Skocz do zawartości

Mass Effect: Legendary Edition

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odpaliłem jedynkę i gra ma okropnie wąski FOV przy strzelaniu. Nie wiem, jak mogłem tak grać 10 lat temu.

Da się zmienić FOV na konsoli?

Opublikowano

Fuck wszedłem do ostatniego bossa na Feros z Liarą i Tali, ale po tylu latach zapomniałem, że tam tech skille są bezużyteczne. Pewnie gdzieś pod koniec zginąłem i muszę przedzierać się powoli od nowa :smutas: Kurde, chyba nie da rady wymienić jej na Wrexa. W tej czesci najgorsze jest, ze trzeba cofac sie na normandie, zeby zmienic team.

Opublikowano

No nie mogę się zgodzić, właśnie przeszedłem jedynkę i wskoczyło mi osiągnięcie za przejście na najwyższym poziomie trudności, ale po(pipi)ana akcja. Teraz pora na dwojeczke bo początek trylogii znam na pamięć, a z kontynuacji byłem nieco mniej zadowolony bo poszli za bardzo w strzelanko, olewając elementy RPG, no ale trzeba to sprawdzić po latach. Z tego co pamiętam na x360 nie miałem takich błędów z mako, tu niejednokrotnie zatapiał mi się w podłoże i trzeba było wracać na Normandię, a potem z powrotem na planetę. Generalnie widać, że gra jest już archaiczna, ale przypominam, że wyszła w 2007 i jest tak naprawdę mega grywalna po dziś, no ale ja jestem typem, który nie narzeka na wiedźmina 1.

Opublikowano

Ja się już ze 3 razy upewniałem czy mi nie zmieniało na niższy poziom, bo lecę jak przecinak xd Pierwszy wylot z Cytadeli dał mi w kośc, bo jestem żyła i nie kupiłem żadnych itemków.

Opublikowano

ME2 to jedna z gier życia ^^

Na razie zacząłem jedynke i o ile przy Eden Prime  myślałem że to już nie to, tak z czasem wsiąkłem. Nie podoba mi sie zmiana oświetlenia w ME1. Troche traci na tym klimat.

Za to HDR robi robote.

Opublikowano

Jedynka bardziej drętwa gameplayowo, ale ma więcej tej słynnej duszy, dwójka momentami to taki meh cover shooter z dialogami, ale generalnie nie narzekam, bardzo przyjemnie się gra, milej wspominam 3 część, która tak naprawdę dostała po glacy za zakończenia, ale jako całość była naprawdę fajna, trzeba skonfrontować wspomnienia. Jedynke przeszedłem w niecałe 20h, szybkie loadingi dają mega kopa, mam wrażenie, że na x360 ją ogrywałem co najmniej 2x dłużej.

Opublikowano

To jest mój pierwszy kontakt z ME w ogóle, bo wcześniej jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do tej gry. Przeszedłem ME i teraz ogrywam ME2, to jednak te sekwencje strzelania są tak nudne i monotonne, że aż się odechciewa... dobrze, że fabuła i dialogi są na najwyższym poziomie co mnie trzyma przy dalszej grze.

No i Tali, wraz z jej głosem :wub:

Opublikowano

Chyba przejdę wszystko na raz. Lece teraz z dwojeczką. Postacie z dlc juz na statku, Mordina tez mam, questy z dlc zrobione i lecim dalej. Dziwne, ze chciało im się robić ten stateczek tylko dla krotkiego dlc i nigdy nie ma tego w glownej kampanii.

Opublikowano
4 godziny temu, Figuś napisał:

Oczywiście że trójeczka lepsza, mit lepszej dwójki po tym jak trójka kończy trylogię i tym jak gejmerzy się po nim zesrali na bioware.

świetność dwójki nie ma nic wspólnego z kontrowersjami wobec trójki (głównie kwestie z zakończeniem). jest po prostu najbardziej lubianą częścią period przez fanów serii. prze ze mnie też.

Opublikowano

u mnie sytuacja jest o tyle ciekawa, że trójka była moim pierwszym mass effectem (potem jeden i dwa), więc czysto teoretycznie powinienem mieć do niej sentyment, a jednak wolę dwójkę. choć są takie aspekty trójki, pod względem których może być stawiana wyżej i są to imo - konkluzje do historii poszczególnych bohaterów wraz z konsekwencjami decyzji z poprzednich gier. ostateczne rozwiązania losów mordina, tali i krogana (sry zapomniałem imienia), ich widowiskowość i waga sytuacji to najlepsze momenty w trylogii. do tego zakończenia mimo, że według wielu zbyt lakoniczne, to wciąż zakończenia trylogii na epicką skalę. tak mi się wydaję, że te aspekty mocno przesądzają dla części osób o "lepszości" ME3 nad dwa.