maciucha 11 617 Opublikowano 10 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2022 Shepard =/= Sheepard Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 608 Opublikowano 10 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2022 odpaliłem jedynkę i gra ma okropnie wąski FOV przy strzelaniu. Nie wiem, jak mogłem tak grać 10 lat temu. Da się zmienić FOV na konsoli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 10 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 10 stycznia 2022 na konsolach nie, na pc robią to modem mi tam nie przeszkadzało Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Fuck wszedłem do ostatniego bossa na Feros z Liarą i Tali, ale po tylu latach zapomniałem, że tam tech skille są bezużyteczne. Pewnie gdzieś pod koniec zginąłem i muszę przedzierać się powoli od nowa Kurde, chyba nie da rady wymienić jej na Wrexa. W tej czesci najgorsze jest, ze trzeba cofac sie na normandie, zeby zmienic team. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Gorsze jest to, że gra mi sama zmieniła poziom trudności i nie będzie całaczka za Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Nie mogła sama zmienić, musiałeś potwierdzić jak stwierdziła żeś słaby i czy zmniejszyć poziom trudności Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 No nie mogę się zgodzić, właśnie przeszedłem jedynkę i wskoczyło mi osiągnięcie za przejście na najwyższym poziomie trudności, ale po(pipi)ana akcja. Teraz pora na dwojeczke bo początek trylogii znam na pamięć, a z kontynuacji byłem nieco mniej zadowolony bo poszli za bardzo w strzelanko, olewając elementy RPG, no ale trzeba to sprawdzić po latach. Z tego co pamiętam na x360 nie miałem takich błędów z mako, tu niejednokrotnie zatapiał mi się w podłoże i trzeba było wracać na Normandię, a potem z powrotem na planetę. Generalnie widać, że gra jest już archaiczna, ale przypominam, że wyszła w 2007 i jest tak naprawdę mega grywalna po dziś, no ale ja jestem typem, który nie narzeka na wiedźmina 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 11 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 stycznia 2022 Ja się już ze 3 razy upewniałem czy mi nie zmieniało na niższy poziom, bo lecę jak przecinak xd Pierwszy wylot z Cytadeli dał mi w kośc, bo jestem żyła i nie kupiłem żadnych itemków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 Druga część jest rewelacyjna. Lecę wszystko co się da i nie spodziewałem się ze misję poboczne będą aż tak dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Magik 1 124 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 ME2 to jedna z gier życia Na razie zacząłem jedynke i o ile przy Eden Prime myślałem że to już nie to, tak z czasem wsiąkłem. Nie podoba mi sie zmiana oświetlenia w ME1. Troche traci na tym klimat. Za to HDR robi robote. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 No nie mogę się oderwać od dwójki. Wcześniej tylko czytałem, że grunt to przebrnąć przez jedynkę, bo tak sobie mi się podobała. HDR w dwójce wymiata. Także gameplayowo już czuć wyższy poziom, bo w jedynce drętwa, ale to starsza gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 Bluźnierca Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 Jedynka bardziej drętwa gameplayowo, ale ma więcej tej słynnej duszy, dwójka momentami to taki meh cover shooter z dialogami, ale generalnie nie narzekam, bardzo przyjemnie się gra, milej wspominam 3 część, która tak naprawdę dostała po glacy za zakończenia, ale jako całość była naprawdę fajna, trzeba skonfrontować wspomnienia. Jedynke przeszedłem w niecałe 20h, szybkie loadingi dają mega kopa, mam wrażenie, że na x360 ją ogrywałem co najmniej 2x dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 To jest mój pierwszy kontakt z ME w ogóle, bo wcześniej jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do tej gry. Przeszedłem ME i teraz ogrywam ME2, to jednak te sekwencje strzelania są tak nudne i monotonne, że aż się odechciewa... dobrze, że fabuła i dialogi są na najwyższym poziomie co mnie trzyma przy dalszej grze. No i Tali, wraz z jej głosem Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 Ja sie nie gra na easy to trzeba kombinowac z doborem odpowienich czlonkow zalogi do konkretnej misji i uzywac skilli do zdejmowania roznych rodzajow barier Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 Gram na normalu czyli docelowym poziomie trudności. Z resztą, poziom trudności nie ma tutaj nic do tego, bo po prostu strzelanie jest nudne i żadne skille i przeciwnicy z gąbki tego nie zmienią, Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 13 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 stycznia 2022 Oj dwojeczka na najtrudniejszym jest o wiele cięższa niż poprzedniczka, nie raz nie dwa zdarza się zginąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 408 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 Najlepsza gra w moim życiu. Tylko nie mówcie ze trójka jeszcze lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 044 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 Dwójeczka to takie opus magnum gierek w ogóle. Kompani Sheparda to żywe postaci, z krwi i kości, szczyt formy BW. Trójka już mi tak nie siadła, ale i tak warto. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 Oczywiście że trójeczka lepsza, mit lepszej dwójki po tym jak trójka kończy trylogię i tym jak gejmerzy się po nim zesrali na bioware. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 25 minut temu, Donatello1991 napisał: Najlepsza gra w moim życiu. Jak chcesz to piszesz z sensem. Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 Chyba przejdę wszystko na raz. Lece teraz z dwojeczką. Postacie z dlc juz na statku, Mordina tez mam, questy z dlc zrobione i lecim dalej. Dziwne, ze chciało im się robić ten stateczek tylko dla krotkiego dlc i nigdy nie ma tego w glownej kampanii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 4 godziny temu, Figuś napisał: Oczywiście że trójeczka lepsza, mit lepszej dwójki po tym jak trójka kończy trylogię i tym jak gejmerzy się po nim zesrali na bioware. świetność dwójki nie ma nic wspólnego z kontrowersjami wobec trójki (głównie kwestie z zakończeniem). jest po prostu najbardziej lubianą częścią period przez fanów serii. prze ze mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 I spoko szanuję, dla mnie subiektywnie trójka lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 15 stycznia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 stycznia 2022 u mnie sytuacja jest o tyle ciekawa, że trójka była moim pierwszym mass effectem (potem jeden i dwa), więc czysto teoretycznie powinienem mieć do niej sentyment, a jednak wolę dwójkę. choć są takie aspekty trójki, pod względem których może być stawiana wyżej i są to imo - konkluzje do historii poszczególnych bohaterów wraz z konsekwencjami decyzji z poprzednich gier. ostateczne rozwiązania losów mordina, tali i krogana (sry zapomniałem imienia), ich widowiskowość i waga sytuacji to najlepsze momenty w trylogii. do tego zakończenia mimo, że według wielu zbyt lakoniczne, to wciąż zakończenia trylogii na epicką skalę. tak mi się wydaję, że te aspekty mocno przesądzają dla części osób o "lepszości" ME3 nad dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi