdr even if not programmed for it.

Opublikowano

No ale ten HDR to jakiś gamechanger? Ja od świąt mam nowy tv co to obsługuje i to po prostu jasne obiekty są jaśniejsze tak? Wielkie gówno imo tylko na konsolach chyba tym się jarają.

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

HDR podbijający kolory i kontrast (coś jak tani HDR z TVka) Vs sztuczna inteligencja wyliczająca HDR na podstawie machine learningu

Zabawne ze Tyle wiesz na temat różnic a 4 minuty temu byłeś pewien ze na ps5 nic nie ma. Kolejna projekcja na potrzeby CW? Już Ci tylko głowa spod ziemi wystaje.

It is set to automatic by default, just like on ps4 pro but difference on ps5 is it puts everything through hdr even if not programmed for it.

Wprowadza hdr wszędzie nawet jak hdr nie jest zaprogramowany. Tak jest napisane. 

Opublikowano

Dlatego, że nie ma auto-HDR-u tylko zwykłe podbicie barw. Masz poczytaj sobie, opinie Resetery nt. tego magicznego HDR-u (który nie jest HDR-em de facto) z resetery

Cytat

They just really need to change this. It's just gotta go. It's objectively bad in every way. I can't believe they didn't foresee this being an issue.

Cytat

Yeah totally agree. I tried playing Fortnite with the forced HDR and its bad. Series X version is much better as that doesn't force it.

Cytat

It outputs in HDR, they’re not actually HDR though.

Cytat

God of War on PS4 HDR looks amazing on my display, however that same game on PS5 doesn't look nearly as good.

Standardowo u Sony technologia z kartonu. Identyczny "HDR" to ja mam jak podłączę PC pod telewizor i każda gra obsługuje po prostu przesycone kolory i zmiany w kontraście.

Opublikowano
2 minuty temu, LiŚciu napisał:

Zabawne ze Tyle wiesz na temat różnic a 4 minuty temu byłeś pewien ze na ps5 nic nie ma. Kolejna projekcja na potrzeby CW? Już Ci tylko głowa spod ziemi wystaje.

Wprowadza hdr wszędzie nawet jak hdr nie jest zaprogramowany. Tak jest napisane. 

Tak ale jak gra nie jest przystosowana to obraz jest źle wyświetlany, są tematy o tym na różnych forach więc ten feature jest błędem w dashu. 

Opublikowano

Eh to Sony, "next-gen" konkurujący z XSS, jakieś dziwne niedziałające technologie, 2x szybszy SSD oferujący o 0.5s szybsze loadingi od konkurencji, papierowa premiera i kłamstwa o wierze w generacje. Eh, dobrze że na rynku jest konkurencja, bo jakbym został z samym Sony to trzeba byłoby już zmieniać hobby. Koszmar.

Opublikowano

Tymczasem u Liścia w domu

12.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, dee napisał:

Tymczasem u Liścia w domu

12.jpg

Nie no LiŚciu piszący o mleku na sonce bo ma auto hdr. xd

Trudno znaleźć większego ignoranta jak tam ludziska sami na to narzekają w necie, że hdr jest always on na ps5 i że ręcznie muszą to zmieniać jak gra nie obsługuje hdr bo spece z fukushimy nie potrafili zrobić automatycznego wykrywania hdr w grach. Niesamowity sprzęt. 

Chyba jednak cirex nie jest dzisiaj jedyny w samozaoraniu.

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

4.1 mln sprzedanych Miles Moralesów, dodatkowo 87% użytkowników PS5 ma plusa. NAMACALNA MAGIA. 3mln dodatkowych konsol do marca. Tak się dzieje kiedy klient szanuje pana to i pan szanuje klienta, dając potem megahity w plusie i ekskluzywne łatki nextgenowe

Edytowane przez Donatello1991

Opublikowano

Jeżeli gra która ma wbudowany hdr i po jego wyłączeni obraz wyglada identycznie właśnie dzieki sprzętowi to chyba to nie jest błąd czy coś nie wartego tak jak tu kreujecie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.