Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Ja np piszę sobie z pracy.

Takie miejsce gdzie się zarabia pieniądze.

Wyjaśniam dla klapów, którzy Sonkę kupują głównie za kasę rodziców, z pożyczki w Providencie, z 500+ lub zasiłków z opieki społecznej :dog:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
3 minuty temu, 20inchDT napisał:

Ale spider jest tez na ps4. Dlaczego nie graja, a siedza tutaj?

no bo przecież graficzka na najpotężniejszej konsoli która nikogo nie obchodzi, bo najważniejsze są gry

z drugiej strony rozumiem, bo jakby ograli to po co ten preorder na ps5

Opublikowano
Godzinę temu, 20inchDT napisał:

Ale spider jest tez na ps4. Dlaczego nie graja, a siedza tutaj?

3 godz. dlc to już ograli tego sztosa pewnie

Opublikowano

Microsoft odebrał od gościa "dymiącą" konsole.

"Dymiący Xbox Series X to jednak nie fake? Kuba Klawiter rozmawia z Polakiem, który wywołał burzę - są nowe fakty!" https://hdtvpolska.com/dymiacy-xbox-series-x-to-jednak-nie-fake-znany-youtuber-rozmawia-z-polakiem-ktory-wywolal-burze-sa-nowe-fakty/

Jeżeli to prawda to mnie najbardziej ciekawi co może wydawać taki dym? Elektronika gdy się pali to raczej puszcza dymka i umiera, a nie rozmawia z indianami.

Opublikowano
5 godzin temu, Fanek napisał:

Z innej beczki, to chyba dobre miejsce zapytać, gdzie jest @YETI  ??

Czy on przegrał jakiś zakład?

Podobno już 3 tydzień przygotowuje infografikę nt. gier jakie sony planuje na 2021.

Spoiler

niestety z pustego planu sprzedażowego to nawet salomon nie naleje.

Opublikowano
35 minut temu, WisnieR napisał:

Microsoft odebrał od gościa "dymiącą" konsole.

"Dymiący Xbox Series X to jednak nie fake? Kuba Klawiter rozmawia z Polakiem, który wywołał burzę - są nowe fakty!" https://hdtvpolska.com/dymiacy-xbox-series-x-to-jednak-nie-fake-znany-youtuber-rozmawia-z-polakiem-ktory-wywolal-burze-sa-nowe-fakty/

Jeżeli to prawda to mnie najbardziej ciekawi co może wydawać taki dym? Elektronika gdy się pali to raczej puszcza dymka i umiera, a nie rozmawia z indianami.

Wg. mnie uszkodzony kondensator. Była dyskusja o tym w odpowiednim dziale.

Opublikowano
3 godziny temu, Shago napisał:

Wg. mnie uszkodzony kondensator. Była dyskusja o tym w odpowiednim dziale.

Jeszcze jest teoria o cieczy z tzw. komory parowej. 

Opublikowano

Ale to nie ma szans aby tyle dymu powstało z vapor chambera, przecież tam jest jej tyle co nic. Prędzej ten wielki kondensator w zasilaczu. Ale pewnie prawdy się nigdy nie dowiemy.

Opublikowano
10 godzin temu, Czoperrr napisał:

Tak szczerze, ilu z Was grało i skończyło jakiegokolwiek soulsa? 

wszystkie z wyjatkiem dwojki, ale to gó,wno obes,rane.

Opublikowano
wszystkie z wyjatkiem dwojki, ale to gó,wno obes,rane.
Nie zminusuję Cię tylko dlatego, że to CW :-/
Opublikowano

Nie chce mi się znowu zaczyna tej dyskusji, słaba konstrukcja świata, tani bossowie, elo

Opublikowano

Screen tearing na konsolach nowej generacji. Ja nie zauważyłem bo mam vrr w tv i xsx. A jak tam na ps5 jest ten vrr czy nie :kaz:.

Tak swoją drogą jakie to słabe że konsole dopiero wystartowaly a już gry między generacyjnej nie wyrabiają. I znowu pokazuje to tylko że 4k w dużych tytułach i stałych 60 FPS jest mało prawdopodobne na nowej generacji tak jak na starej 30 fps. No ale jak ktoś ma nowy tv lub monitor z funkcją vrr (albo planuje za chwilę zakup) to Xbox series x jest zdecydowanie lepszym wyborem. U mnie wszystko płynnie chodzi. 

Opublikowano

Na PS5 przy Assasssinie nie występuje te zjawisko screen tearingu, a sama gra chodzi lepiej na PS5 :kaz:

However, there are a few instances of screen tearing on Series X that aren't seen on PS5. For a clear example, skip ahead to 5:15 in the below video.

https://www.thegamer.com/assassins-creed-valhalla-ps5-xbox-series-x-frame-rate-test/

https://realsport101.com/assassins-creed/ac-valhalla-next-gen-players-confirm-game-runs-better-on-ps5-xbox-series-x-screen-tearing-faster-load-times/

"to Xbox series x jest zdecydowanie lepszym wyborem. U mnie wszystko płynnie chodzi. "  - powiedz to tym gościom, którzy mają problemy z konsolami, jak Wredny, dział Awaryjność i ludzie z reddita  :ogor:

Summary of all Xbox Series X problems people have so far

Spoiler

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Wredny to klap i rozprzestrzenia fake newsy. Mozna sie rozejsc!

Opublikowano
4 minuty temu, Shen napisał:

Nie chce mi się znowu zaczyna tej dyskusji, słaba konstrukcja świata, tani bossowie, elo

Mi sie w dwojke gralo lepiej. Acz duzo mechnik w niej ssie armate az po same kule.

