Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
20 minut temu, suteq napisał:

To jak to, RE8 chodzi lepiej bez narzędzi na XSX a crossgeny już gorzej? Coś mi się tutaj nie klei. 

to tylko plotki w sumie, nie wiadomo ile w tym prawdy.

na razie wygląda na to że obie konsole osiągają bardzo zbliżone rezultaty, porównania w stylu tego CoDa albo Asasyna w których  przez ułamek procenta PS5 lepiej trzyma framerate niż XSX, mizernie wypadają na tle tych  porównań z 2013 albo 2007 kiedy jedna lub druga konsola dostawały upośledzoną wersje gier bez trawy albo w 720p.

Nie wiadomo też ile prawdy w tym że devkity xboxa zostały do devów wysłane później, a same narzędzia developerskie nie są jeszcze tak dojrzałe jak te do PS5 o czym wspomina m.in Digital Foundry. Być może gdy devi lepiej poznają xboxa będą mogli wycisnąć z niego więcej mocy, a być może nie i różnice pozostaną minimalne, trudno powiedzieć

Edytowane przez ASX

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 922,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Cudownie mieć obydwie konsole i nie martwić się ze ma się lepiej lub gorzej.:D

Opublikowano

Zobaczmy jak to było w poprzedniej generacji, zaczynając od CoDa z premiery Xbox One X:

CoD WW2 (2017): 

• PS4 Pro: 1920 × 2160 (minimum) | 3840 × 2160 (maks)
  • Xbox One X: wyniki podobne, tyle że Xbox częściej trzymał wyższą rozdzielczość, ale różnice i tak były znikome

CoD MW (2019):

• PS4 Pro: 1388 x 1528 (minimum) | 2716 x 1528 (maks)
  • Xbox One X: 1920 x 2160 (minimum) | 3840 x 2160 (maks)

Z czasem Xbox dostawał coraz lepsze technicznie gry, i tutaj na nowej generacji będzie pewnie podobnie.

Opublikowano

UUUUU

Opublikowano

przecież to żadna nowość, było już ładnych kilka razy pisane, że płyty z grami na xboksa nie zawierają teraz wersji na xsx

Opublikowano

Czyli Maniak nie pobrał patcha pod XSX i dziwi się, że gra nie odpala? Poziom przeciętnego klapka.

A to czytanie z kartki jak jakiś konsolowy Jaruzelski xD PLEJSTEJSZON 5, JESTEŚ MOJĄ JEDYNĄ NADZIEJĄ

Opublikowano

A taka była impreza, kura z rożna, Demosik mordeczka nawet przyszedł, a tu co.

Opublikowano

Soul bardziej był zainteresowany zawartością talerza niż next genem, pierwszy się dorwał do jadła...

Opublikowano

O kur.wa to czytanie z kartki XDDDD

Dla kolekcjonera jest to bezwartościowy produkt nic nie znaczący niestety to był jak grom z jasnego nieba

skisłem :dynia:

Opublikowano

K O L E K C J O N E R Z Y , ostatni bastion PRAWDZIWEGO gejmingu Z DUSZĄ

chuy w obcowanie z grami, przecież każdy wie, że liczy się A R C H I W I Z A C J A (Berion [*])

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ładnie traktujecie FANA marki od 2004:shotgun: co teraz będziecie mieć pretensje że gdyby nie on to by się nie wydało, he?

Opublikowano

To jest klap, taki sam jak wy. Nikt normalny nie chodzi w kurtce playstation.

Opublikowano
2 minuty temu, aph napisał:

Ładnie traktujecie FANA marki od 2004:shotgun: co teraz będziecie mieć pretensje że gdyby nie on to by się nie wydało, he?

kur.wa typie, każdy kto ma nowego xboksa o tym wie, tylko klapy jak zwykle pod kamieniem.

no i ten z filmiku

Edytowane przez Gość

Opublikowano

nie oglądałem filmiku,  poprawcie mnie jeśli się myle, ale czy Maniak w wieku 30 lat zorientował się właśnie że pudełka z grami to bezwartościowy kawałek plastiku i nie ma sensu zbierać tego szajsu?

Opublikowano

to oszukiwanie samego siebie, że nie jest się nałogowcem i że będzie się odpalać te gry za 20 lat, kiedy kosmici ukradną internet :obama:

Opublikowano

Przykre, tak łatwo ludziom zabrać własność i jeszcze pochwalą ;-( 

Maniak for the win.

Opublikowano

Został zdradzony o świcie, po co w takim razie 100 GB miejsca na płytach Ultra BR?

Opublikowano

jak idziesz do kina obejrzeć film to po opuszczeniu sali też prosisz o kopię na blu rayu?

Opublikowano
12 minut temu, krzysiekp392 napisał:

jak idziesz do kina obejrzeć film to po opuszczeniu sali też prosisz o kopię na blu rayu?

Nie, ale jak kupuję film na bluray to chcę go miec na płycie a nie na serwerze.

Opublikowano

Już od początku poprzeczka nisko postawiona, żeby mozna było na luzaku 10 dawać.

Opublikowano

Jezu, nie linkuj tego ścierwa obsranego gównem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.