2 minuty temu, blantman napisał:

Tak swoją drogą jakie to słabe że konsole dopiero wystartowaly a już gry między generacyjnej nie wyrabiają. I znowu pokazuje to tylko że 4k w dużych tytułach i stałych 60 FPS jest mało prawdopodobne na nowej generacji tak jak na starej 30 fps. No ale jak ktoś ma nowy tv lub monitor z funkcją vrr (albo planuje za chwilę zakup) to Xbox series x jest zdecydowanie lepszym wyborem. U mnie wszystko płynnie chodzi. 

Nie no zaje.biste te konsole, ze do ludzkiego grania trzeba nie tylko wydac 2,5 tysiaca na next gena ale co najmniej drugie tyle na telewizor. No ale poki jedynym progresem w gierkach bedzie wyzsza rozdzialka to zawsze bedzie zadyszka. Bo walenie z laserka do krasnala musi byc w 4k a otoczenie tak szczegolowe, ze chcialbys tam zamieszkac. A jak biegasz lezba po opuszczonym domu to musisz miec zardzewialy czajnik renderowany w czasie rzeczywistym zeby moc dostrzec refleksy swietlne w jeszcze nieprzezartej stali, mimo ze jedyne co musisz to poklikac X przy szufladach i nie dac sie zlapac przez grzyba. Niestety graczom wlacza sie syndrom publicznosci w fifie/wyscigach i "olaboga te modele przy trasie, na ktore patrze tylko dlatego, ze sie na chwile zatrzymalem i wiecej tego nie zrobie, no patrzcie 4k z czekerbordingiem bez AAAx8 i RTX chyba och.ujeli jak ja mam w to grac 2/10". Potem wychodzi Assassins Creed Reskinhalla, ptaszek dziobie ziarno, wikingowi powiewa broda, woda odbija chmurki, wiatr kolysze liscmi a ty naku.rwiasz X zeby w koncu dobiec do tego posterunku bo to dopiero pierwszy a w grze jest 8971 do przejecia.

Opublikowano
20 minut temu, Fanek napisał:

Na PS5 przy Assasssinie nie występuje te zjawisko screen tearingu, a sama gra chodzi lepiej na PS5 :kaz:

However, there are a few instances of screen tearing on Series X that aren't seen on PS5. For a clear example, skip ahead to 5:15 in the below video.

https://www.thegamer.com/assassins-creed-valhalla-ps5-xbox-series-x-frame-rate-test/

https://realsport101.com/assassins-creed/ac-valhalla-next-gen-players-confirm-game-runs-better-on-ps5-xbox-series-x-screen-tearing-faster-load-times/

"to Xbox series x jest zdecydowanie lepszym wyborem. U mnie wszystko płynnie chodzi. "  - powiedz to tym gościom, którzy mają problemy z konsolami, jak Wredny, dział Awaryjność i ludzie z reddita  :ogor:

Summary of all Xbox Series X problems people have so far

Ukryj zawartość

I? Taki sam temat można na pewno znaleźć od ps5. Ja patrzę na forum i na razie ile osób miało problem 3? Może poczekaj do premiery ps5 aby chociaż jedna osoba na forum miała ps5 i zobaczymy za tydzień ile osób ma kłopot z ps5. Wtedy będziesz mogl wjechać na białym koniu jak NIKT z ps5 nie będzie miał żadnego problemu. 

A co do screen tearing to ps5 też go ma ale rzadziej. Czyli mówisz nieprawdę jak zwykle. Cytat z reedita tak lubianego przez ciebie: 

Cytat

I'm shocked a new AC on my PS5 is tearing like crazy. Super disappointing, and i'm considering getting a refund until this is fixed. It is very immersion breaking.

Is Ubisoft going to fix this on PS5? I saw even more complaints on the series x version with tearing, they really need to patch both next gen versions ASAP.

I ps5 nie ma vrr wiec nikt nawet z dobrym odbiornikiem nie będzie mógł tego uniknąć. A jeżeli już AC ma kłopoty to jestem ciekaw jak to będzie w grach w najbliższych miesiącach. A to co tu pisałem odnosi się do obu konsol. Nie kumam po co wymuszają wyższe rozdzielczości jak konsole sobie z nimi nie radzą. Ja wolałbym lock na 60 FPS i niższa rozdziałke niż wymuszanie wyższej i screen tearing. Mam jednak nadzieję mała że to ubi zjebało i jednak takich kwiatków będziemy mieć mniej na obu konsolach w przyszłości. No ale to mała nadzieja i dlatego cieszę się że xsx ma obsługę vrr:D

Opublikowano

Obie konsole mają ze sobą problem.

Opublikowano

Szkoda żeby konsole w cenie Xiaomi były wolne od wad, ale jeśli ktoś pieniądze które dała mu matka na tace  kradł by mu starczyło na konsole a później chleb i smalec to taka osoba będzie porównywać konsole nowej generacji z Bugatti Chironem i tego nie zmieni.

Opublikowano
46 minut temu, Czoperrr napisał:

Xbox w przeciwieństwie do PS5 się przynajmniej włącza. 

Ale nie ma gier, więc remis. 

Edytowane przez japco

Opublikowano
Cytat

Sony nie umożliwia w PS5 kopiowania zapisów na urządzenie USB.

:potter:

Edytowane przez KOŁD

Opublikowano
2 hours ago, KOŁD said:

:potter:

Obie konsole wyłączyły tą opcję z dobrego powodu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.